Kreativ

ŠTÍTEK: Jiří Vejdělek

Eva Holubová

Tip Metropolu: vydejte se S Vorvaněm do Bulharska, pojede i Klepl a Holubová

Olomouc – Zábavné historky z natáčení filmů Doktor od Jezera hrochů a Účastníci zájezdu, příhody z divadla i zahraničních cest poodhalí divákům v olomouckém kině Metropol populární herec Bob Klepl. Na úterní besedě nazvané S Vorvaněm do Bulharska vystoupí spolu se svou dlouholetou kolegyní a oblíbenou českou herečkou Evou Holubovou.

NOVÁ ROLE VE FILMU GANGSTER KA. „Hlavní postava je volně inspirována Radovanem Krejčířem. Takže jedna část se odehrává v Čechách, druhá v Africe, kde Krejčíř rozehrává stejnou hru jako doma,“ říká Hynek Čermák.

Hynek Čermák: Narostla podlost a srabáctví, morálka šla dolů

Praha /ROZHOVOR/ - Herec Hynek Čermák, jehož domovskou scénou je Dejvické divadlo, má za sebou řadu televizních rolí a v poslední době na sebe výrazně upozorňuje na filmovém plátně. Zahrál si ve filmech Jana Hřebejka Nevinnost a Svatá čtveřice, v Něžných vlnách Jiřího Vejdělka, na podzim ho potkáme v Díře Miroslava Krobota. Před časem se stal s Pavlem Řezníčkem dominantní tváří pozoruhodného krimi seriálu Cirkus Bukowsky z dílny Jana Pachla. Ten si jej také nyní vybral do hlavní role další chystané detektivky Gangster Ka.

Režisér Jiří Vejdělek vlevo a scenárista Marek Epstein.

Francin a Maryška znovu na plátně

Praha – Návrat k hrabalovským adaptacím. Ten plánují Marek Epstein a Jiří Vejdělek, kteří se sejdou u komedie Krasosmutnění, jež má vzniknout podle stejnojmenné knihy Bohumila Hrabala.

Jiří Vejdělek přivezl do Náchoda svoji novou českou komedii Něžné vlny.

Ničící vlny Labe něžné nebyly

Náchodsko - „Jo, dneska to je ten den, kdy přijde něžná vlna," dělali si prý legraci komparsisté filmu Něžné vlny, jehož záběry se natáčely vloni začátkem června i na historickém Komenského mostě v Jaroměři. A měli pravdu, přišla.

Retro komedie Něžné vlny vstoupila do kin.

Něžné vlny na hodně nudné vodě

Praha /RECENZE, VIDEO/ - Komedie Jiřího Vejdělka lze v nabídce jiných českých filmů vcelku snadno rozeznat. Líbivým způsobem vyprávění, zacílením na široké divácké vrstvy, sázkou na dobré komediální herce i mírně umělý svět, do nějž své hrdiny staví. Většina z nich (Ženy v pokušení, Muži v naději) spolehlivě baví svou nenáročnou, ale v zásadě chytrou zábavou. Škoda, že totéž nelze říct o jeho posledním počinu, retro komedii Něžné vlny.

Ilustrační

Do kina Vesmír míří tvůrci Něžných vln

Náchod - Do zdejšího kina Vesmír zavítají v pátek krátce po sedmé hodině večer tvůrci nové české komedie Něžné vlny v čele s režisérem a výborným vypravěčem Jiřím Vejdělkem. Ten je známý například s filmy Účastníci zájezdu, Václav, Ženy v pokušení nebo Muži v naději.

Něžné vlny. Ilustrační foto.

Soutěžte o dárky k filmu Něžné vlny

Opava /POZVÁNKA, SOUTĚŽ/ – Už jste někdy byli na Dámské jízdě v CineStaru? Jestliže ne, máte nyní jedinečnou možnost. Další akce s předpremiérou filmu se pořádá už 8. ledna.

ZASE MATKA. Jako by mi někdo chtěl těmihle rolemi snad něco naznačit, směje se Táňa Pauhofová.

