Kreativ

ŠTÍTEK: Olešnice

Výsledky Zemského finále mažoretkových skupin ve Strakonicích.

Jak dopadly mažoretky?

Strakonice - Zemské finále mažoretkových skupin, které se konalo první červnový víkend ve Strakonicích, má své vítěze a postupující na MČR do Poděbrad.

Ilustrační foto

Kam v okrese o víkendu na fotbal

Jindřichohradecko – Fotbalové soutěže mužů mají na programu předposlední kolo. Kam všude můžete na Jindřichohradecku o víkendu zavítat?

Ilustrační foto

Město podpoří spolky v Olešnici

Olešnice – Spolky v Olešnici letos od města na svou činnost dostanou dohromady půl milionu korun. Granty pro šestnáct organizací již schválili radní.

Jan Grulich, Oldřich Bittner, Jaroslava Blažková a Libor Koldinský. Foto: TOP 09 Rychnov nad Kněžnou

Rychnovská TOP 09 má nového lídra

/KRÁTKÉ ZPRÁVY/ Regionální organizace TOP 09 Rychnov nad Kněžnou si na nedávném sněmu v Kostelecké Lhotě zvolila nové vedení. Po čtyřech letech vystřídal ve vedení dosavadní předsedkyni Jaroslavu Blažkovou místostarosta městyse Častolovice Miloš Tichý. Místopředsedy regionální organizace byli zvoleni Jaroslava Blažková a Oldřich Bittner, radní města Dobrušky.

Členové olešnické Trampské osady Zmijáci už více než třicet let pořádají festival trampských, folkových, country a bluegrassových písní Olešnická kytka. V sobotu se koná jeho čtyřiatřicátý ročník. „Nejsme komerční festival. Sázíme na rodinnou atmosféru, k

Olešnickou kytku děláme srdcem, říká za tým organizátorů Jakub Slavíček

Olešnice /ROZHOVOR/ - Kytka je, když se sejde Abe, Pipiši, Karlos a Arne, Jára, Pedro, Fánek se Zmijákem, Styft a asi tak rok makají. Ani ne moc rukama. Ráno první sobotu v červnu všichni Zmijáci hledí k nebesům a doufají v přízeň matky přírody. Sokolská zahrada se začne plnit lidičkami, otevře se černohorské Iveco a Kytka je tady. Tak popisují členové olešnické Trampské osady Zmijáci přípravy festivalu trampských, folkových, country a bluegrassových písní Olešnická kytka.

Robert Křesťan

Olešnická kytka láká na Roberta Křesťana a Trapery

Olešnice - Festival trampských, folkových, country a bluegrassových písní Olešnická kytka oslavil loni Kristova léta. Letošní čtyřiatřicátý ročník opět láká první červnovou sobotu na pestrou směs muzikantů a kapel. Hlavním magnetem pro fanoušky bude známý zpěvák a hudebník Robert Křesťan se svoji původní skupinou Trapeři.

Jiskra Třeboň B. Stojí zleva: vedoucí mužstva Oldřich Skipala, Hubert Holý, Jakub Veselý, Ondřej Beníšek, Jan Kröpfel, Martin Průcha, Radek Bašta, Jan Kolář, Tomáš Bednář, David Bartl. Dole zleva: Vojtěch Týnavský, Jan Sivok, Jan Kučera, asistent trenéra

V třeboňském béčku vedou fotbalisty ke skromnosti

Třeboň - Fotbalisté třeboňského béčka, kteří mají zázemí v Břilicích a působí v krajské I. B třídě, si pro letošní cíl vytyčili skončit do sedmého místa. K tomu zatím nemají daleko, neboť bodové rozestupy ve vyrovnaném středu tabulky skupiny D nejsou velké.

Fotbalisté Mohelnice. Ilustrační foto

Kouč Mohelnice dostal červenou: Byl to faul na fotbal, zlobil se

V semifinále krajského poháru se utkal lídr I.B třídy z Olešnice u Bouzova, který má ambice postoupit do vyšší soutěže a Mohelnice, okupující střed tabulky v krajském přeboru. Hosté byli v utkání favority, ale zápas nezvládli a podle jejich hrajícího trenéra to nebylo jen kvůli výkonu hráčů.

Ilustrační foto

Odstartoval běžecký Hraběnka Cup. Prvními vítězi jsou Jančík a Polachová

Horní Lhota – Už dvacátým ročníkem přespolního běhu Horní Lhota - Petrovice (5,7 km) odstartoval letošní ročník Hraběnka Cupu, který je i součástí Okresní bežecké ligy Blansko. Nejrychlejším mužem byl v cíli boskovický běžec Tomáš Jančík, z žen jako první proběhla "páskou" blanenská Lenka Polachová.

Plnoletosti letos dosáhla populární cykloturistická akce Jízda pro Růži.

Pro růži vyjely dvě stovky cyklistů

Borovany - Plnoletosti letos dosáhla populární cykloturistická akce Jízda pro Růži. Z Borovan na cestu po okolí v sobotu vyjely téměř dvě stovky cyklistů, další téměř třicítka zájemců se připojila v Ledenicích.

Trať závodu TFA Železný hasič v Olešnici prověřila devětadvacet mužů a jedenáct žen.

V cíli padali vysílením. Hasiče a hasičky prověřil olešnický závod

Olešnice /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Nejrychlejší závodníci ji zdolávají kolem tří minut, jiní jsou rádi, že se dostanou pod čtyři. Velkým úspěchem ale může být i jen překonání dvoumetrové bariéry. Trať pátého ročníku závodu TFA Železný hasič v Olešnici na Blanensku je náročná a v sobotu ji postupně zdolává čtyřicet žen a mužů.  

David Rozehnal (vpravo). Fotbalisté Kožušan (v bílém) proti Olešnici

Olešnice vyzrála i na Rozehnala. Vyhrála šlágr v Kožušanech

FOTOGALERIE / Utkání 21. kola 1. B třídy, skupiny B, nabídlo pěknou fotbalovou podívanou. Favorit utkání, 1. FC Olešnice u Bouzova, už v páté minutě vedl o dvě branky. Domácím se sice podařilo na konci prvního poločasu snížit na 1:2, ale na vyrovnání se nezmohli. V závěru utkání přidali hosté ještě dva góly a odvezli si tak tři body.

Dechový orchestr Chlumec nad Cidlinou.

Chlumecký dechový orchestr oslavil významné jubileum

/U NÁS DOMA/ V sobotu 20. dubna se chlumecká sokolovna proměnila ve hvězdný večer. V hlavních rolích účinkovali členové dechového orchestru, ať už bývali či současní. Nechyběla ani skupina mažoretek. Čtyřicítka spokojených muzikantských let se oslavovala ve velkém stylu.

Ilustrační fotografie.

Ve zkratce: Stavba kanalizace uzavřela silnici

/KRÁTKÉ ZPRÁVY/ Mezi Olešnicí u Rychnova nad Kněžnou a Hoděčínem začala od pondělí platit kvůli výstavbě splaškové kanalizace uzavírka silnice, a to až do 31. července. Pro řidiče jsou vyznačeny objízdné trasy přes okolní obce.

Tip liga - Ilustrační snímek.

První kolo Tip ligy ovládl Radek Horák

Prvním kolem se rozběhla fotbalová Tip liga čtenářů Deníku. Pro první balení piva Gambrinus si může dojet do naší redakce (Komenského 43, Rychnov n. K.) Radek Horák (RK0040). Ten měl nejlepší tipy a nejpřesnější Supertrefu.