Kreativ

ŠTÍTEK: Fryšták

Desetiletý Hugo Mikl z Fryštáku se věnuje golfu už od svých čtyř let.

Hugo, golfový talent z Fryštáku, v poslední době září

Desetiletý Hugo Mikl z Fryštáku se věnuje golfu už od svých čtyř let. Hodiny strávené na trénincích a hřišti letos začaly nést své ovoce. Hugo má za sebou mimořádně vydařenou sezónu a je více než jasné, že na české golfové sezóně se objevil velký talent. Příkladně tak reprezentuje svůj domovský klub, Golf Club Lázně Kostelec u Zlína.

Ilustrační foto.

Děti by měly vědět, v jaké době vyrůstali rodiče

Nástup komunistů k moci, pražské jaro, normalizace, listopadová revoluce. Zrůdné procesy 50. let, zastírání pravdy, všude přítomná cenzura, nesvoboda a stádní kultura. Co vědí žáci základních škol o minulém režimu a jak se učí po třiceti letech od sametové revoluce téma socialistické éry na základních školách?    

Ilustrační foto.

Modernizace sociálních zařízení. Kraj usiluje o dotaci

Rada Zlínského kraje schválila čtyři investiční záměry. Zároveň pověřila Odbor investic zajištěním přípravné dokumentace na tyto čtyři projekty, na které chce kraj získat dotace z evropských fondů a ze státního rozpočtu.

Před čtyřiceti lety zahájila svoji činnost Mateřská škola ve Fryštáku v Komenského ulici.

Čas jako voda utíká. Školkou ve Fryštáku už prošlo 4166 dětí

Ať se to zdá neuvěřitelné, před čtyřiceti lety zahájila svoji činnost Mateřská škola ve Fryštáku v Komenského ulici. Byla vybudovaná v rámci „akce Z“, a to jako dar občanů města Fryštáku k Mezinárodnímu roku dítěte. Stavba školy byla zahájena v roce 1977 a stála v té době celkem 5 milionů.   

Kapela Fleret.

Ve Fryštáku zahraje kapela Fleret

Skupina Fleret, která už jednoznačně patří mezi legendy na naší hudební scéně, zahraje ve Fryštáku. Koncert pořádá Město Fryšták v rámci oslav Mezinárodního dne studenstva.

Dny města Fryštáku 2019

Dny města Fryštáku nabídly dechovku, ochutnávky či tvořivé dílničky

Město Fryšták je už více než 10 let pořadatelem farmářských trhů, které se konají pravidelně čtyřikrát do roka (dle ročních období) na náměstí Míru. Ty letošní podzimní se nesly ve znamení „Dnů města Fryštáku“ – akce, která si dala za úkol představit široké veřejnosti nejenom zdejší neziskový sektor, ale také zájmovou uměleckou činnost – prezentovanou zdejší pobočkou ZUŠ Morava. 

Kejklířský jarmark

Víkend na Zlínsku nabídne kejklíře i festivaly plné dobrot a hudby

Ve Valašských Kloboukách můžete ochutnat dobroty z mezinárodních kuchyní, ve Fryštáku zase tradiční valašské pokrmy nebo si zajděte na podzimní jarmark. Zlín pak nabízí oblíbený pohodový festiválek Lešetín Fest, rodinnou akci Běž! Běž!, ale také Kejklířský jarmark. V Otrokovicích si na své přijdou zase příznivci plastikových a papírových modelů. 

První školní den na Základní škole Svisle v Přerově

První den školy si užili i prvňáčci na ZŠ Svisle

/FOTOGALERIE/ Přerovské školy se po prázdninách opět zaplnily dětmi. Slavnostní přivítání čekalo i prvňáčky na Základní škole Svisle - na společném setkání dostali drobné dárky a seznámili se s učitelkami, které je pak zavedly do tříd. Děti začínají už od první třídy s výukou angličtiny a informatiky, ale mohou si vybrat i ze široké nabídky kroužků.

Předposlední týden v srpnu 2019 byly lesy na Valašsku plné hub. V Beskydech bylo také plno křemenáčů.

Houbaři mají žně. Ochráncům přírody přidělávají starosti

Houbové žně začaly. Lidé nosí z lesů plné košíky a ze všech koutů republiky hlásí, že nastala pravá houbařská sezóna. Podle mykologa Jiřího Polčáka jsou i na Zlínsku místa, kde by mohli být houbaři úspěšní. Jižně od Zlína prý ale nepochodí.  

futsalista Pavel Krajča

Akademický futsalista roku Pavel Krajča se chystá navštívit Kubu

ROZHOVOR/ Na poslední futsalovou sezonu bude Pavel Krajča určitě rád vzpomínat. V červenci byl rodák z Fryštáku v Brně vyhlášený nejlepším akademickým futsalistou roku 2019. Šestadvacetiletému studentovi UTB Zlín se dařilo v druholigovém dresu mateřského klubu VŠSK Zlín. Nastupoval také za akademickou reprezentaci Česka.  

Radost Bohemians a zklamání Olomouce.

Neskutečný obrat. Výhru Bohemians trefil v závěru Bartek

Hodinu hry neměli žádnou šanci a prohrávali 0:2. Přesto nakonec slavili vítězství 3:2. O kom je řeč? O fotbalistech Bohemians, kteří ve svém Ďolíčku tímto výsledkem udolali Olomouc. Že se vám to zdá povědomé? Ano, stejný husarský kousek se klokanům povedl minulý rok v září. Jen tentokrát na hřišti Olomouce.

