Kreativ

ŠTÍTEK: vtip

František Hamada, nejstarší primáš EU

103. narozeniny oslavil nejstarší primáš EU

Tradiční pondělní zkouška Hudců Pondělníků v Cafe 21 měla 5. června slavnostní charakter, neboť primáš muziky František Hamada oslavil následující den 103. narozeniny.

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Zákaz smrti

Pokaždé, když už se zdá, že o nějakém tématu bylo řečeno vše, přijde někdo s naprosto originální myšlenkou. Jako nyní starosta Prahy 7, který navrhuje vzít z výstavy Body The Exhibition plastinované lidské exponáty a důstojně je pohřbít. Ukázalo se totiž, že podle zákona o pohřebnictví má radnice pohřbívací povinnost a vystavování mrtvol lidí že je nejen eticky sporné, ale také odporuje zákonu. Protože se od pohledu jedná o těla cizích státních příslušníků, o souhlas s pohřbem již byla požádána čínská ambasáda.

František Čech.

Benjamínek si prožil hořkosladký den: Gól i sestup

Hradec Králové - Za pár dní mu bude devatenáct, má za sebou skok do hluboké vody. František Čech odehrál poslední tři zápasy Hradce v základní sestavě. Poznal první fotbalovou ligu, závěrečný duel s Bohemians dokonce rozhodl jedinou brankou.

Ilustrační foto

Nordic walking zdaleka není jen pro důchodce

Nymburk - Nordic Walking, v překladu severská chůze, je sportovní i relaxační aktivita, která v posledních letech získává na oblibě. Důvod je nasnadě: jde o univerzální pohyb, který může praktikovat takřka každý bez ohledu na věk a fyzické schopnosti. Představa, že severská chůze je jen pro dámy v důchodu, je hrubý omyl.

Filmaři. Ilustrační foto.

V Kouřimi natáčeli reklamu

Kouřim - Kouřim se stala dějištěm dalšího reklamního spotu. Filmaři si tentokrát historické město vybrali jako kulisu pro reklamu na oblíbený sladký nápoj, který cílí na své spotřebitele vždy s vtipem sobě vlastním.

Další protesty proti chování prezidenta Miloše Zemana a ministra financí Andreje Babiše. V Brně se 17. května sešli lidé na náměstí Svobody na demonstraci Proč? Proto!

Demonstrace podruhé: Zemana v Brně peskovali za vtip o likvidaci novinářů

Brno /VIDEO/ – Babiš, demokracie se zbavíš. Jsme tady zadarmo! Podobná hesla se objevila na transparentech, s nimiž lidé ve středu přišli na brněnské náměstí Svobody. Znovu se tam sešli demonstranti, aby vyjádřili nesouhlas s jednáním prezidenta Miloše Zemana a ministra financí Andreje Babiše. Akce trvala necelou hodinu. „Počet účastníků jsme odhadli na tisíc," sdělila mluvčí Brna-středu Denisa Kapitančiková.

Recesistická značka Kefírer.

Recesistický Kefírer se loučí čtyřmi stovkami lahví

Brno – Čtyři stovky prvních a zároveň posledních lahví Kefíreru si mohou zájemci koupit ve středu v brněnské Expediční klubovně v Jezuitské ulici. Tvůrci recesistické značky kefíru prodejem této várky skončí.

házená extraliga finále - Talent Plzeň x Dukla Praha

Jako den a noc. Dukla v Plzni zářila i propadla

Praha - Jestlipak víte, jakou házenou předvádějí dukelští hráči? Disciplinovanou: jen pět vyloučených za šedesát minut značí na palubovce úřadujících mistrů velmi dobré vysvědčení. Bojovnou: žádný míč není ztracený, útoky soupeřů narážejí o obranný val žlutočervených jako křižáci o vozovou hradbu husitů. Už, už, schází jim čas, musí střílet… Slabý pokus v pohodě zachytává kapitán Pražanů Tomáš Petržala.

Vojtěch Žižka

Pohledem Vojtěcha Žižky: Užitečnost pravidel

Zeman, Babiš, Sobotka, Kajínek, Babiš, Pelta, Trump, Babiš… Jako by před nimi poslední dobou nebylo úniku. Události, kauzy a skandály se na nás hrnou jako lavina čehosi nepříliš vábného (ministr financí by to jistě vyjádřil přímočařeji). Naštěstí je tu jedna hřejivá jistota – mistrovství světa v hokeji.

Majáles 2017 na pardubické Cihelně. Lenny.

Majáles letos nabídl pestrý program plný kvalitní muziky

Pardubice – Přehlídku rozmanitých hudebních stylů od popu přes folk, country, rock až po punk nabídl majáles, který se uskutečnil v pátek a v sobotu u koupaliště Cihelna v Pardubicích. A opět zvedl svou laťku ještě výš.

Ilustrační foto.

Divadelní satira Červený Kukiš odradila sponzory, řekl autor hry

Praha - Premiéru hry Červený Kukiš - aneb Sorry jako! uvede vršovické divadlo Mana za týden. Hra je ostrou kritikou současné politické situace a její dopady ilustruje na příběhu malého chlapce, který se toužil stát králem. Na cestě za svým snem a politickou kariérou šel přes mrtvoly. Příběh akcentuje prosazování moci nad médii, ekonomickými vztahy i lidmi samotnými. Během příprav se divadelníci setkali s odlivem sponzorů, mediálních partnerů a autor námětu a scénáře Milan Deutsch řekl, že s obavami se setkal i u hereček.

Seriál Deníku. Trenérka studia Contours Martina Daher

Natáhněte je na mučidla! Stroje, které pomáhají...

