Kreativ

ŠTÍTEK: úvěr

Exekuce. Ilustrační foto.

Exekuce kvůli jízdě na černo nebo nezaplacenému mobilu

Vzal si úvěr na vybavení bytu a nakonec skončil doslova na dně. Do nepříjemné situace se dostal muž středního věku, pan Petr ze Zlínska. Přišel na nějaký čas o práci, do toho se rozešel s přítelkyní a na své dluhy zůstal sám. Dostal se do prodlení a následoval soud. Pan Petr si totiž ani nepřebíral poštu, navíc změnil bydliště, tudíž o narůstajících dluzích neměl žádný přehled.  

Motorest má končit pod křídly Svojkovic.

Motorest má končit pod křídly Svojkovic

Svojkovice – Příležitosti odkoupit kdysi vyhlášený motorest se chytili ve Svojkovicích. Vedení obce plánuje uzavřít dohodu o budoucí kupní smlouvě se současným majitelem. Ten už nemá zájem dál hospodu pronajímat. 

Ilustrační foto.

Kolín se soudí o pozemek v malé zóně

Kolín – Na úterní dopoledne je u kolínského soudu naplánované první jednání ve sporu města Kolína a společnosti Kos. Ta před více než osmi lety koupila pozemek v malé průmyslové zóně na Šťáralce. Při koupi však za místostarostování Romana Pekárka figuroval milionový úplatek. Ani po letech není jasné, komu dodnes nezastavěná plocha patří – zda městu, nebo firmě, jež ho tehdy koupila.

Budova v Tovární ulici, v které by bylo vybudování komunitního centra ideální.

Komunitní centrum chce vlašimská charita vybudovat kvůli nouzi

Vlašim /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Vlašimská farní charita nemá dostatek prostoru pro své aktivity. Proto chce vybudovat komunitní centrum. Je to její letošní priorita. A pracovníci charity si už vyhlédli budovu v Tovární ulici, kde by komunitní centrum mohlo vzniknout. 

Protikorupční policie zasahovala ve státních České exportní bance (ČEB) a Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP), které pomáhají českým firmám s exportem.

Postupovali jsem standardně, tvrdí obžalovan exmanažeři EGAP

Bývalí manažeři státní Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP) Jiří Skuhra a Karel Pleva dnes u soudu odmítli obžalobu, podle níž porušili své povinnosti a způsobili vysokou škodu při pojištění úvěru na výstavbu cementárny ve Vietnamu. Postupovali prý standardně. Obchodní náměstek Skuhra popřel, že před jednáním dozorčí rady záměrně navrhl odstranit z podkladů pasáže, které byly k projektu skeptické. Generální ředitel Pleva argumentoval tím, že s případem neměl mnoho společného, pouze jej radě z "protokolární povinnosti" prezentoval.

Centrála České spořitelny v Praze

České spořitelně klesl zisk na 14,6 miliardy korun, Erste Group zisk zvýšila

Česká spořitelna vykázala k poslednímu dni loňského roku čistý zisk ve výši 14,6 miliardy korun. Za rok předloňský to přitom bylo díky jednorázovému příjmu z prodeje podílu ve Visa Europe 15,5 miliardy korun. Z tohoto důvodu se čistý zisk v meziročním srovnání snížil, a to o 5,5 procenta. Její mateřská společnost – rakouská Erste Group – naopak vloni svůj čistý zisk zvýšila, dosáhl 1,31 miliardy eur (33,3 miliardy korun).

Ilustrační foto

Obyvatelé se možná dočkají bazénu

Sedlčany – O zřízení bazénu, koupaliště nebo koupacího biotopu se v Sedlčanem mluví už mnoho let. Jeho zřízení je vroucným přáním mnoha obyvatel města, především při letních parnech. Jednou položkou rozpočtu, o kterém se v pondělí 26. února hlasovalo na zasedání Zastupitelstva města Sedlčany, je zadání studie ke krytému bazénu. „Na základě této studie to znamená vypracovat prováděcí dokumentaci a dokumentaci pro zadávací řízení a teoreticky by se dalo v příštím roce soutěžit,“ říká místostarosta Sedlčan Miroslav Hölzel.

Kyjovské koupaliště - ilustrační foto.

