Kreativ

ŠTÍTEK: Jiří Vejdělek

Režisér Jiří Vejdělek

Stanou se Muži v naději diváckým megahitem kin?

Pardubice/AKTUALIZOVÁNO/ – Premiéru má za sebou nejnovější film úspěšného režiséra Jiřího Vejdělka. Po Ženách v pokušení se nyní v kinech objevil snímek Muži v naději. Do hlavních rolí obsadil Vejdělek herecké hvězdy – Jiřího Macháčka a Boleslava Polívku.

Nová Vejdělkova komedie Muži v naději: Bolek Polívka, Eva Vica Kerekesová  a Jiří Macháček

Muži v naději sázejí na laciná klišé. Zbytečně

Praha /RECENZE/ - Pravděpodobně stejně úspěšní jako Ženy v pokušení. Takoví budou Muži v naději, nová komedie Jiřího Vejdělka, kterou režisér napsal a natočil, aby prý mužům tak trochu splatil dluh. Pokud jde o vyváženost, s tou je to horší.

Režisér komedie Muži v naději Jiří Vjedělek obklopený svými hvězdami, Jiřím Macháčkem a Bolkem Polívkou

Režisér Jiří Vejdělek: Muži nejsou zase tak uťápnutí

Praha /ROZHOVOR, VIDEO/ – O nevěře a naivitě mužů, nudě i rafinovanosti žen a tak trochu i o vině a trestu. O tom všem je nová komedie Jiřího Vejdělka Muži v naději, která má ve středu slavnostní premiéru v pražském Cinestaru na Andělu. Co si o ní myslí její režisér? S režisérem Jiřím Vejdělkem jsme hovořili o novém filmu Muži v naději, ženském smyslu pro humor a herecké kondici kvůli erotickým scénám…

Vejdělkova komedie Muži v naději: Na snímku Bolek Polívka, Jiří Macháček a Eva Kerekésová

Muži v naději plní účel: Baví!

České Budějovice /GLOSA, FOTOGALERIE/ - Režisér Jiří Vejdělek uvádí do kin svůj pátý celovečerní film. Muži v naději mají oficiální premiéru ve čtvrtek 25. srpna a ve stejný den také vstupují do českých kin. Na co se můžeme těšit?

Prezident Novoměstského hrnce smíchu Pavel Zedníček.

V sázce opět novoměstský hrnec plný smíchu

Nové Město nad Metují – Festival Novoměstský hrnec smíchu má pro svůj 33. ročník vyčleněn termín 11. – 18. června, přihlášeno je osm filmových a tři televizní komedie, prezidentem festivalu je herec Pavel Zedníček.

UŽ JE MU 20 LET. Petr Lášek může otevírat nejen symbolické šampaňské. Festival neprofesionálních filmů PAF, který v roce 1992 založil, oslavil letos svůj dvacátý ročník.

Kdysi jsme filmy pouštěli v televizi, vzpomíná zakladatel PAFu

Na první pohled nenápadný, drobný muž Petr Lášek pracuje jako promítač v pražském kině Ponrepo. Profesionálně se věnuje natáčení a střihu. Ale zrovna tak ho fascinuje i svět amatérského filmu. V roce 1992 založil festival PAF a od té doby za ním stojí, doslova ať to stojí, co to stojí.

Filmové ceny Český lev za rok 2010 se předávaly 5. března v pražské Lucerně. Na snímku Eliška Balzerová s cenou za vedlejší ženskou roli.

Eliška Balzerová: Vyhrála jsem díky jedenáctce

Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVORY/ – Nejzářivější úsměvy a neskrývaný úžas rozdávala v sobotu na Českých lvech Eliška Balzerová. Z večera si odnesla hned dvě sošky – za nejlepší herečku v hlavní roli ve filmu Ženy v pokušení a nejoblíbenější herečku v anketě, kam hlasovali diváci. To Ondřej Malý vyhrál díky svému Antonínovi v thrilleru Pouta už podruhé. V lednu mu role estébáka vynesla hereckou cenu filmových kritiků, v sobotu Českého lva od filmové akademie.

