Kreativ

ŠTÍTEK: vtip

Pád muže do kolejiště ve stanici metra Florenc na trase B

Malérů v metru bylo za necelý čtvrtrok stejně jako loni za půl roku

Praha - Skoro to zní jako špatný vtip. Aktérem sebevražedných skoků pod přijíždějící soupravu metra v přestupní stanici Florenc, po nichž se v době dopravních špiček na hodinu zastavil provoz na trase B mezi stanicemi Smíchovské nádraží a Českomoravská, nebyli v pátek odpoledne a následně ve středu ráno dva nešťastníci, ale jen jeden muž.

Vyhlášení ankety Sympaťák Vysočiny 2016.

V Meziříčí hledají Sympaťáka Vysočiny

Velké Meziříčí - Druhý ročník soutěže pro muže Sympaťák Vysočiny 2017 se opět uskuteční ve Velkém Meziříčí. Přihlášky pořadatelé přijímají do konce března. Jedinou podmínkou pro zájemce je věk minimálně 17 let, klání je otevřené pro muže z celého Česka.

Ilustrační foto.

Pohledem Davida Vagadaye: Pohádky o EET

Nedávno jsem nakupoval v jednom obchůdku v Poděbradech. Prodavač mi poctivě vyjel účtenku a já při tom myslel na to, jestlipak před EET někdy šidil daně, a pokud ano, tak o kolik. Zároveň se mi do hlavy vtírala otázka, v jaké míře asi optimalizuje takový Agrofert. Kromě toho provázejí EET i různé pohádky. Ta největší je o tom, že prý napomůže narovnání trhu.

Setkání harmonikářů 2017

Březová žila harmonikami

Březová - Milovníci harmonik a heligonek si opět po roce přišli na své v Březové. Lákavá kulturní akce opět předčila očekávání a na 12. ročník Setkání harmonikářů se dostavil velký počet zájemců o tento žánr hudby.

Jan Vyčítal.

„Kovboj z Pankráce" Jan Vyčítal obohatil táborové zpěvníky

Praha/FOTOGALERIE/ - Jeho kreslené vtipy se psy, kocoury a trempy s cigaretou v koutku pusy baví dodnes. Osobitý výtvarník Jan Vyčítal je také jedním z průkopníků české country music, stál u zrodu kapely Greenhorns a řada jeho textů časem zlidověla. Stal se symbolem nekonvenčního života trampů. Ve středu 8. března oslaví 75. narozeniny.

Jiří Krampol, Radim Uzel a Mistříňanka. Tahle sestava v pátek večer bavila svými vtipy, povídáním a hudbou zaplněné prostějovské Kasko

VIDEO: Zaplněný sál Kaska bavil Krampol se známým sexuologem

Prostějov – Hudba, vtipy a vyprávění. Tato směsice bavila v sobotu večer lidi v prostějovském Společenském sále. Postarali se o to herec a bavič Jiří Krampol a spolu s ním sexuolog Radim Uzel a lidová muzika v podání Mistříňanky. Výbuchy smíchu tak v sále střídaly tóny dechovky. „Jsem zvědavý na pana Krampola. Máme doma gramodesky s ním a Šimkem," prozradil jeden z příchozích Zdeněk Vařecha.

Slavnosti moravského uzeného na hradě Veveří. Ilustrační foto.

Labužníci si na Veveří vychutnají i kreslené vtipy

Jižní Morava /TIP NA VÍKEND/ - Parmskou šunku z Itálie, francouzskou Jambon de Bayonne nebo německou schwarzwaldskou šunku ochutnají lidé na brněnském hradě Veveří. Pátý ročník Slavností moravského uzeného míří za hranice a kromě tradičních pochoutek nabízí pohled také na uzení v jiných zemích.

Moderátor Jimmy Kimmel

Po rozdělení Oscarů se teď čeká na Trumpův tweet

Na oscarovém galavečeru byl americký prezident Donald Trump v mysli většiny zúčastněných, i když jeho jméno nezaznělo. Trump byl příčinou neúčasti jednoho z oceněných režisérů a předmětem vtipů moderátora večera Jimmyho Kimmela. Jak napsala agentura AP, málokdy byly oscarové ceremoniály tak konfliktní jako ten letošní. Večer a poznámky mnoha oceněných se nesl v reakci na Trumpovo prezidentství a v duchu hesla tolerance je účinnější než nenávist.

Rudy Kovanda a Franta Kocourek (vpravo).

Lamželezo i Boris Tyger. Před 70 lety se narodil silák a bavič Franta Kocourek

Brno - Franta Kocourek, jedna z legendárních postav brněnského společenského života 70. a 80. let, proslul nejen siláckými kousky, ale i jako zdatný mystifikátor a recesista. Kromě toho byl znám i jako herec, básník, spisovatel a malíř. Kdyby jej smrt nezastihla v pouhých čtyřiačtyřiceti letech, oslavil by 21. února sedmdesáté narozeniny.

Bořek Šípek.

