Kreativ

ŠTÍTEK: vtip

Ivan Mládek zahájil hody v Přerově. Obrazy i hudbou

Ivan Mládek zahájil hody svými obrazy, hudbou i vtipem

Přerov – Hlava na hlavě byla během páteční vernisáže v Galerii města Přerova. Své obrazy zde představil Ivan Mládek, který s několika členy Banjo Bandu vytvořil hudebním doprovodem příjemně uvolněnou atmosféru. Hodová výstava odstartovala celý víkendový program.

Zdeněk Izer

Zdeněk Izer připravil poprvé one man show. Přijede s Autokolektivem

Plzeň – Vzrůstem malý muž, ale s velkým smyslem pro humor a ironii Zdeněk Izer představil na konci dubna svoji novou šou. Její název Autokolektiv neznamená, že se vtipy, scénky či písničkové imitace točí kolem aut či motorismu. Název tají skutečnost, že v novém pořadu je bavič sám sobě kolektivem, neboli se jedná o kolektiv jedné osoby. Vůbec poprvé totiž Izer vystupuje v celém pořadu sám. V Plzni představí novinku koncem září.

UMĚLECKÁ VITRÍNA ve stanici metra Karlovo náměstí

KRÁTCE: Vestibul metra ozdobilo umění

Praha - Ve vestibulu stanice metra Karlovo náměstí se objevila zajímavá vitrína. Studentky Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze zde vystavují svá umělecká díla. Ta prý mají obyvatele hlavního města alespoň na chvíli odvést od každodenního shonu a přimět je, aby se na pár chvil u vitríny zastavili.

Z policejní akce Když piju, neřídím.

Startuje kampaň Když piju, neřídím

Královéhradecko – V těchto dnech v Královéhradeckém kraji zahajuje nová preventivní kampaň „Když piju, neřídím!", která je zaměřena proti požívání alkoholu nebo drog před jízdou. Hlavním cílem je snížit počet opilých řidičů jak motorových, tak i nemotorových vozidel.

Ilustrační foto.

Nová hra má udělat z tlustých dětí hubené

Mnichov - Michelle Obamová se léta marně snažila udělat z tlustých amerických dětí hubené, nová počítačová hra ale už během několika dní slaví v tomto snažení větší úspěchy než americká první dáma, píše německý list Süddeutsche Zeitung. Jmenuje se Pokémon Go a vede hráče k pohybu tím, že v reálném světě sbírají malá, nepříliš estetická zvířátka, slyšící na jména jako například Pikachu.

David Stypka

Seznamte se s hudebníkem Davidem Stypkou, básníkem ze severní Moravy

Je dobře, že jsme během posledních 20 letech přišli na to, že není běžné, aby populární hudba měnila svět nebo dokonce chod dějin. Že jejím posláním je především pobavit. V tom lepším případě přinést trochu radosti nebo smutku. Trochu originální poetiky, někdy i vtipu.

Silnice ze Slavíče do Bělotína se již rekonstruuje.

Proč opravujete silnici, která je v pořádku? zlobí se Hraničtí

Hranice – Se začátkem prázdnin byla zahájena rekonstrukce silnice ze Slavíče do Bělotína. Práce na cestě s sebou přinesou dlouhodobá dopravní omezení. Ta však nejsou jediným důvodem nespokojenosti místních obyvatel. Hlavním důvodem rozhořčení občanů je fakt, že je opravován úsek na první pohled nepoškozené vozovky.

Vernisáž retrospektivní výstavy Vladimíra Jiránka

Vernisáž zahájila retrospektivní výstavu Vladimíra Jiránka

Kutná Hora – Retrospektivní výstavu s názvem Humor významného českého ilustrátora zahájila v Galerii Středočeského kraje slavnostní vernisáž v sobotu 2. července. Významné události se zúčastnil osobně nejen autorův bratr Miroslav Jiránek, ale také hejtman středočeského kraje Miloš Petera, který nad výstavou zároveň převzal záštitu.