V centru Prahy se 11. ledna konalo natáčení filmu Muži v naději režiséra Jiřího Vejdělka. Na snímku herec Jiří Macháček a Petra Hřebíčková.

Muži v naději po první klapce

Praha /EXKLUZIVNÍ REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Suché květiny, zelené lněné prostírání, sada noblesních příborů a vinné sklenky. Očividně čekající na hosty. Restaurace ve francouzském stylu v centru Prahy vyhlíží jako obyčejně, ale jen zdánlivě. Její horní část okoupila podivná společnost – ve vyprázdněném sále sedí na dvou židlích ženy, jejich vlasy tupírují kadeřnice, opodál se povalují kosmetické kufříky, ramínka s šaty, na zemi desítky kabelů a kolejnice, mezi nimiž se potácí všichni ti, kteří momentálně nemají povel Akce! Muži v naději, zástěře i humoru. Jiří Macháček i Bolek Polívka mají první natáčecí scény Vejdělkovy komedie za sebou…

Simona Stašová

Simona Stašová: O Vánocích jedeme se syny na lyže, je to tradice

Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Sympatická tchyně. Něco, co nejde moc dohromady. Simona Stašová ale takovou postavu hraje v připravované komedii Jiřího Vejdělka Muži v naději. Natáčení vypukne hned zkraje nového roku. S výbornou herečkou Simonou Stašovou jsme si povídali o nové komedii Jiřího Vejdělka, tragikomickém humoru a pochopitelně - Vánocích.

NATÁČENÍ STARTUJE. Režisér Jiří Vejdělek s herci Simonou Stašovou a Jiřím Macháčkem.

Mají muži naději?

Praha – Povzbudit chlapy v ženském světě. To prý chtěl režisér Jiří Vejdělek, když psal scénář k nové komedii Muži v naději. Během projekcí předchozího filmu Ženy v pokušení se ho diváci ptali, jestli nebudou i muži v pokušení. „Žertem jsem tehdy odpovídal, že pokud něco, tak jedině Muži v naději,“ vysvětluje režisér a autor scénáře filmu, jehož příběh a hlavní herecké obsazení včera představil novinářům. Nevinný název se ujal a režisér Žen v pokušení Jiří Vejdělek tedy natočí film pro muže. S Jiřím Macháčkem a Bolkem Polívkou.

Letní kino. Ilustrační foto.

Letní kino zve na Ženy v pokušení

Nový Jičín – Novojičínské letní kino pokračuje v projekcích nových snímků, v nichž hlavní roli hrají ženy a především ženský humor. Po Sexu ve městě 2 promítne tento pátek a sobotu český úspěšní film Ženy v pokušení se skvělou Eliškou Balzerovou v jedné z hlavních rolí.

45. MFF začíná...

Pardubická divačka na obědě s Vejdělkem!

Pardubice/Karlovy Vary – Miliontou divačkou české filmové komedie Ženy v pokoušení scénáristy a režiséra Jiřího Vejdělka se ve čtvrtek odpoledne v Malém sále karlovarského hotelu Thermal stala Míša Vebrová z Pardubic.

Novoměstský hrnec smíchu v úterý 15. června 2010.

Hrnec smíchu: Film "Ženy v pokušení" pobavil

Nové Město nad Metují /FOTOGALERIE/ – Festival české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu se úterním programem přehoupl do své druhé poloviny. Při projekci se diváci projevovali slyšitelným smíchem celkem 1538 vteřin, což bylo přes 20% celkové stopáže Vejdělkova snímku.

Eliška Balzerová a exceluje ve filmu režiséra a scenáristy Jiřího Vejdělka Ženy v pokušení v roli Vilmy.

Balzerová: Vilmu jsem během života skutečně potkala

Ostrava- Čtyřicátnice Helena (Lenka Vlasáková), uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života.

