Kreativ

ŠTÍTEK: vtip

Ilustrační foto

Američané nemají výběr kostýmu na Halloween jednoduchý

New York - Američané před Halloweenem, který se slaví na konci října, řeší nejen dilema, jaký kostým vybrat, ale i vhodnost takového oděvu. Typickým příkladem je převlek za prostořekého republikánského kandidáta na prezidenta Spojených států Donalda Trumpa. "Loni to bylo bláznivé," řekla agentuře AP Erin Holinová, která před rokem svému synovi načesala po vzoru Trumpa velkou blonďatou ofinu a oblékla ho do obleku s červenou kravatou.

Roškotovo divadlo.

Roškotovo divadlo slaví osmdesát let

Ústí n. O. – Ústí si o víkendu připomene významné výročí, 80 let od otevření Roškotova divadla. Postaveno bylo v roce 1936 ze sbírek občanů, podnikatelů a místních spolků a institucí podle projektu významného českého architekta Kamila Roškota. Svojí architekturou patří mezi skvosty první poloviny dvacátého století, a proto bylo v roce 1978 zařazeno na seznam kulturních památek České republiky.

Stínání berana na Kunčicích.

Kunčice obnovují po padesáti letech tradici stínání berana

Letohrad–Kunčice – Návrat starých tradic slaví boom a český venkov znovu ožívá letitými zvyky a slavnostmi, které se těší neobyčejné přízni veřejnosti. Po padesáti letech se připravuje i obnovení dávného zvyku stínání berana na Kunčicích.

Ilustrační foto

Za vtip o trhavině hrozilo Rusce vězení, vyvázla s pokutou

Minsk – K pokutě činící v přepočtu 27.000 korun odsoudil běloruský soud Rusku, která při kontrole na letišti v Minsku žertovala, že má v tašce plastickou trhavinu. Soud v Minsku současně rozhodl, že Ruska smí odjet z Běloruska až poté, co verdikt vstoupí v platnost, tedy nejdříve 24. října. Za žert s trhavinou, kvalifikovaný jako vědomé šíření lživé poplašné zprávy, jí hrozilo až pět let vězení.

Ředitel brněnské hvězdárny Jiří Dušek (na snímku) se popere o místo v Senátu se Stanislavem Juránkem.

Tři senátoři obhajují křesla, jeden ze hry vypadl. Náskokem překvapil hvězdář

Jižní Morava – Potká se astronom, doktor a předseda zemědělského družstva… To není začátek vtipu, ale druhé kolo senátních voleb na jižní Moravě. O senátorské křeslo se utká příští pátek a sobotu deset kandidátů. Ze čtyř opět kandidujících senátorů postoupili tři – v obvodu Blansko se do závěrečného duelu neprobojoval v sobotu senátor Jozef Regec.

MFK Vítkovice – FK Baník Sokolov.

Duel, který nedávno vypadal jako vtip. Sigma vyzve po 22 letech Vítkovice

Olomouc – Kdybyste někomu v sezoně 2013/14 řekli, že o tři sezony později na sebe v soutěžním utkání narazí Sigma proti Vítkovicím, musel by si myslet, že jste se zbláznili. V tehdejším ročníku totiž Olomouc působila v první lize, zatímco Ostravané se lopotili v krajském přeboru. Realita je však taková, že se dnes od 16 hodin oba celky střetnou, a to v rámci 10. kola druhé ligy na Městském stadionu ve Vítkovicích.

Fanoušci hokejového Slovanu.

Osmdesát korun pro děti je nehoráznost, bouří se fanoušci Slovanu

Ústí n. L. – Nedělejte z Ústí NHL, vzkazují s nadsázkou fanoušci hokejového Slovanu vedení klubu. To před sezonou zvýšilo vstupné na zápasy WSM Ligy a pocítily to hlavně rodiny s dětmi a studenti. Nově totiž zaplatí, stejně jako dospělí, 80 korun za zápas!

