Kreativ

ŠTÍTEK: Grygov

Šachy - ilustrační foto.

Šachový turnaj vyhrál Šimáček

Nový Bor - Bývalý extraligový hráč Nového Boru Pavel Šimáček obhájil vítězství ve třetím ročníku novoborského šachového turnaje G-Team Open.

Ilustrační foto

Lázeňská kúra Rapidu nevoněla

Pardubice - V první šachové lize béčko Polabin nezaváhalo a v tabulce se stále drží na třetím místě. V krajské I. třídě klopýtl Rapid C v Heřmanově Městci.

Nicola Lužíková

Jak si vedli losinští šachisté v extraligách?

Velké Losiny - První družstvo šachového oddílu TJ Lázně Sokol Velké Losiny zatím ještě v extralize není, ale losinští junioři Igor Afimov a a Nicola Lužíková se v sobotu předvedli v extralize mládeže v dresu KŠ Říčany.

Romové ze Škodovy ulice v Přerově

Odstěhují Romy ze Škodovy do hotelu? Majitel domů to popírá

Přerov – Realita nebo jen šikovný tah obchodníka? V Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku, vzdálené od Přerova asi dvacet kilometrů, řeší nezvyklý problém. Zdejší radní budou muset zřejmě znovu přehodnotit, zda odkoupí hotel Podhoran v centru města. Důvodem jsou obavy, že by se do něj mohli nastěhovat Romové ze Škodovy ulice v Přerově.

Ilustrační foto.

Romové z Přerova do Bystřice. Fáma nebo fakt?

Přerov, Bystřice pod Hostýnem – Realita nebo jen šikovný tah obchodníka? V Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku, vzdálené od Přerova asi dvacet kilometrů, řeší nezvyklý problém.

Připravovaná expozice lapidária Vlastivědného muzea Olomouc. Dochované zbytky středověkého osídlení

Olomouc otevře pozoruhodné lapidárium

Olomouc - Desítky pozoruhodných kamenných památek z historie Olomouce představí Vlastivědné muzeum v nové expozici v prostorách bývalé jezuitské univerzity. Vystavena bude i unikátní dva tisíce let stará kupecká loď a k vidění by mohly být i pravděpodobné zbytky středověkého židovského osídlení.

Připravovaná expozice lapidária Vlastivědného muzea Olomouc. Dochované zbytky středověkého osídlení

Olomouc otevře lapidárium, asi i s částí židovské čtvrti

Olomouc - Desítky pozoruhodných kamenných památek z historie Olomouce představí Vlastivědné muzeum v nové expozici v prostorách bývalé jezuitské univerzity. Vystavena bude i unikátní dva tisíce let stará kupecká loď a k vidění by mohly být i pravděpodobné zbytky středověkého židovského osídlení.

Ilustrační foto.

Turnaj dobře začal Martin Červený

Litomyšl -České šachové vánoce 2011: Účastnické pole na tradičním litomyšlském klání je letos o poznání méně početné než v minulosti.

Ilustrační foto.

Litovel nachytala šachisty v nedbalkách

Zlín – Jedno vítězství získali o víkendu na úvod sezony proti čerstvým medailistům extraligoví šachisté Zlína, kteří jako v uplynulých ročnících by rádi hráli v klidném středu tabulky.

Ilustrační foto.

Litovel nachytala šachisty v nedbalkách

Zlín – Jedno vítězství získali o víkendu na úvod sezony proti čerstvým medailistům extraligoví šachisté Zlína, kteří jako v uplynulých ročnících by rádi hráli v klidném středu tabulky.

Petr Boleslav (vlevo) po výhře v simultánce nad mistrem světa Viswanathanem Anandem, který mu podává ruku na důkaz rezignace.

Šachisté z Boru nemají jiný cíl než titul

Nový Bor - Vzhledem k účasti na říjnovém Evropském klubovém poháru ve Slovinsku, ze kterého si šachový tým Nového Boru přivezl bronzové medaile, byla úvodní dvě kola extraligového ročníku 2011/2012 přesunuta na únor.

Richard Biolek

Vinarským králem v šachu se stal Biolek

Vinary – Turnaj O vinarského krále v rapid šachu uspořádal Šachový klub Vinary v tamním kulturním domě. Necelá čtyřicítka zúčastněných hrála tempem 2×15 minut na devět kol. Na všech šachovnicích se bojovalo často až do časových tísní.

Okolo stodvaceti veteránů, automobilů i motocyklů, mělo v neděli ráno sraz na náměstí v Lipníku nad Bečvou, odkud pak společně vyrazili na společnou jízdu po obcích Přerovska, kterou slavnostně uzavřeli letošní sezonu.

