Kreativ

ŠTÍTEK: zakázka

Ilustrační foto.

Záchytka v Plzni už zná provozovatele

Plzeň - Rada Plzeňského kraje v pondělí vybrala staronového provozovatele protialkoholní záchytné stanice v Plzni na roky 2019 a 2020. Je jím opět Městská poliklinika Plzeň, která službu poskytovala i v minulých letech.

Hacker - Ilustrační foto

Být hackerem se vyplatí. Testováním ochrany si experti vydělají miliony ročně

Nezávislí elitní hackeři, kteří se živí prověřováním zabezpečení počítačových systémů pro vlády i nejvýznamnější firmy světa, si za rok mohou vydělat i více než 500 tisíc dolarů, tedy v přepočtu přes 11 milionů korun. Vyplývá to ze statistik společnosti Bugcrowd, která se službami „bezpečnostního hackování“ zabývá.

Ilustrační foto

Letouny CASA získají nové přístroje a avioniku za 200 milionů

Vojenské letouny CASA ve službách české armády dostanou nové komunikační přístroje a avioniku. Nové vybavení získají všechny čtyři stroje, které vojáci používají. O zakázce za 206 milionů korun bez DPH bude ve středu informovat vládu ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO). Ministry zároveň seznámí s tendrem na nákup mobilních záchytných zařízení, které se používají k nouzovému zastavení přistávajících nebo startujících vojenských letounů.

Svatavské strojírny. Pohled do nitra výroby.

České strojírenství příští rok zpomalí svůj růst na 1,3 procenta, uvádí studie

Podle studie analytické firmy CEEC Research, která vychází z rozhovorů s řediteli klíčových strojírenských firem, se růst českého strojírenství v nadcházejícím roce sníží na 1,3 procenta. Analytici zároveň tvrdí, že v roce 2020 se výkon strojírenství propadne až do poklesu o 0,4 procenta. Loni podle Českého statistického úřadu (ČSÚ) výroba strojů meziročně vzrostla o 8,8 procenta a za posledních osm let každoročně dosahovala růstu nad 1,3 procenta.

Ilustrační foto.

Nemocnice Středočeského kraje chystají centrální zadávání zakázek

Střední Čechy - Významnou změnu v zadávání zakázek chystají oblastní nemocnice Středočeského kraje. Jejich pozici na trhu má zlepšit společný postup, kdy již nemocnice nebudou nakupovat vše samostatně jako dosud. Uvedl to středočeský radní pro oblast zdravotnictví a bezpečnosti Robert Bezděk na úterním setkání vedení kraje se starosty.

Lobbista Ivo Rittig u Městského soudu v Praze.

Kauza jízdenek: Rittig i jeho právníci označili obžalobu za absolutní lež

Podnikatel Ivo Rittig dnes u soudu řekl, že obžalobu v kauze tunelování pražského dopravního podniku (DPP) považuje za "absolutní lež". Obdobně hovořili o tvrzeních státního zástupce i spoluobvinění právníci David Michal a Karolína Babáková. Všichni také zpochybnili věrohodnost spolupracujícího obviněného Jaroslava Kubisky z účetní firmy Peskim, který svědčí proti nim.  

Lobbista Ivo Rittig u Městského soudu v Praze.

Kauza jízdenek: Rittig i jeho právníci označili obžalobu za absolutní lež

Podnikatel Ivo Rittig dnes u soudu řekl, že obžalobu v kauze tunelování pražského dopravního podniku (DPP) považuje za "absolutní lež". Obdobně hovořili o tvrzeních státního zástupce i spoluobvinění právníci David Michal a Karolína Babáková. Všichni také zpochybnili věrohodnost spolupracujícího obviněného Jaroslava Kubisky z účetní firmy Peskim, který svědčí proti nim.  

Vánoční cukroví od Leny Janssens a Ludmily Len z Olomouc-Chomoutov.

Nepeču, objednám. Zájem o cukroví na zakázku roste

Cukroví na Vánoce si hospodyňky stále častěji nechávají vyrábět na objednávku. Zájem stoupá každým rokem a letos cukráři-profesionálové i amatéři, kteří pečou na zakázku, už mnohde musejí zájemce odmítat.

Nemocnice Na Bulovce.

Bulovka dluží tři čtvrtě miliardy korun, chce je splatit do osmi let

Pražská Nemocnice Na Bulovce dluží dodavatelům po splatnosti tři čtvrtě miliardy korun, především za léky. Nové vedení v čele s ředitelem Janem Kvačkem chce dluh splatit do osmi let. Řekl to na dnešním setkání s novináři. Nemocnice má roční obrat asi 3,1 miliardy korun, letos počítá se ztrátou kolem 200 milionů korun.

Ilustrační foto.