Ilustrační foto

Krym se podle vědců přibližuje k Rusku, za rok o tři milimetry

Moskva - Poloostrov Krym se díky pohybu tektonických desek přibližuje k Rusku. Na vědecké konferenci v Moskvě to dnes řekl šéf Ústavu aplikované astronomie Ruské akademie věd Alexandr Ipatov. Vědci z tohoto ústavu se podle něj problematikou zabývají od roku 2014, kdy Rusko poloostrov Krym anektovalo. Podle měření se Krym přibližuje rychlostí 2,9 milimetru za rok.

Tachov, ilustrační foto

Schváleno: Tachov mění ulice

Tachov – Z ulice Americké, Rokycanovy a Pobřežní bude část města Dolní Předměstí. Ulice Třešňová se přejmenuje na Lipovou.

Na festivalu vystoupí i Ester Kočičková.

Festival stand-up comedy bude začátkem listopadu v Praze

Praha - První ročník mezinárodního festivalu oblíbeného komediálního žánru stand-up se v uskuteční od 3. do 12. listopadu v Praze. Přehlídka zábavy, z níž chtějí organizátoři vytvořit tradici, dostala název PRAHAha. Do metropole přivede přes padesát komiků ze třinácti zemí, uvedla na úterní tiskové konferenci ředitelka přehlídky Lynn Tourkiová. Jde o formu, při níž aktéři mluví k publiku a vypráví příběhy či monology, které doplňují vtipy.

Postýlek v podobě protiletadlové zbraně se zatím prodalo deset kousků.

Geniální tah? Výrobce nabízí postýlku typu země-vzduch

Petrohrad – Rozruch na internetu a v médiích vyvolal petrohradský výrobce nábytku nabídkou dětské postýlky v podobě odpalovacího zařízení ruských protiletadlových raket Buk. „To je nějaký vtip?" rozhořčil se známý reportér Oleg Kašin. Jiní uživatelé naopak obdivují „geniální marketingový tah".

Kühnův dětský sbor.

Národní divadlo a Kühnův dětský sbor spolupracují 80 let

Praha - Kühnův dětský sbor patří od roku 1936 mezi stálé spolupracovníky Opery Národního divadla. V současné době zpívají „kühňata" v Národním divadle například v inscenacích Jakobín, Carmen či Příhody lišky Bystroušky. V neděli večer se při příležitosti osmdesátiletého výročí umělecké spolupráce představí desítky dětí se sólisty Opery Národního divadla v premiéře opery Benjamina Brittena Noemova potopa.

Z vernisáže výstavy karikaturisty Miroslava Kemela

Vernisáž s písničkami otevřela výstavu plnou smíchu

Kolín – Už první diváci, kteří přišli do komorního sálu Městského společenského domu v Kolíně a začali si prohlížet vystavená díla, se co chvíli hlasitě rozesmáli. Své karikatury zde totiž vystavuje Miroslav Kemel, spolupracovník několika deníků, kam pravidelně den co den posílá aktuální, především politické vtipy.

Ilustrační foto.

Pardubické orchestry zahájily novou sezonu

Východní Čechy, Pardubice - Oba profesionální orchestry působící v Pardubicích mají za sebou vstup do nové koncertní sezony. V obou případech šlo o zahájení pro návštěvníky abonentních koncertů přitažlivé a ve výsledku velkolepé a strhující. Už teď je jisté, že se bude na co těšit.

Kanadská rocková skupina Nickelback

RECENZE: Nickelback výrazně přitvrdili

Praha - Kanadští Nickelback se po třech letech vrátili do Prahy. Turné se mělo uskutečnit loni, ale kvůli cystě na hlasivkách zpěváka na něj vyjeli až letos. O2 areně naservírovali dvouhodinovou show. Největší ohlasy zazna-menaly kusy Hero nebo Rockstar.

Kreslíř Deníku Marek Simon se svou kreslenou postavičkou.

Dá se nakreslit nevkusný vtip o politice i vkusný vtip třeba o smrti

Vysoké Mýto - Humor je taková omáčka života. Pomůže nám spolknout i hodně drsný knedlík, říká kreslíř Deníku MAREK SIMON… Jako dítě si Marek Simon tužkou způsobil úraz, dnes jejím prostřednictvím jako kreslíř baví čtenáře Deníku především politickou satirou. „Kreslím občas politicky nekorektní vtipy, ale ne urážlivé. Nechci urážet, ale bavit," říká v rozhovoru pro Deník. V něm se jeho typická postavička s velkýma očima a výrazným nosem objevuje pravidelně v sobotu.

