Kreativ

ŠTÍTEK: Madagaskar

NA TOULKÁCH SVĚTEM. Lev, žirafa, hrošice a zebra stále hledají cestu zpět do zoo. V třetím pokračování se musí utkat i s výbojnou francouzskou agentkou.

Filmové premiéry: Punkoví buřiči, tuláci v šapitó a potížisti z Anglie

Praha /VIDEO/ – Jedničkou ve vtipné podívané bude tento týden jednoznačně Madagaskar 3, o přízeň diváků ale svede boj i slušný český debut Richarda Řeřichy o dospívání zkraje 80. let Don´t Stop. Poslední v trojici premiér je pak australská komedie Pařmeni. V kinech se tak potkají rebelové z Don´t Stop, zvířecí hrdinové z Madagaskaru 3 a britští Pařmeni v Austrálii…

Ilustrační foto.

Nejprve na Barcu, pak okouzlili Zidana

Otrokovice – Nejprve si prohlédli slavný chrám fotbalistů Barcelony Nou camp. Na zpáteční cestě si to poté rozdali mladší žáci a starší přípravka Viktorie Otrokovice ve Francii ve městě Thuir pod dohledem legendárního Zinedine Zidana na mezinárodním fotbalovém turnaji proti týmům z Bulharska, Švýcarska, Španělska, Alžíru a Madagaskaru a domácím Francouzům.

První filmy ve 3D by si malí i velcí návštěvníci mohli vychutnat již v tomto roce. Ilustrační foto.

Karvinské kino Centrum bude promítat digitálně

Karviná – Milovníci filmového plátna, kteří stále nezanevřeli na zastaralé kino Centrum, se konečně dočkají. Minulý týden začala digitalizace kina a zhruba v polovině června by diváci mohli poprvé zhlédnout filmy v nejmodernější kvalitě.

Digitální promítač.

Vesnické kino, to je jako posedět s rodinou

Střítež – Na první digitální promítání pravděpodobně nejmenšího digitalizovaného kina v ČR přijela v pátek i Tereza Pálová se Strakonic. Zamířila na český film Láska je láska. „Nikdy jsem v tak malém kině nebyla. Ta dřevěná křesílka si pamatuji z dob svého dětství," zavzpomínala po promítání s nostalgií.

Na svých cestách zavítal Martin Loew i do parku Denali.

Madagaskar vás uchvátí už od prvního okamžiku

Hradec Králové – Premiéru své úplně nové digitální diashow o Madagaskaru uvede v pondělí 19. března od 18 hodin ve velkém sále Adalbertina cestovatel a fotograf Martin Loew. Tento pořad nebyl zatím nikde jinde představen a hradecké publikum jej uvidí jako první z celé republiky.

Havarovaná italská turistická loď Costa Allegra dnes ráno dorazila za pomoci tažných plavidel do přístavu města Victoria na Seychelách, kde z ní konečně na pevninu vystoupila tisícovka cestujících a členů posádky.

Havarovaná Costa Allegra dorazila k přístavu na Seychelách

Victoria - Havarovaná italská turistická loď Costa Allegra dnes ráno dorazila za pomoci tažných plavidel do přístavu města Victoria na Seychelách, kde z ní konečně na pevninu vystoupila tisícovka cestujících a členů posádky. Loď strávila poslední tři dny na moři bez elektřiny a funkčních motorů. 

Luxusní loď Costa Allegre

Cestující z Costy Allegry trpí horkem, loď je bez elektřiny

Victoria - Cestující na italské výletní lodi Costa Allegra, která po požáru uvízla uprostřed Indického oceánu a je vlečena flotilou menších plavidel do bezpečí, trpí hlavně horkem a noc museli mnozí strávit na palubě. S odvoláním na zdroj blízký posádce to dnes uvedl server francouzské televizní stanice TF1.

Obří výletní loď Costa Allegra, která v důsledku pondělního požáru na palubě nemohla pokračovat v plavbě a zůstala vězet u Seychel, vleče francouzská rybářská loď Trévignon.

Costu Allegru vleče rybářská loď k ostrovu Mahé

Victoria/Řím - Obří výletní loď Costa Allegra, která v důsledku pondělního požáru na palubě nemohla pokračovat v plavbě a zůstala vězet u Seychel, vleče francouzská rybářská loď Trévignon.

Luxusní loď Costa Allegre

Na luxusní lodi Costa Allegra hasili požár, cestující jsou v pořádku

Victoria/Řím - Na obří výletní lodi Costa Allegra plující z Madagaskaru na Seychely v pondělí vypukl požár, podařilo se jej ale rychle uhasit. Mezi 636 pasažéry jsou podle agentury AFP i čtyři Češi. Informoval o tom majitel plavidla, italská společnost Costa Crociere, která rovněž vlastní loď Costa Concordia.

Lemur kata v jihlavské zoo.

Jihlavská zoo má nové přírůstky

Jihlava – Tuhý mráz ani následná nadílka sněhu zvířatům v jihlavské zoo, zdá se, nevadí. V africké vesnici Matongo se narodilo několik mláďat.

Lemur kata v jihlavské zoo.