Dvousetmilionová idea. Při modernizaci koupaliště má vyrůst také krytý bazén

Kyjov – Přibližně čtyřicítka obyvatel Kyjova na Hodonínsku přispěchala se svými názory na modernizaci městského koupaliště. Lidé se setkali s vedením radnice, které představilo preferovanou variantu změny. Součástí plovárny se stane i nový krytý bazén. „S modernizaci areálu bychom chtěli začít na podzim,“ poznamenal mluvčí kyjovské radnice Filip Zdražil.

Ilustrační foto

Pro velkolepé plány města benešovská opozice slova chvály nemá

Benešov – Ještě nikdy ve své historii město Benešov nesložilo rozpočet s více než půl miliardou proinvestovaných korun. Až letos. Dosud nepoznané výdaje chce uhradit především úvěrem 250 milionů korun. Vysoké výdaje, včetně těch provozních v celkové částce téměř 954 milionů, převyšují plánované příjmy o 417 milionů korun.

Do konce roku 2019 ve Světlé vznikne víceúčelová sportovní hala.

V létě ve Světlé začnou se stavbou sportovní haly

Světlá nad Sázavou – V červnu letošního roku by ve Světlé nad Sázavou měla začít nejvýznamnější investiční akce letošního roku. Stavba sportovní haly. Zastupitelé projekt, který si vyžádá investici ve výši několika desítek milionů korun, schválili již dříve. Nyní je na řadě výběrové řízení na dodavatele stavby.

ČSOB

ČSOB vzrostl zisk na 17,5 miliardy. Banka také získala 14 tisíc nových zákazníků

Pro skupinu ČSOB byl rok 2017 nebývalé úspěšný. Zisk jí vzrostl o 16 procent na 17,5 miliardy korun, banka navíc získala 14 tisíc nových klientů. Zvýšil se také celkový objem úvěrů na 657 miliard korun a vkladů na 821 miliard. Podle představitelů banky stojí za příznivými hospodářskými výsledky dobrá makroekonomická situace, inovace a zlepšování zákaznických zkušeností.

Paul Manafort

Post v Bílém domě za peníze? Šéfa Trumpovy kampaně opět vyšetřuje FBI

Federální vyšetřovatelé zkoumají podezření, že bývalý šéf volebního štábu Donalda Trumpa Paul Manafort sliboval chicagskému bankéři post v Bílém domě výměnou za tři úvěry na bydlení dojednané s pomocí falešných údajů. S odkazem na zdroje obeznámené s touto záležitostí o tom informoval server NBC News.

Dům na hronovském náměstí, kde nyní sídlí městský úřad chce radnice prodat. Investici ve výši 50 milionů na výstavbu nového MěÚ by město splácelo deset let.

Nechtějí mít radnici jak za krále Klacka

Hronov – Postavit novou radnici a prodat domy na náměstí, kde nyní MěÚ sídlí. To je představa vedení města, kterou navzdory připomínkám posvětila většina zastupitelů.

Půjčky. Ilustrační foto.

Češi a půjčky? Nejčastěji si půjčujeme na elektroniku či bytové zařízení

Přibližně 28 procent Čechů, kteří si půjčují peníze, tak činí rizikovým způsobem. Vyplývá to z průzkumu České bankovní asociace (ČBA), který sledoval míru a charakter využívání půjček v České republice. Alespoň jeden úvěr podle něj aktuálně splácí každý pátý Čech, přičemž třetina z těchto lidí má dvě nebo více půjček.

Ilustrační foto

Hypotéky nadále zdražují. Průměrná sazba v lednu stoupla na 2,28 procenta

Začátek letošního roku potvrdil současný trend zdražování hypoték. Jejich průměrná úroková sazba se v lednu vyšplhala až na 2,28 procenta. Kvůli vzrůstajícím cenám hypoték si do bank pro nové úvěry přichází výrazně méně lidí než loni. Vyplývá to z lednové statistiky Hypoindex společnosti Fincentrum.

Příbramský bazén

Chystaná oprava bazénu rozděluje zastupitele i veřejnost

Příbram – O rozsáhlé opravě příbramského bazénu se mluví už od roku 2016. Vše je ale zatím stále více méně jen ve fázi plánů, úvah a studií, ale i tak se předpokládaná cena z průvodně schválených 250 milionů korun už vyšplhala na částku kolem 300 milionů. Radnice sice doufá, že výběrovým řízením částku o něco sníží, ale nějaký výrazný posun to určitě nebude.