Táňa Pauhofová: Na palubu mě museli odnést

Praha /ROZHOVOR, VIDEO/ – S herečkou Táňou Pauhofovou o roli maminky ve filmu Něžné vlny, gentlemanu Hynku Čermákovi a fóbii z lodí… Deníček panice. I tak by mohl znít podtitul nového filmu Jiřího Vejdělka Něžné vlny, který měl ve středu premiéru, ale do kin vstoupí až v lednu. Autor scénáře a režisér se v něm vrací do svého dětství a raného mládí a díky časovému záběru projdeme od 60. let až do začátku devadesátých.

Režisér Jiří Vejdělek

Režisér Něžných vln plave až od osmnácti

Plzeň – „Je to film inspirovaný mým dětstvím a dospíváním, ale něco jsem si přimyslel, jinak by byl moc krátký," řekl režisér Jiří Vejdělek o své nové komedii Něžné vlny. Ta bude mít sice premiéru až 9. ledna, ale už ve čtvrtek mohli film v CineStaru v OC Olympia zhlédnout první diváci.

Režisér Oliver Stone je ve Varech už od úterka. Sám uvedl svůj snímek Alexandr Veliký.

MFF: Oliver Stone, kostka pro Ondříčka a 60 seconds

Karlovy Vary /FOTOGALERIE/ – Na karlovarský festival dorazila další velká hvězda – režisér oscarové Čety a Divochů Oliver Stone. Sedmašedesátiletý americký filmař se prý do Varů těšil, fotografům se ale předevčírem striktně vyhýbal, po příjezdu ani nevyhlédl z auta. Dočkali se až ve středu, v pravé poledne u Puppu.

Z NATÁČENÍ filmu Něžné vlny před školou v Jaroměři.

Režisér Vejdělek v Jaroměři natáčel nový film

Jaroměř -  Filmaři v čele s režisérem Jiřím Vejdělkem zavítali před nedávnem do Jaroměře, aby tu natočili některé záběry nového filmu s názvem Něžné vlny. Na place se ukázali mimo jiné i populární Jan Budař, Vojtěch Dyk či Václav Kopta.

Z NATÁČENÍ filmu Něžné vlny před školou v Jaroměři.

Režisér Vejdělek v Jaroměři natáčel nový film

Jaroměř -  Filmaři v čele s režisérem Jiřím Vejdělkem zavítali před nedávnem do Jaroměře, aby tu natočili některé záběry nového filmu s názvem Něžné vlny. Na place se ukázali mimo jiné i populární Jan Budař, Vojtěch Dyk či Václav Kopta.

Komedie Alice Nellis REVIVAL vypráví příběh čtyř muzikantů, jejichž rocková skupina SMOKE se za nejasných okolností rozpadla v roce 1972, a kteří se – každý z jiných důvodů – rozhodli pokusit o její velkolepý comeback.

Šanci mají Revival, Klauni a Něžné vlny. Ale co dál?

Praha /TÉMA/ – Těžké časy. Ty teď prožívá český film, který ztrácí čím dál více podpory od státu a obtížně hledá cesty k financování řady projektů. Není divu, že producenti i tvůrci sahají často k nízkorozpočtovým, tematicky jednoduchým příběhům, zatímco ojedinělých dobových počinů je jako šafránu. S podporou české filmové tvorby je to prostě stále horší. Nevyřešené jsou i pobídky pro zahraniční produkce.

Od filmových akademiků dostala Eliška Balzerová Českého lva za vedlejší ženský herecký výkon, snímek Jiřího Vejdělka Ženy v pokušení však navíc získal i sošku pro divácky nejúspěšnější film roku 2010.

Ženy v pokušení koketují s divadelními prkny

Praha – Ženy v pokušení vstoupí na divadelní scénu. Oznámili to na nedávno skončeném festivalu ve Varech tvůrci úspěšné komedie, jež se stala nejnavštěvovanějším domácím filmem roku 2010. „Už před jejím natáčením jsem z legrace nadhodil producentovi „Žen" Tomáši Hofmanovi, že by to bylo dobré i jako muzikál," usmívá se Jiří Vejdělek, autor scénáře a režisér. „Jenže já samozřejmě hudbu nesložím, to by nedopadlo dobře. Když jsme teď téma znovu otevřeli, rozhodli jsme se oslovit Františka Soukupa."