Jihlavská zoo má nové přírůstky

Jihlava – Tuhý mráz ani následná nadílka sněhu zvířatům v jihlavské zoo, zdá se, nevadí. V africké vesnici Matongo se narodilo několik mláďat.

Tanec lipoveckých hasičů na plese v Lipovci.

Lipovečtí hasiči zazářili na plese. V rytmu hudby

Lipovec /VIDEO UVNITŘ/ - Je půlnoc. Sál na lipoveckém bále hasičů potemní. Ozvou se sirény a z nejrůznějších koutů přibíhají na parket hasiči. Ne, nehoří. V kulturním domě se rozduní divoké rytmy muziky, kterými se sedmička mladíků nechá vést. Odměnou za taneční vystoupení je aplaus. Z publika se ozývá: „Opakovat, opakovat!“

Martina Loewa zaujali svou vnitřní vyrovnaností také obyvatelé Patagonie.

Patagonie plná pokladů - pralesů, fjordů i jezer

Hradec Králové – Již 12. ročník cestovatelských promítání cestovatele a fotografa Martina Loewa v královéhradeckém Adalbertinu začíná v pondělí 23. ledna od 18 hodin diashow o Patagonii.

Podle Michala Fišera ve světě roste zájem o preparovaná zvířata, vzácné exempláře se již draží na londýnské burze, což prý znamená, že tato díla začínají mít punc luxusu.

Preparátor Michal Fišer: Největší byla žirafa

Srdov na Litoměřicku - Všichni si to pamatujeme ze školních let. Návštěva přírodovědného kabinetu plného vycpanin zaváněla dobrodružstvím a dodnes mají mnozí z nás zafixovaný zvláštní odér spojený s vypreparovanými zvířaty.

Ilustrační foto.

Zadní vrátka v zoo jsou připravena

Plzeň - Příznivci plzeňské ZOO se nemusí obávat, že v roce 2012 přijdou o oblíbené prohlídkové akce s doprovodem ošetřovatelů. Akce Zadními vrátky za zvířátky pokračuje už v lednu!

PŘÍPRAVA POLÉVKY. Jedním z cestovatelských požitků je pro Jaroslava Šťastného příprava polévky v ulicích asijských měst.

Cestovatel: Lidstvo je jak obrovská plíseň

Severní Čechy /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - „Laos, Madagaskar, Sulawesi, Etiopie… Země, kde je ještě i dnes možné nalézt téměř nedotčenou přírodu a kmeny žijící původním způsobem života. Bohužel i přírodu v těchto lokalitách beznadějně ničí nadnárodní společnosti, kácí se zde lesy, hubí zvířata…

LAOS. Život je tu tvrdý, země byla desetiletí těžce zkoušená, ale lidé jsou tu milí, usměvaví, ochotní. I přes každodenní těžkou obživu. Rýže se tu stále sklízí klasickým způsobem, ručně. Živí se tu stále lovem, a to i vzácných zvířat.

Lidstvo je jak obrovská plíseň, říká cestovatel

Severní Čechy /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - „Laos, Madagaskar, Sulawesi, Etiopie… Země, kde je ještě i dnes možné nalézt téměř nedotčenou přírodu a kmeny žijící původním způsobem života. Bohužel i přírodu v těchto lokalitách beznadějně ničí nadnárodní společnosti, kácí se zde lesy, hubí zvířata…

Kate Winslet a Christoph Waltz se zúčastní Polanského Masakru.

Filmové novinky 2012: Faust, Železná lady i rodinné masakry

Praha /VIDEO/ – Faust, Anna Karenina, Margareth Thatcherová, J. Edgar Hoover, Titanic, Madagaskar a manželské peklo. To všechno uvidíme tento rok v kinech, která budou ve znamení špionážních a politických příběhů, adaptací slavné klasiky a návratů ke starým známým.

Rostislav Štefánek

TSTTT: První cenu si odnesl hradišťský fotograf

Uherské Hradiště - Mezinárodní ekologický festival Týká se to také tebe skončil o víkendu v Uherském Hradišti. Vítězem doprovodného fotografického klání se stal hradišťský fotograf Rostislav Štefánek a na druhé dosáhl jeho osvětimanský kolega Radoslav Motal.

Bioložka Martina Petrů roky pomáhá Madagaskaru.

Na Madagaskaru učí obyvatelstvo pěstovat rajčata

Uherské Hradiště – Madagaskar, čtvrtý největší ostrov na Zemi se specifickou faunou a flórou se stal osudem třiatřicetileté přírodovědkyni z jižních Čech, Martině Petrů. Ta v pátek večer v hradišťském kině Hvězda představila veřejnosti exotickou zemi i její aktuální problémy.

Nosorožec dvourohý.

Nosorožec dvourohý byl prohlášen za vyhubeného

Nairobi – Vzácný druh nosorožce dvourohého, zvaného též černý, byl podle expertů ve volné přírodě západní Afriky vyhuben. Podobný osud ve střední části afrického kontinentu hrozí i nosorožci tuponosému, zvanému též bílý, který je druhým největším suchozemským zvířetem hned po slonu.