Kreativ

ŠTÍTEK: Fryšták

Ilustrační foto.

I. A třída: Skaštice byly bod od oslav. Kouč Durďa je blízko pátému postupu

Vteřiny od postupových oslav byli o víkendu fotbalisté Skaštic. Vyrovnání Bojkovic v nastavení tak lídra I. A třídy skupiny B nutí v posledních dvou kolech soutěže bodovat. Ve skupině A je nejblíže Nevšová, která vyválčila důležitou výhru v Nedašově. Zde čeká na její zaváhání rezerva Valašského Meziříčí, aktuálně s bodovou ztrátou.

Fair Play ve Fryštáku. Ilustrační foto.

V Tescu můžete hlasovat i pro Fair Play

Setkání netradičních sportů a umění v jednom čase a na jednom místě. To je smysl celodenního festivalu Fair Play, jehož osmý ročník se bude konat v sobotu 23. června v areálu Activity parku Všemina.

Ilustrační foto fotbal

I. A třída: Buchlovice ukončily sérii osmi jarních výher Žalkovic

Celou řadu překvapivých výsledků přineslo 22. kolo I. A třídy. Ve skupině A si na lídra vyšláply poslední Vlachovice, ale protože jejich největší rival Valašské Meziříčí B také prohrál, Nevšová je dál ve vedení. V „béčku“ pro změnu lídr ze Skaštic vyhrál až na penalty, ovšem více zaujalo vítězství Buchlovic. Ty totiž v Žalkovicích připravily domácí o sérii osmi jarních výher v řadě!

Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) ztratili s Bohemians 1905 dobře rozehraný zápas a nakonec doma pouze remizovali 1:1.

Tohle bolí! Ševci ztratili výhru s Bohemians v nastaveném čase

Mysleli si, že už je hotovo, ale šeredně se spletli. Fotbalisté Zlína po vyřazení v semifinále MOL Cupu nezvládli důležitý ligový duel s Bohemians 1905. S Pražany ve 26. kole HET ligy pouze remizovali 1:1. Na vedoucí trefu Ubonga Ekpaie odpověděl v nastaveném čase Martin Hašek mladší.

Ilustrační foto

I. A třída: Nedašov utrpěl debakl, Skaštice opět padly

Rezerva valašského Meziříčí v 18. kole I. A třídy ovládla přestřelku ve Viganticích a využila volného losu Nevšové k jejímu vystřídání v čele skupiny A. V „béčku“ utrpěly druhou porážku sezony a také v řadě Skaštice, jejíž náskok v čele klesl na pět bodů.

Ilustrační foto.

Vysočina na Bohemians potřetí v řadě dohnala jednogólové manko

Praha - Libují si v sériích. Po čtyřech výhrách za sebou a dvou následných porážkách fotbalisté Vysočiny navazují další šňůru. Tentokráte je remízová a čítá už tři uzlíky. Ten poslední navázali v parném sobotním odpoledni, když v pražském Ďolíčku obrali domácí Bohemians o bod za remízu 1:1.

Ilustrační foto

I. A třída: lídři vydřeli výhry

Třebaže byli ve velmi složité roli, nakonec vyválčili povinná vítězství. Na něj se nadřel hlavně lídr I. A třídy skupiny B ze Skaštic, který v poločase prohrával, ale nakonec udržel v Nivnici neporazitelnost.

Oprava cesty. Ilustrační foto

Chystá se oprava silnice z Chvalčova do Rajnochovic

Začít měla v závislosti na počasí už totp ondělí 19. března a potrvá až do 30. listopadu: řeč je o opravě frekventované krajské silnice II/437 v úseku začínajícím za Chvalčovem a končícím u křižovatky s místní komunikací na Rajnochovice. „Řidiče čeká v místě částečná uzavírka.

Fotbalové utkání HET ligy mezi celky Bohemians Praha 1905 a FK Teplice 18. března v Praze. Vpravo se raduje David Bartek z branky.

