Kreativ

ŠTÍTEK: Fryšták

Fotbalisté Jaroslavic remizovali s Kostelcem 1:1.

I. B třída, sk. B: Zkraty favoritů! Kroměříž přišla o náskok 3:0, padla i Veselá

Na tento víkend budou chtít oba přední týmy soutěže zapomenout. Fotbalisté Veselé prohráli potřetí v řadě, doma po zahozené penaltě padli třígólovým rozdílem s Tlumačovem. Ještě větší šok se odehrál v Lužkovicích. Aktuálně až devátý tým I. B třídy skupiny B prohrával s jasným lídrem z Kroměříže B 0:3, přesto neodešel poražen! „Moc nechybělo a mohli jsme i prohrát,“ uznal kouč Hanáků Karel Heinz. Ludkovice se opět přiblížily záchraně, díky překvapivé výhře nad Fryštákem mají na poslední Jaroslavice už šestibodový náskok! Úvodu zápasu Tečovic s Březnicí předcházely „administrativní potíže".

Fotbalisté Slovácka B (modré dresy) vyšli ve třetí lize bodově naprázdno.

Slovácko B dlouho hrálo bez vyloučeného Kočího, v dohrávce těsně prohrávce

Ani vlastní gól domácího Dobrovodského po střele Kratochvíly jim body nepřinesl. Fotbalisté Slovácka B v úterní dohrávce 23. kola MSFL podlehli Rosicím 1:2. Slovan duel rozhodl dvěma brankami Přerovského v závěrečné čtvrthodině. Celek z Uherského Hradiště hrál od 21. minuty bez vyloučeného středopolaře Kočího.

Fotbalisté Lužkovic (červené dresy)

I. B třída, skupina B: Holešov B zastavil rozjetý Fryšták. Lužkovice překvapily

První květnový víkend nabídl v I. B třídě skupině B derby. Fotbalové Louky, které před 14 dny šokovaly rezervu Kroměříže, nyní v domácím zápase nestačily na Tečovice. Rozhodl o tom druhý poločas. Holešov B nasázel pět branek na půdě Fryštáku, Lužkovice téměř vyhrály na Březnici. Veselá prohrála podruhé v řadě. Jaroslavice ztratily vedení a více se přibližují sestupu. „Uvědomuje si, že to bude těžký," přiznává trenér posledního týmu soutěže Miroslav Březina. 

Muzeum regionu Valašsko vystaví na zámku Kinských ve Valašském Meziříčí nejzajímavější poklady uplynulých let, včetně vzácných mincí objevených v Ústí, Loučce a Fryštáku.

Muzeum regionu vystaví na zámku Kinských v Meziříčí archeologické poklady

Nejzajímavější archeologické nálezy uplynulých let, včetně vzácných mincí objevených v Ústí, Loučce a Fryštáku, ukáže veřejnosti Muzeum regionu Valašsko. Výstava s názvem Poklady východní Moravy začíná na zámku Kinských ve Valašském Meziříčí v sobotu 6. května. Zájemci si ji budou moci prohlédnout až do 22. října.

Stavba D49 z Hulína do Fryštáku pokračuje. Ilustrační foto.

Při stavbě D49 u Holešova přeložili dva potoky načerno, upozorňují Děti Země

Silničáři při stavbě dálnice D49 mezi Hulínem a Fryštákem přeložili dva potoky u Holešova bez stavebního povolení. Upozornil na to ekologický spolek Děti Země. Podle mluvčí zlínské pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) tam byly zastaveny práce a stavební a území řízení na tyto objekty je v běhu. Ujišťuje přitom, že stavba dálnice bude pokračovat podle harmonogramu.

Fotbalisté Fryštáku. Ilustrační foto.

I. B tř., sk. B: Fryšták pěti góly skolil Veselou. Lužkovice smetly kata lídra

Fryšták ovládl sobotní zápas na hřišti druhé Veselé, potvrdil tak formu z posledních týdnů. Kostelec si venku překvapivě vyšlápl na Tečovice, Lužkovice porazily Louky vysoko 5:0. Ke konci prvního poločasu padly dvě červené karty. „K rozhodčímu se vyjadřovat nebudu, protože není audio ani video záznam a platí tedy, co je v zápisu, i když se v něm lže. Tak to prostě je, a je nutné to přijmout. Stejně jako hráči musí na hřišti přijmout jakýkoliv verdikt rozhodčího,“ okomentoval hektický závěr kouč první půle kouč hostů Jaroslav Kuna. Ludkovice si v jediném nedělním zápase I. B třídy skupiny B vyšláply na Holešov B.

