Kreativ

ŠTÍTEK: vtip

Olomoucký hokejista Jakub Matai.

Tři body jako bek? Jsem holka pro všechno, směje se Matai

Olomouc /ROZHOVOR/ – Když trenéři Mory v letní přípravě zkoušeli útočníka Jakuba Mataie vinou řady absencí na pozici obránce, vypadalo to jako vtip. Třiadvacetiletý hokejista však záskok opakovaně zvládl i v extralize. Proti Litvínovu, kde vyrostl, navíc zařídil tři branky. Podepsaný puk, kterým vstřelil svůj první gól coby obránce, pak věnoval jednomu ze skalních fanoušků.

Olomoucký hokejista Jakub Matai.

Tři body jako bek? Jsem holka pro všechno, směje se Matai

Olomouc – Když trenéři Mory v letní přípravě zkoušeli útočníka Jakuba Mataie vinou řady absencí na pozici obránce, vypadalo to jako vtip. Třiadvacetiletý hokejista však záskok opakovaně zvládl i v extralize. Proti Litvínovu, kde vyrostl, navíc zařídil tři branky. Podepsaný puk, kterým vstřelil svůj první gól coby obránce, pak věnoval jednomu ze skalních fanoušků.

Autor Matoucí encyklopedie publikuje pouze pod svým pseudonymem. Původně ho inspirovala Dětská encyklopedie od Bohumila Říhy.Ve výsledku na ni udělal parodii.

Básník ze Žďárska chce pobavit Matoucí encyklopedií

Žďár nad Sázavou - Čtenáři mohou v knihkupectvích najít novou knihu autora vystupujícího pod pseudonymem Saša Gr. Matoucí encyklopedii. Spisovatele inspiroval při jeho tvorbě dětský naučný slovník, který napsal Bohumil Říha. Ten se v něm snažil srozumitelně vysvětlovat dětem různé pojmy z běžného života.

Vítěznými písněmi Samuela Navary byly Stay with me od Sama Smitha a Toulavej vůz od Deana Martina

Karlovarský hlas vyhrál po letech mládenec

Karlovy Vary - Finálový večer letošního Karlovarského hlasu se uskutečnil v Malém sále hotelu Thermal a už odpolední zkouška soutěžících s kapelou prozrazovala, že porota nebude mít lehké rozhodování. Dobrou atmosféru večera vedle výkonu účinkujících umocnila také vysoká návštěvnost akce.

Ze křtu kalendáře Jiřího Flekny.

První chvíle po vážném úrazu musíte vytěsnit

Královéhradecko, Jičín - Že osud dokáže být někdy krutý, víme asi všichni. Vyprávět by o tom mohl i osmapadesátiletý kreslíř vtipů Jiří Flekna. Do jednadvaceti let byl obyčejným zdravým klukem. Pak mu ale jedna hloupá nerozvážnost obrátila život na ruby a výtvarník se musel smířit s tím, že už nic nebude jako dřív.

karikatura

Marek Simon obhájil titul karikaturista roku

Již potřetí vyhlásila Česká unie karikaturistů TOP10 nejlepších českých kreslířů. Žebříček sestavila na základě celoroční soutěže Vtip měsíce, do které karikaturisté přispívali každý měsíc kreslenými vtipy, většinou na aktuální téma. První příčku podruhé obsadil kreslíř Deníku Marek Simon, stříbro získal Miloslav Martenek a trojici nejlepších uzavírá Radek Steska.

Francouzský satirický týdeník Charlie Hebdo dnes vyšel poprvé i v zahraničí, a to v Německu.

Časopis Charlie Hebdo vyšel poprvé v Německu, karikuje Merkelovou a VW

Paříž/Berlín - Francouzský satirický týdeník Charlie Hebdo dnes vyšel poprvé i v zahraničí, a to v Německu s počátečním nákladem 200.000 výtisků o 16 stranách. Na obálce je karikatura kancléřky Angely Merkelové a německé automobilky Volkswagen (VW). Vedle původního obsahu přináší číslo i materiály přeložené z francouzštiny. V pařížské redakci týdeníku vraždili loni islámští teroristé.

Bojovník proti komunismu a válečný veterán Vladimír Hučín

Hučín: Paragraf o hanobení hlavy státu? Nebudeme se stačit divit

Přerov – Za totality skončili lidé ve vězení třeba jen proto, že jejich soused zaslechl, jak vyprávějí vtip o prezidentu Husákovi. Komunistický režim měl na své kritiky bič v podobě trestného činu „hanobení státu světové socialistické soustavy a jeho představitele."

Necelých třiatřicet minut. Tolik stačilo brněnskému karikaturistovi a ilustrátorovi Lubomírovi Vaňkovi, aby nakreslil tváře padesáti lidí. O uplynulém víkendu tím v Berlíně vytvořil nový světový rekord v rychlokreslení karikatur.

Vaněk vytvořil světový rekord v kresbě karikatur. Za minutu zvládne tři tváře

Brno – Necelých třiatřicet minut. Tolik stačilo brněnskému karikaturistovi a ilustrátorovi Lubomírovi Vaňkovi, aby nakreslil tváře padesáti lidí. O uplynulém víkendu tím v Berlíně vytvořil nový světový rekord v rychlokreslení karikatur. Kreslené vtipy pětapadesátiletého umělce lidé pravidelně nachází i na stránkách Brněnského deníku Rovnost.

Štěpánka Saadouni.

Zakážeme mluvit a psát o zimě

Havlíčkův Brod - Mnichovské státní zastupitelství spustilo vyšetřování Marka Zuckerberga a dalších vrcholných představitelů Facebooku. Správci sociální sítě podle žalobců nedůsledně mažou příspěvky podněcující nenávist.

