Kreativ

ŠTÍTEK: úvěr

Ilustrační foto.

Benešov připravuje řádný rozpočet, má být opět vyrovnaný

Benešov - Zatím jen v rámci rozpočtového provizoria hospodaří letos město Benešov. To by se už brzy mělo změnit. Vedení radnice připravuje na nejbližší jednání komunálních politiků, na pondělí 18. února, projednávání rozpočtu řádného. Ten bude, jak potvrdili radniční funkcionáři při své první tiskové konferenci po nástupu do funkcí, vyrovnaný.

Ilustrační foto.

Kupoval mobily, ale neplatil

Karlovy Vary – Dvacetiletý muž z Loun si v Karlových Varech pořídil několik telefonů. V prodejně telefonní společnosti uzavřel smlouvu na odběr mobilního telefonu, který si ihned z prodejny odnesl i se dvěma předplacenými SIM kartami. Jako zálohu v prodejně uhradil dva tisíce korun.

Ilustrační snímek.

Karlovy Vary už mají po provizoriu rozpočet

Karlovy Vary – Po krátkodobém rozpočtovém provizoriu se Karlovy Vary dočkaly řádného rozpočtu, který ve čtvrtek schválilo městské zastupitelstvo. Počítá se v něm s příjmy 1,14 miliardy korun a výdaji 1,37 miliardy korun.

Ilustrační foto

Větší stavby přinesou dopravní omezení

Mladá Boleslav – Mladou Boleslav čeká celá řada velkých stavebních úprav, které si však žádají dopravní omezení. Bude se jednat o dlouhodobé uzavírky, o kterých by měli vědět domácí, ale i ti, kteří do města pravidelně dojíždí.

Ilustrační foto

Podvodník obírá o peníze úvěrové společnosti

Berounsko - Úvěrové podvody se začaly rozmáhat na Berounsku. Neznámý pachatel při nich používá cizích dokladů totožnosti. Jejich prostřednictvím vylákal z úvěrových společností už tisíce korun. Berounští policisté řeší v současné době deset případů úvěrových podvodů, kterých se dopustil neznámý pachatel nebo pachatelé.

Ilustrační foto

KRÁTCE: Slabce fungují nyní v rozpočtovém provizoriu

Slabce – Nejpozději do konce března by měl mít městys Slabce schválen rozpočet na letošní rok. Od ledna do března tak obec funguje v takzvaném rozpočtovém provizoriu. Schválili to slabečtí zastupitelé. Obec podle jejich rozhodnutí může rozpočtové příjmy inkasovat v souladu s platnými předpisy bez omezení a limitu.

Sportovní hala Klimeška v Kutné Hoře.

Klimeška tréninkovou halu potřebuje čím dál víc

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Třetí etapa výstavby sportovní haly na Klimešce, v rámci níž má být vystavená takzvaná tréninková hala, by mohla začít už letos na jaře. Město má navíc podle starosty Kutné Hory Josefa Viktory (ANO 2011) velkou šanci, že se mu podaří získat dotaci z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT), která byla podána na konci uplynulého roku. Rozhodnutí by mělo padnout do konce března.

Ilustrační foto

Autoprůmysl táhne ekonomiku dolů, ale úroky ještě porostou, předvídají ekonomové

České hospodářství je za zenitem a v rámci ekonomického cyklu pomalu, ale nezadržitelně zpomaluje. Lví podíl na tom má automobilový průmysl, jemuž skončilo zlaté období. Ekonomové se ve svých předpovědích shodují také v tom, že Česká národní banka (ČNB) bude i letos pokračovat ve zvyšování úrokových sazeb. Rozcházejí se však v otázce, kolikrát ještě úvěry zdraží.

Ilustrační foto.

Hradečáci mohou komentovat rozpočet

Jindřichův Hradec - Od čtvrtka je na úřední desce města vyvěšený návrh rozpočtu města pro letošní rok. Obyvatelé jej mohou připomínkovat písemně do 22. ledna nebo ústně na jednání zastupitelů 30. ledna.

Město si nechalo zpracovat studii, kde je generální oprava vyčíslena na zhruba 100 milionů korun. Zahrnuje vybudování nejen moderních technologií, ale také zábavních prvků.

Nový krytý bazén za 100 milionů se začne stavět nejdříve příští rok

Mělník – Krytý bazén, který patří k jednomu z nejstarších v okolí, potřebuje v dohledné době generální rekonstrukci. Město si nechalo zpracovat studii, kde je generální oprava vyčíslena na zhruba 100 milionů korun. Zahrnuje vybudování nejen moderních technologií, ale také zábavních prvků.

Ilustrační foto

Dluh Strakonic: Přes 201 milionů korun

Strakonice – Těsně před koncem letošního roku je zadluženost Strakonic 201 023 000 korun. Číslo Strakonickému deníku potvrdila vedoucí finančního odboru MěÚ Jitka Šochmanová s tím, že údaje jsou platné k pátku 28. prosince.