Ilustrační foto.

I. B třída, skupina B: Holešov nadělil sedm branek. Fryšták vyloupil Slušovice

Šlágr kola Fryštáku se Slušovicemi B jednoznačně dopadl pro hostující mužstvo. A to i přes to, že někteří hráči šli o den dříve pomoci B-týmu, což se nelíbilo trenérovi A-mužstva. Slušovice naopak doplatily na nedůraz. B-tým Holešova rozestřílel Jaroslavice, na půdě posledního týmu I. B třídy skupiny B zvítězil 7:2. Lužkovice si poradily s Tlumačovem, Veselou v Ludkovicích nezabrzdily ani velké absence.

Fotbalisté Veselé (bílé dresy) udolali Březnici 1:0. Ilustrační foto.

I. B tř., sk: B: Veselá otáčela s Jaroslavicemi. Tlumačov vzdoroval Kroměříži

Fotbalisté Veselé překvapení nakonec nedopustili, proti aktuálně posledním Jaroslavicím přesto dvakrát museli otáčet. Rozhodli až v samém závěru. Kroměříž B byla blízko ztráty prvních bodů, na hřišti Tlumačova ale dokázala vydolovat všechny tři. Louky v boji dvou spodních týmů I. B třídy skupiny B přehrály Ludkovice. Po jakém utkání proběhla chvála rozhodčích?

Fotbalisté Jaroslavic zapsali druhou výhru v sezoně.

I. B třída sk. B: Jaroslavice podruhé vyhrály. Kostelec poslal Ludkovice na dno

Fotbalistům Jaroslavic vyšel úvodní zápas jara, poradily si se silným týmem Slušovic B. Svěřenci staronového kouče Miroslava Březiny se tak odpoutali z posledního místa I. B třídy skupiny B. Na to spadly Ludkovice, který nezvládly vyrovnaný zápas v Kostelci. Tlumačov otočil duel s Loukami, Veselá oplatila Tečovicím podzimní porážku. Na lavičku Lužkovic se prozatím usadil Ivo Světlík, který nastoupil i v základní sestavě. Chropyni trápí gól z ofsajdu i vysoké absence na úvod jara.

hodnocení Zimní ligy v malém fotbale ve Fryštáku

V Zimní lize v malém fotbale ve Fryštáku se hrál útočný fotbal

Ve Fryštáku se v zimním období hrál další ročník tamní ligy v malém fotbale. Ten šestnáctý, který byl letos zároveň 5. ročníkem Memoriálu Martina Trojáka, ovládlo mužstvo Benfiky. Soutěže se zúčastnilo šest týmů a k vidění byl útočný fotbal. Turnaj se letos hrál po dlouhé tříleté koronavirové pauze.

Erik Cais šotolinovou rallye v Portugalsku nedokončil

Caise v Portugalsku zastavil šutr. S rozbitým řízením nešlo dál jet, popisuje

Tahle mise neskončila pro Erika Caise dobře. Portugalský podnik mistrovství Evropy v automobilových soutěžích Rally Serras de Fafe byl jeho druhou zkušeností s novým vozem Škoda Fabia RS Rally 2 (po lednové Rallye Monte Carlo), ale první na šotolinovém povrchu. Jenže třiadvacetiletý jezdec mladoboleslavský speciál do cíle nedovezl.

Útočník Josef Křenek v dresu Holešova.

Kanonýr Křenek zažívá perfektní návrat. Odehrál bláznivé derby proti bráchovi

Vrátil se z divizního Holešova, šel o tři soutěže níže. Kvalitativní rozdíl pocítil na vlastní kůži, v I. B třídě zazářil. Kanonýr Fryštáku Josef Křenek na podzim nastoupil k 11 zápasům, ve kterých vstřelil 16 branek. V podzimní tabulce střelců skončil na druhém místě, na vedoucího Jakuba Dočkala z rezervy Kroměříže ztrácí čtyři trefy. „Kroměříž je letos prostě jinde,“ uvědomuje si zkušený borec.