Kreslíř Deníku Marek Simon se svou kreslenou postavičkou.

Dá se nakreslit nevkusný vtip o politice i vkusný vtip třeba o smrti

Vysoké Mýto - Humor je taková omáčka života. Pomůže nám spolknout i hodně drsný knedlík, říká kreslíř Deníku MAREK SIMON… Jako dítě si Marek Simon tužkou způsobil úraz, dnes jejím prostřednictvím jako kreslíř baví čtenáře Deníku především politickou satirou.

Miliardář Donald Trump.

VIDEO: Kštice drží pevně! Trump si nechal od moderátora Fallona rozcuchat vlasy

Washington - Jediná věc je terčem amerických vtipů o Donaldu Trumpovi častěji než jeho urážlivé výroky - jeho zářící účes. Roušku tajemství miliardářových plavých vlasů, které mnozí považují za příčesek, se rozhodl odhalit komik a moderátor Jimmy Fallon. Ve svém pořadu The Tonight Show dospěl k jednoznačnému závěru: kštice drží pevně.

Busta Járy Cimrmana.

Génius Jára Cimrman oslňuje a baví Česko již 50 let

Praha - Českého génia Járu Cimrmana přirovnávají jeho obdivovatelé k sopce, která svou erupcí zasypala sama sebe. Životní cestu vídeňského rodáka lemují desítky objevů, vynálezů, matematických vzorců, filozofických teorií a vyřešených kriminálních případů. Projektoval Panamský průplav a o pouhých sedm metrů minul Severní pól. Přesto se nakonec světoběžník Cimrman vrátil do Čech a jako zapřisáhlý vlastenec se svými protihabsburskými vtipy podílel na pádu rakousko-uherské monarchie.

"To by ček neřekl, k čemu je taková kniha dobrá," komentovala maminka Hanky a Vítka Veverkových fotku, kterou zaslala do soutěže Vezmi knihu do světa.

Knížky z Lokte docestovaly až na severní polární kruh

Loket - Knížky z loketské knihovny si letos také užily prázdninové cestování. V rámci soutěže Vezmi knihu do světa vyrazily nejen po vlastech českých, ale i do vzdálenějších míst světa. A pokud jejich spolucestující majitelé udělali fotku a poslali ji včas do knihovny, jejich jméno se mohlo ve středu objevit mezi vyhodnocenými.

DRSNÉ VTIPY nabízí výstava černého humoru v nejvýše položené galerii v Čechách na Pomezních Boudách.

Kanonáda černého humoru na Pomezkách

Malá Úpa - Humoristé ze Sorry a známá kapela The Tap Tap spojili síly do společného projektu. Můžete se přesvědčit v nejvýše položené galerii v Čechách.

Dožínky v krajském městě  se nesly v duchu dechovek. Zaplněnému Masarykovu náměstí přijela zahrát i kapela Moravanka se slavným kapelníkem a zpěvákem Janem Slabákem (vlevo). Akci moderovala Lýdie Jakubičková (uprostřed) s Karlem Paštykou.

Na slavnosti zemědělců zahrála dechovka

Jihlava – Sobota 3. září patřila v Jihlavě slavnosti zemědělců – dožínkám. 
V rámci různorodého programu na Masarykově náměstí patřilo odpoledne i dechovce.

Nácvik požárního poplachu v Mahenově divadle.

Kouř a poplach v Mahenově divadle. Vážně zas hoří? divili se lidé. Šlo o cvičení

Brno /FOTOGALERIE/ – Z jeviště se valí hustý dým, v dálce jsou slyšet hasičské sirény a ředitel Národního divadla v Brně Martin Glaser se obrací k divákům. „Vypadá to, že máme problémy v podpalubí, takže prosím, všichni v klidu a co nejrychleji opusťte divadlo," prosí několik set hostů, kteří zavítali na pondělní slavnostní zahájení divadelní sezóny.

