Kreativ

ŠTÍTEK: Grygov

Ilustrační foto

Zlínští šachisté vybojovali v extralize první vítězství

ZLÍN - Prvního vítězství ovíkendovém dvoukol dosáhli extraligoví šachisté Zlína. Vsobotním utkání totiž přesvědčivě porazili Tatran Litovel (6:2), oden později však nestačili na Grygov (2,5:5,5). Vtabulce Zlínu patří devátá příčka.

V zápasech proti Grygovu a Litovli nastoupili také Vojtěch Rojíček (vpravo) a Jakub Lahner.

Vydařený víkend extraligových šachistů

FRÝDEK-MÍSTEK - Extraligový tým BŠŠ Frýdek-Místek přivítal na domácích šachovnicích v Kongresovém sále Hotelu Centrum v sobotním 3. kole Extraligy družstev tým A64 Grygov, v nedělním 4. kole pak TJ Tatran Litovel.

Ilustrační foto.

Nevědí kam s listím, musí ho pálit

OLOMOUC - Hromady hořícího listí a štiplavý dým. Tak to v těchto dnech vypadá ve vesnicích, zahrádkářských a chatařských koloniích na Olomoucku. Lidé listí a zbytky zeleně pálí, protože nemají jinou možnost, jak se biologického odpadu zbavit.

Šachista Babula

Dva měsíce před Czech Open jsem nehrál šachy, říká Babula

PARDUBICE - Loni skončil se sedmi body pátý, o půl bodu za vítězem. Letos získal půl bod navíc a stal se vítězem velmistrovského turnaje Pardubice Open. Vlastimil Babula je prvním hráčem v historii Czech Open, kterému se velmistrovský turnaj podařilo vyhrát dvakrát. Poprvé se radoval v roce 2003. Letos vyhrál těsně, díky pomocnému kritériu - průměrnému ELO soupeřů. Šachista, hájící barvy Agentury 64 Grygov, v tomto kritériu o pouhé tři bodíky přeskočil druhého Viktora Lázničku.

Ilustrační foto

Grygov zatrhnul Olomouci stavbu kompostárny

GRYGOV/OLOMOUC - Přestože město Olomouc již oficiálně představilo svou novou kompostárnu pro zelený odpad, musí si pro ni znovu hledat místo. Zastupitelé Grygova totiž přes původní příslib odmítli zřízení kompostárny v katastru své obce.

Ilustrační foto

V pátek si v Olomouckém deníku přečtěte

OLOMOUC - Páteční vydání Olomouckého deníku je tradičně obohaceno o TV magazín s Lucií Bílou na titulní straně. Naše redaktory zaujaly dvě záporné reakce. Jednak Grygova na chystanou kompostárnu, a také církve na připravované focení největšího českého skupinového aktu v Křelově Janem Saudkem. A co dál?

Futsalisté AT Olpran.

Grygovský futsalový turnaj patřil Olpranu

GRYGOV - S tropickým počasím se museli potýkat účastníci futsalového turnaje v Grygově, kde se uskutečnil čtvrtý ročník Mamma Snack Cupu. Horké klima se na tomto turnaji stává tradicí, stejně jako vítězství týmu AT Olpran, který vyhrál potřetí.

Ilustrační foto

Smrt na kolejích v Přerově

PŘEROVSKO - Pátý člověk zemřel letos na Přerovsku pod koly vlaku. Všichni shodou okolností v pátek, vždy se jednalo o muže. Smrt pod koly vlaku našel v pátek 20. červencena periferii Přerova sedmadvacetiletý muž z Přerova.

Ilustrační foto

Smrt na kolejích v Přerově

PŘEROVSKO - Pátý člověk zemřel letos na Přerovsku pod koly vlaku. Všichni shodou okolností v pátek, vždy se jednalo o muže. Smrt pod koly vlaku našel v pátek 20. červencena periferii Přerova sedmadvacetiletý muž z Přerova.

Ilustrační foto

Nakládalová vytvořila rekord hřiště

HOLEŠOV - Úspěšný víkend prožila devítičlenná výprava dráhových golfistů Holešova na nově vybudovaném filcovém hřišti v Grygově u Olomouce, kde proběhlo 3. celostátní klání jednotlivců - 3. Grand Prix a současně 4. kolo extraligy družstev.

Hejna komářů museli hubit také ve Střeni pomocí postřiků.

Komáři letos obyvatele Olomoucka trápit nebudou

OLOMOUCKO - Zatímco v minulých letech se obyvatelé obcí v okolí Litovelského Pomoraví děsili invaze komárů, letos mohou být klidní. Odborníci tvrdí, že díky suchému jaru je komárů v tradičních líhništích minimum.

Frisbee v průtrži mračen.

Nejmodernější sport válčil na Hané s deštěm

GRYGOV - O víkendu se do Grygova sjeli mistři létajícího talíře. Konal se tady totiž druhý kvalifikační ligový turnaj ve frisbee ultimate. O body potřebné k nominaci na mistrovství české republiky se tak přijelo utkat osm týmů z Čech a tři ze Slovenska.

Ilustrační foto

Po dramatickém průběhu vyhrál Sosna

ZLÍN - Až v posledních partiích posledního kola se rozhodlo, že domácí Sosna předstihl do té doby vedoucího Kičmera a zvítězil v sobotním šachovém rapid turnaji ve Zlíně.

Náš snímek je z utkání ze závěrečných bojů turnaje mezi týmy Žlutá Zimnice a Prague Devils.

Domácí PeaceEgg na povedeném turnaji moc nezářil

PÍSEK - Ve městě na Otavě se konal první ročník ligového turnaje Spring Spirit, kdy se utkala nejlepší česká družstva o účast na červnovém mistrovství ČR. Tam postoupí nejlepší celky ze dvou kvalifikačních turnajů. Druhý se uskuteční na konci května v Grygově u Olomouce.