Kreativ

ŠTÍTEK: Vánoční trhy

Stanislav Křeček

Nový veřejný ochránce práv Křeček šířil na webu lži

K šíření internetových lží (tzv. hoaxů) a nepravdivých zpráv přispěl v minulosti opakovaně i nově zvolený ombudsman Stanislav Křeček, kandidát prezidenta republiky Miloše Zemana. Bývalý poslanec ČSSD Křeček šířil například hoax o hromadném přejmenovávání vánočních trhů na zimní festivaly kvůli muslimům. Upozornil na to Deník N a server Manipulatori.cz.

Vánoční trhy na třebíčském náměstí.

ANKETA: Kde by mohly být třebíčské vánoční trhy?

V Třebíči už jde do finále příprava na revitalizaci Karlova náměstí. Zanedlouho se bude schvalovat městský rozpočet, v něm je vyčleněno pět milionů korun na práce, které v prostoru tohoto hlavního náměstí začnou na konci letošního roku. Na etapy pak budou pokračovat i v příštích letech. Kvůli tomu bude s největší pravděpodobností nutné přesunout tradiční a oblíbené vánoční trhy jinam. Bývaly vždy před radnicí, nyní na jejich místo stavaři podle všeho umístí parkoviště pro stavební techniku.

Na vánoční trhy v Brně dohlížejí stovky strážníků a policistů v uniformách i civilu.

Vánoční trhy v Brně až do ledna? Návštěvníky už nezajímají, říkají stánkaři

Zatímco v jiných městech nejrůznějšími vůněmi a chutěmi lákající adventní vesnice zmizely z náměstí často před Štědrým dnem, Brňané ještě celé čtyři dny po Novém roce mohli vyrazit ke stánkům u zářícího vánočního stromu. Brno si pro rok 2019 a začátek roku 2020 připsalo na konto nejen nejdéle trvající vánoční trhy v historií města, ale i celorepublikové prvenství. Zatímco pořadatelé hodnotí prodloužení kladně, provozovatelé stánků se shodují, že lidí výrazně po Vánocích ubylo.

V sobotu 30. listopadu 2019 byl v Praze na Staroměstském náměstí rozsvícen vánoční strom.

Vánoční trhy vyvrcholily na Tři krále, ocenil je i prestižní deník

Největší Vánoční trhy v České republice na Staroměstském a Václavském náměstí v Praze v pondělí skončily. Do čtvrtka zmizí z centra města adventní vesnička a 9. ledna v 8 hodin ráno odinstalují organizátoři také strom. Trhy trvaly osmatřicet dní, nabídly každodenní pestrý program a mezi TOP 5 v Evropě je zařadil prestižní britský list The Times.

V sobotu 30. listopadu 2019 byl v Praze na Staroměstském náměstí rozsvícen vánoční strom.

Praha opět bodovala. Vánoční trhy jsou mezi pěti nejlepšími v Evropě

Největší vánoční trhy na Staroměstském náměstí získaly další prestižní ocenění. Mezi TOP 5 v Evropě je zařadil prestižní britský list The Times. Podle deníku jsou trhy v Praze ideálním místem pro dovolenou ve slavnostním období adventu. Vánoční trhy na Staroměstském náměstí v Praze tak získaly i přes rostoucí celosvětovou konkurenci opět další významné hodnocení ze zahraničí.

Vánoční trhy v Kardašově Řečici.

Vánoční trhy v Kardašově Řečici

V sobotu 21. prosince se na náměstí Jaromíra Hrubého v Kardašově Řečici konaly Vánoční trhy. I přes nepříznivé a deštivé počasí se přišlo pobavit velké množství lidí.

Vánoční trhy na třebíčském náměstí.

Tip na středu 18. prosince: Vánoční trhy v Třebíči

Třebíč – Vánoční trhy na Karlově náměstí v Třebíči pokračují. Letos s novými dřevěnými stánky s občerstvením, vánočními ozdobami, včelími a mnoha jinými produkty. Potrvají do neděle 22. prosince.

Vánoční trhy v dukovanské elektrárně.

Vánoční trhy v dukovanské elektrárně pomáhají už devět let

Dukovany - Vánoční trhy v dukovanské elektrárně pomáhají organizacím, které se starají o hendikepované a zároveň navodí tu správnou předvánoční atmosféru. A dají možnost zaměstnancům zakoupit drobné vánoční dárky nebo cukroví. Vánoční trhy se konají pravidelně už od roku 2011.  

Vánoční trhy v Trutnově

FOTO: Vánoční trhy v Trutnově

Na trutnovském Krakonošově náměstí byly v pondělí zahájeny tradiční vánoční trhy. Návštěvníci si jich budou moci užívat znovu sedm dnů, konec je plánován den před Štědrým dnem ve 14 hodin.

Ilustrační foto.

Vánoční trhy v Sušici

Od pondělí 16. prosince do neděle 22. prosince se budou na sušickém náměstí konat vánoční trhy.

Zahrady zámku Pillnitz lákají na překrásnou vánoční trasu nazdobenou desetitisíci světly.

Pohádková krajina nedaleko Drážďan. Zahrady zámku Pillnitz berou dech

Chcete si zpestřit předvánoční období výletem za hranice? Oblíbenou destinací Čechů jsou díky slavným vánočním trhům Drážďany, saská metropole vzdálená jen pár desítek kilometrů od hraničního přechodu v Hřensku. Věděli jste ale, že se nedaleko města nachází také další atrakce? Zahrady zámku Pillnitz by vaší pozornosti rozhodně uniknout neměly.

Ilustrační foto

Vánoční trhy odkloní dopravu z hodonínského Masarykova náměstí

Hodonín – Pod novou výzdobou radnice, kostela a kaštanů začnou v neděli před polednem vánoční trhy v Hodoníně. Doprovodná vystoupení budou mezi dvacítkou nových dřevěných stánků začínat po osm dnů podle programu mezi patnáctou a sedmnáctou hodinou. „Pódium bude z pohledu od radnice po levé straně,“ řekl ve středu starosta Libor Střecha.

Vánoční trhy. Ilustrační foto.

Ve škole se konají vánoční trhy

Na prvním stupni červenokostelecké ZŠ V. Hejny se právě ve středu koná Den otevřených dveří a vánoční trhy, a to od 8 do 13 hodin.

Na vánoční trhy na brněnském Dominikánském náměstí se po zavírací době v noci na neděli vydal devatenáctiletý mladík. Z jednoho ze stánků se pokusil ukrást notebook, jeho počínání však na kamerách pozorovali strážníci, kteří muže ihned zadrželi.

Zatoužil po notebooku. Na vánoční trhy v Brně nevyrazil nakupovat, ale krást

Brno /VIDEO/ - Na vánoční trhy na brněnském Dominikánském náměstí se po zavírací době v noci na neděli vydal devatenáctiletý mladík. Z jednoho ze stánků se pokusil ukrást notebook, jeho počínání však na kamerách pozorovali strážníci, kteří muže ihned zadrželi. O případu strážníci informovali v úterý.