Kreativ

ŠTÍTEK: Fryšták

Otužilecká rozplavba na přírodním koupališti na Živé vodě Modrá 2019

Otužilci testovali studenou hladinu Živé vody na Modré

Druhý ročník Otužilecké rozplavby v areálu biocentra Živá voda Modrá se v neděli odpoledne nesl v duchu oslav Světového dne vody. Do tamního přírodního koupaliště se předčasně, patnáct minut před 14. hodinou, na niž bylo naplánováno zahájení rozplavby, ponořilo 14 zkušených otužileckých nadšenců, kteří před několika lety začali s pravidelným otužováním a následně pak s plaváním v téměř ledové vodě.

Bohemians Praha 1905 - SFC Opava 0:0.

Nováček FORTUNA:LIGY z Opavy bere bod. Opava ukopala v Praze remízu

/FOTOGALERIE/ Nováček FORTUNA:LIGY z Opavy bere bod. Slezané ve vršovickém Dolíčku uhráli s domácí Bohemkou bezbrankovou remízu. Šancí bylo pramálo, to samé platilo o zajímavých momentech. Do osudu nedělního duelu se nepromítlo ani Šmídovo vyloučení z 82. minuty. Svěřenci trenéra Kopeckého tak stále čekají na první jarní výhru.  

Okupace Zlína 15.3.1939.

Německá vojska na Zlínsku: první dny okupace 1939

„Ani menší města neunikla okupaci. Například Fryšták. Vojáci přijeli poměrně málo oblečeni, byť byla plískanice. Mnoho jich bylo bez plášťů. Lidé nebyli na ně zvědavi, zůstali doma. Na náměstí zůstala protitanková rota a kuchyně. Jídlo dávali i civilistům, ty pak fotografovali, aby mohli hlásit do světa, jaká je u nás bída a jak naše lidi živí.

finále Zimní ligy v malém fotbale ve Fryštáku

Ve 14. ročníku Zimní ligy v malém fotbale

Fryšták – Další ročník Zimní ligy v malé kopané ve Fryštáku je již minulostí. Ten čtrnáctý, který byl zároveň 3. ročníkem Memoriálu Martina Trojáka, ovládlo domácí mužstvo Kocoviny. Soutěže se zúčastnilo devět kolektivů a k vidění byl ofenzivní fotbal.  

Fotbalisté Fastavu Zlín (ve žlutém) v sobotním 22. kole FORTUNA:LIGY hostili doma pražské Bohemians 1905. Na snímku Železník

Žádný gól, jenom břevno. Zlín prohrál i s Bohemians

Jarní trápení Zlína pokračuje. Neuspěl ani ve 22. kole proti Bohemians 1905, pražskému týmu po bezkrevném výkonu podlehli Zlínští 0:2 a pozici v elitní šestce přenechali Liberci. Sobotní mrazivý duel na Letné ve 29. minutě rozhodl hostující kapitán Daniel Krch. Pojistku přidal v nastaveném čase Kamil Vacek.

Fotbalisté Fastavu Zlín (ve žlutém) v sobotním 22. kole FORTUNA:LIGY hostili doma pražské Bohemians 1905. Na snímku Železník

Žádný gól, jenom břevno. Ševci prohráli i s Bohemkou

Jarní trápení pokračuje, čekání na další ligovou výhru se nepříjemně protahuje. Zlínští fotbalisté neuspěli ani ve 22. kole proti Bohemians 1905, pražskému týmu po bezkrevném výkonu podlehli 0:2 a pozici v elitní šestce přenechali své místo Liberci. Sobotní mrazivý duel na Letné ve 29. minutě rozhodl hostující kapitán Daniel Krch. Pojistku přidal v nastaveném čase Kamil Vacek.

Zoran Gajić

Když jsme favorité, moc nám to nesedí, přiznává zlínský stoper Gajić

Zápasy proti Bohemce pokaždé bere prestižně. Vždyť dřív zelenobílý dres s klokanem ve znaku sám nosil, v Ďolíčku před svým příchodem na Letnou působil. I když celek z Vršovic za poslední sezonu pořádně omládl, pořád má zlínský stoper Zoran Gajić v Praze známé a kamarády.  

Zápas fotbalové Fortuna ligy mezi  Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc v Ďolíčku

Trápení Bohemky pokračuje, Ďolíček vyloupila Olomouc

Fotbalisté Bohemians protáhli dvě série a ani na jednu z nich nemohou být pyšní. Jejich sobotní domácí prohra 0:1 s Olomoucí znamená, že klokani z Vršovic nevyhráli už deset ligových zápasů v řadě a už pět zápasů nedokázali vstřelit gól.

foto vítěz Zimní ligy ve Fryštáku mužstvo Kocoviny

Kocovina titul ve Fryštacké lize slavila v sobotu i celou neděli

Ve Fryštáku se znovu slaví. Domácí mužstvo Kocoviny v sobotu získalo titul v místní zimní lize v malém fotbale. Stříbrnou příčku ve 14. ročníku soutěže, která byla letos také 3. ročníkem Memoriálu Martina Trojáka, obsadil kolektiv Lešení, třetí místo vybojovali Poskládaní ze Štípy.  

