Kreativ

ŠTÍTEK: Fryšták

Ilustrační foto.

Na Zlínsku pořádně přituhne. A bude to klouzat

Pozor na náledí! Na vozovkách ve Zlínském kraji potrápí řidiče hlavně ráno a večer. Teplota se totiž odpoledne přehoupne maximálně na jeden stupeň. Jinak má mrznout. Přes den dnes znovu čekejme sněhové přeháňky.

Zkušený útočník Zdeněk Konečník (v oranžovém dresu) táhne Skaštice do vyšší soutěže.

I. A sk. B: Konečník táhne Skaštice do kraje. Šanci mají i Osvětimany

Jediný bod na podzim ztratili fotbalisté Skaštic, kteří v krajské I. A třídě skupině B zatím nenašli přemožitele a s úžasnou bilancí třinácti výher při skóre 48:6 přezimují v čele tabulky. Do jarních odvet si svěřenci trenéra Romana Koleniče ponesou šestibodový náskok před druhými Osvětimany.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha.

Tři střely přinesly tři góly

Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ - Fotbalisté Mladé Boleslavi šli do zápasu proti pražským Bohemians se sérií tří vítězných utkání v řadě. Další ale nepřidali. V posledním podzimním domácím představení totiž svému soupeři podlehli 1:2.

Zabijačka. Ilustrační foto.

Někteří malochovatelé musejí začít se zabijačkami

Státní veterinární správa vydala nová mimořádná veterinární opatření v souvislosti s nákazou africkým morem prasat na Zlínsku. Chovatelé domácích prasat ve vysoce rizikové oblasti (uvnitř ohradníků) musí své vepříky do konce listopadu porazit.

 Moravská hokejbalová liga Tišnov - Malenovice

V Moravské lize Malenovice neztratily ani bod

V pohodovém rozpoložení pořád hraje v Moravské hokejbalové lize mužstvo Malenovic, které doposud v pěti zápasech neztratilo ani bod. Do plných obrátek se dostává také místní Malenovická liga. V ní se na začátku listopadu nejvíc daří týmům Bostonu, zlínskému Rangersu a celku Tigersu.  

Fotbalisté Zlína. Ilustrační foto

Ševci přišli s Bohemians o náskok, v Ďolíčku remizovali 1:1

Revanšovali se po domácím debaklu s Mladou Boleslaví, na výhru ale znovu nedosáhli. Fotbalisté Zlína ve 12. kole HET ligy remizovali na hřišti pražských Bohemians 1905 1:1 a v tabulce zůstali za sobotním soupeřem na devátém místě. Alespoň bod ševcům vystřelil Petr Jiráček.

Mrtvého orla skalního našli vloni u Částkova.

Orel královský i mořský zemřeli na otravu

Otravy karbofuranem asi nejvíce trápí ornitology na Slovácku. Tímto způsobem zemřel letos třeba vzácný orel královský. Jeho tělo našli ornitologové nedaleko Havřic. Nedlouho po tom objevili o několik kilometrů dále tělo orla skalního. 

Ostudný výkon. Jihlavští fotbalisté s klokany zcela propadli.

Ostudný výkon. Jihlavští fotbalisté s klokany zcela propadli

Jihlava - To se tedy moc nepovedlo. Fotbalová Vysočina se utápí v žalu. Místo útoku na premiérovou prvoligovou výhru nad Bohemians 1905 domácí hráči zaspali začátek, po dvaceti minutách hry prohrávali o tři branky, a nakonec zaslouženě odešli poraženi 2:4 (0:3).

Objekt č.p. 16 v ulici P. I. Stuchlého ve Fryštáku, který má projít zásadní úpravou. Stane se nově součástí odpočinkové zóny.

Chátrající dům je strašákem Fryštáku. Objekt upraví

Měl jít k zemi, ale nakonec bude spíše ozdobou a chloubou města. Značně zchrátralý dům č.p. 16, který se nachází jen kousek od náměstí ve Fryštáku, ještě před pár lety poskytoval azyl hlavně bezdomovcům. Nově zřejmě poslouží coby připomínka významných obyvatel či těch, který se zasloužili o rozvoj města.

Fanoušci Baníku Ostrava. Ilustrační foto:

Fanoušci opět smutní. Baník neveze z Ďolíčku ani bod

Bída pokračuje, fotbalisté Baníku Ostrava nevyhráli podeváté v řadě. V páteční předehrávce 10. kola nejvyšší soutěže podlehli na hřišti Bohemians 1:2. Hosté sice vedli po trefě útočníka Milana Baroše, na což ale odpověděl ještě do poločasu Kabajev a vítězství ve druhé půli Klokanům vystřelil střídající Reiter.

