Kreativ

ŠTÍTEK: Grygov

ilustrační foto

Staroměšťané ovládli i derby

Staré Město – Ani ve 4. kole
 1. ligy družstev nenašli šachisté Starého Města A přemožitele. Nadále tak vládnou tabulce. Při výhře nad Zlínem A 5,5:2,5 získali celý bod Bažant junior, Sosna, Joanna Worek, Vrána a J. Horsák, remizoval Dobeš.

Orlovský Vladimír Talla (vpravo) získal proti Grygovu jedno vítězství.

Ztráty Orlové i Karviné

Karviná, Orlová – První liga šachu pokračovala o víkendu svým třetím kolem, po němž se Karviná propadla na poslední místo.

ilustrační foto

Staroměšťané vedou první ligu

Staré Město – Jako nůž máslem nadále procházejí 1. ligou družstev šachisté Starého Města A. I ve třetím kole soutěže vyhráli a a zůstávají na čele tabulky. Pod triumf nad Karvinou 5,5:2,5 se celým bodem podepsali Bureš, Bažant senior a Vrána, remizovali Zpěvák, Sosna, Bažant junior, Buráň a Vavruška.

Roman Sedláček u míče. Hodolany (v černobílé) proti Grygovu

Hodolany rozstřílely Grygov. Sedláček proměnil penaltu

Olomouc /FOTOGALERIE/ – Sigma Hodolany ve své premiérové sezoně ve IV. třídě olomouckého okresu zatím válí. V neděli si na svém hřišti poradila s Grygovem vysokým rozdílem 6:0 a připsala si tak třetí jasnou výhru v řadě.

Ilustrační foto.

Tenisová sezona začíná, startuje několik turnajů

Hranice – Club tennis Hranice – Team Cup, to je název nové hranické tenisové soutěže družstev, která se rozběhne v polovině května. Hraje se na tři vítězné body, systémem singl, singl, debl, singl, singl. Singly se hrají do 9. game, debl na dva vítězné sety (za stavu 1:1 brejk do 10 bodů). Přihlášeno je osm družstev, který se střetnou každé s každým. Hrací den je neděle dopoledne a hraje se na tenisových dvorcích Tondach v hranickém parku.

Koniklec velkokvětý u Strejčkova lomu nedaleko Grygova

Jaro je tady. U Strejčkova lomu kvetou koniklece, budou jich tisíce

Grygov,Krčmaň – Do stepi na devonských vápencích mezi Grygovem a Krčmaní přišlo jaro. U Strejčkova lomu začal rozkvétat koniklec velkokvětý, za kterým kvůli jeho kráse vyrážejí stovky lidí. Jde o jedinou lokalitu na Olomoucku, kde je možné spatřit tuto chráněnou rostlinu, navíc v nevídaném počtu. 

Dřevní štěpka - odpad ze zpracování dřeva. Ilustrační foto

V Grygově chtějí z dřevěného odpadu dělat energii. Místní se bouří

Grygov - Z bývalého vepřína na okraji Grygova na Olomoucku by zřejmě ještě letos mělo vzniknout zařízení na zpracování dřevní štěpky. Místní jsou proti a stavbu už odmítlo i obecní zastupitelstvo. Lidé se totiž obávají dopravy, hluku a prašnosti. Zvažují dokonce shánět hlasy do petice či vyvolat referendum.

Jan Hlavačka se startérem hvězdicového motoru z německého letounu Focke – Wulf Fw 190A.

Válečná minulost pana Hlavačku láká, našel sestřelené letouny

Přerov – Profesionálního pilota Jana Hlavačku celý život láká válečná historie a především okolnosti největší letecké bitvy nad územím protektorátu, která se odehrála 17. prosince 1944. Válečný střet mezi americkou 15. leteckou armádou a německou stíhací eskadrou Luftwaffe JG 300 si vyžádal značné ztráty na obou stranách. Mnohé sestřelené letouny dopadly na zmrzlou moravskou půdu – v Troubkách, Rokytnici či Kokorách.

Ilustrační foto

Kam a kdy na čarodějnice? Vyberte si

Olomoucko - Kam tento týden vyrazit na pálení čarodějnic nebo stavění májky? Na Olomoucku je na výběr spousta míst a akcí, tady jsou naše tipy.

Ilustrační foto.

Nebe a dudy! Šachisté jsou v extralize šestí

Turnov - Dva zápasy odehráli, každý se zcela opačným výsledkem. Turnovští šachisté o víkendu měli v programu, stejně jako ostatní týmy v extralize, třetí hrací víkend. Tentokrát do Českého ráje přijel favorizovaný výběr Frýdku-Místku a k papírově vyrovnanému souboji v neděli nevyzpytatelný Grygov.

Jaroslav Sobek (vpravo) byl jediným karvinským šachistou, který v prvním domácím dvoukole vyhrál svou partii.

Na úvod dvě prohry šachistů

Karviná – První listopadový víkend začala extraliga šachistů, v níž má Karviná zastoupení v podobě místního Šachového klubu.

Ilustrační foto

Bude nádraží to nejkrásnější?

Červený Kostelec - Už jen tři dny mohou lidé hlasovat pro nádraží v Červeném Kostelci, které soupeří o titul Nejkrásnější nádraží roku České republiky. Dostalo se mezi deset finalistů této soutěže.

Ilustrační foto.

Z bodů od Litovle jsou šachisté nadšeni

Turnov - Úvodními dvěma koly odstartovala o víkendu šachová extraliga. Tradičně do ní vstoupil také místní oddíl ŠK Zikuda, který obhajuje šesté místo z loňského roku.

Ilustrační foto

Šachisté Lysé začnou doma

Lysá nad Labem – A družstvo Šachového klubu JOLY Lysá nad Labem, které hraje v soutěži pod názvem Výstaviště Lysá nad Labem, se v loňském ročníku šachové extraligy družstev umístilo na velmi pěkném čtvrté místě.