Kreativ

ŠTÍTEK: Jiří Vejdělek

Lodžie bude v sobotu patřit oslavě Divovánoc.

Tipy Deníku: Netradiční Divovánoce v Lodžii

Co jsou to Divovánoce? Trochu jiný pohled na tradiční svátek. Možnost zažít silnou atmosféru adventu v netradičním prostředí. Vzácné setkání lidí, kteří chtějí raději něco prožít, než si jen něco užít. Netradiční adventní akce pro celou rodinu v prostorách barokní památky se opět po roce vrací s vánočními dílnami, divadly, koncerty a neobvyklým živým betlémem.

Poprvé na lyže! V sobotu se bude poprvé lyžovat na sjezdovkách Anděl na Černé hoře a Pomezky v Malé Úpě.

Sjezdovky se otevřou i na Černé hoře a Pomezkách. Špindl vyčkává

Černá hora a Pomezky. To jsou první místa, kde bude možné poprvé lyžovat v nové zimní sezoně. Sjezdovky se tam otevřou v sobotu 7. prosince. V Malé Úpě spustí provoz také nejvýše položené kluziště v zemi, ve výšce 1060 metrů. Posouvá se naopak plánovaný začátek lyžařské sezony ve Špindlerově Mlýně, nachystaný na tradiční akci SkiOpening. Ta se sice v sobotu uskuteční, i s koncertem zpěváka Michala Hrůzy a venkovním promítáním filmové komedie Jiřího Vejdělka Poslední aristokratka a autogramiádou herců Tatiany Vilhelmové s Vojtou Dykem a Pavlem Liškou, ale lyžovat se bude ve Špindlu až o týden později.

Poprvé na lyže! V sobotu se bude poprvé lyžovat na sjezdovkách Anděl na Černé hoře a Pomezky v Malé Úpě.

V sobotu začne lyžařská sezona na Černé hoře a Pomezkách, ve Špindlu později

Černá hora a Pomezky. To jsou první místa, kde bude možné poprvé lyžovat v nové zimní sezoně. Sjezdovky se tam otevřou v sobotu 7. prosince. V Malé Úpě spustí v neděli odpoledne provoz také nejvýše položené kluziště v republice, ve výšce 1060 metrů. Posouvá se naopak plánovaný začátek lyžařské sezony ve Špindlerově Mlýně, nachystaný na tradiční akci SkiOpening. Ta se sice v sobotu uskuteční, i s koncertem zpěváka Michala Hrůzy a venkovním promítáním filmové komedie Jiřího Vejdělka Poslední aristokratka a autogramiádou herců Tatiany Vilhelmové s Vojtou Dykem a Pavlem Liškou, ale lyžovat se bude ve Špindlu až o týden později.

Pavel Volf kino Hutník provozuje spolu se svým bratrem Vojtěchem.

Dvojice filmů ve středu v kině Hutník

Kladenské kino Hutník si na středu pro své návštěvníky připravilo dva snímky. Lidé budou moci zhlédnout filmy Poslední aristokratka a Terminátor: Temný osud.

Režisér Jiří Vejdělek při fotografování pro Deník 2. září v Praze.

Do kina zavítá režisér Vejdělek

Filmové představení Poslední aristokratka, jehož republiková premiéra se uskuteční ve čtvrtek 24. října od 17 hodin v náchodském kině Vesmír, se uskuteční za účasti režiséra Jiřího Vejdělka! Ten natočil film podle stejnojmenného knižního bestselleru Evžena Bočka.

Film Poslední aristokratka v Brně při jeho premiéře představil režisér Jiří Vejdělek i představitelky hlavních rolí.

Lidé vítali v Brně Poslední aristokratku. Přijel autor bestselleru i režisér

Brno /FOTOGALERIE/ – Bouřlivý potlesk se rozléhal ve čtvrtek večer kinosálem v brněnském Velkém Špalíčku. Zaplnili jej nadšení diváci na premiéře filmu Poslední aristokratka, který se natáčel na jižní Moravě. Uvést jej přijel režisér Jiří Vejdělek i tvůrce knižní předlohy příběhu Evžen Boček.  

Film Jiřího Vejdělka Poslední aristokratka

Aristokratka bude ozdravnou podívanou, říká Jiří Vejdělek

„Věřím, že smích je léčivý. A tak jsem se s herci a štábem ze všech sil snažil, aby film byl v kině zábavným a ozdravným zážitkem,“ říká režisér Jiří Vejdělek o své novince Poslední aristokratka, jež vstoupí do kin 24. října. 

Z loňského ročníku Soundtracku.

Atrakcí Soundtracku bude obří filmová koule v parku

/FOTOGALERIE/ Necelý měsíc zbývá do zahájení prestižního festivalu filmové hudby a multimédií Soundtrack v Poděbradech. Pořadatelé už zveřejnili kompletní program včetně novinek, na které se mohou těšit návštěvníci už 4. ročníku festivalu.