Kreativ

ŠTÍTEK: Madagaskar

Ilustrační foto

Zoo ukáže téměř třímetrovou samici krokodýla

Hluboká n. Vlt. – Jeden měří metr a 70 centimetrů, druhý téměř tři metry. Řeč je o dvou krokodýlech nilských, kteří se na konci minulého týdne přistěhovali do Zoo Ohrada u Hluboké nad Vltavou.

Záhadolog Ivan Mackerle za kamerou.

Chystám se na Madagaskar natočit elfa kalonuru

Milovice - Na otázku, zda věřit, či nevěřit v nevysvětlitelné jevy, pohlíží filozoficky. Ivan Mackerle, muž ve světě tajemství a záhad, připravuje novou výpravu. Rozhovor vznikl na letišti v Milovicích.

Kvíčerovská pouť v Polici nad Metují.

Město o víkendu ožilo Kvíčerovskou poutí

Police nad Metují /FOTOGALERIE/– Hlasitá hudba, pouťové atrakce, stánky s cukrovou vatou, tureckým medem a dalšími tradičními pouťovými laskominami – to byly první, předvíkendové náznaky blížící se Kvíčerovské pouti.

Zámek Napajedla

Vyhrajte balíček vstupenek do Zámku Napajedla

Zlínský deník pro vás připravil další soutěž. Tentokrát jde o balíček vstupenek do Zámku Napajedla. Jedná se o běžnou prohlídkovou trasu, 3D výstavu Živá Afrika a expozici Historických kočárků a panenek.

Zámek Napajedla

Vyhráli jste vstupenky do Zámku Napajedla

Zlínský deník pro vás připravil další soutěž. Tentokrát jde o balíček vstupenek do Zámku Napajedla. Jedná se o běžnou prohlídkovou trasu, 3D výstavu Živá Afrika a expozici Historických kočárků a panenek.

Děti na táboře v Mrtníku navštívil také Mistr Yoda, známý ze série Hvězdné války.

Děti z Kladenska potkaly slavné holywoodské hvězdy

Kladno – Také letos se na první dva týdny prázdnin stala základna Švermováček v Mrtníku v Brdech útočištěm pro šest desítek dětí nejen z Kladna. Svou přítomností je poctila řada hollywoodských hvězd.

Herpetolog, kameraman a cestovatel Jiří Bálek patří mezi uchazeče o post ředitele ústecké zoo.

FOTO: Je z Tisé, chová exoty a točí nosorožce

Tisá - Jiří Bálek z Tisé na Ústecku chová doma exotická zvířata a jezdí do Afriky natáčet nosorožce. Jako jeden z mála v Česku chová a rozmnožuje vzácné bodlíny Telfairovy, ježkům podobná zvířata z Madagaskaru.

Ošetřovatelky čtrnáctiletého Davida, šelmy druhu fosa, ukryly kus králíka do pytle a zavěsily ho na strom. Usilovná a vytrvalá práce zubů a drápů se vyplatila a David si už za chvíli pochutnával. Kromě plzeňské zoo tento druh chovají ještě v Olomouci

David dorazil do Plzně až z Madagaskaru

Plzeň – Unikát z Madagaskaru chová od minulého pondělí plzeňská zoo. Fosa je druh šelmy a největší madagaskarský predátor. U nás ji kromě Plzně chová ještě Zoologická zahrada v Olomouci.

Luboš Lachman, dirigent Jabloneckého komorního orchestru a učitel ZUŠ

V kostele Dr. Farského zazní mistři

Jablonec n. N. – Jablonecký komorní orchestr zve všechny příznivce nejen „vážné“ hudby na nevšední umělecký zážitek. Ve středu 8. června se od 18 hodin naplní kostel Dr. Farského tóny komorního orchestru a jeho hostů.

Ilustrační foto

Oslavy Dne dětí pokračují i v neděli odpoledne

Náchodsko - I v neděli odpolednesemůžete vydat narůzné dětské zábavné akce.Postavičky z večerníčků a z pohádky Madagaskar potěší zejména nejmenší návštěvníky.Připraveny jsou soutěže a pestrý doprovodný program.

Oslavy Dnů Slavkova.

Slavkovský kroj došili v noci před oslavami

Slavkov u Brna /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Rtuť teploměru šplhá ke třiceti stupňům Celsia a sluneční paprsky rozpalují dlažební kameny slavkovského Palackého náměstí. Nikomu z desítek přítomných však výheň, jak se zdá, nevadí. Víc se totiž soustředí na to, aby rozpoznali pohádkové melodie, které se valí z reproduktorů u pódia.

Ilustrační foto

Rodiče mohou vybrat dětem tábor nejen podle ceny

Trutnovsko – Bez letních táborů si řada dětí, ale i rodičů neumí prázdniny představit. Nabídka je široká, není tak lehké si vybrat. Rodiče mohou volit podle ceny, námětu nebo referencí.

Další mládě, které se narodilo v pavilonu exotária, patří madagaskarským primátům, a to lemurům kata.

Zoo má nové mládě lemurů kata

Ústí nad Labem - Další mládě, které se narodilo v pavilonu exotária, patří madagaskarským primátům, a to lemurům kata. Ti se díky kreslenému filmu Magdagaskar stali velice populárními zvířaty zejména u dětí.

