Kreativ

ŠTÍTEK: Olešnice

Voda z Olešnice zaplavila v noci na čtvrtek 15. října 2020 několik ulic v Brodku u Přerova. Pod vodou se ocitlo asi dvacet domů a hasiči odčerpávali laguny, které se zde vytvořily.

Brodek pod vodou: říčka zaplavila dvě desítky domů

Do Brodku u Přerova se dostala v noci na čtvrtek voda z rozbouřené Olešnice a zaplavila několik ulic i náměstí. V městyse bylo zasaženo nejméně dvacet rodinných domů a hasiči se snažili ochránit hrázemi z pytlů školu, obchod i poštu.

Zatopené hřiště FK Kozlovice ve čtvrtek 15. října 2020 ráno

Bečva zatopila kurty a kompletně i hřiště v Kozlovicích

Jako by těch problémů bylo málo. Kdyby sportovní dění na Přerovsku nezmrazil koronavirus a s ním spojená vládní opatření, někde by si slovo vzala příroda. Rozvodněná řeka Bečva nejprve tradičně zatopila fotbalové hřiště v Ústí u Hranic, v noci ze středy na čtvrtek se kompletně pod vodou ocitl také trávník FK Kozlovice nebo tenisové kurty TK Precheza Přerov.

Voda z Olešnice zaplavila v noci na čtvrtek 15. října 2020 několik ulic v Brodku u Přerova. Pod vodou se ocitlo asi dvacet domů a hasiči odčerpávali laguny, které se zde vytvořily.

Brodek pod vodou: Olešnice zaplavila dvě desítky domů

VIDEO / FOTOGALERIE / Do Brodku u Přerova se dostala v noci na čtvrtek voda z rozbouřené Olešnice a zaplavila několik ulic i náměstí. V městyse bylo zasaženo nejméně dvacet rodinných domů a hasiči se snažili ochránit hrázemi z pytlů školu, obchod i poštu.

Voda z Olešnice zaplavila v noci na čtvrtek 15. října 2020 několik ulic v Brodku u Přerova. Pod vodou se ocitlo asi dvacet domů a hasiči odčerpávali laguny, které se zde vytvořily.

Riziko povodní na východě ČR přetrvává. Na Přerovsku jsou některé domy pod vodou

Na 12 místech Moravy, Slezska a východních Čech nadále platí třetí, tedy nejvyšší povodňový stupeň. Na dalších přibližně 25 místech jsou řeky na druhém stupni. Téměř ve všech případech už ale výška hladiny stagnuje, místy klesá. Vyplývá z údajů na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V Brodku u Přerova zaplavila rozbouřená Olešnice několik ulic. Pod vodou se ocitlo asi dvacet domů a hasiči odčerpávali laguny, které se zde vytvořily.

Stoupající hladina Olešnice v Žeravicích ohrožovala sportovní halu, 14. října 2020 odpoledne

Rozbouřená Olešnice ohrožuje novou halu v Žeravicích

Teprve nedávno se žeravičtí házenkáři dočkali nové haly. Celý den ale s napětím čekají, jestli ji pouhé dva týdny po otevření nezatopí rozbouřená Olešnice. Potok, který protéká místní částí Přerova Žeravice, připomínal ve středu odpoledne dravou řeku.

Olešnický kvítek 2018.

Olešnický kvítek bude letos pouťovým kabaretem

Olešnický kvítek, soutěžní přehlídka mladých muzikantů se jako již tradičně uskuteční první říjnovou sobotu od jedné hodiny po poledni v Kulturním domě v Olešnici na Moravě. Celá podoba letošního Kvítku tradiční nebude, protože na rozdíl od předchozích pěti ročníků stávající situace přináší mnohá omezení.

Ilustrační foto.

Na Vyškovsko putují dva mistrovské tituly. Zásluhou duatlonistek

Nejen na vytrvaleckých běžeckých tratích se prosazují členové AK Drnovice. Petr Fochler opět zvítězil v závodě v běhu se psem na vodítku, Jaroslav Trávníček mladší úspěšně absolvoval závod na kolečkových lyžích a v duatlonu se Pavlína Poláčková a Dana Hyláková dokonce staly mistryněmi republiky.

Ve Vodňanech vládne spokojenost.

Vodňany pálí ostrými, Sousedovice dál tápou

Fotbalová A skupina I.A třídy měla na programu páté kolo. Vodňany potvrdily velice dobrou formu a poradily si doma s Kaplicí. Naopak Sousedovice především ve druhém poločase nestačily na Trhové Sviny. V tabulce se Vodňany vytáhly na čtvrté místo, Sousedovice jsou bez zisku bodu na jejím chvostu.

Dobrovolníci uklízeli v Olešnici.

Úklid v Olešnici: našli jsme tři černé skládky a odnesli pět metráků odpadu

Na sobotu 19. září připadl po jarním odkladu hlavní úklidový den iniciativy Ukliďme svět, Ukliďme Česko. I náš Spolek (na)Moll v Olešnici se rozhodl tuto akci podpořit a uspořádala úklidovou akci pod názvem „Nebuďme lhostejní 3“.Tímto heslem se nakonec podařilo organizátorům vyzvat celkem třináct účastníků, kteří si navlékli rukavice, „ozdobili se“ reflexními prvky a vydali se podél frekventovaných silnic směrem na Rovečné, Trpín a Crhov.

Dva roky trvala stavba kanalizace a čistírny odpadních vod v Kokorách.