Ilustrační foto.

Každý hypoteční úvěr je tak bezpečný, jak je ho dlužník schopen splácet

Při sjednávání hypotéky klient banky řeší jak nákladovost hypotéky, v níž se odráží i délka jejího splácení, ale podle finančních poradců je třeba také stanovit si pravidelnou měsíční splátku úměrnou výši celkových příjmů. „Nemá smysl přeceňovat síly, protože v praxi vidíme mnoho případů, kdy si lidé v podobě měsíční hypotéční splátky vezmou až příliš velké sousto,“ říká finanční poradce společnosti Partners Vladimír Weiss.

Moravskotřebovský bazén čekají opravy.

Oprava bazénu přijde na 31 milionů

Moravská Třebová – Zastupitelé města na svém mimořádném zasedání v pondělí večer odhlasovali rekonstrukci plaveckého bazénu. Po mnoha změnách nakonec zvítězila varianta sanace bazénu bez wellnesu. I tak přijde oprava na 31 milionů, cena oproti původním představám radnice vzrostla téměř dvojnásobně.

Magistrát města Mladá Boleslav.

Boleslav schválila rozpočet

Mladá Boleslav – Do dopravy půjde zhruba 196 milionů, do školství 185, do sociální oblasti 13 a do dalších projektů zhruba 163 milionů korun. Investovat se bude do škol, školek, komunikací sportovní haly nebo do bazénu v sokolovně. 

Ilustrační foto

Beroun letos rozjede velké investice do školství

Beroun - Město Beroun chystá na letošní rok několik rozsáhlých a nákladných investic. Hospodaření města za loňský rok skončilo rekordním přebytkem, a ten mu letos tyto investiční akce pomůže financovat. Navíc se Berounu podařilo doplatit úvěr, který si město v minulosti vzalo na nákup Kulturního domu Plzeňka. Druhý velký úvěr na rekonstrukci kanalizačního sběrače Beroun doplatí letos.

Obuv Prabos

Výrobce obuvi Prabos míří na burzu. Nabídne akcie za desítky milionů

Český výrobce obuvi Prabos míří na trh START Burzy cenných papírů Praha. Prostřednictvím primární nabídky akcií (IPO) hodlá prodat tuzemským investorům 15procentní podíl. Firma si tak chce otevřít nové možnosti financování plánovaného růstu. Investory pak hodlá oslovit především zajímavým dividendovým výnosem.

Ilustrační foto

Šest let si půjčovala a nesplácela

Cheb - Mezi přebornice v uzavírání úvěrových smluv se zařadila osmatřicetiletá žena. Ta si během šesti let napůjčovala více jak 920 tisíc korun na minimálně 56 úvěrových smluv.

Věhlasný kuchař Jamie Oliver.

Restaurační impérium Jamieho Olivera krachuje. Dluží přes dvě miliardy

/VIDEO/ Restaurace světoznámého kuchaře Jamieho Olivera jsou před krachem. Jamie´s Italian, jak se řetězec restaurací nazývá, dluží celkem 73 milionů liber (v přepočtu přes dvě miliardy korun), přičemž dva miliony padnou na platy zaměstnanců. S odkazem na soudní dokumenty o tom informoval britský deník The Sun.

Ilustrační foto

Benešov to letos prý pěkně „nakopne“

Benešov - Po nás potopa. Přesně tak vnímá současná opozice v benešovském zastupitelstvu z VPM, ODS a STAN hospodaření současných vládců Benešova z ČSSD, ANO s podporou KSČM a TOP 09.

Moneta Money Bank

Bance Moneta klesl zisk. Na dividendách rozdělí čtyři miliardy

Moneta Money Bank dosáhla v loňském roce konsolidovaného čistého zisku ve výši 3,9 miliardy korun, což je pokles o 3,2 procenta. Provozni výnosy se snížily o 6,5 procenta na 10,3 miliardy korun. Vedení banky nyní plánuje navrhnout akcionářům ke schválení výplatu dividendy za rok 2017 ve výši 4,1 miliardy korun.