Kreativ

ŠTÍTEK: vaření

Radek Pastrňák: Blues se sebevražednými myšlenkami

Olomoucký kraj - Radek Pastrňák, frontman skupiny Buty, si přijel na Hanou zahrát blues. Před koncertem v Přerově byl příjemně naladěn a během rozhovoru se často smál. O slavné skupině, se kterou je nejčastěji spojováno jeho jméno, ale moc mluvit nechtěl.

VIDEO: Radek Pastrňák: Blues se sebevražednými myšlenkami

Olomoucký kraj - Radek Pastrňák, frontman skupiny Buty, si přijel na Hanou zahrát blues. Před koncertem v Přerově byl příjemně naladěn a během rozhovoru se často smál. O slavné skupině, se kterou je nejčastěji spojováno jeho jméno, ale moc mluvit nechtěl.

Nedělní školu by chtěli rozšířit

Stránské - Nedělní škola ve Stránském potřebuje rozšířit. Provozovatelům se podařilo sehnat dotaci na její další úpravy, ale bez sponzorských darů projekt nejsou schopni uskutečnit.

Petr Kučera ze Svitav vaří pivo doma

Svitavy - Pivní etikety a vše co s pěnivým mokem souvisí, se stalo velkým koníčkem Petra Kučery ze Svitav. O pivo se zajímá už od vojny a dokonce zkouší doma typicky český nápoj také vařit. V minulosti chodil na brigády do svitavského pivovaru, ale celý život pracuje jako technik.

Policie: odhalili jsme další varnu perníku

Hodonín - /FOTOGALERIE, AKTUALIZACE/ Okres Hodonín má v rámci republiky pověst jedničky v kvalitě pervitinu. Poptávka stále roste. Nelegálních varen na okrese přibývá.

Rodiče postižených dětí diskutovali

Prachatice - Klub zdravotně postižených v Prachaticích v pátek odpoledne 13. února uspořádal ve vile místního Domu dětí a mládeže tradiční výroční schůzi.

Fuchsoviny Ireny Fuchsové: Vdovy i vdovci

Kolínsko - Známá kolínská spisovatelka a divadelní nápověda Irena Fuchsová pravidelně přispívá svými každodenními nevšedními postřehy do Kolínského deníku.

Pivaři slaví: Břeclav má vlastní značku piva

Břeclav - /AKTUALIZOVÁNO, ANKETA/ Zelená láhev se zlatavým uzávěrem a etiketou, jež se pyšní hrdým titulkem Břeclavská jedenáctka. Deset let poté, co Břeclav přišla o svůj pivovar, se mohou její obyvatelé těšit z „vlastního“ chmelového moku.

Skauti strávili zimní sobotu v přírodě

Stožec - Do přírody v sobotu 7. února vyrazili vimperští skauti a tentokrát je čekala poměrně náročná výprava. Cestou necestou se totiž vydali do okolí Stožce s cílem hledat místa,zachycená na více než půl století starých fotografiích.

Přihlaste babičku na počítačový kurz

Pečky/ Vzdělávací centrum Pečecka letos opět plánuje základní kurzy práce s internetem pro věkovou kategorii 50 + Kurz pro začátečníky zahrnuje 10 hodin výuky a uskuteční se v termínu 18. 3. – 1. 4.2009, vždy pondělky a středy od 10 do 12 hodin.

V Žatci budou tři pivovary

Žatec - V Žatci vyroste třetí pivovar. Dosud se pivo ve městě vaří v Žateckém pivovaru a pokusném pivovaru Chmelařského institutu, nově přibude turisticky atraktivní pivovar v rámci projektu Chrámu chmele a piva.

Největší pražský pivovar otevře školící středisko

Praha 5 -Přímo v areálu pivovaru Staropramen V Praze 5 bude počátkem února otevřeno nové moderní školicí středisko První pivovarské školy. Ta si klade za cíl zvýšit teoretické a praktické znalosti o pivu jak u obchodních zástupců společnosti, tak u jejích zákazníků a spotřebitelů.

Nymburský pivovar vaří pro Francouze karamelové pivo

Nymburk - Jako alchimii lze bez nadsázky označit vaření piva v nymburském pivovaru. Místní sládek totiž musí vyjít vstříc potřebám nejen tuzemských, ale hlavně zahraničních konzumentů. Nymburské pivo pijí obdivovatelé zlatého moku v Německu, Francii, Itálii, Švédsku, Dánsku, Rumunsku, Finsku, Izraeli, USA nebo dokonce v Austrálii.

Kuchyňské bary ustupují velkým jídelním plochám

Barové pulty se v kuchyních objevily ze dvou důvodů. V malých bytech nahradily jídelní stoly a uspořily tak místo, ve větších příbytcích originálně propojily království hospodyněk s obývacím prostorem.

Kuchař Kropáček: Naučil jsem vařit stovky vězňů

Znojmo - Znojemská věznice slouží nejen k uvěznění lidí, kteří se dostali do křížku se zákonem. Vedení věznice už devět let umožňuje řadě odsouzených získat základní vzdělání v oboru kuchař.

Někdo zkouší ušetřit na jídle, jiný spoří vodou, pokus obohatit rozpočet sázením ale nevyšel

Region - Vminulém článku jsme opět vyzvali čtenáře, aby nabídli své recepty, jak vdobě krize ušetřit. Marta Glučová uvedla, že se snaží pečlivě vybírat obchody, do nichž vyráží na nákupy. „Pečlivě pročítám letáky obchodních řetězců a sleduji iceny vobchodech. Velký nákup udělám jednou týdně. Je to ekonomičtější. Šetřím tak čas ipeníze,“ napsala Marta Glučová.

Někdo zkouší ušetřit na jídle, jiný spoří vodou, pokus obohatit rozpočet sázením ale nevyšel

Region - Vminulém článku jsme opět vyzvali čtenáře, aby nabídli své recepty, jak vdobě krize ušetřit. Marta Glučová uvedla, že se snaží pečlivě vybírat obchody, do nichž vyráží na nákupy. „Pečlivě pročítám letáky obchodních řetězců a sleduji iceny vobchodech. Velký nákup udělám jednou týdně. Je to ekonomičtější. Šetřím tak čas ipeníze,“ napsala Marta Glučová.

Na Gerlindě našli Zlatý guláš

Rousměrov - S absolutní novinkou přišli na Ranči Gerlinda. Majitelé restaurace v Rousměrově se rozhodli ukončit spory stálých štamgastů, kdo z nich je nejlepším specialistou ve vaření guláše. Proto na sobotu 17. ledna vyhlásili první ročník soutěže Zlatý guláš.

Sedm prasat nasytí turisty

Břestek - Do porcování, vaření a zpracovávání sedmi čuníků se pustili členové břesteckého fotbalového klubu a Spolku pro udržení tradic. Patnácti členný tým v čele s řezníkem Ladislavem Zámečníkem začal s prací v čtvrteční šestou hodin ráno.

Sedm prasat nasytí turisty

Břestek - Do porcování, vaření a zpracovávání sedmi čuníků se pustili členové břesteckého fotbalového klubu a Spolku pro udržení tradic. Patnácti členný tým v čele s řezníkem Ladislavem Zámečníkem začal s prací v čtvrteční šestou hodin ráno.