Soud uložil podmínky v kauze České pošty. Babišův Agrotec obžaloby zprostil

Bývalého zástupce generálního ředitele České pošty Richarda Soldána dnes pražský městský soud v případu, který se týká manipulování tendrů pošty, potrestal podmíněným trestem. Podmínky dostali i jednatelé společností SP a Radekov, které měly tendry vyhrát. Firmy samotné dostaly peněžité tresty. Soud naopak zprostil viny společnost Agrotec patřící do svěřenských fondů premiéra Andreje Babiše (ANO) i jejího jednatele. Rozsudek není pravomocný.

Rekonstrukce slánské plovárny přesáhne sto milionů korun. Starosta Martin Hrabánek s nákresem nové plovárny.

Rekonstrukce slánské plovárny přesáhne sto milionů korun

Slaný - Letní plovárna ve Slaném by měla být rekonstruována. Letos v létě byla otevřena díky přímluvě starosty Martina Hrabánka (ODS) na výjimku. Její zařízení už totiž neodpovídá technickým normám a vany dlouhodobě propouštějí vodu.  Nyní slánský starosta představil první nákresy, jak by měl areál v budoucnu vypadat.

Zástupci korejské KHNP s představiteli třebíčské radnice.

Zájemci o dostavbu jaderných elektráren si v Třebíči podávají dveře

Třebíč – Zahraniční zájemci o dostavbu českých jaderných elektráren si v Třebíči podávají dveře. Minulý týden navštívili město vrcholoví představitelé jihokorejské společnosti Korea Hydro & Nuclear. Nabídli součinnost a spolupráci třebíčským firmám, které se jadernou energetikou zabývají.

Ilustrační foto

Zakázka je na stole. Obrana nakoupí vozy Tatra až za 720 milionů

Ministerstvo obrany koupí od společnosti Tatra Trucks do tří let dalších 71 nákladních automobilů. Za vozy T-815 a T-810 zaplatí 467,5 milionu korun. Informaci o zakázce předloží v pondělí vládě ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO), sdělil Jakub Fajnor z tiskového oddělení ministerstva obrany.

Ilustrační foto

Soutěží o podkroví s dotací 15 milionů

Suchdol nad Lužnicí – Suchdolští získali dotaci 15 milionů korun na vybudování prostor v podkroví školy. O realizaci teprve rozhodne výběr zhotovitele a zastupitelstvo.

Souprava RegioJet na nádraží v Přerově

Rychlíky z Brna do Bohumína převezme RegioJet. Leo Express nesplnil podmínky

Státní zakázku na provoz rychlíkové linky R8 mezi Brnem, Ostravou a Bohumínem získá RegioJet podnikatele Radima Jančury. Smlouvu získá na základě takzvaného rozstřelu, ačkoliv s levnější nabídkou přišel Leo Express. Ten ale podle ministerstva dopravy nesplnil podmínky. Smlouva bude platit do roku 2027, stát na trase navýší provoz zhruba o 19 procent.

Souprava RegioJet na nádraží v Přerově

Rychlíky z Brna do Bohumína převezme RegioJet. Leo Express nesplnil podmínky

/ANKETA/ Státní zakázku na provoz rychlíkové linky R8 mezi Brnem, Ostravou a Bohumínem získá RegioJet podnikatele Radima Jančury. Smlouvu získá na základě takzvaného rozstřelu, ačkoliv s levnější nabídkou přišel Leo Express. Ten ale podle ministerstva dopravy nesplnil podmínky. Smlouva bude platit do roku 2027, stát na trase navýší provoz zhruba o 19 procent. Na dalších čtyřech dálkových linkách, které dnes přiděloval resort dopravy, uspěla Arriva.

Dana Jurásková

Chyby v zakázkách. Vojtěch odvolal ředitelku Všeobecné fakultní nemocnice

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) odvolal ředitelku Všeobecné fakultní nemocnice (VFN) v Praze Danu Juráskovou. Pochybení podle něj souvisí s veřejnými zakázkami, škoda dosahuje desítek milionů korun. Ředitelka, která byla ministryní zdravotnictví ve vládě Jana Fischera, končí k dnešnímu dni.

Nemocnice Na Bulovce.

V kauze zakázek Nemocnice Na Bulovce padla další obvinění. Týká se vjezdu

V kauze údajné manipulace zakázek pražských nemocnic Na Bulovce a Na Františku padla další obvinění. Nově byli obviněni jeden člověk a dvě firmy, celkem je stíháno už 12 lidí a čtyři firmy. Také bylo rozšířeno obvinění už dříve stíhaného severočeského podnikatele Tomáše Horáčka o další činy. Uvedl to v pátek Český rozhlas na základě informací státního zastupitelství.

Tramvaj.

