Rakovník - Nová jídelna v Rakovníku, kde se bude denně stravovat tisíc lidí, prvního září letošního roku s největší pravděpodobností neotevře. Investiční akce za téměř 70 milionů korun naráží na první problémy.
Lučany nad Nisou - Část obyvatel města Lučany se po dva dny ocitne bez proudu. ČEZ na leden naplánoval rekonstrukci místní trafostanice. /Aktualizováno o reakci ČEZ/
Dvůr Králové - Netradiční knížku by chtěla vydat knihovna Slavoj. Jedná se okrálovédvorskou minikuchařku, kterou by tvořily recepty, rady, návody, postřehy ikomentáře čtenářů.
Klatovy - Dvacet tři klientů Domova pokojného stáří Naší Paní v Klatovech trávilo silvestr ve společnosti svých kolegů přímo v domově. I oni se dle svých možností snažili oslavit konec roku.
Ústí nad Labem - Na obyvatele Ústí nad Labem čeká od nového roku řada významných změn. Nově ušetří 500 korun na ročním poplatku za svoz komunálního odpadu.
Pětadvacetiletý mladík vykradl benzínku s pivní lahví v ruce. Na Znojemsko poputuje sto dvacet milionů z evropských peněz. Sebevrah skočil z hráze vranovské přehrady a znojemští zastupitelé zakázali vyhláškou pít alkohol na veřejnosti. Červen 2008 očima reportérů Znojemského deníku.
Uherský Brod - Recept je léty prověřený, pochází z rodiny Miloše P. z Uherského Brodu, který už tradičně tuto slavnostní vánoční rybí polévku každý rok připravuje pro své přátele.
Polička - Zaměstnanci a žáci Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Polička představují novou vánoční recepturu. Vyzkoušejte i Vy kapra v netypické úpravě, která není tak náročná na přípravu ani suroviny, jak by se mohlo na první pohled zdát.
Hradec Králové - Staročeská kuchyně z Královéhradecka – Recepty pocházejí z přelomu 20. století. To se již používala hojně jako postní ryba – kapr a zvolna se ustupovalo od luštěninových jídel.
Krnov - Přestože hlavní pětidenní Vánoční trhy v Krnově skončily již v půlce prosince, staročeská vánoční atmosféra se na krnovské náměstí vrátila ještě jednou.
Ostrava - Při požárech v Moravskoslezském kraji umírá stále více lidí. Nepříznivý trend hlásí hasiči již od roku 2004. Od té doby se počet obětí zdvojnásobil.
Olomouc - Jak tráví Vánoce koulařka a letošní zlatá medailistka z Paralympijských her Eva Kacanu z Olomouce? Každé jsou prý pro ni vždy neopakovatelné a jedinečné. A nejraději vzpomíná na ty strávené v Řecku, odkud pochází její rodiče. Čtenářům nabídla alespoň recept na jednoduchý a zdravý řecký bramborový salát.
Kladno - Předvánoční čas je pro studenty dobou, kdy výuka je vždy o něco mírnější. Kladenská hotelová škola věnovala čtvrteční den nikoli učení, ale projektům, které představily různé světové kultury jak je neznáme.
Plzeň - Vánoční dárek s předstihem připravil pro své hosty černický pivovarský dvůr. Milovníci dobrého piva ale mají jen tři týdny, maximálně měsíc na to, aby dárek v podobě vánočního ležáku ochutnali.
Ostrava, Frýdek-Místek - Policisté tento týden obvinili dva narkomany zOstravy a Frýdku-Místku, kteří na různých místech Ostravy několik měsíců vyráběli pervitin. Sedmatřicetiletou ženu a devětadvacetiletého muže se podařilo před časem odhalit za kuriózních okolností. Stalo se tak poté, co si vbytě vOstravě-Přívoze chtěli po ránu připravit svou pravidelnou drogovou snídani. Vaření pervitinové dávky se však změnilo vohnivé drama, při kterém šlo oživot, a to nejen narkomanům.
Ostrava, Frýdek-Místek - Policisté obvinili dvojici narkomanů z Ostravy a Frýdku-Místku, kteří na různých místech Ostravy několik měsíců vyráběli pervitin. Odhalit se je podařilo za kuriózních okolností. Při "drogové snídani" totiž způsobili požár, který málem skončil tragicky.
Kvánočním svátkům patří štědrá tabule stradičními pokrmy. Jak to udělat, aby štědrovečerní večeře neležela vbřiše jako těžký kámen, aby člověk nenakynul zhory snědeného cukroví? Odborníci radí vytvořit si vánoční menu, které je chutné a přitom zdravé.
