Kreativ

ŠTÍTEK: vtip

Plamenomet The Boring Company

Zakladatel Tesly Musk prodává plamenomety, 20 tisíc jich zmizelo za týden

/VIDEO/ Miliardář a vizionář Elon Musk přišel s opravdovou kuriozitou zajišťující teplo. Jeho společnost The Boring Company prodává plamenomety. Nejde o vtip, zbraň umí vyrobit skutečný oheň. Za cenu 500 dolarů (10 500 korun) se jich všech 20 tisíc kusů vyprodalo během jednoho týdne. Firma vydělala na 10 milionů dolarů (202 milionů korun). 

Engeljähringer vpravo s týmem.

Soused vozíčkář jel 24hodinovku v Dubaji

Linec - Gustav Engljähriger (46) z městysu Frankenburg (okr. Vöcklabruck) stanul jako první vozíčkář na nejvyšším stupni vítězů závodu 24 hodin v Dubaji – jel na BMW M235i o výkonu 333 koní ve švýcarském týmu Hofor-Raching. Dostalo se mu tak zápisu do Guinnessovy knihy rekordů, píší OÖN.

Ilustrační foto.

Automobilky prý testovaly dopad spalin z dieselů na opicích. Není to vtip

Celá řada německých automobilek se hlavně v USA snažila dlouhodobě propagovat naftové motory jako úsporné, nezávadné a jaksi „čistější“ než jejich benzinové protějšky. Aby mohla být tato tvrzení něčím podložená, dle nejnovějších zpráv se prý měly někeré značky dokonce schýlit k testování výfukových plynů na zvířatech.

Jiří Krhut

Jiří Krhut: objev z Heligonky

/ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ Ostravský muzikant a díky Kabaretu Bo! také úspěšný bavič a komik vydává se svou kapelou Nedivoč debutové album s názvem Vale pletichám.

Oblíbený šemanovický malíř Petr Pěnkava opět vystavuje v prostorech Regionálního muzea Mělník.

FOTO: Oblíbený malíř Pěnkava vystavuje v muzeu

Mělník - Čajový servis pro leváky s univerzální cukřenkou, Vodník si koupil bidet, Turistická trasa pro trpaslíky nebo Čůrat až za bójkami… Oblíbený šemanovický malíř Petr Pěnkava opět vystavuje v prostorech Regionálního muzea Mělník. Již popáté se návštěvníci pobaví nad olejomalbami plnými vtipu a barev. 

Zdeněk Izer.

Zdeněk Izer pobaví Týniště

Týniště nad Orlicí - Zdeněk Izer vystoupí v pátek v 19 hodin v Kulturním centru města Týniště nad Orlicí. Diváci si užijí nezaměnitelný humor známého komika, herce a moderátora.

Vtip Marka Simona.

Vtip Marka Simona

Zasmějte se s originálním vtipem Deníku. Jak vidí současná témata Marek Simon?

Ovčáček miláček

Ovčáček Miláček: aktuální politické události formou kabaretu

Krnovské kino Mír uvádí 16. ledna ve 20 hodin záznam divadelního představení Ovčáček miláček. Městské divadlo Zlín formou kabaretu připomene nejdůležitější události uplynulého roku, od prasečího moru, přes Sobotkovu demisi až po kauzu Čapí hnízdo.

Petr Czudek (sedmý zprava) ve filmu Zlatý podraz, který na podzim letošního roku půjde do kin, ztvárnil kouče italské basketbalové reprezentace.

Petr Czudek povede italský „nároďák“

Není to žádný vtip, ale realita. Petr Czudek, trenér basketbalové Opavy, povede italský „nároďák“. Do této role byl obsazen pro film Zlatý podraz, který se natáčí v pražském Průmyslovém paláci, a diváci se na něj mohou těšit v říjnu, kdy půjde do kin.

Volební místnost v jihlavské Základní škole Kollárova.

Do volební místnosti přišel opět jako první

Jihlava – Asi třicet voličů odvolilo během prvních pěti minut po páteční čtrnácté hodině ve volební místnosti jihlavské základní školy Kollárova. Téměř čtvrt hodiny tam před otevřením dveří do třídy čekal první volič Bohumil Dubský.

Jan Onder s Danou Batulkovou.

Jan Onder bude na plese Benešova nejen tančit

Benešov – Kulturní dům Karlov hostí v pátek 12. ledna Ples Benešova. Od 20 hodin se zde mimo jiné představí Horváth Band, Taneční škola Salta, finalistka poslední řady Stardance Veronika Lálová nebo Miro Žbirka se svojí kapelou. Celý ples budou moderovat Dana Batulková a Jan Onder, kteří také zatančí.

Autor kreslených vtipů Jiří Koštýř zvesela uvedl svoji výstavu v knihovně.

OBRAZEM: Do výstavního roku se v Kolíně zase vstupovalo s humorem

Kolín – Už tradicí se stalo, že výstavní sezonu v Kolíně začátkem roku otevírá vernisáž vtipů některého z předních tuzemských humoristů. První letošní středu tak několika desítkám příznivcům kresleného humoru své obrázky představil před pár dny padesátiletý Jiří Koštýř.

Dárky pro Váhy

Váhy: Jak vybrat vánoční dárek podle hvězd

Umělecky založené Váhy mají rády vše krásné, vkusné, originální a darované od srdce. Potěší je mnoho věcí, mají široký okruh zájmů, z kterých můžete čerpat inspiraci.

Cyklostezka v ulici Velká Dlážka v Přerově má vadu na kráse. Chybí jí úsek, který se městu nepodařilo vykoupit.

