Kreativ

ŠTÍTEK: Grygov

Velkou narozeninovou oslavu zažil Domov pro seniory v Pavlovicích u Přerova. Nejstarší obyvatelka tohoto zařízení, Marie Hříbková, zde totiž slavila významné životní výročí - 102 let.

VIDEO: Oslavila 102 let. Stále ji těší zpěv a tanec

Pavlovice u Přerova - /FOTOGALERIE/ Velkou narozeninovou oslavu zažil ve středu Domov pro seniory v Pavlovicích u Přerova. Nejstarší obyvatelka tohoto zařízení, Marie Hříbková, zde totiž slavila významné životní výročí - 102 let.

Na turnaji v Mohelnici byl k vidění i šachový anděl.

Šumperští šachisté Vaculík s Kosteckým na bedně

Mohelnice - Na šestatřicet adeptů šachové hry i s andělem, rozdávajícím mikulášskou nadílku, se sešlo v sobotu 6. prosince v Domě dětí a mládeže Magnet v Mohelnici, na 2. turnaji Krajského přeboru mládeže v rapid šachu. Ve třech věkových kategoriích se zápolilo o body pro zápočet do série Grand Prix přeborů mládeže Olomouckého kraje.

Cestující na trati mezi Olomoucí a Přerovem v sobotu potrápila výluka a porucha na trati. Situaci se podařilo uklidnit zhruba kolem poledne.

Výluka omezila provoz na koridoru

Olomouc/Grygov - Ztíženou cestu měli v sobotních dopoledních hodinách cestující ve vlacích na trati mezi Olomoucí a Přerovem. Probíhala zde totiž plánovaná výluka, jejíž průběh zkomplikovala porucha.

Cestující na trati mezi Olomoucí a Přerovem v sobotu potrápila výluka a porucha na trati. Situaci se podařilo uklidnit zhruba kolem poledne.

Výluka omezila provoz na koridoru

Olomouc/Grygov - Ztíženou cestu měli v sobotních dopoledních hodinách cestující ve vlacích na trati mezi Olomoucí a Přerovem. Probíhala zde totiž plánovaná výluka, jejíž průběh zkomplikovala porucha.

Celkový vítěz Jaroslav Bureš.

Šachovým králem se stal Jaroslav Bureš

Tři Studně - Velký souboj o prvenství se očekával v posledním sobotním devátém kole juniorského šachového mistrovství u Třech Studní na Novoměstsku. Po osmém kole byl mezi prvním a jedenáctým hráčem celkového pořadí rozdíl jen jediný bod.

Ilustrační foto.

Start šachistů se střídavými úspěchy

Slovácko - Střídavými úspěchy zahájili 2. ligu šachová družstva ŠK Staré Město. O něco lépe se start do soutěže povedl Starému Městu B, které si v úvodních kolech připsali na své konto jedno vítězství a patří mu pátá příčka.

Šachisté Zlína - na snímku Tomáš Polák (vpravo)

Šachisté nedali Třinci šanci

Zlín - Spokojeni jsou se vstupem do extraligy šachisté Zlína. Ve třech duelech dvakrát vyhráli, neuspěli pouze v předehrávce 5. kola proti Grygovu.

Ilustrační foto

Dlouhá Loučka si pořídí kompostárnu

Dlouhá Loučka -Vlastní kompostárnu chce v příštím roce vybudovat Dlouhá Loučka na Uničovsku. Obec už připravuje projektovou dokumentaci a žádost o dotace.

Ilustrační foto

Oslavy republiky: ohňostroje i stezka odvahy

Olomoucko - Tradiční kladení věnců, ale i stezky odvahy, exkurze do elektráren či zvonění jsou součástí oslav 90. výročí založení Československa v obcích a městech na Olomoucku. Mnoho akcí se však nekoná až 28. října, ale v předvečer státního svátku nebo už o tomto víkendu.

Barevný podzim.

Lidé řeší, kam s listím. Nezbývá než pálit, tvrdí

Olomouc - Problémy s tím, jak nejlépe se zbavit mokrého listí a zbytků zeleně ze zahrad v těchto dnech řeší stovky zahrádkářů z Olomoucka. Zatímco ve městech si lidé mohou vybrat hned z několika možností, kam ho uložit, na venkově lidem často nezbývá než ho pálit nebo přisypávat do popelnic.

Ilustrační foto

Obcím na Olomoucku chybějí kompostárny

Olomouc -Rekordně vysoké částky za sečení, odvoz a uložení trávy a zbytků zeleně zaplatí letos obce z Olomoucka. Jen v Olomouci se náklady na sečení travnatých ploch, odvoz a uložení biologicky rozložitelného odpadu vyšplhají k dvaceti milionům korun.

Hustá doprava.