Z Kobylis do Zdib tramvají. Praha a kraj už hledají projektanta tratě

Příprava nové tramvajové tratě, která by spojila pražské Kobylisy se středočeskou obcí Zdiby, výrazně pokročila. Za necelých 40 milionů korun Středočeský kraj, Krajská správa silnic Středočeského kraje a Dopravní podnik hl. města Prahy (DPP) hledají firmu, která trať vyprojektuje a připraví pro žádost o územní rozhodnutí a stavební povolení.

Trasa nové silnice z Jičína do Valdic, severní obchvat města.

Cesta do hor je volná

Nová Paka - Hlavní tah do Krkonoš je bez problémů průjezdný, silničáři dokončují rekonstrukci úseku silnice první třídy od Kumburského Újezdu do Nové Paky.

Ilustrační fotografie.

Nový chodník, osvětlení a zeleň - Hulín opravil dvě ulice

Ještě před příchodem zimy dokončil Hulín rekonstrukci chodníku na ulici Wolkerova a Zahradní. Firma tak dokázala předat zakázku včas a podle městského úřadu se úkolu zhostila na výbornou a to zejména z důvodu zvýšené dopravní zátěži v této lokalitě.

Starosta Prahy 3 Jiří Ptáček.

Předražené zakázky na Žižkově? Nová rada chce kontrolu. Bellu: Nejsme blázni

Nové vedení Prahy 3 zrušilo zadání dvou zakázek na opravy bytových domů a rekonstrukci budovy pro novou radnici, které těsně před ustavujícím zastupitelstvem schválila předchozí rada v čele s bývalým starostou Alexandrem Belluem (ODS). Koalice pod vedením Jiřího Ptáčka (TOP 09) chce přezkoumat výhodnost zakázek. Bellu rozhodnutí kritizuje a bude kvůli němu chtít svolat mimořádné zastupitelstvo. Obě strany to sdělily v tiskových prohlášeních. Rekonstrukce bytů se plánuje delší dobu, po opravách se mají privatizovat.

Vizualizace staveb terminálu a parkovacího domu v Benešově.

Benešovská radnice začala hledat zhotovitele stavby dopravního terminálu

Benešov /VIZUALIZACE/ - I když je zřejmé, že se v Benešově dostane hromadné cestování na vyšší úroveň, už méně je jasné, kdy se to bude. A hlavně, kolik peněz na stavění, kromě už jistých, v květnu potvrzených 100 milionů dotačních korun, bude investor, město Benešov, mít.

Ministerstvo dopravy vybírá čtyři konsorcia, která budou soutěžit o dostavbu a provoz 32 kilometrů dálnice D4.

D4 dostaví cizinci. Zajistí i provoz

Příbramsko - Silniční stavba budovaná stylem, jaký Češi ještě doma neviděli - měly by se to to postarat zahraniční společnosti - a forma provozu jakbysmet. To slibují motoristům plány na dostavu dálnice D4 na Příbramsku. Přesněji - v úseku dlouhém 32 kilometrů mezi Příbramí a Pískem.

Ilustrační foto

Krajskou správu silnic čeká kontrola. Forenzní audit ale ne

Střední Čechy – Tradičním evergreenem jednání středočeských zastupitelů je téma auditu v Krajské správě a údržbě silnic Středočeského kraje. A tohle téma nechybělo ani poté, co se členové zastupitelstva po devíti měsících dočkali naplnění svých požadavků, aby jim krajský úřad poskytl plnou verzi zprávy o provedeném auditu – tedy v neanonymizované verzi; bez začernění údajů o konkrétních zakázkách (jak dokument dostali k dispozici původně).

Magistrát města Havířova.

Problémová zakázka na okna se městu prodražuje

Pokuta 1,5 milionu korun, kterou dostalo město Havířov za diskriminační podmínky veřejné zakázky na výměnu oken ve svých bytech, není zdaleka konečnou částkou, o jakou městská kasa přijde.

Robert Neubauer má plno, objednává už na leden.

Na kominíka si počkáte i déle než měsíc, nestíhají zakázky

Berounsko - Topná sezona se už naplno rozjela a kominíci dělají od rána do večera, aby stihli uspokojit všechny své zákazníky. Ale nedaří se jim to. „Vůbec nestíhám. Mám neskutečně moc zakázek. Lidé se nepoučí a údržbu komínů si nechávají na poslední chvíli. Největší zájem je o vyčištění komína a roční kontroly spalinových cest podle zákona 320,“ uvedl chyňavský kominík Josef Endršt.

Provoz v Mlýnské ulici je v současné době omezení kvůli rekonstrukci Václavské.

Mlýnské ulici svítá naděje na opravu

Jindřichův Hradec - Už potřetí vypsala radnice zakázku na opravy sesuvu v Mlýnské ulici. Tentokrát se přihlásilo hned několik firem, ze kterých jedna snad ulici konečně opraví.