Kreativ

ŠTÍTEK: Fryšták

Ilustrační foto.

I. B třída, skupina B: Louky zaskočily Fryšták, Chropyně zastavila Tečovice

V předposledním kole podzimní části I. B třídy skupiny B došlo k několika překvapením. Ještě nedávno poslední Louky na domácí půdě obraly silný Fryšták, se kterým remizovaly 1:1. Vedoucím Tečovicím skončila šestizápasová vítězná šňůra, když nedokázaly skórovat na půdě Chropyně, kde padly 0:1. Veselá prohrávala s oslabeným Tlumačovem 0:2, i díky koncertu ve druhém poločase nakonec brala tři body.

Slávisté doma porazili Slovácko 2:0.

Šťastná ruka trenéra. O výhře Slavie rozhodli střídající hráči

/FOTOGALERIE/ Po reprezentační přestávce se fotbalisté Slavie připomněli svým fanouškům domácí výhrou. V Edenu přehráli Slovácko 2:0. Na góly se čekalo 78 minut hry, kdy se trefil M. Jurásek a v závěrečné minutě pak dal výsledku konečnou podobu Jurečka. Oba hráče poslal trenér Slavie Jindřich Trpišovský na trávník až během druhé půle.

Barevný týden.

Barevný týden v ZŠ Fryšták. Na řadu přišla i pyžama

Na konci září naše třída 9.B ZŠ Fryšták přemýšlela, jak si zpříjemnit první podzimní dny. Rozhodli jsme se proto uspořádat pro spolužáky naší školy barevný týden. Všichni žáci naší školy přijali tento netradiční týden s nadšením a každý den otvírali doma své skříně, aby zde našli to správně barevné oblečení na druhý den. Černé barvě patřilo pondělí, růžové a červené bylo úterý, bílá a šedá středa, modrý čtvrtek a v pátek přišla na řadu pyžama.

Tečovice zvítězily také v dalším zápase I. B třídy skupiny B

I. B tř, sk. B: Vyloučení trenéra, omluva kolegovi i gólový start otce se synem

I. B třída skupina B o víkendu bavila, divákům nabídla hned 36 gólů! Sedm branek padlo ve Fryštáku, Hvozdné a Chropyni, po pěti v Kostelci a Březnici. Ze hřiště posledně jmenovaného týmu si červenou kartu odnesl trenér hostující Dolní Lhoty, který byl vykázán na tribunu. V dresu Holešova B si zahráli Miroslav Gerát i jeho syn Marek, oba se navíc gólově prosadili!

Adaptační pobyt na Rusavě.

Šesťáci z Fryštáku si užili adaptační pobyt na Rusavě

Na druhý týden školního roku jsme se moc těšili. Čekal nás seznamovací pobyt s našimi novými spolužáky a paní učitelkou Marcelou Klapilovou, která se o naši třídu bude starat na druhém stupni. Ve středu 13. září jsme se sešli na školním dvoře a o půl deváté vyrazili pěšky směr Rusava. Cesta byla dlouhá, ale zvládli jsme to. Před obědem jsme došli do penzionu U Bílého koně. Tam už nás čekaly naše instruktorky – Miluše Šafářová, Helena Ondrášová a Klára Ondrášová. Ubytovali nás v krásných srubech, ve kterých se nám moc líbilo. 

Fotbalisté Slovácka B (bílé dresy) v 11. kole MSFL remizovali s Rosicemi 2:2.

Ani šest hráčů z ligy nepomohlo. Slovácko B promrhalo vedení 2:0, je poslední

Ani šest borců z kádru trenéra Martina Svědíka fotbalistům Slovácka B tolik potřebnou výhru nepřineslo. Celek z Uherského Hradiště v zápase 11. kola MSFL promrhal vedení 2:0, kterou mu brankami zařídil útočník Ondřej Mihálik, doma s Rosicemi pouze remizoval 2:2 a zůstal poslední. O dělbě bodů v závěru rozhodl hostující Jiří Koláčný.

Fotbalisté Tečovic ovládli šlágr kola v Holešově. Na čele tabulky si vypracovali ještě větší náskok.