Kokory mají novou kanalizaci

Přes sto padesát milionů korun stála stavba nové kanalizace a čistírny odpadních vod v Kokorách, kterou slavnostně představili veřejnosti ve čtvrtek dopoledne. Kraj na akci přispěl částkou přes dva miliony korun, zbytek financí zajistila obec. Stoková síť i s čističkou už jsou v provozu.

Tenisový turnaj v Kunštátě.

Turnaj ve čtyřhře v Kunštátu přivedl na kurt patnáct párů

Poslední prázdninovou sobotu se v Kunštátě konal druhý ročník turnaej v tenisové čtyřhře. Letos startovalo 30 hráčů a hráček, kteří utvořili 15 dvojic. Hrálo se na jeden vítězný set, nejprve ve skupinách, poté vyřazovacím způsobem. Nechyběla ani soutěž útěchy.

V sobotu 29.8.2020 se konal na kurtech v Kunštátě 2. ročník turnaje ve čtyřhře .

Mají zlato. Moser s Kurzem zvítězili v kunštátském tenisovém turnaji ve čtyřhře

V sobotu 29.8.2020 se konal na kurtech v Kunštátě 2. ročník turnaje ve čtyřhře.  Letos startovalo třicet hráčů a hráček, kteří utvořili 15 dvojic. Hrálo se na jeden vítězný set - nejprve ve skupinách, poté vyřazovacím způsobem. Nechyběla ani cena útěchy. Turnaj, který opět zorganizoval dlouholetý kunštátský hráč Jan Sojka za pomoci svých přátel tentokrát nepodpořil Městský úřad v Kunštátě, ale našli se jiní, kteří turnaj podpořili.

Trenér Olešnice u Bouzova Ladislav Gallo.

Olešnice trápila Uničov v MOL Cupu pouze první poločas

Loni Olešnice zažila pohárovou pohádku. V letošním ročníku Mol cupu na loňské tažení, ve kterém skolila Nové Sady či Otrokovice a vypadla až s ligovou Opavou, nenavázala. Letos se ovšem třetiligový Uničov od celku z I. A třídy překvapit nenechal.

Legenda fotbalového Uničova Roman Vejvoda.

Legenda Vejvoda: Uničov je moje srdcovka. Nějaká slzička ukápla

Patnáct let – tak dlouho trvalo spojení mezi Romanem Vejvodou a třetiligovým Uničovem. Nyní se cesty dlouholetého kapitána a fotbalového klubu musely rozejít. Osmatřicetiletému stoperovi se celou kariéru zranění vyhýbala, ale v posledním roce a půl plnil spíše jen roli asistenta trenéra a snažil se dát dohromady po zraněních kolene a následně zad. Stoprocentně se to ale nepovedlo.

Do cíle jednapadesátikilometrového pochodu dorazili jen Kateřina Navrátilová a Bohumil Jírů

Jednapadesát kilometrů v nočním dešti došli jen ti nejtvrdší

Dvaadvacet nadšenců vyrazilo na začátku třetího srpnového víkendu i přes nepřízeň počasí a hustý déšť do pátečního večera vstříc nevšedním zážitkům na jednapadesátikilometrovou noční tůru z Babic nad Svitavou do Olešnice na Moravě. Celá akce pod názvem Nočník 2020 měla několik rozměrů, v prvé řadě šlo o nevšední zážitek v podobě náročného nočního pochodu, který byl výzvou nejen pro turisty amatéry, ale také pro trénované borce.   

Velká posila Krnova Machalický

Krnovská hvězda Milan Machalický:Na fotbal jsme se začal dívat trochu jinak

Zkušený stoper se zkušenostmi z ligové Sigmy Olomouc nebo mládežnických reprezentačních výběrů Milan Machalický je nejnovější akvizicí Krnova. Zajímavý přestup se upekl během několika málo hodin. Krnovští akutně potřebovali najít náhradu za Lukáše Macíka, který zamířil do Vítkovic. A s Machalickým na stoperu to výběru trenéra Gustava Santariuse šlape náramně, po dvou kolech má Krnov plný počet bodů.

Krajský břebor MS FKS, SK Šenov vs. FK Krnov dne 22. dubna v Šenově.

Přestupy last minute v Krnově! Macíka nahradil Machalický

Nečekané trable na stoperu musel těsně před zahájením nového ročníku krajského přeboru řešit Krnov. Čerstvě divizní Vítkovice si totiž v týmu, který byl jedním z největších překvapení loňské nedohrané sezony, vyhlédly obránce Lukáše Macíka.

Ilustrační foto

Probrali popelnice lidem v Olešnici. Víc než půlku odpadu jde vytřídit, zjistili

Pět metráků odpadu z popelnic nechali v těchto dnech prozkoumat představitelé města v Olešnici. „Anonymní fyzická analýza z popelnic na směsný odpad přinesla překvapivé výsledky. Ukázalo se, že šedesát procent odpadu by bylo ještě možné vytřídit. Celou čtvrtinu zkoumaného vzorku navíc tvořil zelený odpad, který lze kompostovat,“ uvedl starosta města Zdeněk Peša.

Na závodišti v Rosicích na Brněnsku se jel už patnáctý ročník vozatajských závodů chladnokrevných koňů, který byl kvalifikací na celostátní finále v Tlumačově.

Nejlepší "tanečník" i Železný Zekon. Vozatajové ukázali, jak to umí s koňmi

/VIDEO/ Nacouvat se spřežením mezi kužely, projet slalom nebo se trefit mezi kužely do příkopu. A to všechno co nejrychleji a bez trestných vteřin navíc. Vozatajové z celé republiky ukazovali svůj kumšt asi pěti stovkám diváků na závodišti v Rosicích na Brněnsku, kde se v sobotu jel už patnáctý ročník vozatajských závodů.