Kreativ

ŠTÍTEK: Vánoční trhy

Na náměstí Míru budou od 19. do 22. prosince probíhat Mělnické vánoční trhy. Prodejci zde nabídnou řemeslné výrobky, tradiční i zcela originální vánoční dárky, ale také horké víno a celou řadu dalších pochoutek.

Také letos se konají Mělnické vánoční trhy

Na náměstí Míru budou od 19. do 22. prosince probíhat Mělnické vánoční trhy. Prodejci zde nabídnou řemeslné výrobky, tradiční i zcela originální vánoční dárky, ale také horké víno a celou řadu dalších pochoutek.

Česko zpívá koledy 2018 v Přerově

Program Vánočních trhů na středu 11. prosince

Návštěvníci přerovských vánočních trhů si mohou dnes využít jedinečnou příležitost a nechat si nalít punč přímo od hejtmana Olomouckého kraje Ladislava Oklešťka nebo přerovského primátora Petra Měřínského.

Vánoční trhy Střední školy gastronomie a služeb.

Dvacátý ročník vánočních trhů začíná už ve středu

Dobroty od řezníků, speciality od kuchařů, sladkosti od cukrářů a dobrůtky od pekařů, nejen to čeká návštěvníky 20. ročníku Vánočních trhů, která pořádá Střední škola gastronomie a služeb v Nové Pace na Masarykově náměstí 11. a 12. prosince v době od 8.30 do 18 hodin.

Polabské vánoční trhy na Výstavišti v Lysé nad Labem.

Na výstavišti začaly Polabské vánoční trhy

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Sváteční svíce, knihy, oděvy, hračky nebo třeba celou postel. To vše lze koupit během tohoto a následujících dvou víkendů na lyském výstavišti v rámci Polabských vánočních trhů. Ty jsou otevřeny v Lysé nad Labem vždy od pátku do neděle mezi 9. a 17. hodinou a vstup je zdarma. 

Vánoční trhy v Jindřichově Hradci

Tip na sobotu 7. prosince: Vánoční trhy v centru Hradce

Přijďte nasát nefalšovanou atmosféru vánočních trhů protknutou vůní punče, klobás, dřevěných hraček, zvukem rolniček i pohupováním vlněných čepic a dalšími podmanivými momenty. K těm jistě přispěje nejen pestrá hudební nadílka žáků mateřských a základních škol, ale také speciální program v Domě Gobelínu a Muzeu fotografie a MOM.

Vánoční trhy ve Světlé nad Sázavou.

Na vánočních trzích ve Světlé lidé kupovali i jmelí

Světlá nad Sázavou – Stalo se již tradicí, že ve Světlé nad Sázavou začínají sváteční dny Vánoc Mikulášským dnem, který vyvrcholí příchodem sv. Mikuláše a rozsvícením vánočního stromu. Vše začíná Vánočním trhem na náměstí Trčků z Lípy. A bylo tomu tak i při letošním Mikulášském dni ve čtvrtek 5. prosince.

Zámecký vánoční trh se již stal tradicí.

Při vánočním trhu v zámku rozsvítí strom pomocí turbíny

Žďár nad Sázavou - Atmosféru běžně nepřístupných prostor s více než stovkou prodejců originálních a ručně vyráběných dárků, ale také zapojení místních hudebních spolků, škol a dobročinných organizací slibuje vánoční trh ve žďárském zámku. Uskuteční se v sobotu 7. a v neděli 8. prosince.

Vánoční trhy na Masarykově náměstí v Ostravě.

Vánoční trhy v Ostravě zdobí ruské kolo. Po jejich skončení zamíří do Ohia

Největší vánoční trhy v regionu jsou v plném proudu. Hlavním lákadlem Ostravských Vánoc pro rodiny s dětmi je také letos ruské kolo na Masarykově náměstí. Tentokrát je však speciální. Stejně jako v předešlých letech má ruské kolo (vídeňské, chcete-li) patnáct metrů na výšku a deset kabinek pro celkem čtyřicet lidí. Poprvé je však provozují přímo Ostraváci, kteří je sami vyrábějí a exportují do světa.  

Rozsvícení vánočního stromu na náměstí Svobody v Brně.

Vánoční trhy? Skvělá atmosféra, náměstí ale hyzdí odpadky, míní lidé

Brno - Na vánoční trhy na náměstí Svobody začali lidé houfně chodit od pátku. Chválu zatím sklízí pravá vánoční atmosféra nebo nové hrnky, naopak negativně lidé vnímají zejména nepořádek a obtížné hledání stánku s ikonickým nápojem z jablečného moštu. Turistické informační centrum chystá častější kontroly i úklid náměstí. Na boj s nepořádkem nasadí i interní personál.

Rozsvícení vánočního stromu na náměstí Svobody v Brně.

Vánoční trhy v Brně? Skvělá atmosféra, náměstí ale hyzdí odpadky, míní lidé

Na vánoční trhy na náměstí Svobody začali lidé chodit před pěti dny. Chválu zatím sklízí pravá vánoční atmosféra nebo nové hrnky, naopak negativně lidé vnímají zejména nepořádek a obtížné hledání stánku s ikonickým nápojem z jablečného moštu. Turistické informační centrum chystá častější kontroly i úklid náměstí. Na boj s nepořádkem nasadí i interní personál.

Zahrady zámku Pillnitz lákají na překrásnou vánoční trasu nazdobenou desetitisíci světly.

Pohádková krajina nedaleko Drážďan. Zahrady zámku Pillnitz berou dech

Chcete si zpestřit předvánoční období výletem za hranice? Oblíbenou destinací Čechů jsou díky slavným vánočním trhům Drážďany, saská metropole vzdálená jen pár desítek kilometrů od hraničního přechodu v Hřensku. Věděli jste ale, že se nedaleko města nachází také další atrakce? Zahrady zámku Pillnitz by vaší pozornosti rozhodně uniknout neměly.

V Železném Brodě proběhly první Vánoční trhy.

FOTO: V Železném Brodě proběhly první Vánoční trhy

Adventní čas zahájili v Železném Brodě již v pátek 29. listopadu, kdy tu za zpěvu koled dětí z místních mateřských škol rozsvítili vánoční strom. Na Náměstí 3. května pak v sobotu od 10 hodin proběhly Vánoční trhy s nejrůznějším dárkovým zbožím z dílen místních spolků a škol, výrobky ze sklářských dílen a občerstvením.