Kreativ

ŠTÍTEK: Fryšták

Utkání 18. kola první fotbalové ligy: FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905, 8. prosince 2018 v Ostravě. Na snímku (nahoře) Ondřej Šašinka a Patrizio Stronati.

Ostrava góly z druhé půle udolala Bohemians 1905 2:0

Fotbalisté Ostravy porazili v 18. kole první ligy Bohemians 1905 2:0 a svého pražského soka zdolali ve všech třech vzájemných zápasech kalendářního roku bez obdržené branky. Vyrovnaný duel Baník zlomil lepší produktivitou, jeho góly vstřelili v 69. minutě Daniel Holzer a v závěru Patrizio Stronati. "Klokani" už sedm kol čekají na vítězství.  

Nastávající maminka Jana Dlabajová z Fryštáku

Bonbony, které jsem neměla ráda, teď můžu po kilech

Nastávající maminka Jana Dlabajová z Fryštáku je už na blížící se příchod potomka se vším všudy připravená. Poslední dny do porodu hrají svou roli… Paní Jana, kterou jsme navštívili už potřetí, se zapojila do projektu Deníku, v němž každou sobotu vycházejí odpovědi u ankety a odborné články pro těhotné.

V Lukově na Zlínsku shořelo osobní vozidlo.

Plameny pohltily osobní vozidlo u obce Lukov na Zlínsku

V plamenech skončilo v sobotu o půl sedmé ráno odstavené osobní vozidlo v poli u obce Lukov na Zlínsku. K místu události vyjeli profesionální hasiči ze stanice Zlín a dvě dobrovolné jednotky z Fryštáku a Lukova.

Osmifinále MOL Cupu 1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:1).

Příbram končí. Bohemians posunul do čtvrtfinále fotbalového MOL Cupu Bartek

/FOTOGALERIE/ Sen o postupu do čtvrtfinále MOL Cupu se rozplynul. Fotbalisté 1. FK Příbram nedokázali zlomit momentální výsledkovou krizi a v pohárové soutěži končí, když u Litavky nestačili na vršovické Klokany z Bohemians Praha 1905, kterým podlehli 1:2. Vršovickým hrdinou se stal David Bartek, který se postaral o obě dvě branky.

Stavba D49. Ilustrační foto

Další stopka pro D49. Místo hlodavců teď vadí drobné stavby

Dálnice D49 z Hulína až na Slovensko. To je na Valašsku už více než deset let jen bájná představa. A i když podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) jsou na její výstavbu nachystány finance a všechny přípravy s tím spojené jsou hotovy, přesto se důležité dopravní tepny napříč krajem zřejmě hned tak nedočkáme.

Stavba D49. Ilustrační foto

Další stopka pro D49. Místo hlodavců teď vadí drobné stavby

Dálnice D49 z Hulína až na Slovensko. To je na Valašsku už více než deset let jen bájná představa. A i když podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) jsou na její výstavbu nachystány finance a všechny přípravy s tím spojené jsou hotovy, přesto se důležité dopravní tepny napříč krajem zřejmě hned tak nedočkáme.

Ilustrační foto.

I. B: Staré Město přehrálo Slovácko B, Fryšták vyhrál v Jaroslavicích

Derby patřilo fotbalistům Starého Města, kteří v závěru sobotního utkání otočili výsledek s béčkem Slovácka a po heroickém výkonu a brankách Petreka a Sonntaga slavili výhru 4:3 i zisk tří bodů. Předposlední Halenkov zvládl přestřelku na hřišti Prostřední Bečvy a po divoké výhře 4:3 se dotáhl na soupeře před sebou.

Fotbalisté Tečovic (ve žlutých dresech) prohráli v 10. kole krajské I. B třídy skupiny B s Louky 1:2. Foto: pro Deník/Jan Zahnaš

I. B: Valašská Polanka zdolala béčko Slavičína a poskočila do čela

Souboj nejlepších týmů I. B třídy skupiny A patřil hostům z Valašské Polanky, která se po jednoznačné výhře 4:1 nad béčkem Slavičína dostala právě před nedělního soupeře do čela tabulky. Luhačovická rezerva zvládla těžké utkání v Šumicích, kde zvítězila gólem Mačka z 89. minuty 2:1 a v čele tabulky navýšila náskok na dva body před Nedakonicemi a Uherským Ostrohem.

