Kreativ

ŠTÍTEK: Vánoční trhy

Vánoční trhy v Karlových Varech.

Karlovarské trhy prý nefandí místním podnikatelům. Pořadatelé: není to pravda

Místní a regionální prodejci jsou diskriminováni na trzích, které se konají v rámci různých akcí v lázeňském městě Karlovy Vary. Tvrdí to podnikatelka Lenka Schmidtová, která si ovšem kvůli své kritice vysloužila na radnici nálepku věčné stěžovatelky. Výsledek je takový, že místo na letošních velikonočních trzích nedostala. Podle pořadatelské městské společnosti nemůže pořadatel přespolní diskriminovat. „Stěžuje si jen jedna trhovkyně. Jde o konkurenční boj," říká primátorka.  

Energetici rádi utrácejí na tradičních vánočních trzích, jen na  severu Čech si chráněné dílny přišly na celkem 52 410 korun.

Energetici rádi utrácejí na vánočních trzích, chráněné dílny mohou mít radost

Adventní čas ve znamení vánočních trhů probíhal i během letošního prosince napříč celou republikou ve výrobních lokalitách, regionálních sídlech i v pražské centrále Skupiny ČEZ. Energetici tak opět měli možnost vybrat si nějaký pěkný rukodělný vánoční dárek z chráněných dílen, případně si zakoupit na sváteční stůl zajímavou dekoraci či nějakou pochutinu. Chráněné dílny celkem, ovšem v různém poměru, utržily rekordních 689 109 korun (vloni 618 457 Kč.) Na severu Čech se Vánoční trhy energetiků tradičně konaly v elektrárnách Tušimice, Prunéřov a Ledvice, dále v Teplárně Trmice a děčínském sídle ČEZ Distribuce, a to s celkovou tržbou 52 410 korun (vloni 37 442 Kč.)

Páteční a sobotní program adventních trhů v Teplicích bude omezený. Ilustrační foto

Teplice zrušily páteční a sobotní hudební program vánočních trhů. Kvůli pietě

Jakub Smolík, Josef Vágner, Michal Volf, operní pěvkyně Radka Sehnoutková či teplická kapela Skok měli v pátek a sobotu vystoupit na kolonádě u teplického Domu kultury v rámci adventního programu vánočních trhů. Město se však rozhodlo hudební program na trzích zrušit. Připojuje se tak k pietě za zemřelé a zraněné při čtvrtečním útoku na Univerzitě Karlově.

Na radnici v Přerově byla vyvěšena černá vlajka.

Přerov zrušil program na vánočních trzích

Vlajky na půl žerdi, minuta ticha a zvuk zvonů, které se rozezní v pravé poledne. Tak to bude vypadat v Den státního smutku, který vyhlásila na 23. prosince vláda. K pietě se města v Olomouckém kraji připojila zrušením kulturního programu na vánočních trzích, a to v pátek a v sobotu.

Ve čtvrtek vystoupila skupina Queenie, která byla letos hlavním tahákem trhů ve Vyškově.

Vánoční trhy ve Vyškově: podívejte, jak náměstí ovládla skupina Queenie

/FOTO, VIDEO/ Doprovodný program letošních vánočních trhů vrcholil na Masarykově náměstí ve Vyškově. Ve čtvrtek na pódiu vystoupila skupina Queenie, která byla letos jejich hlavním tahákem. Pro Vyškovany připravila show plnou hitů z pestrého repertoáru Freddieho Mercuryho a kapely Queen. Za poskytnutí videí a fotografií děkujeme Marii Nezbedové.

Zimní trend horkých čokolád. Deník navštívil 5 míst v Ostravě, kde ji ochutnáte

V zimním mrazivém počasí jsou oblíbené horké nápoje. A stále více populární se stává horká čokoláda. Kavárny a čokoládovny se specializují na chuť horké čokolády, kdy při výrobě je důležité procento obsahu kakaa a další přísady, které se k vytvoření nápoje z kakaových bobů využívají. V Ostravě lze horkou čokoládu ochutnat na třech největších vánočních trzích a také v kavárnách. Deník pár míst navštívil a testoval nabídku horkých čokolád.

Fanoušci hokejového Kladna na zápase proti Karlovým Varům.

Vánoční trhy i charita. Hokejové Kladno před Vánoci pomůže dětským domovům

Hokejové Kladno si na poslední domácí zápas před Vánoci připravilo program s charitativní i sváteční tematikou. Před utkáním proti Vítkovicím budou před ČEZ stadionem vánoční trhy a klub bude vybírat peníze i materiální pomoc pro pětici dětských domovů z blízkého okolí. Přímo na ledě pak Rytíři zabojují o důležité body proti sousedovi v tabulce.

