Kreativ

ŠTÍTEK: Fryšták

Fotbalisté Ludkovic (modro-bílé dresy). Ilustrační foto.

I. B tř., sk. B: Stáhly manko 0:3, avšak padly. Ludkovice sahaly po senzaci

Fotbalisté Ludkovic se včera téměř postarali o velké překvapení. Proti jednoznačnému favoritovi z Kroměříže „B“ po 48 minutách hry prohrávali 0:3, o šestnáct minut později už bylo vyrovnáno. Hosté nakonec v závěru strhli vítězství na svoji stranu. Slušovicím „B“ se proti Kostelci vydařil obrat, hned dva zápasy skončily bez branek.

Fotbalisté Kroměříže "B" (červeno-bílé dresy) jsou zatím bez ztráty bodů. Ilustrační foto.

I. B tř., sk. B: Šlágr kola patřil Kroměříži "B". Chropyně nadělila desítku

Očekával se vyrovnaný boj. A také přišel. Kroměříž "B" v nedělním odpoledním šlágru I. B třídy skupiny B zvítězila v Březnici 2:1, čímž jí připravila druhou porážku v sezoně. Svěřenci hlavního trenéra Karla Heinze naopak v šesti zápasech neztratili jediný bod, navíc je čeká dohrávka s Tlumačovem. Chropyně už v sobotu deklasovala Jaroslavice 10:1, Holešov "B" o den později smetl Ludkovice 7:0.

Triatlonový závod Trnavský kolík 2022

Vítěz Trnavského kolíka Marek Kresta by chtěl prodloužit trať na Papradnou

Patnáctý ročník mezinárodního sprint triatlonu Trnavský kolík vyhrál Marek Kresta. Domácí triatlonista, který momentálně bydlí s přítelkyní Silvií a synem Sebastianem v Luhačovicích, se v Trnavě u Slušovic, Podkopné Lhotě a okolí, v závodu složeném ze 100 metrů plavání, 1 kilometru běhu a 10 kilometrů cyklistiky, prezentoval výsledným časem 33:20.

Fotbalisté Slovácka (bílé dresy) se v 8. kole FORTUNA:LIGY představili na hřišti Mladé Boleslavi.

Další ztráta. Slovácko přišlo v Mladé Boleslavi o výhru v nastaveném čase

Neubránili poslední roh, inkasovali z poslední střely na branku. Fotbalisté Slovácka byli na hřišti Mladé Boleslavi velmi blízko cennému vítězství. O těsný náskok, který jim v závěru první půle vystřelil Merchas Doski, ale v hektickém závěru přišli a po trefě střídajícího Ladislava Krobota v 8. kole FORTUNA:LGY pouze remizovali 1:1.

Prvňáčci Základní školy Fryšták.

VIDEO: Slunečnice na přivítání. Kytičkou v ZŠ Fryšták uvítali deváťáci prvňáčky

Děti jsou moc šikovné, do školy se těšily. Řeč je o letošních prvňáčcích ve fryštácké základní škole. Do lavic jich usedlo celkem devatenáct do třídy 1.A (jejich třídní učitelkou je Lena Minaříková) a devatenáct žáčků do třídy 1.B (jejich třídní učitelkou je Eliška Galíková). "Přejeme jim mnoho krásných zážitků nejen při vzdělávání, ale i při mimoškolních aktivitách," řekl ředitel Základní školy Fryšták Libor Sovadina, kterému děkujeme za snímky i video. 

Noční běh v Holešově 2022

Noční běh v Holešově vyhráli Jakub Janda a Kateřina Ryšánková

Jakub Janda z Prusinovic (Rohálov bike team) vyhrál 6. ročník Franz Josef Kaiser Nočního běhu v Holešově, V závodu dlouhém 10 kilometrů, dosáhl času 38:12. Druhé místo vybojoval Radoslav Šíbl z Fryštáku (Ekodrill Zlín), který byl v cíli o 10 sekund pomalejší. Bronzovou příčku obsadil Ondřej Velička z Bystřice pod Hostýnem (ultramaratonec.cz, 40:05).

Fotbalisté Březnice (černé dresy) slaví historický postup do semifinále Poháru KFS.

Podívejte se: Hrubka brankáře i dvě penalty. Březnice v poháru udolala Fryšták

FOTOGALERIE, VIDEO/ Když domácí v 61. minutě zvýšili na 2:0, tak by při jejich přesile jen málokdo tipoval drama. Hosté však dokázali srovnat a zadělat na nervydrásající konec duelu. Pokutové kopy ale odmítl jejich gólman Mikel, který hrubou chybou dovolil Mňačkovi rozhodnout o historickém postupu Březnice do semifinále Zlínského Poháru KFS. Na jaře příštího roku se představí ve Slušovicích. Druhou dvojici vytvoří Zborovice a Strání.