I. B tř, sk. B: Hvozdná vyhrála vyhrocené derby ve Veselé. Kapitán Příluk chytal

Nováček z Hvozdné potvrdil skvělý podzim, uspěl také na hřišti Veselé. Hostům se nelíbilo vyloučení, domácí pro změnu byli zaskočeni rétorikou soupeře. „Trenér Hvozdné před začátkem druhé půle nabádal své hráče, aby dojížděli ty naše, s úmyslem je zranit. Toto jsem za celou kariéru nezažil, je to pod úroveň,“ zlobil se hrající kouč Veselé Tomáš Dujka. Tečovice ve šlágru I. B třídy skupiny B vyloupily Holešov B, do branky Příluk se dostal kapitán Zdeněk Julina, který vychytal vítězství. Dolní Lhota zaskočila Fryšták, toho pohoršil výkon hlavního arbitra. 

Fotbalisté Tečovic si poradili s Veselou.

I. B tř. sk. B: Rozjeté Tečovice skolily Veselou, Fryšták porazil Březnici

Fotbalisté Tečovic nezastavují. Zvítězili počtvrté v řadě, jejich formu v 9. kole I. B třídy skupiny B odnesla Veselá. Fryšták potvrdil poslední divoké vítězství ze Záhlinic, dokázal si poradit s oslabenou Březnicí. Vyrovnané trio na čele doplňuje rezerva Holešova, která nezaváhala v Chropyni. Louky ani ve druhém zápase neuspěly pod novým trenérem, který po špatném začátku nahradil Petra Látala.

Fotbalisté Tečovic (žluté dresy) zvítězili v Loukách 2:1.

I. B tř., sk. B: Fryšták ustál divoký zápas. Derby posledních nováčků bez vítěze

Fryšták po předchozích utkáních zabral, po výborném rozjezdu se však dočkal teprve druhé výhry z uplynulých pěti zápasů. Aktuálně třetí mužstvo soutěže zvítězilo v divokém duelu na půdě nováčka v Záhlinicích, kde smazalo dvoubrankovou ztrátu. Derby mezi Loukami a Tečovicemi lépe skončilo pro hosty, utkání posledních dvou postupujících mančaftů z okresního přeboru mezi Slušovicemi B a Hvozdnou skončilo smírně.

Dělání smutky zahání.

Dělání smutky zahání. Školáci z Fryštáku vyrazili směrem Lukoveček

V pondělí 11. září jsme ihned po zvonění vyrazili směrem Lukoveček. Obě třídy - 4. A i 4. B - se daly do veselého povídání a svižného tempa. Cestou po Andrýskově naučné stezce jsme pozorovali sóju na poli a také sklizeň kukuřice. U kapličky v Lukovečku jsme měli chvilku na svačinku, kterou jsme se pořádně zasytili a vyrazili k Obecnímu domu.

Derby mezi Tlumačovem a Záhlinicemi patřilo hostům.

I. B tř., sk. B: Šok! Kostelec připravil Fryštáku první prohru. Co další derby?

Znovu se ukázalo, jak je derby nevyzpytatelné. Fotbalisté Kostelce, kteří před víkendem získali v pěti zápasech jediný bod a byli poslední, v neděli odpoledne vyloupili vedoucí Fryšták, ten přitom do té doby neprohrál! Trenér domácích Jiří Málek si po zápase nebral servítky. Tlumačov v dalším derby vyhrál v Záhlinicích, Holešov B uspěl na půdě Veselé. Ta poodkryla zdravotní stav zraněných hráčů. Jak se zamotala tabulka?

Fotbalisté Holešova B (bílo-černé dresy). Ilustrační foto.

I. B třída, skupina B: Holešov B vyhrál 9:1! Lošťák ze Slušovic udeřil soupeře

Rezerva fotbalového Holešova doma znovu úřadovala. Minulý víkend to odnesly Louky, proti kterým po poločase vedla 8:0, šest gólů nasázel Jakub Chudárek, který do druhé půle už nenastoupil. Březnice zapsala první výhru sezony, připravila úvodní prohru Tečovicím. Fryšták po derby ve Hvozdné zůstává neporažen, utkání otáčel v závěru, ve kterém přežil i penaltu. Příluky si vyšláply na B-tým Slušovic, hostující Lošťák po úderu soupeře nehrál ani půl hodinu.

Fotbalisté Slovácka B (bílé dresy) ve 4. kole MSFL na kunovické Bělince podlehli Třinci 2:3.

Stíhací jízda začala pozdě. Slovácko B podlehlo Třinci, Fryšták dostal tři góly

Fotbalisté Slovácka B dál čekají ve třetí lize na první letošní výhru. Rezervní tým z Uherského Hradiště po dvou remízách zaznamenal v MSFL další porážku. Svěřenci trenérů Němčického a Šuškavčeviče v neděli dopoledne neuspěli proti Třinci, Slezanům na kunovické Bělince podlehli 2:3 a v tabulce klesli na patnácté místo.