33. ročník Novoměstského hrnce smíchu.

Hrnec smíchu už bublá...

Nové Město nad Metují - Celkem 13 veseloher se letos utká na festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu. V loňském ročníku soutěžilo 11 snímků.

VŠESTRANNÁ Slovenka Radka Pavlovčinová.

Radka Pavlovčinová: Každá role je takovým malým krůčkem nahoru

Praha /ROZHOVOR/ – Zahrála si ve filmu Rafťáci, v seriálech Ulice a Cesty domů – teď se objevuje v tanečním Prvním kroku na Nově. Slovenská herečka a zpěvačka Radka Pavlovčinová je ale doma i na divadelních prknech – účinkuje v pražských muzikálech Robin Hood a Quasimodo, kde může svou vášeň pro tanec a pohyb také zužitkovat.

33. ročník Novoměstského hrnce smíchu.

Hrnec smíchu už bublá...

Nové Město nad Metují - Celkem 13 veseloher se letos utká na festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu. V loňském ročníku soutěžilo 11 snímků.

JAKO UČITEL. Charlotte Doubravová s Michalem Kavalčíkem v seriálu První krok.

Ruda z Ostravy: Tuším, že Vladimír dostane pozvání do StarDance k Ebenovi

Praha /ROZHOVOR/ – Ztvárňuje roli učitele na taneční akademii, se svojí partnerkou Dianou (Pavla Vitázková) se rozešel a zaplete se se studentkou. Ani tento vztah ale nemá trvání, navíc Diana plánuje odchod ze školy a přijetí zahraniční nabídky… Jak z toho všeho Vladimír ze seriálu televize Nova První krok v podání Michala Kavalčíka vybruslí? „Tak mám pocit, že se vlastně malinko podobá i Rudovi,“ říká představitel svérázného Ostraváka. „Vše mu jaksi trvá, než mu to dojde, ale ve skutečnosti je Vladimír dobrák, kluk šikovná a fajn učitel.“ S Michalem Kavalčíkem, představitelem svérázného Rudy z Ostravy, jsme si povídali o jeho roli v seriálu První krok…

TVÁŘ SERIÁLU Klára Issová

Startuje seriál První krok z prostředí taneční akademie

Praha – Režisér Jiří Vejdělek není jen tvůrcem diváckých hitů Ženy v pokušení a Muži v naději. Pro TV Nova natočil s Jánem Sebechlebským třináctidílný seriál První krok z prostředí taneční akademie, který se poprvé na obrazovkách objeví 22. února ve 20 hodin (k divákům se bude vracet každou středu). Předlohou Prvního kroku se stal španělský seriál Un Paso Adelante. Mladí a talentovaní herci v něm předvedou řadu tanečních stylů, od klasického baletu až po hip hop, street dance a afro dance. Jsou mezi nimi Šárka Vaculíková, Radka Pavlovčinová, Charlotte Doubravová, Filip Cíl či Dominik Turza.

Nová Vejdělkova komedie Muži v naději: Bolek Polívka, Eva Vica Kerekesová  a Jiří Macháček

České filmy v kinech 2011: Perfect Days, doufající muži a divácké nálady

Praha – Muži v naději. Pak dlouho nic… To je úspěšnost českých filmů v kinech, při srovnání tržeb a divácké návštěvnosti s jinými snímky. V žebříčku dvacítky nejúspěšnějších českých filmů podle výsledků premiérového víkendu za posledních deset let se Vejdělkova komedie umístila na druhé příčce za Kajínkem (necelých sto dvacet tisíc diváků) a před Vratnými lahvemi Jana Svěráka (107 tisíc diváků). Komerčně nejúspěšnější byly ovšem v letošním roce Perfect Days, příjemná inteligentní komedie Alice Nellis napsaná volně podle britské divadelní hry, jež vydělala za víkend přes 260 tisíc korun a usadila se na šestém místě za prvními pěti zahraničními tituly. Jaký byl tedy letošní rok v kinech? Vydělávala Alice Nellis a Jiří Vejdělek, rychlokvašky propadly.