Na Trnavě kraloval Gergel

Na Trnavě kraloval Gergel

V pohromu favoritů se změnilo poslední klání seriálu WBS ve sjezdu na horských kolech Emseko Bikerally Trnava.

Příluky (v červených dresech) vs. Jaroslavice

I. B: Frkal dal stý gól za Tečovice, Hovězí schytalo překvapivý příděl

Osm branek, dva hattricky a dramatický penaltový rozstřel. To všechno bylo v neděli k vidění na hřišti Březnici, kam přijela luhačovická rezerva. Lídr nejnižší krajské soutěže zvládl pokutové kopy a po divoké výhře 5:4 se udržel v čele tabulky. Fotbalisté Fryštáku zvládli domácí duel s Veselou a po jednoznačné výhře 4:0 dál vévodí I. B třídě skupiny B. Fotbalisté Valašské Polanky poprvé v sezoně prohráli. Aktuálně druhý tým krajské I. B třídy skupiny A nezvládl utkání v Horní Lideči, kde po boji padl 1:2.

Fotbalisté Příluk (ve žlutém) doma v 6. kole krajské I. B třídy skupiny B podlehli Lužkovicím

I. B: Vedoucí Fryšták deklasoval Kostelec, Havřice nastřílely šest branek

Fryšták si o víkendu s chutí zastřílel Lídr I. B třídy skupiny B deklasoval Kostelec u Holešova 8:1. Vedoucí pozici udrželi také šumičtí fotbalisté, kteří doma přehráli Nedakonice 3:0. Branky za vítěze stříleli Žampach, Kelíšek a Pilka. Béčko Slavičína zvládlo i pátý letošní duel a po výhře nad Halenkovem 5:0 dál vévodí krajské I. B třídě skupiny A.

Ilustrační foto

Svátek dechovek a folkloru. Přijíždí stovky umělců

Příznivci dechovky a folkloru, pozor. Do Zlína a okolních obcí míří mezinárodní festival FEDO. I letos se sjede osm zahraničních a sedmnáct tuzemských dechových orchestrů a folklorních souborů, aby divákům ve Zlíně, Otrokovicích, Vizovicích, Fryštáku a Luhačovicích potěšily oči i uši.

Fotbalisté Starého Města (ve žlutomodrých dresech) prohráli doma s Tlumačovem 1:2 na penalty.

I.B: Drslavice otočily z 0:2 na 3:2, Fryšták zvládl přestřelku

Velký obrat v nedělním zápase s morkovickou rezervou předvedli fotbalisté Drslavic, kteří ve druhém poločase otočili výsledek z 0:2 na 3:2 a ve 4. kole I. B třídy skupiny C brali všechny body. Fotbalisté Admiry Hulín konečně protrhli střeleckou smůlu a po dvou porážkách v nejnižší krajské soutěži zvítězili.

Dvě osobní auta se střetla v sobotu dopoledne v ulici Fryštácká v Kostelci u Zlína.

Poblíž fryštácké přehrady byla bouračka aut

Dvě osobní auta se střetla v sobotu dopoledne v ulici Fryštácká v Kostelci u Zlína. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze Zlína. Událost se stala v blízkosti přehrady u Fryštáku.

Vlčkovská lávka: letos měla dvě kola. Ve Vlčkové na Zlínsku již po osmnácté pořádali oblíbenou akci - Vlčkovskou lávku.

VIDEO: Vlčkovská lávka nabídla dramatický souboj i skvělou zábavu

Již po osmnácté se v sobotu snažili závodníci na kole přejet lávku zavěšenou několik centimetrů nad místním rybníkem ve Vlčkové na Zlínsku. Letošní klání oblíbené a tradiční akce Vlčkovská lávka nabídlo boj na dvě kola. Akci si užívalo (a zároveň fandilo) několik desítek návštěvníků.