Vítězem literární soutěže Skrytá paměť Moravy se stal Matyáš Kyncl z hustopečského gymnázia. Se svou povídkou Achiles a želva zastínil všechny ostatní autory z celé republiky.

Student Kyncl vtipně oživil ovoce. A vyhrál literární soutěž

Hustopeče – Oslnil netradiční anekdotou o zelenině a oživlém ovoci. Vítězem literární soutěže Skrytá paměť Moravy se stal Matyáš Kyncl z hustopečského gymnázia. Se svou povídkou Achiles a banán zastínil všechny ostatní autory z celé republiky.

Ivan Hoffman

Nepravomocný vtip

Soudní telenovela s paní Nečasovou Nagyovou pokračovala druhým osvobozujícím rozsudkem stejné soudkyně, který se mimochodem dal čekat už z toho, jak originálně se tato nad obžalovanou slitovala prvně. Emoce, jež se kolem nepravomocného verdiktu rozhořely, nic nevypovídají o tom, jak případ nakonec dopadne. Předem je pouze jasné, že to nemůže dopadnout dobře.

Karikaturista Pavel Rychtařík.

K Pavlu Rychtaříkovi přicházejí náměty na vtipy i ve spánku

Kralupy – „Má svůj skutečně osobitý styl. Kresby dělá po svém a jeho obrázky jsou na první pohled rozpoznatelné, jak kompozičně, tak i z pohledu barevnosti," řekl při vernisáži výstavy kralupského karikaturisty Pavla Rychtaříka v městském muzeu předseda České unie karikaturistů Radovan Rakus, známý kreslíř a ilustrátor.

Z oslav 350 let od položení základního kamene Humprechtu.

Z chlouby Sobotky se mohla stát psychiatrická léčebna

Sobotka – Hlídá nás a drží nad námi ochrannou ruku. Majestátně a hrdě se tyčí nad městem Sobotka už krásných 350 let. Humprecht, pýcha Českého ráje prožil za ta léta mnoho krásného, ale přišly i chvíle těžké, které vždy ustál s noblesou sobě vlastní.

Ze zahájení Novoměstského hrnce smíchu.

Hrnec smíchu odstartoval

Nové Město n. Met. /FOTO/ - Patron Novoměstského hrnce smíchu Jan Hrušínský v neděli odpoledne v Kině 70 zahájil 38. ročník festivalu. Zároveň se rozjely i doprovodné akce.

Noc kostelů 2016 v Litomyšli.

Program Noci kostelů zaujal

Litomyšl – Slavnostní zahájení noci plné kulturního i duchovního programu zahájili litomyšlští faráři společně.

Zdeněk Hofman.

Karikaturista Zdeněk Hofman: Jaká místa mám v Praze rád

Praha - Rybář, bubeník, entomolog a karikaturista. Tak se představuje Zdeněk Hofman, muž mnoha profesí. Nejznámější je ovšem svým Óbrfrkem– největším kresleným vtipem na světě, který stále zvětšuje. Jako kreslíř na volné noze si od vtipů rád odpočine u rybaření, i když i to už sev poslední době stalo jeho profesí. Ryby nejenom chytá, také o nich píše a chystá se otevřít rybářské muzeum. V Praze s prutem vyrážínejraději k nádrži Hostivař.

Vzkaz v láhvi

Na módní vlně krimi

Fenomén krimi příběhů živí poslední roky nejen početná řada knih, ale i jejich nejrůznější filmové adaptace. A samozřejmě televizní série, kde se – podobně jako u knižních novinek – klouže na této módní vlně především nabídka severských titulů. Zatímco seriály Zločin nebo Most si i ve svých nových řadách udržely vysokou laťku kvality, nelze totéž říct o všech krimi románech, jež sytí domácí pulty (což se týká bohužel občas i českých překladů).

Studio ALTA

Cirk-UFF omráčil Trutnovany

Trutnov /FOTO/ - Oslava nového cirkusu na tři dny pohltila život pod horami. Festival bavil každého, kdo městem prošel.

Ilustrační foto.