Stavba roku 2011: Podnikatelský inkubátor, Kunovice

Na schodek 30 milionů si budou Kunovice půjčovat

Přestavba staré školy na Podnikatelský inkubátor či vybudování protipovodňových opatření na řece Olšavě. Obě největší investiční akce v příštím roce vyjdou Kunovice na desítky milionů korun.

Budova historické radnice v Novém Strašecí.

'Díru' v rozpočtu zacelí úsporami z minulých let

Nové Strašecí - Město Nové Strašecí bude v roce 2019 hospodařit se schodkovým rozpočtem, jehož celkové příjmy činí téměř 170 milionů korun, naopak výdaje se šplhají k sumě 206 milionů korun. Schodek bude pokryt z finanční rezervy města a úspor. Na posledním zasedání novostrašeckých zastupitelů to sdělil starosta města Karel Filip (ČSSD).

Pokud se senioři stanou obětí šmejdů, mohou se obrátit na Sdružení obrany spotřebitelů.

Šmejdi se činí i před Vánoci. Na co si dát pozor?

Zvýšená nákupní horečka a snaha zoufalých zákazníků sehnat všechny dárky do 24. prosince nahrává nejen poctivým obchodníkům, ale i takzvaným šmejdům, kteří právě v adventním období vystrkují růžky. Jak je v záplavě předvánočních nabídek a akcí poznat a na co si dát pozor, radí Gerta Mazalová, předsedkyně Sdružení obrany spotřebitelů – Asociace.

Zastupitelé Berouna na středečním zasedání projednávali a schválili rozpočet na nový rok.

Zastupitelé Berouna schválili nový rozpočet města, bude rekordní

Beroun - Město Beroun už ví, s jakým rozpočtem bude hospodařit v příštím roce. Rozpočet zastupitelé schválili na svém středečním veřejném zasedání tak, jak ho navrhla městská rada. Rozpočet na rok 2019 je vyrovnaný. Počítá s příjmy i výdaji ve výši přes 721,875 milionu korun.

Panelové domy v Rakovníku - ilustrační foto

Zlevní příští rok nemovitosti? S tím nepočítejte, vzkazují ekonomové

Zvyšování úrokových sazeb a zpřísňování podmínek pro hypotéky může v zájemcích o vlastní bydlení vyvolávat očekávání, že ceny bytů a domů mohou po letech překotného zdražování zamířit opačným směrem. Podle odborníků na realitní trh jsou však podobné naděje plané. Minimálně v příštím roce žádné snižování cen nemovitostí neočekávají.

Zasedání zastupitelstva v Kutné Hoře v úterý 18. prosince 2018.

Zastupitelé Kutné Hory schválili rozpočet města na rok 2019

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Městští zastupitelé schválili kutnohorský rozpočet na rok 2019 a střednědobý výhled rozpočtu na roky 2020 - 2024. V rozpočtu na příští rok počítají s příjmy celkem 456 milionů korun, což je oproti minulému roku nárůst o 13 milionů korun. Výdaje jsou spočítány na 544 milionů korun.

Ilustrační fotografie.

Na hypotéku nedosáhne ani střední třída. Zdražují nejrychleji za deset let

Hypoteční úvěry se staly „zbožím“, které si nyní může dovolit čím dál méně lidí. A to v důsledku postupného zvyšování úrokových sazeb, k němuž se Česká národní banka letos uchýlila celkem pětkrát, a zavedení dalších zpřísňujících podmínek. Jen během listopadu hypotéky průměrně zdražily o 0,12 procentního bodu, což je nejrychlejší meziměsíční nárůst za více než deset uplynulých let.

Ilustrační foto.

Hořice schválily rozpočet

Hořice – Městský rozpočet na rok 2019 schválili hořičtí zastupitelé. Ve výdajové části je včetně splátek úvěrů suma 221 milionů 099 tisíc, v příjmové části figuruje částka 194 milionů 984 tisíc, s přičtením zůstatku z letošního hospodaření města 32 milionů 004 tisíc tvoří příjmy města 226 milionů 988 tisíc.

Ilustrační foto

V Borové si utáhnou opasky, kvůli čističce

Havlíčkova Borová - Velmi náročné čtyři roky čekají městys Havlíčkova Borová. V příštím roce roce zzačíná pro městys etapa ve znamení vysokých finančních nákladů. Jedná se předebším o stavbu čistírny odpadních vod a nových parcel.

Ilustrační foto.

Za teplo si příští rok lidé připlatí. V Blansku jej má v režii město

Blansko, Boskovice – Za teplo si blanenské domácnosti napojené na soustavu centrálního zásobování teplem příští rok mírně připlatí. Kvůli zdražení vstupních energií a vody. V letošním roce platily za jeden gigajoule 528 korun. Předběžně navrhovaná cena pro příští rok je 552 korun.