Kreativ

ŠTÍTEK: Olešnice

V Olešnici se už lyžuje. V Hodoníně dosněžují sjezdovku.

OBRAZEM: V Olešnici se už lyžuje. V Hodoníně zasněžují sjezdovku

Blanensko – Lyžaři a snowboardisté se konečně dočkali. Na Blanensku se od pátečního odpoledne už lyžuje. Na sjezdovce v Olešnici. V podvečer bylo na osvětleném svahu několik desítek lidí. „Jsem tady poprvé. Na zdejší svah jsem od známých slyšel pozitivní ohlasy, tak jsem to přijel s prknem vyzkoušet také. Ve čtvrtek už jsem jezdil u Velkého Meziříčí,“ hlásil po pátého hodině odpoledne Michael Sušický z Brna.

Na nejvyšším stupínku. Martin Coufal se se svými soupeři vůbec nepáral a oba zápasy poměrně rychle ukončil.

Mistr Evropy je z Areny Vysočina

Polička – Vrcholem letošní sezony pro klub bojových umění Arena Vysočina byly v uplynulých týdnech evropské a republikové šampionáty, na kterých získali jeho reprezentanti řadu cenných medailových úspěchů.

V lyžařském areálu v Olešnici na Blanensku už zasněžují sjezdovky, Provozovatelé doufají, že naváží na úspěšnou loňskou sezonu.

V Olešnici už zasněžují sjezdovky

Blanensko – Milovníci lyžování jistě uvítali první sněhové vločky i ochlazení, které do regionu přišlo tento týden. Na chladné počasí už reagovali i provozovatelé ski areálů na Blanensku. „Zasněžovat jsme začali v noci na pondělí. Vhodné počasí má ještě nějakou dobu vydržet. Na úplné zasněžení sjezdovek potřebujeme přibližně deset dnů. Sezona by mohla začít za dva týdny. Záleží však na teplotách. Budeme věřit, že počasí vydrží,“ informoval správce lyžařského areálu v Olešnici Jiří Kotlán.

Tip liga - Ilustrační snímek.

Jedenácté kolo fotbalové Tip ligy čtenářů Deníku vyhrála Ludmila Dohnálková

Rychnov nad Kněžnou - Vítězem 11. kola podzimní fotbalové Tip ligy čtenářů Rychnovského deníku se stala Ludmila Dohnálková z Rychnova nad Kněžnou (RK0042), která stejně jako další čtyři soutěžící získala jedenáct bodů. O jejím triumfu rozhodlo, že byla nejblíže Supertrefě. V čele průběžného pořadí zůstal Jan Koblic z Vamberka.

Dýně, kostýmy, masky a strašidelná výzdoba. To vše patří k původně keltskému svátku nazvaném Halloween.

Halloweenská tradice je stále populárnější

Kolínsko - Dýně, kostýmy, masky a strašidelná výzdoba. To vše patří k původně keltskému svátku nazvaném Halloween. Slaví se hlavně v anglicky mluvících zemích a pomalu se zabydluje i v dalších částech světa. Výjimkou není ani Česká republika. 

Tip liga - Ilustrační snímek.

Desáté kolo fotbalové Tip ligy čtenářů Deníku vyhrál Miroslav Dostálek

Rychnov nad Kněžnou - Vítězem 10. kola podzimní fotbalové Tip ligy čtenářů Rychnovského deníku se stal Miroslav Dostálek z Rychnova nad Kněžnou (RK0059), který stejně jako Libuše Dostálková získal devatenáct bodů. O jeho triumfu rozhodlo, že byl blíže Supertrefě. V čele průběžného pořadí zůstal Jan Koblic z Vamberka.

Oblastní I.B třída (skupina A) - 11. kolo: TJ Blesk Klikov (žluté dresy) - FK Spartak Kaplice 5:1 (4:0).

Nová Ves se v derby s Chvalšinami podělila

Českokrumlovsko – Dělba bodů v okresním derby, výhra, remíza a dvě prohry v dalších čtyřech venkovních vystoupeních zástupců regionu na hřištích soupeřů, takové bylo jedenácté dějství nejnižší oblastní fotbalové soutěže z pohledu „krumlovské“ stopy.

Ilustrační foto.

Cesta do Brna bez zdržení v koloně? Cestující mohou vyměnit autobus 301 za vlak

Blanensko – Autobusy linky 301, které jezdí do Brna z Olešnice, Černé Hory, Lysic či Kunštátu, nabírají kvůli opravovanému mostu v Lipůvce velká zpoždění. To se v dohledné době nezmění. Oprava totiž potrvá do desátého listopadu. Společnost KORDIS JMK ve spolupráci s Českými Dráhami proto přišla s dočasným řešením kritické dopravní situace.

Tip liga - Ilustrační snímek.

Osmé kolo podzimní fotbalové Tip ligy čtenářů Deníku vyhrál Jan Koblic

Rychnovsko - Vítězem osmého kola podzimní fotbalové Tip ligy čtenářů Rychnovského deníku se stal Jan Koblic z Vamberka (RK0039), který stejně jako Radka Gottwaldová z Olešnice v Orlických horách získal třináct bodů a vyhoupl se do čela průběžného pořadí. O jeho triumfu rozhodlo, že byl blíže Supertrefě.

Z podpisu deklarace o spolupráci Chrudimě a Znojma.

Chrudim a Znojmo jsou partnery

Chrudim – Jihomoravské Znojmo se stalo novým oficiálním partnerem města Chrudim. Deklaraci o partnerské spolupráci podepsali na konci minulého týdne u příležitosti Národního zahájení Dnů evropského dědictví chrudimský starosta Petr Řezníček a starosta města Znojma Vlastimil Gabrhel. 

Ilustrační fotografie.

Peloton cyklistů míří do Orlických hor

Opočno - Příznivci cyklistiky se mohou těšit na třetí ročník East Bohemia Tour, dvouetapový závod zařazený do 2. kategorie UCI Europe Tour. Na startu se očekává více než 150 profesionálních cyklistů z dvaceti týmů z devíti zemí.

Ilustrační foto.

Penaltový rozstřel vyzněl pro lídra z Křovic

Rychnovsko - OP IV. třídy: Nejnižší okresní fotbalová soutěž pokračovala třetím kolem. Hráči Křovic po remíze 2:2 na hřišti B-týmu Lípy uspěli v penaltovém rozstřelu a udrželi první místo.