Vtip? Cyklostezce na Velké Dlážce chybí část

Rozpaky Přerovanů budí nová cyklostezka v ulici Velká Dlážka, která je sice v novotě - ale má jednu vadu na kráse. Uprostřed nově vydlážděné cesty je ostrůvek původního chodníku, který vypadá spíše jako špatný vtip projektanta nebo investora. Důvod? Městu se nepodařilo domluvit s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových na získání tohoto pozemku. Radní ale dostavění úseku slibují.

Kreslíř Milan Kocmánek.

Kreslíř Kocmánek: S Václavem Klausem mladším nás spojil stejný humor a školství

Lanžhot - Hlavní ingrediencí byl humor, důvtip a satira, ale důležitou roli hrál také zájem a přehled o situaci ve školství za poslední roky. Vše spojené dohromady znamená knihu Cesta do hlubin českého školství. Za jejím vznikem stojí učitel z Lanžhota na Břeclavsku a kreslíř v jedné osobě Milan Kocmánek, který na publikaci spolupracoval s Václavem Klausem mladším.

Kyzivátova dechová hudba z Libáně.

Vánoční koncert Kyzivátů

Libáň - Kyzivátova kapela Libáň srdečně zve posluchače na tradiční Vánoční koncert, který se koná v sobotu 16. prosince od 17 hodin v sále Domu kultury v Libáni.

Designérka a výtvarnice Veronika Sirová (Obrazová) přijela podpořit Velkou podzimní výstavu do Mutějovic u Rakovníka. Narodila se totiž v nedaleké Lhotě pod Džbánem.

Designérka Veronika Sirová: Mám ráda, když v sobě věci mají hravost a vtip

Rakovnico /ROZHOVOR/ - Veronika Sirová (dříve Obrazová) je designérkou a výtvarnicí, která tvoří z porcelánu, keramiky i obyčejných pastelek a papíru. Dokáže vyrobit velké objekty i malé šperky a kromě originality se snaží tvořit s ohledem na přírodu, kterou miluje a je pro ni nekonečnou inspirací. 

Horkýže Slíže.

Hráli jsme v Česku i za cesťák

Česká republika/ Východní Čechy - V září vydali Horkýže Slíže desku Pustite Karola a vyšla kniha s názvem Kontiňu… pokračujeme. Tím vším slaví známá rocková kapela své letošní výročí. A také velkým turné, které čítá symbolických 25 jubilejních zastávek.

Viktor Braunreiter, autor hry a zároveň jedna z nejvýznamnějších postav v ději.

Napsat divadelní hru je hořkosladké

Karlovy Vary - Všechno to začalo myšlenkou. Snem o představení na téma třináctého pramene a jedné z nejvýznamnějších karlovarských rodin, jenže jak už to tak bývá, sen se občas měnil v noční můru.

Stěhování mikrobusu na divadelní prkna.

V divadle zaparkoval mikrobus

Prachatice - Humor od začátku do konce. Tak vypadalo nejen samotné představení Jihočeského divadla, s nímž přijeli herci ve středu do Prachatic, ale už samotná příprava rekvizit.

Horkýže Slíže.

Horkýže Slíže zahrají v Ústí

Ústí nad Orlicí - Horkýže Slíže slaví čtvrtstoletí na scéně stylově. Vyrazili na turné se svým novým CD Pustite Karola, které symbolicky čítá 25 zastávek po České republice. V pátek 1. prosince zahrají tito punk rockoví klasici v kulturním domě v Ústí nad Orlicí.

Horkýže Slíže slaví 25let

Horkýže Slíže: Hráli jsme v Česku i za cesťák

V září vydali Horkýže Slíže desku Pustite Karola a vyšla kniha s názvem Kontiňu… pokračujeme. Tím vším slaví známá rocková kapela své letošní výročí. A také velkým turné, které čítá symbolických 25 jubilejních zastávek.

Ředitel kulturního střediska v Moravském Krumlově Bořivoj Švéda vystavuje své kreslené vtipy na chodbách krumlovské radnice.

Bořivoj Švéda vystavuje kreslené vtipy. Glosuje dění kolem sebe

Moravský Krumlov /FOTOGALERIE/ – Humorné či paradoxní situace, které vyplývají z běžného života, přenáší Bořivoj Švéda z Moravského Krumlova na papír. Kouzlu kreslených vtipů propadl před pár lety a poslední dva roky kreslí každý týden jeden vtip. Současná výstava je výběr nejlepších vtipů za poslední dva roky. „Výstavu jsem nazval Smějme se, dokud můžeme! Je to ostatně i moje životní filozofie,“ prozrazuje Švéda.

Volaráci slyšeli vyprávění sexuologa Radima Uzla a písničky Pepy Štrose.

O sexu převážně nevážně vyprávěl Radim Uzel

Volary - O sexu, převážně nevážně aneb O intimních slastech a strastech s MUDr. Radimem Uzlem a písničkářem Pepou Štrossem a jeho synem Matějem slyšeli posluchači ve volarském společenském sále.

20 nejvíce sexisticky hodnocených reklam z ankety Sexistické prasátečko.

Sexistické prasátečko: anticenu získal vtip se souložícím párem na stole

Brno /FOTOGALERIE/ – Vítězný vtip, který ponižuje ženy. Anticenu Sexistické prasátečko organizace Nesehnutí letos získal facebookový příspěvek Free Radia, který označila za nepřijatelný naprostá většina hlasujících. „Dvaadevadesát procent lidí označlo za nepřijatelný obrázek souložícího páru na pracovním stole, který hlásal větu Cesta k úspěchu nemusí být složitá,“ popsala za organizátory Kristýna Pešáková.

Kejklíři budou netradičně v galerii.

Kejklířské divadlo v galerii

Karlovy Vary - Už tento víkend máme jedinečnou šanci vidět předvánoční pohádku Kejklířského divadla Vojty Vrtka a Teátra Pavla Šmída Zpátky do Betléma.