Pro příznivce dechovek.

Příznivci dechovky zpozorněte. Blíží se Valašské setkání plné krásné hudby

Příznivci dechovky pozor! Zveme vás na hudební akci pro milovníky dechové hudby Valašské setkání. Dne 31. března od 18.50 hodin v sálu Kulturního domu ZDV Fryšták zahrají Mladá dechovka z Kašavy, Miklovci, Záhorienka a další dechové soubory. "Setkání moderuje Karel Hegner," říká Jakub Severin za ZUŠ Morava ve Zlíně, která se na akci podílí. Za snímky i pozvánku mu děkujeme. 

Pro příznivce dechovek.

Příznivci dechovky zpozorněte. Blíží se Valašské setkání plné krásné hudby

Příznivci dechovky pozor! Zveme Vás na hudební akci pro milovníky dechové hudby Valašské setkání. Dne 31. března od 18.50 hodin v sálu Kulturního domu ZDV Fryšták zahrají Mladá dechovka z Kašavy, Miklovci, Záhorienka a další dechové soubory. "Setkání moderuje Karel Hegner," říká Jakub Severin za ZUŠ Morava ve Zlíně, která se na akci podílí. Za snímky i pozvánku mu děkujeme. 

Dračí smyčka v Dřevohosticích

Jakub Janda vybojoval v Dřevohosticích druhé místo. Radek Šíbl skončil bronzový

Jakub Janda z Prusinovic obsadil stříbrnou pozici v 9. ročníku lesního běhu Dračí smyčka v Dřevohosticích. Reprezentant Rohálov bike teamu dosáhl v 8,5 kilometru dlouhém závodu, času 30:51. Zvítězil Pavel Dvořák (Atletika Alojzov). Ten byl v cíli 35 sekund rychlejší. Třetí místo vybojoval Radoslav Šíbl z Fryštáku (Ekodrill Zlín, 31:23).

Zimní liga v malém fotbale ve Fryštáku, zapas o 3.misto Kocovina - Black&White

Titul v Zimní lize ve Fryštáku vybojovala Benfika

Ve Fryštáku slaví Benfika. Největší favorit získal titul v 16. ročníku tamní Zimní ligy v malém fotbale. Ten byl v letošní sezoně také 5. ročníkem Memoriálu Martina Trojáka. Stříbrnou příčku vybojovali Poskládaní ze Štípy, třetí místo obsadil tým Kocoviny.

Zimní liga v malém fotbale ve Fryštáku, semifinále

Ve Fryštácké lize Benfika rozstřílela Kocovinu

Nejlepší týmy po základní části mužstvo Benfiky a Poskládaní ze Štípy postoupili do finále 16. ročníku Zimní ligy v malém fotbale ve Fryštáku, která je letos také 5. ročníkem Memoriálu Martina Trojáka.

Fotbalisté Slovácka na herním soustředění v Chorvatsku podlehli maďarskému týmu Budafoki MTE 0:1.

Slovácko padlo s maďarským druholigovým týmem. Rozhodla penalta

Svěřenci trenéra Martina Svědíka překvapivě prohráli na soustředění v Chorvatsku s maďarským druholigovým týmem Budafoki MTE 0:1. O osudu středečního zápasu se rozhodlo deset minut před koncem. Po střetu Havlíka s jedním z hráčů soupeře se kopala penalta, na kterou byl gólman Borek krátký.

Vodní biotop na Jižních Svazích ve Zlíně

Top 5 projektů ve Zlíně, které mohou zlepšit život ve městě

Co se v loňském roce ve městě povedlo a které významné projekty byly zahájeny? Stane se díky nim Zlín lepším místem k životu? Deník vybral záměry, o kterých si myslí, že okresní město pozvednou, a to bude hezčí, vybavenější či dopravně dostupnější.

mužstvo Benfiky

Zimní Fryštácká liga: Ve šlágru kola Benfika rozstřílela tým Black&White

Jednoznačný průběh mělo utkání dvou neporažených mužstev ve čtvrtém kole 16. ročníku Zimní ligy v malém fotbale ve Fryštáku. V soutěži, která je také 5. ročníkem Memoriálu Martina Trojáka, dominuje tým Benfiky. Ta v sobotním duelu dvou nejlepších celků soutěže zdolala tým Black&White 11:1.