Pro milovníky dechové hudby.

Milovníci dechovek a bábovek zbystřete. Ve Fryštáku si užijete

Příznivci dechovky a pečení pozor! Zveme vás na hudební akci pro milovníky dechové hudby Valašská veselice + soutěž o nejlepší bábovku.  Dne 10. září od 18 hodin v sále Kulturního domu ZDV Fryšták zahrají Mladá dechovka z Kašavy, DH Miklovci, DH Valaška a další dechové soubory.  

O pohár vládce prázdnin ve Fryštáku

Fotbalovým vládcem prázdnin je mladší přípravka Štípy

Mužstvo Štípy zvítězilo v 1. ročníku fotbalového turnaje mladších přípravek O pohár vládce prázdnin, který se hrál ve Fryštáku. Stříbrnou příčku vybojovala Racková, třetí místo obsadila Hvozdná, čtvrtý skončil domácí fryštácký tým.

Fotbalisté Louky (v oranžovém) o víkendu těsně padli v Kostelci.

I. B třída - sk. B: Obrat Fryštáku řídil hattrickem Křenek

Málo vídaný obrat se odehrál o víkendu v rámci 3. kola I. B třídy skupiny B ve Fryštáku. Třebaže domácí prohrávali s Lužkovicemi již o dvě branky, i díky hattricku Josefa Křenka zápas otočili. Hned devět branek pro změnu bylo k vidění v Tlumačově, kde i přes čtyři vstřelené góly těsně padla snaživá Březnice.

Kvasice v poháru postupují po jednoznačné výhře. Ilustrační foto.

Pohár Zlínského KFS: Vypadl loňský finalista i Baroš. Kvasice daly sedm gólů

Letošní ročník Zlínského Poháru KFS zná své čtvrtfinalisty! Mezi osmičkou nejlepších se představí Březnice či Strání, po prohře 1:4 na půdě Zborovic naopak vypadl loňský finalista z Morkovic. V soutěži už nepokračují ani Vigantice s Milanem Barošem, které doma nestačily na Slušovice. Na nevydařený vstup do I. B třídy úspěšně zapomněl Fryšták, doma přehrál Nedašov 4:1.

Fotbalové Louky (v oranžovém) ve 2. kole I. B třídy skupiny B doma přehrály Tlumačov 3:0.

I. B tř., sk. B: Drtivá výhra Březnice i trable s rozhodčími. Lužkovice uspěly

Lonští účastníci okresního přeboru znovu nezaváhali, Slušovice "B" po úvodních dvou zápasech I. B třídy skupiny B disponují skóre 10:0. Pohodu z minulého ročníku krajské soutěže si přenesla Březnice, která po výhře ve Fryštáku doma zametla s Chropyní. Lužkovice se po dlouhých čtyřech měsících dočkaly výhry, hosté z Holešova "B" nebyli spokojeni s výroky hlavního sudího. „Pan rozhodčí zápas nezvládl, vinou čehož jsme prohráli. Není to poprvé, co se tam něco podobného přihodilo. Kdo na utkání byl, tak si udělá svůj obrázek, chvílemi se divili i nestranní diváci," mrzelo trenéra hostů Miroslava Geráta. Tréninková morálka ve Fryštáku zatím nenaskočila ani v probíhajícím ročníku.

Fotbalisté Veselé (červené dresy) v prvním kole nového ročníku 2022/2023 na domácím hřišti porazili Lužkovice 5:2. Všechny branky vstřelili v úvodní půli.

I. B tř., sk. B: Zvláštní gól i nespokojenost s rozhodčími. Nováčci z OP řádili

FOTOGALERIE/ Nový ročník I. B třídy skupiny B začal ve velkém stylu! V sedmi zápasech celkově padlo 37 branek, v utkání mezi Fryštákem a Březnicí padl netradiční gól. S výroky sudích nebyli spokojeni ani zástupci Louk. Účastníci loňských okresních přeborů z Kroměříže "B" a Slušovic "B" svým soupeřům nedali žádnou šanci.

Fotbalisté Březnice (v černém) v úvodním kole I. B třídy skupiny B v sobotu vyloupili Fryšták, kde uspěli díky dvěma přesným trefám. První však přinesla mnoho emocí a domácího rozčarování.

