Kreativ

ŠTÍTEK: vtip

V Portusu v Prachaticích nemají s plenami problém.

Portusáčku plínky nevadí

Prachatice - Koncem října byla dovršena náročná rekonstrukce prostor ve starých kasárnách a ve středu 1. listopadu přivítaly první děti „tety“ ve zbrusu novém zázemí DS Portusáček 2.

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Americký sen

Přibývá průzkumů, podle kterých je americkým snem mladých Američanů socialismus! Naposledy se zjistilo, že mladých, kteří by život v socialismu upřednostnili před životem v kapitalismu, je většina. Pokud jde o celou populaci, podpora kapitalismu sice převažuje, ale socialismus by už chtěli čtyři Američané z deseti. 

Udílení Cen města Ústí nad Orlicí 2016.

Zemřel výtvarník Jan Steklík

Ústí nad Orlicí - V sobotu zemřel výtvarník Jan Steklík, který založil s Karlem Neprašem Křižovnickou školu čistého humoru bez vtipu. Malíř, kreslíř, kolážista, performer, grafik i vizuální básník by se v příštím roce dožil 80 let. Rodné město Janu Steklíkovi loni udělilo čestné občanství za reprezentaci na poli výtvarného umění a za celoživotní dílo, které významně ovlivnilo moderní českou grafiku.

Herní prostředí, ve kterém bruntálské hráče doprovází Zubatá žába.

Zábava, která zaujme nejen místní, ale i turisty

„Sypej hasit Gabrielův dům,“ křičí na nás bruntálská Zubatá žába. Takovou větu si asi málokterý člověk dovede představit. Zubatá žába přece není opravdová a Gabrielův dům na náměstí Míru v Bruntále taky nehoří.

ČFL: Benešov - Dobrovice 2:0.

Sláva, Benešov se po jedenácti zápasech dočkal vítězství

Benešov – Fotbalisté Benešova vyhráli. To není vtip, ale holá pravda. Po více jak dvou měsících se svěřenci Romana Veselého radovali z třetiligové výhry, když v posledním domácím podzimním utkání porazili Dobrovici. „Celý podzim nás provází hodně zranění a nehráli jsme ve stabilní sestavě, když v mladém mužstvu byli zkušení hráči mimo hru. Někdy jsme herně působili velmi dobře, ale v ofenzivní části byli slabší. To se odráželo na výsledcích,“ vypíchl kouč Benešova příčiny jedenácti zápasů bez výhry.

Trabant 601.

Objekt touhy i terč vtipů. Před 60 lety sjel z linky první Trabant

Na 7. listopadu 2017 připadají hned dvě velká historická výročí. V první řadě je tu 100 let od Velké říjnové socialistické revoluce (VŘSR). Ve druhé pak šedesáté narozeniny jednoho z nejsvéráznějších aut, co bylo kdy vyrobeno. A obě tyto události spolu vlastně souvisejí.

Michal Nesvadba

Michal k snídani pobaví děti i rodiče

Vtip, zábavné gagy, netradiční nápady a hlavně spousta legrace, tak by se dala popsat vystoupení herce a mima Michala Nesvadby. Jeho představení pobaví nejen děti, ale potěší i jejich rodiče.  

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Konec obtěžování

Světu, ve kterém muži dělali ženám neslušné návrhy, je, zdá se, konec. V budoucnu už snad nehrozí, že se ministrem obrany v Británii stane chlípník, který před patnácti lety sáhl při večeři rozhlasové novinářce na koleno.

Světoznámý spisovatel Robert Fulghum také představil rakovnickým divákům svoji knižní novinku Opravář osudů.

Vlídný humor spisovatele Roberta Fulghuma zaplnil divadlo

Rakovník /FOTOGALERIE/ - Že americký spisovatel Robert Fulghum baví čtenáře po celém světě, ty české nevyjímaje, se v pondělí v podvečer mohl přesvědčit každý, kdo alespoň nahlédl do sálu Tylova divadla. Bylo v něm plno. Nikdo si totiž nechtěl nechat ujít nejen scénické předčítání z autorovy knihy Drž mě pevně, miluj mě zlehka, ale také šanci ulovit spisovatelům autogram či společnou fotografii.

Banjo band Ivana Mládka vyprodal Pivovárek.

OBRAZEM: Banjo band Ivana Mládka vyprodal Pivovárek

Kutnohorsko - Vystoupení Ivana Mládka se skupinou ukončilo letošní sezónu koncertů v ratajském klubu Pivovárek. Zahrál své populární hity, které zná již několik generací posluchačů. Písničky Ivana Mládka se vyznačují vtipem, stejně tak jako doprovodné mluvené slovo, které je nedílnou součástí koncertu.

DĚKOVAČKA. Herečky Východočeského divadla Dagmar Novotná, Jindra Janoušková, Jana Ondrušková a Štěpánka Fingerhutová (zleva) se na premiéře dočkaly zasloužených ovací.

