Kreativ

ŠTÍTEK: Jiří Vejdělek

Novoměstský hrnec smíchu.

Novoměstský hrnec smíchu s českou komedií

Nové Město nad Metují - Osm dnů od 20. do 27. září bude patřit jedné z nejznámějších přehlídek, která mapuje humor v nejnovějších i starších českých filmových titulech. Letos se uskuteční už po třicáté.

Ilustrační foto

Bratři Čadíkové zavítají na náměstí

Pelhřimov - Letní kino na pelhřimovském náměstí se pomalu stává tradiční záležitostí. Ani tentokrát nebude chybět Kinematograf bratří Čadíků, kteří na velkém promítacím plátně nabídnou v rámci Filmového léta nové české filmy.

Milan Šteindler

Šteindler: Vorel mi nový film pochválil

Olomouc - Držitel Českého lva za tragikomedii Díky za každé nové ráno Milan Šteindler se po delší pauze znovu objevil za kamerou. S Vojtou Kotkem a Dorotou Nvotovou natočil bláznivou komedii O život, kterou před pár dny uvedl také v olomouckém CineStaru.

Milan Šteindler

Šteindler se bál intimních scén

Ostrava - Sobotního promítání nového českého filmu O život se v kině Cinestar zúčastnili i jeho režiser Milan Šteidler a herci Dorota Nvotová, Vojta Kotek a Robert Nebřenský.

Jedním z promítaných snímků Filmánie je Václav. Protagonistou role je Ivan Trojan, nositel tří ocenění České filmové a televizní akademie Český lev.

Václav: Tragikomický příběh velkého dítěte

Pardubice - Především o lidských charakterech, rodinných vztazích a vině i odpuštění vypráví nový film režiséra Jiřího Vejdělka a scénáristy Marka Epsteina Václav, který je nyní k vidění také ve východočeských kinech.

Film Václav - Ivan Trojan

Václav: Tragikomický příběh velkého dítěte

Pardubice - Především o lidských charakterech, rodinných vztazích a vině i odpuštění vypráví nový film režiséra Jiřího Vejdělka a scénáristy Marka Epsteina Václav, který je nyní k vidění také ve východočeských kinech.

Ilustrační foto

Velká vánoční soutěž probíhá v kině Máj

Litoměřice - Štědrý den se nezadržitelně blíží, a proto i kino Máj bude nadělovat. Režisér Jiří Vejdělek (Účastníci zájezdu, Roming) připravil pro diváky vánoční nadílku v podobě nového filmu Václav, v němž v hlavní roli exceluje Ivan Trojan.

Ivan Trojan představil novinářům na tiskové konferenci ve Slovanském domě v Praze nový film Václav.

Prostoduchý Ivan Trojan žádá o amnestii

PRAHA - Poslední český film tohoto roku je zároveň už druhým letošním filmem Jiřího Vejdělka. Jmenuje se stejně jako jeho hlavní hrdina Václav a vychází ze skutečného osudu lehce retardovaného muže, který se octl ve vězení poté, co spáchal vážný trestný čin.

Ukázka z filmu Roming.

Kino Čáslav: Roming

ČÁSLAV - V čáslavském kině promítají v sobotu 20. října od 20 hodin film Roming.

Zahájení Hrnce smíchu v Novém Městě nad Metují.

Roming: Mariána Labudu učili potápět

NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ - I když se festival české filmové a televizní komedie přehoupl včera do své druhé poloviny, na diváky ještě stále čeká dostatek kvalitních filmů i další dávka bohatého doprovodného programu.

Film "O život"...

Poslední klapka v Hrádku

HRÁDEK NAD NISOU - PREMIÉRA BUDE V ÚNORU 2008. V Hrádku nad Nisou ve čtvrtek padla poslední klapka nově vznikajícího celovečerního filmu O život!

Ukázka z filmu Roming.

Roming má v Mostě premiéru

MOST - V kině Kosmos nás v tomto filmovém týdnu čeká jedna premiéra, která je zároveň Filmem měsíce července.

Hlavní protagonisté filmu Bolek Polívka (vpravo) a Marián Labuda.

Vejdělkův Roming měl premiéry v Praze i v Brně

PRAHA - V Praze a v Brně měl ve čtvrtek večer premiéru film režiséra Jiřího Vejdělka Roming. Členové tvůrčí delegace pozdravili diváky ve čtyřech sálech pražského multikina Village Cinemas Anděl, kteří se obešli bez tradiční party. Ta naopak čekala na brněnské publikum, kde se na projekci podílel společenský týdeník Metropolis.

Bolek Polívka a Marián Labuda ve filmu Roming

Roming: komedie bez urážky

Komedie s prvky road-movie, tak označuje svůj poslední film mladý režisér, který u diváků uspěl debutem Účastníci zájezdu. Žánrové zařazení filmu Roming ovšem podobně jako u většiny současných českých filmů není jednoznačné.

Piráti z Karibiku 3 - Na konci světa

Piráti bodují i v Česku. V mezích možností

PRAHA - Podle očekávání se po premiérovém víkendu na špici českého žebříčku vyšvihl třetí díl Pirátů z Karibiku. Nová dobrodružství kapitána Jacka Sparrowa o víkendu v kinech vidělo skoro 84 tisíc Čechů a film v Česku za víkend vydělal 10 milionů korun. Třetí Piráti se v českých kinech promítají v rekordním počtu 43 kopií.

Roming

Roman Labuda a Stano Polívka vyrážejí za diváky

PRAHA - Režisér Jiří Vejdělek loni u diváků bodoval s vieweghovskou adaptací Účastníci zájezdu. Za týden vstoupí do kin jeho další road movie Roming. Jen o něco pomalejší a hlavně o Romech.