SK Ďáblice

Ďáblice: To jsou bubny i pivo v ceně vstupenky

Praha - Bubny, spousta fanoušků v dresech. Výborná nálada v hledišti… Přesně v takovém duchu to funguje na severu Prahy v Ďáblicích. Až byste řekli, že se tu hraje třetí nejvyšší soutěž. Ne, oni mají „jen" přebor. Ale jsou za něj rádi. Zdejší klub přes léto slavil: stal se nováčkem této atraktivnější a sledovanější soutěže.

Recesistická soutěž netradičních plavidel nazvaná Neckyáda, kterou v sobotu odpoledne hostila českotěšínská přehrada.

Přehrada patřila netradičním plavidlům

/FOTOGALERIE/ Perníková chaloupka uprostřed přehrady, urostlá Mařenka se strništěm na tváři pádluje, co jí síly stačí. Kousek dál pluje loď nazvaná Pracovní morálka. Ve chvíli, kdy se za bójkou otočí k publiku na břehu, každý vidí ceduli s nápisem Praha. Posádka pokládá pádla a v klidu si zapaluje doutníky. Hlavní aktéři nechtějí vyhrát, chtějí pobavit diváky a s vtipem předvádějí pracovní morálku v našem hlavním městě. Nadšení diváci se smíchem tleskají.

Hillary Clintonová

Clintonová měla podle kritiků před kamerami epileptický záchvat

Washington - Kritici Hillary Clintonové tvrdí, že demokratická kandidátka na americký prezidentský úřad utrpěla před více než dvěma měsíci na veřejnosti epileptický záchvat. Poukazují přitom na video, na němž je Clintonová vidět, jak při rozhovoru s novináři chvíli nepřirozeně cuká hlavou. Informovala o tom dnes agentura AP.

Scéna Pat a Mat v Galerii Tančící dům v Praze.

Kutilové Pat a Mat baví malé i velké diváky již 40 let

Praha - Neodraditelní kutilové Pat a Mat, jejichž snaha končí obvykle katastrofou, baví malé i velké diváky již 40 let. Pilotní díl tohoto večerníčkového seriálu režiséra Lubomíra Beneše měl premiéru 12. srpna 1976.

Radka Fišarová.

Mám ráda v textech vyprávění a vtip, říká Radka Fišarová

Dalešice - Jméno zpěvačky Radky Fišarové je nesmazatelně spjato s šansony. Zahrála si a stále hraje Evitu, Edith Piaf, účinkovala v muzikálech Vlasy, Rebelové, Angelika, Dracula, nedávno v Romeovi a Julii. Sama přiznává, že Edith Piaf je víceméně její osud a šansony žánrem, v němž zúročuje léta práce.

Letní výstava humoristy Pavla Kantorka.

OBRAZEM: Kantorek vystavuje v Malešickém parku

Praha /FOTOGALERIE/ - Letní výstava humoristy Pavla Kantorka je ke shlédnutí v Malešickém parku u vodního světa. Pavel Kantorek žije již od roku 1968 v Kanadě. Je profesorem fyzikálních věd na univerzitě v Torontu a kreslil zde vtipy také pro deník Globe and Mail.

Klasický Mercedes "zaparkovaný" na exotickém supersportu. To není zrovna obvyklý obrázek.

VIDEO: Jak neparkovat Mercedes. Řidička opřela vůz o raritní Ferrari

Ženy a parkování, to je vděčné téma mnoha vtipů, narážek a veselých debat. Účastníkům bizarní nehody v Great Falls ve Virginii ale do smíchu nebylo. Během srazu automobilových nadšenců tam totiž řidička "postavila" klasický kabriolet Mercedes-Benz 380 SL na příď vzácného Ferrari.

Ilustrační foto.

Kontroverzní betonové květináče jsou na prodej

Praha /FOTOGALERIE/ - Přes 60 obřích betonových květináčů je k mání. Praha 5, jež prodává kus za 35 tisíc korun, už hlásí první zájemce. Velké betonové květináče pořídila Praha 5 za vlády starosty Milana Jančíka za zhruba 19 milionů korun z evropských dotací.