Skupina nadšenců pro RC modely z Fryštáku

Skupina modelářských nadšenců z Fryštáku se představuje

Jsme skupinka, která se věnuje RC (rádiem řízených) modelům, převážně autům. Scházíme se už 5 let a sdružujeme lidi, kteří jsou stále tak trochu dětmi a nestydí se za to. V rámci společných akcí pořádáme RC expedice, což jsou vlastně společné procházky pro celé rodiny, kde kolem nás běhají děti a pejskové, ale hlavně jezdí naše modely. Často je naším cílem hrad, rozhledna, ale i neznámé údolí s potokem. 

Fotbalisté Veselé (bílé dresy. Ilustrační foto.

I. B. tř., sk. B: Barumka přála domácí Veselé i Hvozdné. Holešov smetl nováčka

Šlágr kola mezi Veselou a Slušovicemi B lépe skončil pro domácí, kteří napravili špatný vstup do sezony a derby ovládli 3:0. V době barumky hrála doma i Hvozdná, ta si v dalším víkendovém zápase s blízkým soupeřem z Kostelce poradila 3:1, díky čemuž má po třech utkáních šest bodů. Holešov B přibrdil nováčka soutěže z Dolní Lhoty, zvítězil suverénně 5:0. Stoprocentní zůstávají Fryšták a Tečovice.

Fotbalisté Fryštáku vyhráli i druhý zápas letošní sezony. Ilustrační foto.

Křenek a Hřebačka z Fryštáku vyřídili Holešov B

Fotbalisté Fryštáku v dohrávce 1. kola I. B třídy skupiny B přehráli Holešov B 3:0. O dvě branky domácích se postaral kanonýr Křenek, další gól přidal Hřebačka. Toto duo v úvodních dvou zápasech sezony celkem nastřílelo 9 gólů! „Pepa opět čaroval, první branku dal neuvěřiteleně do protipohybu. Dařilo se i Honzovi, přitom jsem ho musel obětovat na pozici krajního beka,“ vysvětlil taktické pokyny kouč Fryštáku Jiří Málek.

Ve 2. kole I. B třídy skupiny B prohráli fotbalisté Záhlinic (v červeném) doma s Hvozdnou 3:4.

I. B tř., sk. B: Dolní Lhota si vyšlápla na Veselou. Holešov B rozdrtil Březnici

První kompletní kolo nového ročníku přineslo překvapivé i divoké výsledky. Nováček skupiny z Dolní Lhoty doma porazil problémy sužovanou Veselou, Holešov B nešetřil třetí tým loňské sezony z Březnice, který vyloupil 6:0. Řádily i Slušovice B, Fryšták rozebral Příluky. V sedmi zápasech celkem padlo 40 gólů!

Fotbalisté Tečovic (v modrém) v úvodním kole nového ročníku I. B třídy skupiny B doma porazili nováčka z Hvozdné 2:0.

I. B třída skupina B: Slušovice B přehrály nováčka. Tři duely byly odloženy

V původním termínu se odehrály jen čtyři zápasy 1. kola I. B třídy skupiny B. Slušovice B úspěšně začaly sezonu na půdě nováčka ze Záhlinic, se kterými si díky čtyřem gólům Večeři poradili třígólovým rozdílem. Dvakrát však nechaly utkání zdramatizovat. Omlazený kádr Chropyně téměř ztratil vedení 3:0, které držel ještě v 85. minutě. Do Tečovic přijel pozdě rozhodčí. Tři nedělní utkání se neuskutečnily. Co k tomu řekli zástupci domácích mančaftů? A kdy by se duely měly odehrát?

Fotbalisté Veselé (bílé dresy). Ilustrační foto.

I. B tř. sk. B – Jak se změnily kádry? Kdo skončil? Dva kluby mají nové trenéry

Výrazné změny se udály u nováčka soutěže ze Záhlinic, zajímavý přesun poté mezi rivaly z Fryštáku a Kostelce. Také před sezonou 2023/2024 někteří fotbalisté pověsili kopačky na hřebík. Dochází i na přerušení kariéry základního stavebního kamene týmu. Kdo přišel o největší opory? Jaké mužstvo vstoupí do sezony bez trenéra?