Britská spisovatelka J.K. Rowlingová.

Fantastická zvířata ožijí minutu před půlnocí

Téměř na den přesně jedenáct let od premiéry Harryho Pottera a Kamene mudrců přijde 17. listopadu do českých kin film Fantastická zvířata a kde je najít, který vznikl podle stejnojmenné předlohy spisovatelky J. K. Rowlingové.

Serge Gnabry se trefil třikrát v kvalifikačním utkání na půdě San Marina.

Reprezentace? Talent Gnabry myslel, že jde o vtip. Pak dal hattrick

Berlín /VIDEO/ - Německé fotbalové reprezentaci roste nová hvězda. Serge Gnabry hned při své premiéře vstřelil hattrick San Marinu a potvrdil formu z jednadvacítky. Pozvánku do národního týmu přitom považoval za vtip a nevěřil, že mu telefonuje kouč Joachim Löw.

Jedna z autorek, Ilona Kotíková-Nástrahová, na výstavě výtvarných prací v Rudolticích.

V Rudolticích vystavují místní výtvarníci

Rudoltice /Píšete nám/ – Obrázky i slova, která pobaví, potěší a pohladí na duši. Tak by se mohla jmenovat výstava výtvarného umění několika obyvatel obce, která byla zahájena v sále obecního úřadu a potrvá do 15. 11.

Klaun. Ilustrační foto.

Vtip, nebo realita? Hroziví klauni se měli objevit v Telči

Telč, Jihlavsko – V pátek 28. října okolo půl dvanácté večer byli u mostu v Telči viděni dva klauni. Když někoho potkali, usmáli se
a utekli. O dva dny dříve měli být dva klauni viděni pro změnu o kousek dále 
u lávky, která spojuje náměstí a školy na Hradecké ulici.

Z filmu

Špičkové záběry i vtip, těšte se

Jablonec n. N. - Festival dokumentárních filmů o přírodě přijíždí 14. listopadu poprvé do Jablonce a do kina Radnice přiváží vítězné filmy z celého světa a besedy.

Kreslíř, karikaturista, ilustrátor a humorista Jiří Winter-Neprakta.

Před pěti lety zemřel karikaturista Jiří Winter-Neprakta

Praha - Malíř, karikaturista, ilustrátor a humorista Jiří Winter-Neprakta, který zemřel před pěti lety, 30. října 2011, byl rekordmanem v počtu kreslených vtipů, zajímal se ale například i o antropologii a tajemno všeho druhu. Byl také vyhlášeným gurmánem, vášnivým sběratelem a cestovatelem, miloval zvířata a krásné ženy. Nejvíce ale proslul jako autor kreslených vtipů a knižní ilustrátor. Patřil k autorům humoristického časopisu Dikobraz a známá byla jeho spolupráce s humoristou Miloslavem Švandrlíkem.

Matěj Hollan z Žít Brno.

Duhový náměstek zčernal, baví se lidé na Hollanův účet. Letos potřetí

Brno – Duhový náměstek, který zčernal, o kterém městě je řeč? Tak zní jeden z mnoha vtipů, které začaly po minulém týdnu kolovat Brnem. Lidé tak reagují na případ z minulého týdne, o němž Rovnost informovala, kdy jel náměstek primátora pro dopravu Matěj Hollan v nočním autobusu bez platného lístku. Mladý politik letos pobavil český internet už potřetí.

Tomáš Koňařík ukazuje nový kalendář s výběrem komiksů se zubatou žábou.

Zubatá žába má svůj kalendář

S komiksem se zubatou žábou se čtenáři na stránkách našich novin setkávají již tři roky. Nyní mají fanoušci komiksu i příznivci fenoménu bruntálské zubaté žáby šanci připomenout si výběr toho nejlepšího, co v předchozích letech vyšlo. Komiksy se žábou teď vychází jako stolní kalendář na rok 2017.

Tréninkové centrum škodovky ve Vrchlabí

Příběh koleček i zkouška ze čtení - to je tréninkové centrum škodovky

Vrchlabí - Je krátce po osmé ráno a já procházím bránou vrchlabské továrny Škoda Auto. „Hlavně nesmím nic zkazit," říkám si v duchu a místo do haly, kde se vyrábí nejsofistikovanější převodovka současnosti, tedy ta s označením DSG, mířím do jedné z dalších pých zdejšího závodu - do tréninkového centra.

Ilustrační foto.

SZŠ a VOŠZ Havlíčkův Brod chystá velké oslavy

Havlíčkův Brod – Letošní podzim pojala zdravotnická škola jako oslavu významného jubilea. Škola slaví kulatých 70 let. Takové hezké výročí předkládá důvod pěkně si to užít, ale také trochu zavzpomínat…

Tréninkové centrum škodovky ve Vrchlabí

Příběh koleček i zkouška ze čtení - to je tréninkové centrum škodovky

Královéhradecko, Vrchlabí - Je krátce po osmé ráno a já procházím bránou vrchlabské továrny Škoda Auto. „Hlavně nesmím nic zkazit," říkám si v duchu a místo do haly, kde se vyrábí nejsofistikovanější převodovka současnosti, tedy ta s označením DSG, mířím do jedné z dalších pých zdejšího závodu - do tréninkového centra.

Tréninkové centrum škodovky ve Vrchlabí

Příběh koleček i zkouška ze čtení - to je tréninkové centrum škodovky

Královéhradecko, Vrchlabí - Je krátce po osmé ráno a já procházím bránou vrchlabské továrny Škoda Auto. „Hlavně nesmím nic zkazit," říkám si v duchu a místo do haly, kde se vyrábí nejsofistikovanější převodovka současnosti, tedy ta s označením DSG, mířím do jedné z dalších pých zdejšího závodu - do tréninkového centra.