FOTO: Bohemians Praha - FK Teplice 2:0

Praha - Fotbaloví Skláři z Teplic prohráli v Praze na Bohemians 0:2 a nenavázali tak na svůj předchozí výkon z domácího duelu se Zlínem. Góly vítězů dávali Bartek a Hůlka. Nejvyšší soutěž má nyní reprezentační pauzu, po ní čeká Šmejkalovo družinu doma duel se Spartou.

Lukáš Sadílek z 1.FC Slovácko.

Lukáš Sadílek: Chceme odčinit vyřazení z poháru

ROZHOVOR / Lukáš Sadílek chtěl před sezonou ze Slovácka odejít, nakonec po domluvě zůstal a dnes nelituje. V posledních šesti ligových kolech nastoupil v základní sestavě a v kariéře zatím prožívá nejvydařenější období. 

Zimní liga ve Fryštáku

Kocovina slavila titul v Zimní fryštacké lize ještě v neděli pozdě večer

Ve Fryštáku se slaví, protože domácí mužstvo Kocoviny získalo titul v místní Zimní lize v malé kopané. Stříbrnou příčku ve 13. ročníku soutěže, která byla letos také 2. ročníkem Memoriálu Martina Trojáka, obsadil kolektiv Poskládaných, třetí místo vybojovala Kašava. Nejlepším brankářem dlouhodobého turnaje byl vyhlášený Martin Mikel (Kocovina), nejlepším střelcem se stal autor 18 gólů Jakub Beránek (Poskládaní).    

Průmyslová zóna Holešov. Ilustrační foto

Radní kraje mění pravidla pro řízení projektu průmyslové zóny v Holešově

Nová pravidla pro řízení projektu Strategické průmyslové zóny Holešov schválila tento týden Rada Zlínského kraje. Krok navazuje na organizační a personální změny uskutečněné už loni. „Nově schválená pravidla přispějí k efektivnějšímu řízení projektu, ke snížení jeho administrativní zátěže a zároveň také k lepší spolupráci odpovědných subjektů při jeho realizaci,“ prohlásil hejtman Jiří Čunek.

Učitelka Helena Uhříková z 5. B  základní školy ve Fryštáku. Písemky z českého jazyka.

Znáte „přecedu“ nebo „já sem“?

„Někdy už zvažuji, že nebudu používat červenou. Dětem se to nelíbí. Ale když si mají samy dělat opravu, tak hledají, co mají špatně. Tápou. A proto červená je jasnější,“ usmívá se nad písemkami svých malých svěřenců třídní učitelka Helena Uhříková. Děti z 5. B základní školy ve Fryštáku psaly pololetní písemku z českého jazyka. Blíží se konec prvního pololetí.

Tomáš Navrátil Hulmenská desítka 2018

Zápisník Lubomíra Hotaře

Atleti z našeho regionu si podmanili Zimní běh kolem Bečvy. V 8. ročníku oblíbeného lednového podniku sbírali na Přerovsku úspěchy v absolutním pořadí v závodu mužů i žen a vyhráli i některé veteránské kategorie.  

Ilustrační foto.

Nedal pokoj své bývalé přítelkyni. Hrozí mu rok vězení

Celý měsíc kontaktoval jednačtyřicetiletý muž nepřetržitě svou bývalou šestatřicetiletou přítelkyni. Skončil ve vazbě, kde si počká na rozsudek. Dopustil se zřejmě hned dvou trestných činů - nebezpečné pronásledování a nebezpečné vyhrožování. Za mřížemi by mohl recidivista skončit až na jeden rok.

Zimní liga v malé kopané ve Fryštáku

Zápisník Lubomíra Hotaře

Sportovní rok 2018 ve Zlínském kraji se rozbíhá pozvolna. Ale už na první lednový víkend je v našem regionu nachystaný pestrý program. Poběží se oblíbený Běh na 2 míle ve Zlíně, koná se Trailový běh Tří králů v Otrokovicích, ve Vlčnově pořádají kvalitně obsazený nohejbalový turnaj a stolní tenisté mají svoje regionální přebory ve Slavičíně.