Bitva u Hradce v novém kabátě

Hradecko - Záhady, hádanky, písničky i historická fakta. To nabízí nová kniha přibližující bitvu u Hradce Králové.

Ilustrační foto

Za hloupý vtip hrozí pracovníkovi letiště až osm let za mřížemi

Varšava – Až osm let vězení a vysoká pokuta hrozí sedmadvacetiletému pracovníkovi letiště v Katovicích na jihu Polska, který na internetu napsal, že do motoru letadla vhodil kovovou trubku. „Za hodinu byl zatčen a přišel o práci," uvedla zpravodajská televize TVN 24 o následcích „výjimečně hloupého žertu".

Michal Burda

Jak jsem potkal valašského Dědu

„Co když bude strašně starej?" „Je to děda, tak asi bude starej." Už úsměvná sourozenecká rozprava Aničky a Franty při cestě lokálkou za dědečkem Františkem Segradem v úvodu filmu naznačuje, že se divák nemá obávat náročné filmové látky, ale očekávat spíše uvolněný příběh, v němž nebude scházet humor a vtip.

Marek Důla, bývalý klient Alky, která pečuje o lidi s handicapem, slavnostně ukončil nácvikové bydlení a byt, kde se učil samostatnosti, už je jeho.

Z nácvikového bytu Alky se stal klinetův domov bez dohledu

Příbram /VIDEO, FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - Marek Důla, bývalý klient příbramské Alky, která pečuje o lidi s handicapem, se postavil na vlastní nohy. Stalo se tak v nácvikovém bytě na Březových Horách, v němž samostatně, ale pod dohledem, bydlel zhruba rok sám.

Brumovický ochotnický spolek Brumdivoch.

Divadelní spolek Brumdivoch okořenil pohádku O bílé lani

Brumovice – Vnesení vlastních vtipů či písniček do originálů her a pohádek je brumovickým ochotníkům vlastní. Divadelní spolek, který si říká Brumdivoch, několik měsíců usilovně pracoval na dalším představení. Veselá pohádka O bílé lani má v pátek premiéru. Ochotníci ji odehrají v deset dopoledne, v šestnáct a také v devatenáct hodin. Zájemci mohou do sálu sokolovny v Brumovicích vyrazit i v sobotu opět v devatenáct hodin.

Marek Důla, bývalý klient Alky, která pečuje o lidi s handicapem, slavnostně ukončil nácvikové bydlení a byt, kde se učil samostatnosti, už je jeho.

Z nácvikového bytu Alky se stal Markův domov bez dohledu

Příbram /ROZHOVOR/ - Marek Důla, bývalý klient příbramské Alky, která pečuje o lidi s handicapem, se postavil na vlastní nohy. Stalo se tak v nácvikovém bytě na Březových Horách, v němž samostatně, ale pod dohledem, bydlel zhruba rok sám.

Zdeněk Izer

Malý milovník velkých aut je sám sobě kolektivem nejen osobností

Plzeň – Vzrůstem malý muž, ale s velkým smyslem pro komično a ironii Zdeněk Izer představil na konci dubna svoji novou šou. Její název Autokolektiv neznamená, že se vtipy, scénky či písničkové imitace točí kolem aut či motorismu. Název v sobě skrývá skutečnost, že v novém pořadu je bavič sám sobě kolektivem. Vůbec poprvé totiž vystupuje v celém pořadu sám. V Plzni ho představí koncem září.

Ilustrační foto.

Bitva u Hradce v novém kabátě

Hradecko - Záhady, hádanky, písničky i historická fakta. To nabízí nová kniha přibližující bitvu u Hradce Králové.

Ilustrační fotografie.

Ochutnávka následujícího vydání Deníku: co v něm najdete?

Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?

Jaroslav Skála.

Vynálezce záchytky. Jaroslav Skála by se dožil 100 let

Praha – „Nemůžu už ani jezdit na výlety do přírody. Jak vidím skálu, zvracím." Jeden z mnoha vtipů kolujících mezi alkoholiky. Od narození českého průkopníka protialkoholní léčby profesora Jaroslava Skály uplyne 25. května sto let.