Útočník Slovácka Filip Vecheta (v bílém dresu) při zápase s německým Kielem.

Trefa Havlíka neplatila. Slovácko těsně podlehlo druholigovému Kielu

Fotbalisté Slovácka na herním soustředění v Rakousku prohráli i druhý duel. Svěřenci trenéra Martina Svědíka po řeckém Olympiakosu Pireus nestačili ani na Kiel, soupeři z druhé německé ligy podlehli těsně 0:1. Středeční duel, který mnoho šancí nepřinesl, v 17. minutě rozhodl Pichler.

Šlágr fotbalové Hvozdné a Štípy.

Los I. B třídy skupiny B: Hvozdnou brzy čeká derby. Šlágr hned na úvod sezony

Krajské soutěže, včetně I. B třídy skupiny B, se rozjedou první srpnový víkend. U nové sezony mimo jiné bude také vítěz loňského ročníku zlínského okresního přeboru z Hvozdné, který první dva zápasy začne na venkovních hřištích. Ve třetím kole, svém úvodním domácím, v derby nastoupí proti Kostelci.

Fotbalisté Lužkovic (červené dresy) přehráli druhou Veselou. Ilustrační foto.

I. B třída skupina B: Lužkovice v derby přehrály Veselou. Kouč Tlumačova končí

Dvě lákadla přineslo závěrečné kolo I. B třídy skupiny B – Březnice doma otočila duel s Fryštákem, čímž mu znemožnila posun na druhé místo. S jistotou této pozice odjížděla na derby v Lužkovicích favorizovaná Veselá, která však hladce prohrála. Přístup k utkání rozladil kouče hostů Tomáše Dujku, domácí naopak vyhráli poprvé od konce dubna. Po nepovedené sezoně u Tlumačova končí hlavní trenér. Všechny zápasy patřily domácím mužstvům. Jak vypadá tabulka po konečném 26. kole?

Fotbalisté Kroměříže B (černo-bílé dresy).

I. B třída skupina B: Šlágr mezi Kroměříží B a Veselou přinesl 10 branek

Hlavním lákadlem předposledního zápasu sezony I. B třídy skupiny B byl střet druhé Veselé a už jisté postupující Kroměříže B. Domácí šli do vedení, následně přišel uragán Hanáků. Desetigólové utkání nakonec debakl nepřineslo. Sestupující Jaroslavice vstřelily šest branek Lužkovicím, čtyřikrát se prosadil Paníček. Stejný počet gólů Křenka pomohl k jasné výhře Fryštáku.

Samosběr jahod na Jahodové farmě v Holešově.

Sezona jahod je tu. Za kolik je na Zlínsku koupíte?

Jahody. Kdo by je neměl rád? Samotné, se smetanou, v milkshake, v bublanině. Možností je nespočet. Na konci května začíná sezona. Deník, zjišťoval, za kolik se dá koupit kilo jahod ve Zlíně a kde se na Zlínsku připravují samosběr.

Jaroslavice (modré dresy). Ilustrační foto.

I. B třída skupina B: Jaroslavice sestoupily. Kroměříž B řádila ve Slušovicích

Letošní ročník I. B třídy skupiny B zná svého sestupujícího. Pouze okresní přebor si v příští sezoně zahrají Jaroslavice, které o minulém víkendu padly s Březnicí 1:5. Ludkovice naopak doma porazily Chropyni, čímž se svému poslednímu soupeři, stejně jako Loukám, přiblížily na pouhé tři body. Kroměříž B pokračuje v úspěšném dokončení vítězného ročníku, na hřišti Slušovic B zvítězila 8:0.

Louky (v oranžovém). Ilustrační foto.

I. B. tř., sk: B: Louky rozprášily Jaroslavice 9:1. Fryštácký Křenek dal 5 gólů

Víkendové kolo přineslo dvě výhry domácích týmů 9:1. Už v sobotu se Louky vyřádily na Jaroslavicích, poslední tým I. B třídy skupiny B rozmetly 9:1. Už jistý postupující z Kroměříže B o den později stejným výsledkem roznesl Tečovice. Událostí kola bylo pět branek Josefa Křenka z Fryštáku do sítě Chropyně. Na jaře rozjeté Ludkovice vyloupily Lužkovice 2:0. „Výsledek je pro domácí ještě milosrdný, vytvořili jsme si spoustu šancí," hlásil spokojený kouč hostů Miroslav Holík.