FOTO a VIDEO: Nedorozumění sudích ve Fryštáku využila mazácky Březnice

Sporný moment rozhodl úvodní duel fotbalové I. B třídy skupiny B ve Fryštáku. A přišel hned v úvodu, kdy hosté využili zmatku po faulu a udělené žluté kartě. Zatímco pomezní sudí nabádal hráče k přerušený rychlé rozehrávky a domácí obránci se nezapojili do hry, hosté pokračovali ve hře a přečíslení dva na gólmana proměnili v první, rozdílový gól.

Vizualizace nového kruhového objezdu ve Fryštácké ulici ve Zlíně

Stavba nového "dočasného" rondelu ve Zlíně brzy vypukne. Hotový má být za týden

Už příští týden, v pondělí 8. srpna, začne stavba dlouho očekávané kruhové křižovatky na výpadovce ze Zlína směrem na Fryšták. Práce by pak měly být dokončeny už 14. srpna. Řidiči proto v této době musí počítat s dopravním omezením. Nový rondel na křižovatce ulic Fryštácká a Okružní vyjde městskou kasu na 3,5 milionu korun.

Fotbalový Fryšták (bílé dresy) si v nadcházející sezoně zahraje pouze I. B. třídu. Ve skupině B by se rád pohyboval v první polovině tabulky.

Špatná tréninková morálka i vyšší věk. Sestup Fryštáku byl logickým vyústěním

Poslední dva zápasy sezony suverénně ovládl, proti Újezdci a Nedachlebicím z nich odešel se skóre 9:2. Skvělé výsledky ale přišly pozdě, fotbalový Fryšták I. A. třídu pro nadcházející sezonu 2022/2023 neudržel. „Pro „A“ to byl špatný ročník. Tým nám zestárl, kluci mají svůj věk, mladých tolik není. Soutěž jsme tak víceméně odehráli s dvanácti třinácti lidmi, sestup byl logickým vyústěním,“ nahlíží pragmaticky na uplynulý ročník místopředseda klubu Jaroslav Hrbáček.

Atletický trojboj 2022.

Atletický trojboj 2022 ve Fryštáku. Zlatý pohár putoval do ZŠ Přílepy

Ve čtvrtek 16. června 2022 jsme na hřišti u naší školy uspořádali atletické závody pro žáky  1. stupně základních škol. Sportovního klání se zúčastnili vybraní sportovci ze ZŠ Martinice, ZŠ Přílepy a ZŠ Fryšták. Závodníci si mezi sebou změřili síly v běhu na 50 m, skoku do dálky a hodu kriketovým míčkem.

Fotbalisté Kunovic (modré dresy) zvládli venkovní duel v Šumicích a slaví záchranu I. A třídy.

I. A třída sk. B: Dolní Němčí zdolalo v derby Hluk, Kunovice slaví záchranu

Fotbalisté Kunovic slaví záchranu v krajské I. A třídě. Svěřenci trenérů Chaloupky a Chramcova v závěrečné čtvrthodině otočili duel v Šumicích a po vítězné přestřelce 4:3 skončí nejhůře dvanáctí. Naději stále živí i předposlední Zlechov, který doma zdolal Nivnici 3:0. Fryštáku naopak triumf nad Újezdcem nestačí.

První ročník mládežnického turnaje na zlínské Letné ovládly naděje divizního Holešova.

Podívejte se: na Letné slavily naděje Holešova, které ovládly VASKY CUP

Premiérový turnaj VASKY CUP, který byl určen chlapcům a dívkám ze starší přípravky, ovládly naděje divizního Holešova. Hráči celku ELKO ve finále kvalitně obsazeného mládežnického klání zdolali Paseky a na stadionu prvoligového Zlína zaslouženě zvedli nad hlavu pohár a na krk si pověsili zlaté medaile.

Fotbalisté vedoucích Osvětiman (tmavé dresy) v sobotu doma podlehli třetím Bojkovicím 2:4.

I. A třída sk. B: Kunovice se dostaly před Zlechov, hráč Újezdce odvolal penaltu

Situace na spodku tabulky krajské I. A třídy skupiny B se dál zamotává. Fryšták sice zůstává se čtrnácti body poslední a sestupu nejspíše neunikne, třináctý však žádný z týmů skončit nechce. V neděli vyrazily za záchranou Kunovice i Koryčany, namočená mužstva uspěla venku a pod tlak dostala Zlechov, který je tři kola před koncem sezony předposlední. Druhý Hluk snížil ztrátu na vedoucí Osvětimany.