Sigma na Bohemians. Ilustrační foto

Déjà vu! Sigma ztratila dvougólový náskok a prohrála na Bohemians

Olomoučtí fotbalisté prohráli na hřišti Bohemians 2:3. Po velenudném prvním dějství vedli 1:0 a navíc přidali na začátku druhé půle další branku. Jenže nakonec stejně jako před rokem v domácím prostředí museli po závěrečném hvizdu sledovat radost Klokanů, kteří slavili velký obrat.

Veselá - fotbalové oslavy

Fotbalová Veselá při oslavě 55. výročí odměnila své legendy

Pětapadesát let organizované kopané v obci oslavila o uplynulém víkendu TJ Sokol Veselá. Účastník I. B třídy představil svou historii, ocenil své legendy a celé oslavy orámovalo přátelské utkání starých gard Veselé a bývalých ligových hráčů Fastavu Zlín.  

Sahara Open ovládli Johani

Sahara Open ovládli Johani

Výběr Johani ovládl turnaj v plážovém pétanque - Sahara Open, který je jedním z otevřených turnajů Slováckého léta. V konkurenci 15 týmů skončili na druhém místě v této klasické francouzské společenské hře Pardálové, z bronzu se radovali Žraloci.  

Fryšták chce rychle zpět do kraje

Fryšták chce rychle zpět do kraje

Řada fotbalových klubů postup zvažuje. Ne ale ve Fryštáku, jehož výběr s přehledem ovládl I. B třídu skupinu B. „Postup přijímáme, nejraději bych nás už ale viděl opět v kraji, kde jsme čtyři pět let působili, fotbalově nám nejvíce seděla a byla i logisticky nejlepší,“ netají se šéf fryštácké kopané Vratislav Rudolf.

Zkušený malenovický útočník Petr Páleníček skóroval třikrát do sítě Fryštáku i Veselé. Foto: pro Deník/Jan Zahnaš

Páleníček vstřelil dva hattricky za sebou: Nejsem sólista, abych slavil

Hattrick? Bravo, ale občas se povede. Dva hattricky ve dvou zápasech po sobě? Výjimečný počin a skvělá vizitka střelce! A povedl se Petru Páleníčkovi v krajské I. B třídě skupiny B. Zkušený šestatřicetiletý fotbalista přispěl třemi góly k výhře Malenovic nad Sokolem Veselá 3:0.  

Zkušený malenovický útočník Petr Páleníček skóroval třikrát do sítě Fryštáku i Veselé. Foto: pro Deník/Jan Zahnaš

Páleníček vstřelil dva hattricky za sebou: Nejsem sólista, abych slavil

Hattrick? Bravo, ale občas se povede. Dva hattricky ve dvou zápasech po sobě? Výjimečný počin a skvělá vizitka střelce! A povedl se Petru Páleníčkovi v krajské I. B třídě skupiny B. Zkušený šestatřicetiletý fotbalista přispěl třemi góly k výhře Malenovic nad Sokolem Veselá 3:0.  

Zkušený malenovický útočník Petr Páleníček skóroval třikrát do sítě Fryštáku i Veselé. Foto: pro Deník/Jan Zahnaš

Páleníček vstřelil dva hattricky za sebou: Nejsem sólista, abych slavil

Malenovice – Hattrick? Bravo, ale občas se povede. Dva hattricky ve dvou zápasech po sobě? Výjimečný počin a skvělá vizitka střelce! A povedl se Petru Páleníčkovi v krajské I. B třídě skupiny B. Zkušený šestatřicetiletý fotbalista přispěl třemi góly k výhře Malenovic nad Sokolem Veselá 3:0.  

FORTUNA:LIGA, 3. kolo skupiny o udržení, Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram

Příbram v Ďolíčku zlomila venkovní prokletí

Praha /FOTOGALERIE/ – Teprve podruhé v letošní sezoně zvítězili na hřišti soupeře. Poprvé od 7. prosince, kdy vyhráli na Dukle (2:1). Stalo se tak ovšem v ten nejdůležitější moment. Příbramští fotbalisté zvládli přímý souboj o třináctou příčku, když ve vršovickém Ďolíčku porazili Bohemians Praha 1905 4:1 a přiblížili se tak záchraně ve FORTUNA:LIZE, protože opustili barážové pásmo, kam odsunuli právě svého úterního soupeře.

Vizualizace - napojení stávající sítě komunikací Zálešná X a Zálešná XI 
(z druhé strany).

Kdy se dočká Zálešná potřebného obchvatu?

„Pamatuji si, že když jsme se v roce 1970 stěhovali na Zálešnou, tak nám to rodiče vymlouvali. Říkali, že se tam bude bourat, že tam bude stát obchvat,“ vzpomínal třiaosmdesátiletý Vojtěch Janků, který v půldomku na Zálešné „dvojce“ bydlí bezmála půl století.  

Fotbalisté Slovácka (v bílých dresech) proti Bohemians 1905

Petr Reinberk: Teď musíme sbírat body v nadstavbě

/ROZHOVOR/ Petr Reinberk na jaře příliš zápasů neodehrál. Vinou zranění téměř měsíc pauzíroval. Proti pražským Bohemians se postavil na levý kraj obrany od úvodní minuty a dokonce si mohl zaknihovat dvě branky. První hlavičku mu Fryšták lapil a druhá šance skončila jenom na tyči.

Fotbalisté Slovácka (v bílých dresech) proti Bohemians 1905

Petr Reinberk: Teď musíme sbírat body v nadstavbě

Petr Reinberk na jaře příliš zápasů neodehrál. Vinou zranění téměř měsíc pauzíroval. Proti pražským Bohemians se postavil na levý kraj obrany od úvodní minuty a dokonce si mohl zaknihovat dvě branky. První hlavičku mu Fryšták lapil a druhá šance skončila jenom na tyči.