10. ročník závodu v terénním triatlonu Holešovman 2018

O triumfu Šíbla rozhodly dvě sekundy. Novotná zvítězila v traťovém rekordu

Radoslav Šíbl z Fryštáku zvítězil v 10. ročníku závodu v terénním triatlonu Holešovman 2018. Člen týmu 4Ever CykloBulis Bystřice pod Hostýnem dosáhl na trati složené z 500 metrů plavání, 26 kilometrů jízdy na horském kole a 6 kilometrů běhu, výsledného času 1:30:50. Druhý v pořadí Pavel Žák (Kolovna KM-BT Morkovice) za ním v cíli zaostal o dvě sekundy, třetí příčku obsadil kroměřížský Jiří Klement (Dressme.cz, 1:35:08).

Příbramští slaví výhru nad Bohemians po skvělém výkonu 4:2.

Příbramský válec odšpuntoval zkrat Fryštáka

Příbram – Naprosto nečekaný válec sroloval Klokany, kteří aby se tentokrát z Příbrami vraceli raději botičskou stokou. Nováček FORTUNA:LIGY Příbram porazil Bohemians 4:2, hosté dohrávali v devíti! Zejména zkrat brankáře Fryštáka z 23. minuty byl pro vývoj duelu zásadní.

Malenovická hokejbalová liga 2017-2018

Hokejbalový titul v Malenovické lize slaví Rivermen

Titul v Malenovické hokejbalové lize získalo mužstvo Rivermenu. Domácí celek ve finále překonal kolektiv Tigersu. V semifinále si Rivermen hladce poradil s obhájcem loňského prvenství zlínským Bostonem.

Ilustrační foto.

Nejdřív to byl křeček, teď rak a čmelák. Dálnice D49 stojí

Nejdříve to byl křeček, teď je to rak a čmelák. Stavbě dálnice D49 z Hulína do Fryštáku aktivisté stále házejí klacky pod nohy. Alespoň tak to vnímají silničáři. Do roky plánované stavby se totiž zatím Ředitelství silnic a dálnic nemůže pustit.

Festival Holešovská regata 2018: Přehlídka netradičních plavidel

Holešovská regata přilákala 17 000 lidí

Osmý ročník oblíbeného rodinného festivalu je už za námi. I přes chladnější počasí do holešovské zámecké zahrady o víkendu dorazilo 17 000 lidí, aby si vychutnali kvalitní muziku i bohatý doprovodný program. Celý festival zahájila skupina Perutě. Největším pátečním lákadlem však byla nová sestava skupiny Chinaski. A nezklamala, zahrála většinu oblíbených písní a publikum nadšeně zpívalo s nimi.

Ilustrační foto.

Nový povrch na fotbalovém hřišti položí StavoSport

Jičín – Radní schválili vítěze veřejné zakázky na výměnu umělého povrchu na fotbalovém hřišti ve sportovním areálu. Firma StavoSport s.r.o. z Fryštáku nabídla nejnižší cenu, konkrétně 5,1 milionu korun bez DPH.

Běh okolo komína Fatry v Napajedlech 2018

Nejrychlejším běžcem okolo komína Fatry v Napajedlech byl Martin Kučera

Nejúspěšnějším regionálním reprezentantem ve 3. ročníku Běhu okolo komína Fatry v Napajedlech byl Erik Machů z Nedašova, který obsadil v desetikilometrovém závodu časem 39:58 osmé místo. Milan Merva (Zlín, 40:16) skončil desátý a slavičínský Antoním Šmotek v čase 41:49 jedenáctý.  

Bikeři - ilustrační snímek

Bikeři vyjedou ve Všemině v rámci festivalu

Již tuto sobotu 23. června se v areálu Activityparku u přehrady ve Všemině na Zlínsku uskuteční další díl Gergel Wood Bike Series (WBS) závodu na horských kolech, který bude součástí osmého ročníku zážitkového sportovně-uměleckého festivalu ACTIV8.

Ilustrační foto

Nekuřácký zákon? Majitelé restaurací si ho pochvalují

Je v platnosti už rok, pořád se ale o něm hodně mluví: a především právě v hospodách a restauracích, kterých se loni zavedený „protikuřácký“ zákon týká. Řeší se mimo jiné případy rušení nočního klidu, při nichž hloučky kuřáků před hospodou vyrušují okolí, v některých případech pak musí zasahovat i policie.