Martin Hašek mladší

Hašek vs. Hašci. Zvítězil sparťan

Fanoušci si na něj museli dlouho počkat. I bratr (a protihráč) Filip Hašek o poločase vykládal: „Přál bych mu, aby nastoupil, ale je dobře, že na hřišti není. Martin je dobrý fotbalista, mohl by být rozdílovým hráčem.“ Zimní posila Sparty a bývalá opora Bohemians, Martin Hašek, se na trávníku nakonec ukázala. A pomohla k vytoužené výhře: fotbalová Sparta díky šťastnému závěru uspěla 1:0.

Martin Hašek mladší

Hašek vs. Hašci. Zvítězil sparťan

Fanoušci si na něj museli dlouho počkat. I bratr (a protihráč) Filip Hašek o poločase vykládal: „Přál bych mu, aby nastoupil, ale je dobře, že na hřišti není. Martin je dobrý fotbalista, mohl by být rozdílovým hráčem.“ Zimní posila Sparty a bývalá opora Bohemians, Martin Hašek, se na trávníku nakonec ukázala. A pomohla k vytoužené výhře: fotbalová Sparta díky šťastnému závěru uspěla 1:0.

Posádka z Fryštáku

Ve stopě Valašské zimy poduhé ovládl Nášel z Fryštáku

Vítězi 44. ročníku amatérské automobilové soutěže Ve stopě Valašské zimy se stali Lukáš Nášel – Marek Štěpán. Posádka Mitsubishi Colt si nejlépe poradila s nástrahami 140 kilometrů dlouhého závodu v okolí Vizovic na sedmi měřených slalomových zkouškách a o více než půl minuty porazila loňské vítěze Světinského s Bařinou.

Zimní liga ve Fryštáku Benfika - Fryšták B

Ve Fryštacké lize postoupily mužstva Benfiky, Kocoviny, Poskládaných a Lešení

Čtvrtfinálové souboje ve 14. ročníku Zimní ligy v malé kopané ve Fryštáku favorité zvládli. Z postupu do semifinále soutěže, jenž je v letošní sezoně také 3. ročníkem Memoriálu Martina Trojáka, se radovaly celky Benfiky, Kocoviny, Poskládaných ze Štípy a se štěstím až po dodatkových penaltách i mužstvo Lešení.

Ilustrační foto.

Lehkomyslnost stála ve Fryštáku majitele vozidla třináct tisíc korun

Na svou neopatrnost doplatil čtyřiačtyřicetiletý muž z Fryštáku na Zlínsku, který zaparkoval své osobní vozidlo značky Audi a uvnitř nechal peněženku s penězi a veškerými doklady. Ty přilákaly pozornost zatím neznámého lupiče. Tomu nyní za krádež a poškození cizí věci hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Zatímco fotbalisté předposledních Malenovic (v bílých dresech) budou hrát na jaře v I. B třídě pouze o záchranu, Admira Hulín chce prohánět vedoucí Fryšták.

I. B: Vavruša táhne Fryšták výš, Kostelec shání trenéra

Zastavili nepříjemný pád, po dvou sestupech zase míří vzhůru. Fotbalisté Fryštáku i díky nejlepšímu střelci Marku Vavrušovi ovládli první polovinu podzimní části I. B třídy skupiny B. Do jarních odvet půjdou v pozici jasného favorita a s luxusním osmibodovým náskokem před druhou Admirou Hulín.

Fryštáku, kde se zkušený útočník Marek Vavruša blýskl patnácti přesnými zásahy.

Vavruša: Na góly pracuje celé mužstvo, já už jen dávám rozhovory

Vždycky dal nějaký gól. Ať už to bylo v Třinci, Frýdku-Místku, Mutěnicích, nebo Otrokovicích. Nikdy předtím ale neskóroval tolikrát jako na podzim ve Fryštáku, kde se zkušený útočník Marek Vavruša blýskl patnácti přesnými zásahy. S průměrem více než jedné branky na zápas vévodí zlínský odchovanec tabulce kanonýrů I. B třídy skupiny B.

Utkání 18. kola první fotbalové ligy: FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905, 8. prosince 2018 v Ostravě. Na snímku (nahoře) Ondřej Šašinka a Patrizio Stronati.

Ostrava góly z druhé půle udolala Bohemians 1905 2:0

Fotbalisté Ostravy porazili v 18. kole první ligy Bohemians 1905 2:0 a svého pražského soka zdolali ve všech třech vzájemných zápasech kalendářního roku bez obdržené branky. Vyrovnaný duel Baník zlomil lepší produktivitou, jeho góly vstřelili v 69. minutě Daniel Holzer a v závěru Patrizio Stronati. "Klokani" už sedm kol čekají na vítězství.  

Nastávající maminka Jana Dlabajová z Fryštáku

Bonbony, které jsem neměla ráda, teď můžu po kilech

Nastávající maminka Jana Dlabajová z Fryštáku je už na blížící se příchod potomka se vším všudy připravená. Poslední dny do porodu hrají svou roli… Paní Jana, kterou jsme navštívili už potřetí, se zapojila do projektu Deníku, v němž každou sobotu vycházejí odpovědi u ankety a odborné články pro těhotné.