Fotbalisté Kunovic (modré dresy) ve 23. kole krajské I. A třídy skupiny B doma remizovali se Zlechovem 2:2.

I. A třída sk. B: Osvětimany poprvé prohrály, Dolní Němčí dohrávalo v devíti

Tak už i na Osvětimany došlo. Lídr krajské I. A třídy skupiny B až ve dvaadvacátém zápase sezony přišel o letošní neporazitelnost. Parta trenéra Pavla Němčického narazila v Nivnici, kde po brankách Radima Straňáka padla 1:2. V čele tabulky má ale před druhým Hlukem luxusní devítibodový náskok. Třetí jsou Bojkovice, čtvrtá příčka patří Těšnovicím.

Fotbalisté Zlechova (zelené dresy) ve 22. kole krajské I. A třídy skupiny zdolali Újezdec 2:1 a přiblížili se záchraně.

I. A třída sk. B: Nedachlebice zdolaly Hluk, Bojkovice doma schytaly výprask

Jediná výhra stačí fotbalistům Osvětiman k triumfu v krajské I. A třídě skupiny B. Parta hrajícího kouče Pavla Němčického bude mít po kontumační výhře nad Koryčany pět kol před koncem sezony luxusní dvanáctibodový náskok před druhým Hlukem, který nezvládl souboj v Nedachlebicích, kde gólem Bartoše ze standardní situace padl 0:1. Výprask 1:6 neschytaly pouze Kunovice v Buchlovicích, ale i třetí Bojkovice doma s Nivnicí.

Fotbalisté Kunovic (bílé dresy) ve 21. kola krajské I. A třídy skupiny B podlehli Nedachlebicím 3:5.

I.A třída sk. B: Dolní Němčí zdolalo Těšnovice, poprvé na jaře vyhrál

Fotbalisté Dolního Němčí i Újezdce se konečně dočkali a poprvé na jaře urvali v krajské I. A třídě všechny body. Osmý tým tabulky pod vedeným Zdeňka Skopala v domácím prostředí zdolal Těšnovice 2:1, parta kouče Zdeňka Šebesty si zase stejným poměrem poradila s Buchlovicemi, které závěrečných třicet minut odehrály v deseti, protože se jim zranil hráč a na lavičce nikoho neměly. Obrovské problémy se sestavou měly hlavně Koryčany, které podlehly Bojkovicím 0:5.

Fotbalisté Zlechova (zelené dresy) ve 20. kole krajské I. B třídy skupiny C přehráli doma Dolní Němčí 3:0.

I. A třída sk. B: Osvětimany spasil náhradní gólman, trenér Šebesta byl vyloučen

Až trefa náhradního brankáře Vojtěcha Kučery, který nastoupil na hrotu útoku, z nastaveného času zajistila fotbalistům Osvětiman výhru nad Kunovicemi. Lídr krajské I. A třídy skupiny C v nedělním zápase zdolal okresního rivala 3:2 a zvýšil náskok v čele tabulky na devět bodů, protože druhý Hluk pouze remizoval v Bojkovicích 2:2. Na poslední místo po domácí porážce s Těšnovicemi klesl Fryšták, jenž vedl 2:0 a dohrával proti deseti, přesto nemá ani bod.

finále stolně tenisového Poháru Zlínský švec 2022, PPK Malenovice.

Ve stolně tenisovém poháru Zlínský švec triumfovaly Malenovice

Kolektiv PPK Malenovice v sestavě Milan Kolařík, Pavel Vítek, Martin Holiš, Zdeněk Klímek vyhrál 15. ročník stolně tenisového poháru družstev Zlínský švec. Malenovice ve finále porazily tým zlínských Orlů (Tomáš Hochfelder, Kristýna Bezděková, Ondřej Vavrys, Gábina Bezděková).

Fotbalisté Hluku (modré dresy) zdolali v sobotním zápase 19. kola krajské I. A třídy skupiny B Nivnici 3:2 a upevnili si druhé místo v tabulce.

I. A třída sk. B: Osvětimany ztratily první body, Zlechov padl po jediné střele

Fotbalisté Osvětiman až v osmnáctém letošním zápase ztratili první body. Suverénní lídr v neděli zaváhal na hřišti v Újezdci, kde bez Veliče Šumulikoského remizoval 2:2. Druhý Hluk ztrácí na okresního rivala sedm bodů. Poslední zůstává Zlechov, který prohrál v Těšnovicích 0:1. Venku neuspěly Nedachlebice, Kunovice podlehly Bojkovicím.