Vánoční atmosféra v centru Olomouce, 25. listopadu 2023

Olomoucké vánoční trhy nadchly cizince. Předčí prý Bratislavu i Krakov

Slovenštinu, němčinu, polštinu a další jazyky je slyšet na Vánočních trzích v Olomouci. Do historického města s památkou UNESCO přijíždějí v těchto adventních dnech vedle turistů z různých koutů Čech, Moravy a Slezska stovky zahraničních návštěvníků, aby si užily kouzelnou atmosféru největší kulturní a společenské akce roku.

Vánoční trhy na náměstí Míru v Mělníku.

Na posledních vánočních trzích v Mělníku zářilo Betlémské světlo

/FOTO, VIDEO/ V posledním dni mělnických vánočních trhů o třetí adventní neděli si lidé mohli na náměstí Míru přijít i pro Betlémské světlo, které do města dorazilo už po dvacáté. Plamínek z Betléma představující mír, lásku a naději, čekal na zájemce u vánočního stromu.

Vánoční trhy v Humpolci

Střelba, kozy a zpěv. Vánoční trh v Humpolci připomínal spíše jaro

Přestože do Štědrého dne zbývá pouhý týden, lidé na vánočním trhu v Humpolci se shodovali, že připomíná spíše jaro. Na Horním náměstí tomu přispíval i netradiční program. Děti i dospělí totiž předvánoční čas trávili střelbou. Takové možnosti neodolali ani andělé na chůdách. Na jejich střelbu se můžete podívat v galerii.

Zmražená tlačenka na vánočních trzích v Opavě také neprošla. Zdroj: se souhlasem Státní veterinární správy

Průšvih na vánočních trzích nejen v Opavě: Kontroloři zírali, co stánkář prodává

Přepisované datum spotřeby, skladování při špatné teplotě, klamné označení „domácí výroba“ a spoustu dalších prohřešků odhalili inspektoři ze Státní veterinární správy při pravidelné kontrole na vánočních trzích. Tentýž prodejce zabíjačkových specialit a masných výrobků nevyhověl se svým stánkem v Karviné, v Hranicích na Olomoucku a zejména na trzích v centru Opavy.

Letošní vánoční trhy v Karlových Varech.

Vánoční trhy ve Varech pod palbou kritiky. Organizátor uvažuje o změnách

Karlovaráci si už navykli na vánoční trhy, které se už popáté konají na Mlýnské kolonádě. Atmosféra je tam přece jen jiná než na třídě T. G. Masaryka nebo ve Smetanových sadech, kde v minulosti stávaly stánky s adventním sortimentem. Obyvatelé Karlových Varů, kteří sem zamíří, tak mohou načerpat adventní atmosféru promenádou od Dvořákových sadů.

Vánoční atmosféra v centru Olomouce

Olomoucké vánoční trhy nadchly cizince. Předčí prý Bratislavu i Krakov

Slovenštinu, němčinu, polštinu a další jazyky je slyšet na Vánočních trzích v Olomouci. Do historického města s památkou UNESCO přijíždějí v těchto adventních dnech vedle turistů z různých koutů Čech, Moravy a Slezska stovky zahraničních návštěvníků, aby si užily kouzelnou atmosféru největší kulturní a společenské akce roku.

Vánoční trhy v chomutovském parku.

Vánoční trhy v parku nebo na náměstí? Chomutované jsou rozpolcení. Hlasujte

/VIDEO, FOTO/ Vánoční trhy se v Chomutově potřetí pořádají v městském parku, který nabízí více prostoru i pohádkovou atmosféru. Řadě lidí se změna líbí. Další ale poukazují na osamělý vánoční strom na centrálním náměstí a volají, aby se stánky se svařáky, zvoničkou a dalšími atrakcemi vrátily zpět.

Za zábranami se ukrývá umělé kluziště.

Vánoční trhy v Hradci Králové pod palbou kritiky. Co byste na nich vylepšili?

/ANKETA/ Zklamání, ostuda. I tak silná slova Hradečáci volí při hodnocení vánočních trhů na Velkém náměstí. Po tom, co se loni trhy přesunuly na Velké náměstí, se lidé těšili, že si konečně užijí pravou sváteční atmosféru v historickém centru Hradce Králové. Mnozí z nich jsou ale z pojetí trhů spíše rozladění. Co by se na trzích mělo podle vás vylepšit? Hlasujte v anketě na konci článku.