Ostrov Mauricius

Mauricius: Zelený ostrůvek nabízí pohádkovou dovolenou

Spisovatel Mark Twain prohlásil, že bůh nejdříve stvořil Mauricius a až poté ráj. Prožijete-li na tomhle zeleném ostrůvku upro-střed Indického oceánu dovolenou, nejspíš mu dáte za pravdu. Mauricius totiž skutečně připomíná rajskou zahradu – a nejen díky nádherné přírodě či úchvatným plážím…

Společnost Efko, český výrobce her a hraček vrací na trh figurku s názvem IGRÁČEK

Legendární Igráčci se vrátili do dětských pokojíčků

Nejenom legendární Igráčci prožívají svoje znovuvzkříšení v novoveselské firmě EFKO-karton. Už před lety se tamní vývojáři pustili do vylepšování jiné retro hračky, která provázela děti v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století. Šlo o stavebnice Plastikant z někdejší Dubeny v Novém Dubu, ze které se po funkčních i designových vylepšení stala variabilní stavebnice Roto v několika verzích. Ale nejenom léty prověřenými hračkami je člověk živ. Majitel společnosti Miroslav Kotík se původně do světa hraček dostal prostřednictvím společenských her.

Děti a zvířata k sobě prostě patří. Na příměstském táboře v plzeňské zoo si to všichni užili

Děti v zoo: Chceme domů gekončíky!

Plzeň - „Je to tady super,“ křičely děti jedno přes druhé jako odpověď na otázku, jak se jim líbí na příměstském táboře v plzeňské zoo. V environmentálním středisku na statku Lüftnerka se jich o vánočních prázdninách sešlo šestnáct a nejvíc ze všeho je nadchli gekončíci.

Dva přivezou své Hu.

Dva přivezou své Hu

Zlín – Sourozenecké duo Dva z východních Čech má po dvou letech na svém kontě další album s názvem Hu. Deska, která nese podtitul Pop neexistujících radií, vyšla kromě klasického CD také na vinylu.

Ilustrační foto

Unesená žena prý nutně potřebuje lékařskou péči

Mali- Francouzka, která je jedinou ženou mezi sedmi zajatci unesenými před třemi týdny v Nigeru, má rakovinu a nutně potřebuje lékařskou pomoc. Agentuře AFP to řekl jeden z mužů, kteří s únosci z Organizace Al-Káida v muslimském Maghribu (AQMI) vyjednávají.

Ilustrační foto.

Němečtí celníci zabavili téměř sto ohrožených želv

Německo - Němečtí celníci zabavili při razii téměř 100 vzácných želv, které jsou na seznamu ohrožených zvířat. Chráněné želvy mohly na černém trhu vynést až 100.000 eur (asi 2,7 milionu korun), uvedla agentura DPA. Šest lidí bylo v souvislosti s případem obviněno, hrozí jim až pět let vězení. Obchod s ohroženými druhy zvířat je podle DPA velmi lukrativní a zabývají se jím organizované gangy.

Kulturní a společenské středisko Střelnice v Českém Těšíně

Prázdninové s filmem i strašidly

Český Těšín – I během druhého prázdninového měsíce si mohou děti i dospělí dosyta užít filmového dobrodružství a romantiky. Kulturní a společenské středisko "Střelnice" zve na srpnové promítání s názvem Prázdniny s filmem.

Ilustrační fotografie.

UNESCO rozšířilo seznam světového dědictví v ohrožení

Brasília - Organizace Spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) na svém zasedání v brazilské metropoli Brasílii v pátek a sobotu odhlasovala rozšíření seznamu ohroženého světového dědictví o další čtyři místa.

Klas ve Francii

Klas si střihnul ve Francii tango v krojích, sklidil ovace

Kralice na Hané, Issoire /FOTOGALERIE/ – Hanáckou muzikou a pestrobarevnými kroji souboru Klas z Kralic na Hané ožívaly celý minulý týden ulice města Issoire ve střední Francii. Muzikanti a tanečníci z Hané se zde účastnili mezinárodního folklorního festivalu.

Ilustrační foto.

Kam s dětmi o prázdninách? Přihlaste je na tábory!

Opava - Prázdniny jsou v plném proudu a opavské děti mají několik možností, jak je strávit. Pokud tedy nejedou s rodiči na dovolenou, mohou se například přihlásit na příměstský tábor. Možností je hned několik.

Dvojčata lemura korunkatého v ostravské zoo.

V ostravské zoo se narodili hned tři vzácní lemuři

Ostrava- Lemurům korunkatým se v ostravské zoo narodila dvojčata. A ve stejné době přibylo mládě i do rodiny lemurů červenobřichých. „Pokud vše dopadne dobře, všechna budou bezesporu patřit k letošním nejúspěšnějším odchovům,“ říká mluvčí Zoo Ostrava Šárka Kalousková.

Ústecká zoologická zahrada slaví nová mláďata.

Ústecká zoo se chlubí dalšími mláďaty

Ústí nad Labem - Po nadílce mláďat v horní části zoo přichází s podobnou radostnou událostí i několik obyvatel pavilonu exotária, konkrétně tři druhy primátů.

V Káčku vyráběli hračky pro Madagaskar.

Vyrobili hračky pro děti z Madagaskaru

Jičín – Vyrobit hračky pro děti v Madagaskaru mohly dobrovoníci v jičínském K–klubu. Připojily se tak k celorepublikovému projektu, který realizuje organizace HO AVY. V pátek tu tuto akci pořádala společně s Domovem dětí a mládeže Stonožka z Nové Paky.