Liberecký kraj - „Podstatnou nevýhodou hydraulických strojů je to, že s nimi velmi rychle dosáhnete své maximální kapacity a cvičení vám po určité době již nic nepřináší," vysvětluje trenérka Martina Daher.

Cestovatel Ladislav Zibura dorazil do Prostějova. Sebou přivezl nejen mnoho zážitků, ale také svůj neotřelý humor.

Cestovatel Ladislav Zibura: Neumím si představit, že někdo chce žít jinde

Pěšky procestoval svět, napsal knihu, a se svým turné o dalekých končinách dorazil v úterý do Prostějova. A zde si okamžitě svým vtipem a výřečností získal publikum. Řeč je o Ladislavu Ziburovi, mladém cestovateli, který se v jedné zásadní věci od svých kolegů dobrodruhů liší: cestuje zásadně pěšky. „Dostanu se tak nejblíže k lidem," vysvětlil plnému sálu prostějovského kina.

Adam Šimeček (v modrém)

Adam Šimeček: Být tak mladým kapitánem není složité

/ROZHOVOR/ Kobeřický výběr další sezonu válčí v krajském přeboru a v jednu z opor se dokázal vypracovat místní rodák Adam Šimeček, který v pouhých třiadvaceti letech zastává roli kapitána. V neděli proti Vendryni se blýskl vynikajícím výkonem. Jeho mužstvo doma zvítězilo 2:1 a agilní útočník si připsal gól a asistenci.

Ilustrační foto.

Na internetu si utahují z Kuřimi. Stránku sledují stovky lidí

Kuřim - Kuřim je pustina i místo, odkud lidé utíkají, píší lidé na facebookové stránce Brněnského institutu pro urážení Kuřimi. Od založení ji začaly sledovat téměř dva tisíce lidí. Autoři, kteří na adresu města vymýšlejí často ostré vtipy, tak velký zájem lidí nečekali.

Ilustrační foto.

Žena vytáhla z cizí peněženky tisícovku. "Byl to vtip," hájila se

Chrast - Pětadvacetiletý muž cestoval vlakem z Pardubic do Chrasti. Usnul. Na odkládacím stolku před sebou ale nechal peněženku. Toho hbitě využila jednadvacetiletá žena. Portmonku otevřela a vytáhla z ní tisícikorunu a zase ji vrátila na místo tak, jak byla. Činu si naštěstí všimla vlakvedoucí, která okradeného cestujícího vzbudila.

Ilustrační foto.

V USA načapali osmiletého kluka za volantem. Jel si pro burger

Kdyby se tahle zpráva objevila 1. dubna, určitě byste jí nevěřili. Ona ale zní neuvěřitelně i teď, i když už je apríl dávno za námi. Ve Spojených státech amerických totiž načapali osmiletého kluka za volantem auta. Jel si pro burger. A řídil prý skvěle.

Písničkář Pavel Dobeš. Foto: ČTK

Dobešovy songy zazní v Lidových sadech

Liberec - Stálice a zároveň originál české folkové scény vystoupí po delší době v libereckých Lidových sadech. Vlastně patří mezi nejangažovanější písničkáře hlavního proudu ve folku. Zkušený a brilantní textař, který má cit pro momenty, které hýbou společností.

Zdeněk Izer.

Zdeněk Izer: Věřím, že bitkaři na vystoupení nechodí

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ – Oblíbené zábavné scénky, parodie, skvělé vtipy a imitování populárních českých i zahraničních zpěváků do Ústí přiveze komik, bavič, herec i zpěvák Zdeněk Izer. Se zbrusu novým pořadem Zdeněk Izer a autokolektiv vystoupí v pondělí večer v Domě kultury v Ústí. Vstupenky nabízí Informační středisko v Paláci Zdar, Firo tour v OC Forum i Dům kultury.

Nový brněnský průvodce vzbudil emoce u některých starostů obcí na jižní Moravě.

Dýchne na vás nicota. Bizarní popis obcí v průvodci Brnem pobouřil starosty

Brno, jižní Morava /FOTOGALERIE, ANKETA/ – Na světě jsou horší věci než kocovina. Tohle je jedna z nich, píše o Velkých Pavlovicích spoluautor Stanislav Biler v poslední kapitole nového průvodce To je Brno. Podobně nevybíravě charakterizoval i jiná města a obce v okolí Brna. Jejich starostové i obyvatelé se proti textům ohrazují.

Andílci za školou

Andílci za školou se vrací do lavic

Nová Paka - Zřejmě poslední reprízu má za sebou muzikál Andílci za školou, který uvedli studenti a profesoři novopackého gymnázia a pedagogické školy.

Novopacký sochař Albert Králiček vytvořil čtyři busty představitelů afrického státu Gabon.

Busty, most mezi černou Afrikou a červenou Pakou

Nová Paka - Když si packý sochař Albert Králiček znovu pročítal nabídku na zhotovení bust prezidentů jedné z nejbohatších afrických zemí, domníval se, že jde o špatný vtip nebo nějaký podfuk. Netušil, že jeho vlastní práce, a to konkrétně busta T. G. Masaryka, oslovila architekta Josefa Kupce ze Zlína natolik, že mu tímto svěřil významnou zahraniční zakázku.

8. ročník Missis senior ve středisku Helios Domova seniorů v Havířově.

OBRAZEM: Missis senior je z Českého Těšína

/FOTOGALERIE/ Ve středisku Helios Domova seniorů v Havířově se tento týden konal 8. ročník Missis senior. Letos byl tématicky zaměřen na televizní seriál z roku 1978 Nemocnice na kraji města.