Lidé konečně zjistí, kde je největší hluk

Olomouc -Možnost nahlédnout do hlukové studie, kterou si letos na jaře nechal zpracovat Olomoucký kraj nyní konečně mají obyvatelé dotčených obcí. Lidé mohou pomocí dotazu odeslaného elektronickou poštou jednoduše zjistit, zda je jejich dům či stavební parcela zatížena nadměrným hlukem.

Ilustrační fotografie

Jízda na koni: relaxace i odvaha

Olomouc - Říká se, že nejkrásnější pohled na svět je z koňského sedla. Na Olomoucku je hned několik možností, kde si milovníci jezdectví a koní mohou odpočinout. Takzvaných hipostezek je však v regionu stále nedostatek.

Ilustrační foto

V řece u Grygova ležel další trezor

Grygov - Už druhý trezor v tomto týdnu pomáhali vylovit hasiči na Olomoucku. Opět mají policisté podezření, že může mít souvislost s trestnou činností. V tomto případě požádali policisté ve čtvrtek hasiče, aby druhou kasu vytáhli z řeky u Grygova.

Ilustrační foto

Futsal: Turnaj v Grygově přinesl nečekané výsledky

Olomouc - V Grygově se za příjemného počasí uskutečnil pátý ročník futsalového turnaje pod názvem Mamma Snack Cup. Očekávalo se čtvrté vítězství týmu AT Olpran, ale tentokrát obhájce prvenství na první místo nedosáhl.

Ilustrační foto.

Velmistr Babula vyhrál

Zlín - Přeborník republiky a velmistr Vlastimil Babula se stal vítězem 18. ročníku Memoriálu Antonína Vaculíka v rapid šachu, který proběhl ve Zlíně.

Ilustrační foto

Na 64 polích: zprávy

Brno, Vyškov - Tři jdou výš. Do krajského přeboru I. třídy postupují z II. třídy družstva KME Kuřim B, Průkopník Bystrc a Podlužan Prušánky.

Folklórní soubor Týnečáci.

VIDEO: Mikroregion Království se bavil v Týnci

Velký Týnec - Kulturní odpoledne pod názvem Království hraje, tančí a zpívá v sobotu uspořádali ve Velkém Týnci na Olomoucku. Divákům se v tamním Společenském domě představily folklorní soubory, dechová hudba a mažoretky z obcí, které jsou členy mikroregionu Království.

Družstvo Starého Města A nedalo svým soupeřům sebemenší šanci.

Triumf žáků Starého Města

Staré Město - Jasným vítězem Krajského přeboru družstev mladších žáků v šachu se stali domácí šachisté Starého Města, kteří neprohráli ani jeden zápas. Do Starého Města se sjelo celkem šestnáct družstev z devíti oddílů Zlínského kraje.

Skalička hostila Krajský turnaj v šachu.

Hru králů rozehráli ve Skaličce

Skalička - Hru králů rozehráli v sobotu 19. ledna ve Skaličce na Hranicku. Konal se zde třetí ročník krajského turnaje Grand Prix v šachu.

Skalička hostila Krajský turnaj v šachu.

Hru králů rozehráli ve Skaličce

Skalička - Hru králů rozehráli v sobotu 19. ledna ve Skaličce na Hranicku. Konal se zde třetí ročník krajského turnaje Grand Prix v šachu.

Ilustrační foto.

Šachové Vánoce 2007: Triumf v Litomyšli

Litomyšl - Po dvouletém panování Bělorusa Vjačeslava Dydyška zůstal primát z 9. ročníku Českých šachových vánoc doma. David Kaňovský z pořádající Agentury 64 Grygov nasbíral v devíti partiích jako jediný 7,5 bodu a odvezl si domůnejvyšší díl cenové dotace.

Ilustrační foto.

Úvodní partie odehrány, rapid turnaj pro Spirina

Litomyšl - Na druhý svátek vánoční byl v internátu pedagogické školy zahájen 9. ročník mezinárodního turnaje České šachové vánoce 2007. Na programu byl jednak turnaj v rapid šachu a také úvodní kolo hlavního turnaje open.

Gratulace ke svým sto prvním narozeninám přijímala Marie Hříbková, obyvatelka domova seniorů v Pavlovicích u Přerova.

Oslavila 101 let. Miluje bůček a klobásy

Pavlovice u Přerova -S úsměvem na tváři a se slovy díků oslavila v pondělí 17. prosincesvé 101. narozeniny Marie Hříbková v Domově důchodců v Pavlovicích u Přerova.

Vítěz kategorie B Jiří Navrátil si nenechal ujít vítězství ani v partii posledního kola se šumperskou Nicolou Lužíkovou.

V Mohelnici zářil šachista Navrátil

Mohelnice - Předvánoční výzdoba přivítala účastníky 2. turnaje Krajského přeboru mládeže v rapid šachu (zrychlená hra s limitem 2x20 minut na partii) v sobotu 8. prosince v Domě dětí a mládeže Magnet v Mohelnici.