Před rokem zemřel architekt a designér Bořek Šípek

Praha - Před rokem, 13. února 2016, zemřel po těžké nemoci v 66 letech architekt a designér Bořek Šípek, jehož nikdy nepostrádalo jasně rozpoznatelný rukopis, ale ani pořádnou dávku hravosti a vtipu. Umělec, který za úřadování Václava Havla ovlivnil podobu Pražského hradu, spolupracoval během kariéry i se světovými designérskými firmami. Vedle domů navrhoval Šípek nábytek, vázy, jídelní servisy, ale třeba také kliky u dveří. Stál za podobou Laviček Václava Havla, které v posledních letech vyrostly na řadě míst po celím světě.

BMW řady 5.

Na tato auta pozor: Pět ojetin, které kazí dobré jméno svojí značky

Různí výrobci automobilů mají různou pověst. Na jednu stranu jsou tu značky, o jejichž příznačné poruchovosti se vypráví vtipy, na stranu druhou se setkáme s výrobci s pověstí nezničitelnosti a neotřesitelné spolehlivosti. Ale jak se říká: „I mistr tesař se někdy utne."

Hvěyzdy minulosti a naděje budoucnosti Slovanu se setkaly před utkáním hvězd.

Ústečtí hokejisté si připadají jako žebráci

Ústí nad Labem - Hokejový klub Slovan Ústí v pondělí oslavil 70. sezonu od svého založení. Velkolepé Utkání hvězd si vychutnaly stovky skalních fanoušků. Dlouhodobě ovšem nadšení nesdílí největší spolumajitel klubu společnost Palírna U Zeleného stromu.

Zleva: Václav Klimeš jako Jeníček, Barbora Drsová v roli Mařenky a Ježibaba v podání  Hany Spinethové.

Jeníček, Mařenkai Ježibaba na Malé scéně

Plzeň – Divadlo J. K. Tyla v Plzni přináší další titul pro nejmenší diváky. Na Malé scéně má zítra v 17 hod. premiéru dětský muzikál O Jeníčkovi a Mařence aneb Jak to dobře dopadlo.

Ilustrační foto

Češi na internetu více řeší bod G než hledání práce

Praha - Češi se na internetu více starají, jak najít bod G než o znovuzískání ztraceného telefonu nebo získání práce. Milence pak hledají častěji než milenku. Vyplývá to ze statistiky vyhledávače Seznam.cz za loňský rok.

Internet se baví.

Češi se baví. Internet zaplavily vtipy na Babišovo "sorry jako"

Nejasnosti kolem původu majetku vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše (ANO) se staly zdrojem zábavy na českém internetu. Facebook i twitter zaplavily vtipy a koláže založené na Babišovu výroku v České televizi, kde ministr odmítl vysvětlovat do detailu své majetkové poměry a doplnil to slovy "sorry jako". Další uživatelé si utahují z jiného Babišova vyjádření, kdy o původu svých peněz řekl, že "se svlékl do slipů, ale pindíka neukáže".

Lavička Václava Havla. Ilustrační foto.

Bude někdy? Na Lavičku Václava Havla v Kutné Hoře stále chybí 200 tisíc korun

Kutná Hora - Lavička Václava Havla pro Kutnou Horu je stále v nedohlednu. Poslední informace z veřejné sbírky říkají, že je stále potřeba 200 tisíc korun bez daně z přidané hodnoty. „V současné době je aktuální stav účtu na Lavičku Václava Havla asi 44 tisíc korun," uvedla Božena Marhanová z Městského úřadu Kutná Hora.

NAROZENINY JOSEFA POLÁČKA bez květin? Květů a přání dostal pozornosti hodný umělec nepočítaně.

Odešel skvělý Josef Poláček, výtvarník, muž z Varnsdorfu

Varnsdorf- Výtvarník, grafik i satirik se narodil 22. 2. 1925 v Cháborech u Dobrušky. Nakreslil známý proti normalizační vtip „Který pak zvíře". Dostal nejvyšší ocenění České unie karikaturistů Řád bílé opice. Zemřel 17. ledna 2017 ve Varnsdorfu.  …přeji hodně zdraví, toho podivného slova, pro které stále nemáme definici a o které denně bojujeme, zdraví, které samo o sobě není vším, ale vše ostatní je bez něj ničím…

NA PLESE. Na parketu huštěnovického kulturního domu korzovali lidé v různém přestrojení.

Vítězná skupina maskovaných zabrousila do světa filmu

Huštěnovice – Maškarní ples pořádaný místní skupinou Českého červeného kříže (ČČK) Huštěnovice si našel v obci velkou oblibu. Dokázala to v sobotu, při jubilejním dvacátém ročníku maškarního bálu, nejen velká účast nápaditých masek a jejich rej, ale také plesová atmosféra a bujaré veselí.

Lavička Václava Havla. Ilustrační foto.