Slovácko -Vánoce jsou symbolem klidu, míru a pohody. Lidé se setkávají vrodinném kruhu a tráví spolu chvíle volna. Štědrý den si poté užívají především děti. Samotnému čtyřiadvacátému prosinci ale u většiny hospodyněk předchází stres. Napéct, navařit, nasmažit. Těm, které ještě nemají požadované množství cukroví, přináší Deník typy.
Možná jste už vyzkoušeli všechny recepty z rodinné kuchařky a možná máte chuť připravit k vánočnímu a silvestrovskému stolu něco více tradičního. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které odrážejí nejenom tradici, ale také moderní styl zdravého odlehčeného vaření.
Slovácko - Že bych měl být někdy Mikulášem, to mě nikdy ani ve snu nenapadlo. Vždy jsem byl pouhým divákem, který tuto tradici považoval za takovou milou usměvavou kratochvíli, o které se ani nejde nějak rozepisovat. Prostě se chodí po domech, děti se vystraší a hotovo. Jenže omyl.
Prostějov - Většina lidí v České republice je stále ještě přesvědčena, že zdravé jídlo je to, které nám nechutná. Vyvrátit tento předsudek se ve středu pokusila Jízda kuchařů YesNeYes v čele se známými kuchaři Filipem Sajlerem a Ondřejem Slaninou.
Loket — Na hradě Loket můžete prožít již 11.vánoční trhy a to už nadcházející víkend 13. a 14. prosince Vánoce pro nás zpravidla vrcholí Štědrým večerem, ke kterému dochvátáme úklidem, nákupy, pečením, vařením a balením dárků.
Pořád říkám, že před Vánoci by měl člověk uklízet tak, aby z toho něco měla i jeho duše. Pokud nejste zrovna fanatici úklidu – a kdo si něco takového při dnešním tempu může dovolit – máte vždycky šanci, že při smýčení v místech, která jste už dlouho neobrátili naruby, narazíte na cosi z dávné minulosti, co vás vnitřně obohatí.
Valašské Klobouky - /FOTOGALERIE/ Vaření kyselice a guláše, pečení pánů z kynutého těsta, ale také poslední hudební zkoušky. Ve Valašských Kloboukách se v pátek všechno chystalo na hlavní den mikuláškého jarmeku, kterým je sobota.
Plzeň (fotogalerie) - „Máte rádi jídlo ze školní jídelny?“ ptali se žáků známí kuchaři Filip Sajler a Ondřej Slanina. „Ne!“ zněla odpověď stovek školáků. Do 22. základní školy v Plzni na Dlouhých zavítala v úterý Jízda kuchařů YesNeYes, která je součástí projektu Žij zdravě. Jejím cílem je zvýšit podvědomí žáků o zdravém stravování. K tomu ale děti zrovna vřelý vztah nemají.
Liberec - V rámci osvěty zdravého životního stylu uspořádalo občanské sdružené Grácie akci pro děti z liberecké Základní školy Harcov, které si v praxi vyzkoušely vaření i pečení ve vánočním a zdravém duchu.
Rychnov nad Kněžnou - Na stole voní čerstvě upečené perníčky pod vánoční výzdobou. Dívka v pokoji hbitě žehlí jednu utěrku za druhou. Z kuchyně se ozývá smích, nad vařením brambor se baví dva mladíci.
Liberec - Metodická publikace na téma zdravé výživy, semináře pro pedagogy a projektové dny na školách. To vše má být výsledkem projektu Zrcadlo výživy, za kterým stojí společnost Venkovský prostor. Ta si klade za cíl zatočit s nezdravými stravovacími návyky školáků, které nejsou na základě průzkumů nijak příznivé.
Východní Čechy - NEJSTARŠÍ obyvatelou kraje je Marie Fišerová z Hořic. V pátek odpoledne byla pozvána na radnici, kde jí ke 104. narozeninám poblahopřál i hejtman Lubomír Franc.
Rudimov - Sedmihektarový obecní sad s jabloněmi, trnkami, višněmi a třešněmi je zdrojem práce, ale i užitku pro obyvatele Rudimova na Slavičínsku. Jabloně krajových odrůd letos přinesly velkou úrodu, kterou pomáhali sklízet pracovníci úřadu, a zapojili se také mladí obyvatelé Rudimova.
Strakonice - Chlapci z osmé třídy Základní školy Dukelská ve Strakonicích vyměnili včera dílenské nářadí za zástěry a měchačky. Místo dívek nastoupili do školní kuchyňky, aby se naučili vařit.
Hořice - Tak vás opět zdraví holky a kluci z 2. A. ZŠ Na Daliborce v Hořicích. Máme za sebou už druhý měsíc usilovné práce, takže nám to nedá, abychom se s vámi nepodělili o své zážitky. Ale pěkně jedno po druhém.