Moravská hokejbalová liga Malenovice-Flyers Jihlava

Malenovickému hokejbalu se na začátku sezony daří

Hodně aktivní je v letošní sezoně hokejbalový oddíl HBC Malenovice. První mužstvo po čtyřech letech zase bojuje o body v Moravské lize, svoji mistrovské zápasy hraje několik mládežnických výběrů. Populární je také Malenovická liga, ve které se rozehrál už 24. ročník této místní soutěže.  

Ilustrační foto.

Rozhlas ve Zlíně zazní ještě několikrát

„V souvislosti s opatřeními, která mají pomoci zvládnout epidemii afrického moru prasat na Zlínsku, uskuteční město Zlín opakovaně hlášení s oznámením Státní veterinární správy,“ uvedl za Magistrát města Zlína Zdeněk Dvořák.

Tradičním závodem Fagus bikerally Kopná skončil další ročník Woodbike series, který si podmanil člen týmu SBT Fryšták racing Martin Kolajík.

Bahenní lázně na Kopné přinesly Kolajíkovy čtvrtý celkový triumf

Moc toužil zakončit povedený ročník dalším vítězstvím, ale na výborně jedoucího Jiřího Frýželku na trati v Kopné neměl. I přesto se Martin Kolajík po posledním letošním závodě zaslouženě radoval. Člen týmu SBT Fryšták racing ani letos v seriálu Woodbike series (WBS) nenašel přemožitele a počtvrté v kariéře vystoupal až na vrchol.

14|15 BAŤŮV INSTITUT ve Zlíně. Ilustrační foto

Týden knihoven: ušetřené pokuty a noví čtenáři

Život bez knih? To si Romana Hanousková neumí ani představit. Čtyřikrát měsíčně si chodí půjčovat knížky do Městské knihovny v Otrokovicích. Za měsíc zvládne většinou přečíst osm knížek.  

Fotbalisté Viktorie Plzeň porazili Bohemians Praha 1905

Devátá výhra: Bohemku sestřelil Havel

Plzeň – Fotbalisté Viktorie Plzeň porazili 2:1 Bohemians Praha 1905 a tabulku první ligy vedou bez ztráty jediného bodu. Západočeši tak vyrovnali rekord devíti výher v řadě pražské Sparty z roku 2011.  

Ilustrační foto.

Učitelé: Dokud platy nezvýší, nevěříme tomu

„Vidina malého platu nás neodradila. Je to spíše práce o tom, jestli vás to baví, či ne,“ říká pro Deník čtyřiadvacetiletá učitelka Alena Hiršová z Napajedel. Letos v červnu ukončila studium na olomoucké univerzitě, obor učitelství pro první stupeň, a v září nastoupila coby učitelka do 2. základní školy Napajedla, kam sama coby školačka chodila.

Stavba D49 od Hulína do Fryštáku, která má vést na Valašsko a napojit se na slovenskou dálniční síť k Púchovu, se již připravuje.

Křeček nebo dálnice? Ve Fryštáku se zatím podepsala padesátka lidí

ANKETA/ Zhruba pět tisíc lidí se už aktuálně podepsalo fyzicky či na internetu pod dvojici petic na podporu projektů dálnice D49 Hulín-Fryšták a D55 Otrokovice-Staré Město Břeclav. Příprava obou staveb trvá už více než 15 let, přičemž je soustavně blokována několika ekologickými spolky.

Martin Kolajík. Ilustrační foto.

Kolajík oslavil první letošní vítězství a dotírá na lídra

Po dvou letech závodili sjezdaři na horských kolech ve Zlíně a nejlepší byl ve čtvrtém podniku RPM stav wood bike series Martin Kolajík. Dočkal se prvního letošního vítězství a před posledním dílem seriálu ztrácí na prvního Davida Šůstka jen tři body.

Teplice - Bohemians 0:0

FOTO: Teplice nedaly Bohemce gól. Diváci viděli bezbrankovou plichtu

Teplice - Na Stínadlech v pátek večer pokračovalo trápení teplických fotbalistů, které začalo před týdnem ve Zlíně. Sedmé kolo nejvyšší soutěže jim opět nedovolilo gólovou radost, s pražskými Bohemians se rozešli bez branek. Přestože snaha Sklářů o dobytí obrany zelenobílých byla enormní, připomínala  spíše marné počínání házenkářů, kteří se pokouší ztéct tuhou defenzivu soupeře