Bude někdy? Na Lavičku Václava Havla stále chybí 200 tisíc korun

Kutná Hora - Lavička Václava Havla pro Kutnou Horu je stále v nedohlednu. Poslední informace z veřejné sbírky říkají, že je stále potřeba 200 tisíc bez DPH. „V současné době je aktuální stav účtu na Lavičku Václava Havla asi 44 tisíc korun," uvedla Božena Marhanová z Městského úřadu Kutná Hora.

Jakub Smolík.

Jakub Smolík míří do Plzně s kapelou

Plzeň – Romantický countryboy Jakub Smolík společně s kapelou vyráží v únoru na turné po celé republice. Na plzeňský koncert, který se uskuteční 6. března v Měšťanské besedě, lze ale stále sehnat vstupenky.

Písničkář Marek Borský

Slyšeli jste nové album Marka Borského? Ironická deska Ega z lega je online

Nová Role - Původem novorolský písničkář Marek Borský vystupuje již několik let se svým svérázným folkem říznutým blues. Vše si nahrává a skládá sám a za sebou má desítky koncertů, ulítlé videoklipy na youtube a už čtyři alba. A právě o tom posledním se písničkář rozvyprávěl pro Deník.

Akciová burza v Torontu

Degiro slibuje neuvěřitelně nízké poplatky, klidně si ale naúčtuje 10 tisíc

Jestli někdo zvažuje nákup akcií na burze, mohla by ho zlákat nabídka brokerské firmy Degiro. Ta se totiž chlubí tím, že její „účtované poplatky jsou pro všechny investory neuvěřitelně nízké". Bohužel realita je odlišná. Poplatek ve výši zhruba 41 procent celkové hodnoty transakce rozhodně není neuvěřitelně nízký, ale spíše neuvěřitelně vysoký.

Ilustrační foto

Policisté v Berlíně zatkli muže křičícího varování před bombou

Berlín - Německá policie oznámila, že během silvestrovských oslav v Berlíně zatkla muže, který vykřikoval "bomba, bomba, bomba". Podle policejního sdělení na twitteru rozhodně nešlo o povedený vtip, a tak nejmenovaný výtečník "momentálně slaví příchod Nového roku spolu s námi" na policejní strážnici.

Nikol Revayová a Lenka Čevonová Folková.

Lidé, o kterých se v roce 2016 mluvilo

Orlickoústecko - Dosáhli úspěchů, mimořádného počinu nebo se do povědomí veřejnosti zapsali jinak. To jsou některé osobnosti Orlickoústecka končícího roku.

Ilustrační foto.

Vánoce, to byly znovu také nevhodné dárky

Benešovsko – Trapné ticho u vánočního stromečku místo projevů radosti. Kdo by podobnou chvilku po rozbalení dárku nezažil?Když se má jednat o překvapení, a o to pod vánočním stromkem přece jde, není lehké se obdarovanému trefit do vkusu. Někdy se to ale „povede" tak, že přehmat nabírá katastrofických rozměrů. Pod příslibem anonymity, především kvůli ohleduk samotným dárcům, se dotazovaní svěřili se svými zkušenostmi s nepraktickými a někdy až „zbytečnými" vánočními dárky.

Vánoční turné. Kapela Vysočanka vyjela na předvánoční koncertní turné. Během prosince objela několik míst na Vysočině a v neděli zakončila zpívání v brtnickém kině. Zpíval i sedmiletý syn kapelníka, který sklidil velké ovace.

Vysočanka koncertovala. Přidal se sedmiletý Honzík

Brtnice – Dechová hudba Vysočanka z Brtnice s kapelníkem Jiřím Vorlíčkem mladším zakončila uplynulou neděli vánoční koncertní turné. Jednalo se už o sedmnáctý ročník dvouhodinnového vystoupení, které se skládalo ze dvou částí.

Ilustrační foto.

Divočáci řádí v ulicích Prahy. Ohrožují psy

Praha /INFOGRAFIKA/- Střílet do prvního běžce. Tak zní známý vtip mezi pražskými myslivci. Odstřel přemnožených divočáků v metropoli je však složitější. Nyní se s nimi potýkají třeba na Černém Mostě.

Divoké prase.

Divočáci řádí v ulicích. Ohrožují psy

Praha /INFOGRAFIKA/ - Střílet do prvního běžce. Tak zní známý vtip mezi pražskými myslivci. Odstřel přemnožených divočáků v metropoli je však složitější. Nyní se s nimi potýkají třeba na Černém Mostě.

Redakční rada časopisu Labyrint při anketě hodnotila obsah Benešovského deníku a jeho webové verze.

Školáci z Dukelské umí nejlepší web

Benešov - Vloni stříbrná, letos zlatá je redakce školního časopisu Labyrint ZŠ Dukelská. „Vyhráli jsme našim webovým časopisem celorepublikové finále. Soutěž byla postupová, z krajských kol jely do Brna první dva školní časopisy. Webové stránky hodnotila odborná poroty. Obdrželi jsme diplom a poukázku na nákup elektro zboží v hodnotě 400 korun," konstatoval sedmák Lukáš Čuřík, šéfredaktor Labyrintu.