Veteráni uzavřeli sezonu, na trať jich vyjelo sto dvacet

Lipník nad Bečvou /FOTOGALERIE/ – Tolik nablýskaných a naleštěných aut na jednom místě jen tak běžně neuvidíte. A nevadí ani to, že jsou všechny o několik desítek let starší než vozidla běžně se pohybující po silnicích.

Šachista Jaroslav Bureš (vlevo). Ilustrační foto

Prostějovského koníka si osedlal mistr Bureš

Prostějov - Šachový Prostějovský koník pro letošek doskákal. Oblíbeného podzimního turnaje v rapid šachu pořádaného klubem SK Prostějov se v sobotu 17. září zúčastnilo čtyřiadvacet borců nejen z Prostějova.

Loučení s prázdninami 2011 - šachový turnaj u Hloučely

FOTO: U Hloučely nejlépe tahal figurami Matoušek

Prostějov - U Hloučely se na tradiční akci Loučení s prázdninami sešli minulou sobotu dopoledne šachisté. Na prostranství před občerstvením U Abrahámka svedlo souboje u šachových stolů rekordních 41 borců z Prostějova a širokého okolí. Hrálo se na sedm kol s tempem 2 x 15 minut na partii.

Šachový turnaj Wisconsin Cup 2011 v Prostějově - Ředitel turnaje Karel Virgler v souboji s Rusem Viktorem Volodinem

Jak jsem se propotil šachovým turnajem. PODÍVEJTE SE

Prostějov /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – „V Národě se hrají špičkové šachy. Nezapomeň se tam zajít podívat,“ připomněl mi jako rekreačnímu hráči na začátku minulého týdne při setkání na ulici kamarád konání turnaje Wisconsin Cup 2011 Prostějov. Šachy mě zajímají, klání probíhalo kousek od redakce a tak jsem neváhal a během hracího týdne se na chvíli ke stolům s šachovnicemi o šedesátičtyřech polích vypravil.

Ilustrační fotografie.

Ztraceného bagristu našli mrtvého

Olomouc – Ztraceného devětatřicetiletého bagristu z Bohuňovic, po kterém od pátku pátraly desítky záchranářů, v neděli našli policisté mrtvého.

Ilustrační foto.

Ztraceného bagristu potápěči zatím nenašli

Olomouc – Ani celodenní hledání potápěčů v pískovně nedaleko Grygova na Olomoucku nepřineslo žádné výsledky v pátrání po devětatřicetiletém Václavu Opluštilovi z Bohuňovic na Olomoucku.

Ilustrační foto

Potápěči ztraceného bagristu nenašli, pátrat se bude dál

Olomouc /AKTUALIZOVÁNO/ – Ani celodenní hledání potápěčů v pískovně nedaleko Grygova na Olomoucku nepřineslo žádné výsledky v pátrání po devětatřicetiletém áclavu Opluštilovi z Bohuňovic na Olomoucku. Muž odjel ve čtvrtek ze svého domova bagrem za prací.

Šachista Vojtěch Plát.

Šachy v Náměšti ovládl prostějovský Plát

Náměšť na Hané – V sobotu 30. dubna se konal v Náměšti na Hané patnáctý ročník šachového turnaje, memoriálu Ladislava Zbořila v bleskové hře. Účastníky turnaje přivítal ředitel turnaje Jiří Fiala z SK Prostějov a starostka Městyse Náměšť na Hané Marta Husičková.

Cyklostezka Bečva

Cyklostezka Bečva zahajuje sezonu

Olomouc – K zahájení sezóny na cyklostezce Bečva se mohou připojit i cyklisté z Olomouce a jejího okolí. Výlet k uvedené příležitosti pořádají Olomoučtí kolaři.

Ilustrační foto.

Zlínští šachisté zachraňovali extraligu až v posledním kole

Zlín – Nečekaně do posledních kol se strachovali o extraligovou příslušnost šachisté Zlína. Až díky závěrečnému vítězství nad vicemistrovským Grygovem (4,5:3,5) si mohli oddechnout, neboť den předtím smolně prohráli s bronzovou Litovlí (3,5:4,5).

Ilustrační foto.

Polabiny zachránily extraligu

Pardubice – Extraliga družstev uzavřela tento soutěžní ročník. Polabiny bojovaly o záchranu a to se jim nakonec podařilo. Druhý pardubický zástupce, Rapid, obsadil čtvrté místo. Úspěch zaznamenali mladíci z Polabin, kteří v extralize dorostu získali bronz.

Bohumír Walowy (vpravo) vyhrál svou partii nad Karolínou Olšarovou.

Šachové derby pro Karvinou

Karviná – V šestém kole prvoligové soutěže šachových družstev na sebe narazily oba celky z Karvinska – Jäkl Karviná a Slavia Orlové. Z vítězství se radovali domácí Jäklisté.