Mikulášský běh ve Zlíně 2022

Mikulášský běh ve Zlíně vyhráli Tomáš Navrátil a Tereza Svobodová

Tomáš Navrátil vyhrál 35. ročník Mikulášského běhu ve Zlíně. Reprezentant AK Kroměříž dosáhl v sobotním závodu dlouhém 10 kilometrů, času 33:21. Stříbrnou příčku obsadil Filip Václavík (Titan Trilife Zlín). Ten byl v cíli pomalejší o 11 sekund. Třetí byl Radoslav Šíbl z Fryštáku (Ekodrill Zlín, 34:03).

Adventní koncert ve Zlíně.

Kostel ve Fryštáku rozezněl adventní koncert dětí

V kostele svatého Mikuláše ve Fryštáku se v neděli 27. listopadu představili žáci a učitelé Základní umělecké školy Morava na svém prvním z mnoha adventních koncertů. Zaplněným kostelem se nesly překrásné tóny houslí, akordeonu, klavíru a zpěvu. 

Koncerty ZUŠ Morava.

Žáci ZUŠ Morava v adventní a vánoční době chystají řadu koncertů v celém kraji

Adventním koncertem v Kostele svatého Mikuláše ve Fryštáku v sobotu 27. listopadu v 15.30 hodin začne celá řada adventních a vánočních koncertů žáků ZUŠ Morava po Zlínském kraji. Děti vás jistě potěší svým hudebním a pěveckým uměním, například v kostelech na Jižních Svazích ve Zlíně, v Lukově, Hošťálkové, Ratíškovicích a dalších místech, ve kterých ZUŠ Morava vyučuje své žáky.

Koncerty ZUŠ Morava.

Žáci ZUŠ Morava v adventní a vánoční době chystají řadu koncertů v celém kraji

Adventním koncertem v Kostele svatého Mikuláše ve Fryštáku v sobotu 27. listopadu v 15.30 hodin začne celá řada adventních a vánočních koncertů žáků ZUŠ Morava po Zlínském kraji. Děti vás jistě potěší svým hudebním a pěveckým uměním, například v kostelech na Jižních Svazích ve Zlíně, v Lukově, Hošťálkové, Ratíškovicích a dalších místech, ve kterých ZUŠ Morava vyučuje své žáky.

Koncerty ZUŠ Morava.

Žáci ZUŠ Morava v adventní a vánoční době chystají řadu koncertů v celém kraji

Adventním koncertem v Kostele svatého Mikuláše ve Fryštáku v sobotu 27. listopadu v 15.30 hodin začne celá řada adventních a vánočních koncertů žáků ZUŠ Morava po Zlínském kraji. Děti vás jistě potěší svým hudebním a pěveckým uměním, například v kostelech na Jižních Svazích ve Zlíně, v Lukově, Hošťálkové, Ratíškovicích a dalších místech, ve kterých ZUŠ Morava vyučuje své žáky.

Hasiči bojují s požárem dvou buněk ve Fryštáku na Zlínsku.

Oheň pohltil dřevěné buňky ve Fryštáku

K požáru dvou dřevěných buněk v ulici Dolnoveská ve Fryštáku vyjížděli v pondělí v podvečer hasiči. Požár se obešel bez zranění, předběžná škoda byla vyčíslena na 60 tisíc korun.

Stavba D49 z Hulína do Fryštáku pokračuje.

Stavba D49 pokračuje. Řidiči se musí připravit na omezení, Holešov čeká nápor

Částečné uzavření křižovatky u Zahnašovic u Holešova si vyžádá stavba úseku dálnice D49 z Hulína do Fryštáku. Omezení začne platit od úterý 8. listopadu. Zcela neprůjezdná pak bude silnice mezi Zahnašovicemi a Martinicemi, a to minimálně do konce roku 2023. Naopak provoz mezi nedalekými Žeranovicemi a Martinicemi zůstane zachován.

Ukradený motor

Řidič nemohl válcovat, někdo mu ukradl motor

Když nasedl řidič stavebního válce do stroje a chtěl začít pracovat na dálnici R49, podivil se, že nemůže nastartovat. On totiž stroji chyběl motor. Nenechavec, který ho v pátek nad ránem ukradl, způsobil škodu minimálně půl milionu korun. Nyní mu hrozí až pět let vězení.