Kreativ

ŠTÍTEK: Grygov

Dopravní nehoda u Olomouce

Ujížděl policistům, skončil v rozbláceném příkopu. Byl na amfetaminu

/FOTOGALERIE/ V úterý večer chtěli policisté zkontrolovat řidiče osobního auta značky Volkswagen Golf, který jel z Olomouce do Grygova. Na výstražné světlo a zvukové zařízení s nápisem STOP reagoval řidič sešlápnutím plynu a pokusem o ujetí. Po několika stech metrech však v prudké zatáčce sjel do příkopy.

Alternativní trasa z Olomouce do Přerova  přes Nový Dvůr se uzavřela

Zkratku z Olomouce na Přerov zavřeli. Došla jim trpělivost

Zkratkou mezi Olomoucí a Grygovem vedoucí přes Nový Dvůr uháněly v posledních měsících kvůli uzavírkám v Holici tisíce řidičů. Místním, kteří se už v minulosti pokoušeli alespoň zklidnit narůstající dopravu pomocí figuríny policisty, došla trpělivost.

Ludmila Grafnetrová

Příjezd Sovětů byl třeba, vzpomíná Ludmila Grafnetrová

V noci na 21. srpna 1968 překročila vojska Varšavské smlouvy hranice Československa. Státy sovětského bloku tak „bratrskou pomocí“ zabránily uvolňování poměrů v zemi a po pražském jaru přijely tanky a nastoupila normalizace. Deník skrze vzpomínky pamětníků připomíná výročí 50 let od invaze.

Jaroslav Zikmund z Potštejna, který letos oslaví 83 let, přispěl remízou k hladkému vítězství Pandy nad favorizovanou Ostravou.

Panda završila sezonu výhrou

Rychnov nad Kněžnou - Závěrečným kolem vyvrcholila prvoligová soutěž šachových družstev. Panda Rychnov nad Kněžnou v posledním kole vyhrála v Ostravě a obsadilo konečné osmé místo.

Opora rychnovského týmu Slawomir Machlowski.

Rychnovská Panda uniká z pásma sestupu

Rychnov nad Kněžnou - Prvoligová soutěž šachových družstev pokračovala devátým kolem. Rychnovská Panda v „záchranářském“ duelu zdolala Lokomotivu Brno.

Ilustrační foto.

Panda se postarala o senzaci

Třinec, Rychnov nad Kněžnou Prvoligoví šachisté Pandy Rychnov nad Kněžnou se postarali o senzaci, když ve čtvrtém kole remizovali s vedoucím Třincem.

Prvoligová soutěž pokračovala druhým kolem. Slavoj v ní opět vyhrál.

Šachový nováček se činí

Český Těšín – Nováček prvoligové soutěže v šachu – Slavoj Český Těšín – se velmi rychle adaptoval na vyšší soutěž.

Za šachovnicí dlouholetá opora rychnovské Pandy Slawomir Machlowski.

Panda zahájila sezonu prohrou

Rychnov nad Kněžnou - V úvodním utkání I. ligy - východ šachisté Regionu Panda Rychnov nad Kněžnou v domácím prostředí prohráli s B-týmem Frýdku-Místku.

Tým Slavoje. Zleva Ernest Gibiec, Ladislav Langner, Lumír Mrázek, Marek Kawulok, Janusz Raszka, Václav Mitura a Karel Mitura.

Výborná premiéra šachistů

Český Těšín – Šachisté českotěšínského Slavoje uspěli coby nováček I. ligy v úvodním kole nové sezony.

Čápi v Brodku u Přerova mají mladé

Čapí rodinka v Brodku se rozrostla

Čapí rodince se na stožáru v bývalém Mostním obvodu v Brodku u Přerova daří i v letošním roce, rozrostla se totiž o tři členy.

Příroda se probouzí a v lužních lesích Litovelského Pomoraví či ve stepi na devonských vápencích mezi Grygovem a Krčmaní se začínají rozevírat první květy. Na snímku koniklec velkokvětý u Strejčkova lomu.

Jaro je tady! Na Olomoucku vykvétají sněženky i koniklec

Příroda se probouzí a v lužních lesích Litovelského Pomoraví či stepi na devonských vápencích u Grygova se začínají rozevírat první květy. Opylovače už lákají také první jarní ozdoby zahrádek v obcích a městech. 

Soutěžní svatební pár číslo 199 - Nikola a Marian Vargovi, Bojkovice

Čtyřicáté osmé kolo soutěže O nejkrásnější svatební pár

Střední a východní Morava - Regionální Deník na letní měsíce připravil populární soutěž Svatební pár Deníku. Pochlubte se svými krásnými svatebními fotografiemi v našich Denících a vyhrajte atraktivní ceny. Jelikož nechceme krátce po svatbě trhat páry, nebudeme soutěžit o nejkrásnější nevěstu a nejpůvabnějšího ženicha, ale o nejhezčí svatební pár. Na základě hlasování čtenářů vyhlásíme Svatební pár Deníku. 

SOUSTŘEDĚNÍ. Na snímku z prvoligového utkání šachistů jsou zachyceni mistři šachu. V popředí Stanislav Jasný v partii s Josefem Havelkou (Panda, vpravo), v pozadí zleva Segei Vesselovsky s domácím Piotrem Sabukem.

Panda nestačila na favorita

Rychnov nad Kněžnou - Prvoligoví šachisté Regionu Panda Rychnov ve třetím kole poprvé prohráli, když nestačili na favorizovanou rezervu BŠS Frýdek-Místek.

Ilustrační foto.

Rozhodla výhra s velmistrem

Rychnov nad Kněžnou - Druhé kolo první ligy východ v šachu se hrálo v Dobroníně, kde ŠK Gordic Jihlava hostil Region Panda Rychnov. Z výhry se radovali hosté, kteří zatím získali plný počet bodů jako vedoucí Třinec.

Reprezentant Tomáš Kalas.

Do Middlesbrough nastálo? Nováček Premier League má zájem o Kalase

Olomouc - Zpátky do Middlesbrough? A pryč z Chelsea? V anglických médiích se začínají objevovat otázky ohledně dalšího působení Tomáše Kalase, talentovaného obránce a odchovance olomoucké Sigmy. Nováček Premier League by měl mít o třiadvacetiletého fotbalistu zájem, podle některých zdrojů je ve hře dokonce přestup.

Fotbalisté Hodolan se zdraví s fanoušky

Fenomén Hodolany: fotbalová kultura i pomoc dědinám

Olomouc – Ta čísla se mírně řečeno vymykají ze statistik. Návštěvy na IV. třídě olomouckého okresního přeboru v posledním kole soutěže? 35, 45, 48, 56, 50… Hodolany? 400! Klub z olomoucké čtvrti do této soutěže už nepatří, což potvrdil i rozlučkovým vítězstvím 12:0 a jasným postupem. K obnovenému klubu si hned v jeho první sezoně utvořili vztah hráči i diváci.

Josef Lys (na snímku vlevo) získal v utkání s Brnem jediné vítězství. Porazil Josefa Kratochvíla.

Šachisté finišují, Karviná je na sestup

Karviná, Orlová – Šachové soutěže dospělých nabírají na obrátkách. V první lize scházejí odehrát už jen poslední dvě kola. Karvinští šachisté jsou jednou nohou v krajském přeboru.