Balzerová pro film také nafotila akt. Na nedělní premiéře dostala originální dárek – akt od mužských kolegů ze štábu. Režisér Jiří Vejdělek řekl, že když se ona svlékla pro film, oni se svlékli pro ní. „Na tenhle film tedy rozhodně nezapomenu,“ reagovala

Eliška Balzerová: Na otočku jsem jezdila hrát rovnou od rybníka

České Budějovice /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ - Eliška Balzerová, známá jako lékařka Alžběta Čeňková, začínala v Českých Budějovicích. V neděli večer zde uvedla Ženy v pokušení. Jiřímu Vejdělkovi, režisérovi nové české komedie Ženy v pokušení, se prý zjevila ve snu, dala mu facku a řekla si o roli. Poslechl a nyní Eliška Balzerová ve filmu září. Na nedělní premiéře jí tleskal plný sál budějovického multikina, mnozí si vzpomněli i na její začátky v Jihočeském divadle. „ V Budějovicích jsem prožila mezní situace,“ říká v rozhovoru šedesátiletá herečka.

Balzerová pro film také nafotila akt. Na nedělní premiéře dostala originální dárek – akt od mužských kolegů ze štábu. Režisér Jiří Vejdělek řekl, že když se ona svlékla pro film, oni se svlékli pro ní. „Na tenhle film tedy rozhodně nezapomenu,“ reagovala

Na otáčko jezdila hrát rovnou od rybníka

České Budějovice - Eliška Balzerová, známá jako lékařka Alžběta Čeňková, začínala v Českých Budějovicích. V neděli večer zde uvedla film Ženy v pokušení

Ženy v pokušení: Eliška Balzerová, Lenka Vlasáková a Veronika Kubařová

Vejdělkovy ženy mají šmrnc a baví

Praha /EXKLUZIVNÍ RECENZE/ - Dobrých domácích komedií není v kinech moc. Těch, které jsou určeny navíc ženám (jež se vždycky rády baví), je jako šafránu. Zatímco ve světě frčí Sex ve městě, Zoufalé manželky a filmy jako Báječný svět shopaholiků (které si navrch umí ze sebe udělat legraci), u nás se samy nad sebou zasmějeme v kině jen málokdy.

Komedie Ženy v pokušení: Eliška Balzerová, Lenka Vlasáková a Veronika Kubařová

Ženy v pokušení: Eliška Balzerová se vrací na filmové plátno ve velkém stylu

Praha /FOTOGALERIE/ - Vášnivá komedie, jak říkají sami producenti této novinky režiséra Jiřího Vejdělka, je v českých kinech už od 18. března. Jiří Vejdělek, tvůrce divácky úspěšné filmové adaptace Vieweghova románu Účastníci zájezdu, který se stal nejnavštěvovanějším filmem roku 2006, a kritikou ceněného filmu Václav, jenž v kinech vidělo přes 350 tisíc diváků, je u svého nejnovějšího projektu nejen režisérem, napsal také scénář a podílel se i na produkci filmu. Komedie Ženy v pokušení nepokrytě aspiruje na to být diváckým hitem roku 2010.

Snímek z filmu Saxana - veletrh strašidel

Očekávané české filmy v roce 2010: Saxana, Kajínek a Ženy v pokušení

Praha – Komedie, thrillery, válečné příběhy, dokumenty i animovaná zábava – to všechno čeká na diváky roku 2010 v kinech. Domácí tvůrci chystají na plátna téměř třicítku premiér, hrané i dokumentární projekty. Podívejme se namátkou alespoň na některé z nich. Mezi prvními hranými budou Pouta Radima Špačka, thriller o zamilovaném estébákovi, pohádka Milana Cieslara Dešťová víla a komedie Zdeňka Trošky na motivy Švandrlíkových příběhů Doktor od Jezera hrochů. V únoru vstoupí do kin i celovečerní dokument Heleny Třeštíkové Katka, časosběrný portrét narkomanky, který zaujal už v kratší podobě na televizní obrazovce. Březnové premiéry začne film Jarmareční bouda, projekt, který autor Pavel Dražan natočil na základě svého někdejšího amatérského snímku…

Bohumil Klepl a Eva Holubová.

Pojedeme k moři!

Opava – Také druhý srpnový týden připravil pro kulturní publikum příjemný program Opavského kulturního léta. Ve středu nás pořadatelé zvou k moři.