Commedia finita: komedie, která se podařila. Je plná vtipu i nadhledu

Pardubice /RECENZE/ - „Ještě, že už je tý komedii konec.“ Tak zní poslední replika v nové inscenaci Východočeského divadla v Pardubicích Commedia finita. Něco podobného si u nepovedených komedií dost často říkají i diváci. To však není případ pardubické inscenace. Ta se totiž vydařila.

Týden seniorů v Letohradu.

Týden seniorů v Letohradu završil Radim Uzel

Letohrad - Hodina a půl smíchu. Tak hodnotili mnozí vyprávění známého sexuologa a gynekologa Radima Uzla, který v letohradském Novém dvoře společně s písničkářem Pepou Štrossem ve čtvrtek završili letošní úspěšný Týden seniorů.

Týdeník Nový život vychází na Břeclavsku každý čtvrtek.

NOVÝ ŽIVOT: starosta komentuje obchvat, Hustopeče se chystají na slavnosti

Břeclav – Velký rozhovor se starostou Břeclavi Pavlem Dominikem nabízí nové vydání týdeníku Nový život. V trafikách a ve schránkách bude už ve čtvrtek ráno. O čem nejvyšší představitel města mluvil? O obchvatu, uplynulých Svatováclavských slavnostech a místo dostaly i dotazy čtenářů.

JSME JEDNI Z VÁS A CHCEME VAŠE DOBRO! Výběr, komu vhodit při volbách hlas, je pro mnohé těžký. Kandidáti se většinou chvástají nesplnitelnými sliby, kterými by se lidé neměli nechat omámit. Všichni chtějí vaše dobro, tak si ho, nenechte vzít!

Volby 2017: Slibem ani vtipem nezarmoutíš

Východní Čechy - Slibem nezarmoutíš a za rok si na něj už nikdo nevzpomene. To je jedno z hlavních interních hesel stran v kampani před říjnovými volbami. Řada sloganů se už stala terčem žertů. Svým vtipem nebo tématy ale kandidáti moc zaujmout neumí.

Žákovský tým Baníku Stříbro. Vpředu zleva: Tomáš Procházka, Václav Sýkora, Josef Bárta, František Marek, Jan Flachs, Daniel Vykoupil, Jan Adamovič. Stojící zleva: Jiří Benedikt, Miroslav Škopek, Jakub Sirový, Jaroslav Brzobohatý, Jan Benedikt, Adam Míšek,

Žáci Baníku měli soustředění na Chodsku

Stříbro – Do chodského letoviska Babylon se vydalo fotbalové mužstvo starších žáků TJ Baníku Stříbro na pravidelné soustředění. Ubytování bylo v kempu Srub Babylon, kluci byli rozděleni do dvou větších chatek, trenéři a vedoucí spali v chatkách menších.

Britský herec Rowan Atkinson

Rowan Atkinson začal boj za právo urážet druhé

Britský herec proslulý komediální rolí pana Beana zahájil kampaň proti „nové netoleranci“. Ta podle něj vyústila v zatčení křesťanského kazatele, kritika scientologie, a dokonce i nezletilého studenta za pouhý vtip. Rowan Atkinson proto požaduje zrušení příslušné části zákona o veřejném pořádku.

spisovatelka Irena Obermannová

Irena Obermannová: nikoho se neptám, co mám dělat, jsem už velká holka

/ROZHOVOR/ Podzimní televizní program nabízí divákům a zejména divačkám nový seriál Trapný padesátky, pod nímž je podepsána scenáristka Irena Obermannová. Během léta jí vyšla i nová kniha, detektivka Dobré duše, originální příběh se šachovou zápletkou. Jeho hlavní hrdinka si neustále přehrává partie v hlavě i na tabletu, pár let strávila na psychiatrii, nesnáší doteky cizích lidí, nerozumí vtipům a láska jí vůbec nic neříká.

Železniční most v Lukách nad Jihlavou budí zájem i pobavení.

Nechte nám růžový most, žádají lidé

Luka nad Jihlavou – Na začátku stál vandalismus třiadvacetiletého mladíka, který před měsícem natřel železniční viadukt v Lukách nad Jihlavou na růžovou barvu. Nyní je z mostu předmět petice, ve které lidé žádají, aby most růžový zůstal.

Ilustrační foto

Šikanu řeší také opavské školy

Obětí šikany se může stát kdokoliv a její důsledky bývají často dlouhodobé. Dítě se ze složité situace často samo nedostane a potřebuje pomoc ostatních. Důležité je před ní nezavírat oči. Objevuje se totiž i v opavských školách.

Ruská armáda, ilustrační foto.

Bělorusko ve válce. Vejšnoria vyhlásila mobilizaci

Bělorusko má nového nepřítele: Vejšnorii, separatistický region u hranic Polska a Litvy, který se chce připojit k NATO a EU. Je v tom ale malý háček. Země neexistuje. Vojenští stratégové si ji vymysleli pro společné vojenské cvičení Ruska a Běloruska, které se má odehrát v polovině září. Vejšnoria se stala terčem vtipů ruskojazyčného internetu.