Kreativ

ŠTÍTEK: Olešnice

Preventivní akce policie ve ski areálu v Olešnici.

Policisté vyrazili mezi lyžaře. V Olešnici rozdávali lyžařské desatero

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Svah ve ski areálu v Olešnici jako každou sobotu v zimním období patří příznivcům lyžování a snowboardingu. Na kopci Kopaniny je živo. Teplota se pohybuje kolem pěti stupňů a na sjezdovce leží půl metru umělého sněhu. Přímo pod ní stojí v sobotním odpoledni také stánek v barvách policie a policisté se pohybují i mezi návštěvníky.  

V ZŠ na Struhlovsko Hranice přivítali žáky a učitele z jejich partnerských škol.

Erasmus+ opět na ZŠ Struhlovsko. Co všechno nabídnul?

Koncem loňského roku, v týdnu od 25.do 29. listopadu 2019, jsme v naší škole na Struhlovsku v Hranicíchpřivítali žáky a učitele z našich partnerských škol v mezinárodním projektu s názvem Full Steam ahead, Europe! realizovaném a financovaném z programu Evropské unie Erasmus+.

Déšť zvedl hladinu Bečvy, Přerov 5. února 2020 dopoledne

Vydatné srážky zvedly hladinu Bečvy

Až na první povodňový stupeň vystoupala v úterý večer Bečva v Dluhonicích a Teplicích nad Bečvou. Vytrvalý liják zvedl hladiny toků na Přerovsku a hasiči zasahovali hned na několika místech.

Fotbalisté Rapotína přezimovali na první příčce tabulky I. A třídy, skupiny A.

Rapotín chtěl Olešnici šlapat na paty. Ta se mu ale dívá na záda

Jednadvacet zápasů po sobě neprohráli fotbalisté Rapotína v normální hrací době a úvodních dvanáct v letošní sezoně vyhráli. Potom přišly poslední dva duely, ve kterých padli. Přesto se jim podzimní část sezony povedla náramně a jsou na čele I. A třídy o bod před favorizovanou Olešnicí u Bouzova.

Obránce Olešnice Milan Machalický

Olešnice chce na jaře zabojovat o postup, navzdory tomu omlazuje

Fotbalisté Olešnice se snaží navázat na postupy z minulých let. Hned první rok po postupu do I. A třídy usilují o krajský přebor. V polovině sezony ztrácí na první Rapotín pouhý bod, ale nebýt ztráty soupeře v posledních dvou kolech mohlo být i hůře.

Festival Olešnická kytka. Ilustrační foto.

O Olešnické kytce vznikl dokumentární film. K vidění je na Youtube

Olešnice /VIDEO/  – Třicet let Olešnické Kytky. To je název dokumentárního filmu, který si nyní mohou lidé pustit na internetovém portále Youtube. Dali ho dohromady Olešničtí nadšenci. Přibližuje historii festivalu, který v Olešnici založili členové tamní trampské osady Zmijáci. Příští rok oslaví festival už pětatřicátý ročník.

Ilustrační fotografie.

V Hodoníně investují do sjezdovky miliony. Má nového majitele

Hodonín – Ski aerál v Hodoníně na Blanensku má nového majitele. Před časem ho koupila společnost Mountain Service a do jeho úprav nyní investuje miliony korun. Lyžaři se mohou těšit například na širší sjezdovku, nový vlek, osvětlení a toalety. „Ze sjezdovky jsme odstranili staré osvětlení a sloupy vysokého napětí. Zainvestovali jsme také do zasněžovací techniky. Díky nové kotvě se nám prakticky ztrojnásobí kapacita lyžařů na svahu. Dřív se tady lyžovalo na šířku asi na třiceti metrech, teď to bude kolem stovky,“ uvedl za provozovatele areálu Vlastimil Jílek.

První mrazíky umožnily správcům lyžařských areálů zapnout sněhová děla. Lyžuje se v Němčičkách na Břeclavsku, v Olešnici na Blanensku zasněžují.

Lyžaři už se prohání v Němčičkách, jinde si na sníh počkají

Na nejníže položeném lyžařském svahu mezi vinohrady v Němčičkách na Břeclavsku už se prohánějí lyžaři. Díky zasněžování děly i umělému povrchu. První poprašek sněhu už láká i do Ski areálu v Olešnici na Blanensku, pro lyžaře ho však otevřou až za pár dní.

Písničkář Vlasta Redl.

V Olešnici vystoupí Vlasta Redl. Na koncertě k dvěma výročím

Olešnice – Letos si Olešničtí připomínají dvě výročí. Dvacet let od vítězství v soutěži Vesnice roku a také dvacet let od povýšení na město. Tamní Spolek (na)Moll k této příležitosti uspořádá vánoční koncert. Publiku zahraje v pátek 13. prosince v olešnickém kulturním domě známý zpěvák, textař, skladatel a multiinstrumentalista Vlasta Redl s kapelou.

Ilustrační foto.

Velešín prohrál gólem z 90. minuty, Kaplice bez potíží

Krajská fotbalová I. A třída mužů sk. A měla na programu předposlední podzimní kolo. Kaplice si v něm bez potíží poradila s poslední Olešnicí, zatímco Velešín doma ztratil všechny body, když rozhodující gól od Vodňan inkasoval v 90. minutě. Přinášíme ohlasy trenérů.

V Břeclavi si ušijí šaty z modrotisku

Tip na úterý 22. října: Ušijí šaty z modrotisku

Břeclav - Výtvarná folklorní akademie Břeclav zve na pátý ročník Malovaných šatů z modrotisku. Setkání se švadlenou se uskuteční v úterý od pěti hodin odpoledne v malém sále Městské knihovny Břeclav.