Kreativ

ŠTÍTEK: životní styl

Ilustrační foto

Kreativci pomohou Adře. Budou zdobit ramínka

Výstava mapující dobrovolnictví v Novojičínském i sousedním Frýdecko-Místeckém okrese obsadila vestibul kopřivnické radnice. Lidé se budou moci s dobrovolnictvím nejen seznámit, ale také se do něj zapojit.

Ilustrační foto

Mladí samotáři v Česku. Proč jich přibývá?

Praha /INFOGRAFIKA/– Bydlet a žít sám. Pro někoho noční můra, pro každého desátého Čecha životní styl. Jsou v nejlepších letech, mají dobrou práci nebo studují. Často zůstávají sami i poté, co najdou druhou polovičku. A navzdory úskalím, která osamělý život přináší, singles stále přibývá.

Zámek ve Slezských Rudolticích. Ilustrační foto.

K čemu je dnes dobrý zámek?

Za feudalismu se zámky stavěly jako bohatě zdobená sídla pro okázalý životní styl aristokracie. Později se o rozsáhlé reprezentativní zámecké komplexy začala zajímat také vyšší buržoazie, která plynule navázala na noblesu šlechty.

Maďarský premiér Viktor Orbán.

Podle Orbána migrační vlna ohrožuje Maďarsko i celou Evropu

Baile Tusnad - Nynější migrační vlna ohrožuje nejen Maďarsko, nýbrž celou Evropu a její hodnoty. Při návštěvě Rumunska to dnes podle agentury MTI zdůraznil předseda maďarské vlády Viktor Orbán. Obořil se přitom na Stranu evropské levice za to, že se migrantů zastává. Podle premiéra hrozí, že se do Evropy vydají na útěk před chudobou stamiliony Afričanů.

Ludmila Rakušanová.

Váženým představitelům zdejších muslimských organizací

Vážení představitelé zdejších muslimských organizací, musím se přiznat, že vaše mlčení k současné protiislámské hysterii moc nechápu. Víte přece, že kromě nynějších problémů některých občanů Teplic s poněkud hlučnějším životním stylem arabské klientely tamních lázní měla tahle země konkrétní negativní zkušenost s muslimy naposledy před víc než třemi sty lety, když na Moravu vpadla vojska osmanské říše.

Vojtěch Pospíšilík

Vojtěch Pospíšilík kraloval inline bruslím, trénoval se Sáblíkovou

Lipník nad Bečvou – Nazout kolečkové brusle a vyrazit na stezku. Pro mnohé oblíbená forma aktivního odpočinku, pro Vojtěcha Pospíšilíka z Lipníka nad Bečvou však životní styl. Tedy alespoň donedávna. Dnes někdejší mistr republiky na půlmaratonové trati sice dává přednost triatlonu, přesto o své inline kariéře vypráví s radostí.

Soutěž Nej foto

Pošlete fotografii a vyhrajte 5000 na zájezd, foťák nebo porcelánový podnos

Teplicko - Je to tady! Kdo chce vyhrát 5000 korun na dovolenou, foťák, nebo porcelánový podnos, má ideální možnost. Teplický deník společně s FIRO-tour a Českým porcelánem připravil pro amatérské fotografy z Teplicka soutěž. Jak se zapojit? Pošlete e-mailem fotografii (na autora max. 3 fotky) z dovolené či prázdnin na teplicky@denik.cz. Přidejte své jméno, mobil a krátký popis, kde a za jakých okolností fotografie vznikla. Posílat foto můžete do konce srpna. V září proběhne na webu a v novinách finále o ceny. Pravidla jsou na www.teplickydenik.cz

 Vedoucí centra Contours fitness pro ženy Jitka Magyarics (na snímku vlevo) spolupracuje s Deníkem dlouhodobě, mimo jiné na soutěžích pro ženy, které chtějí zhubnout nebo si zformovat postavu.

Zmrzlina? V létě smíte zhřešit, radí vedoucí Contours fitness

Kroměříž – Na změnu životního stylu je v létě podle vedoucí Contours fitness pro ženy Jitky Magyarics ideální čas. O tom, jak hodnotí dvouměsíční soutěž Hubneme do plavek, jak často bychom měli navštěvovat fitness, aby byly výsledky brzy vidět, a jak odolávat v parných dnech zmrzlině, hovořila v rozhovoru pro Kroměřížský deník.

Umělecký kovář a desidner Aleš Grygara z Janové má smělé plány do budoucna.

Aleš Grygara: Kovařina je pro mne životním stylem

Janová /FOTOGALERIE/ – Učarovalo mu železo. A to natolik, že se upsal uměleckému kovářství, které jej živí. Nedá na svoje řemeslo dopustit. „Kovařina je pro mě vším, je mým životním stylem. Neumím si představit, že bych dělal něco jiného," povídá devětadvacetiletý Aleš Grygara z Janové.

Ilustrační foto.

Na Slovensku nechybí pivní speciality, novinkou pivovarů je cider

Bratislava - Někdejší nabídka piv na Slovensku, zejména v podobě klasických desetistupňových a dvanáctistupňových nápojů, se v posledních letech výrazně rozšířila o různá ochucená piva a další pivní speciality. Pivovary v zemi pod Tatrami v době prakticky neustálého poklesu spotřeby zlatavého moku nově přišly na trh s novým nízkoalkoholickým nápojem, ciderem.

V České Třebové hostili norské studenty

Výměnné pobyty norských a českých studentů pokračují

Česká Třebová – V polovině června přijeli opět do České Třebové studenti z norské partnerské školy. Norská škola sídlí ve městě Prestfoss.Již několik let probíhají výměnné pobyty mezi českotřebovským gymnáziem a partnerskou školou v Prestfossu. Cílem je, aby se studenti set-kali s jiným životním stylem, našli si nové přátele, třeba na celý život. Čeští žáci by si měli zdokonalit a procvičit anglický jazyk.

Ilustrační foto.

Příliš sezení může vést k úzkostem, píše italský deník

Sedavý způsob života může způsobovat stavy úzkosti. Takový je vědecký závěr z výzkumu souvislostí mezi aktivitou s nízkou spotřebou energie, kterou máme, když sedíme, a emotivním rozpoložením, spojeným zejména s nebezpečím vzniku úzkosti. O závěrech studie informoval italský deník Corriere della Sera.

Ilustrační foto

Třetina obyvatel Hradce bojuje se zvýšeným cholesterolem

Hradec Králové - Správná životospráva je trendem posledních let. I přesto má třetina Hradečanů problém s cholesterolem. Ze 182 lidí, kteří si nechali hladinu látky v těle zkontrolovat, zhruba šedesáti z nich odhalilo vyšetření zvýšenou hladinu cholesterolu v krvi a třinácti lidem doporučil okamžitou návštěvu lékaře.

Festival Miluj svůj život

Festival Miluj svůj život bude opět v Plzni

Plzeň – Ve dnech 4.- 6. července se uskuteční v Plzni 43. mezinárodní festival ezoterických a duchovních směrů Miluj svůj život. Během tří dnů se představí téměř 150 účinkujících a lektorů z ČR i ze zahraničí. Základ akce tvoří přednášky, praktické semináře, zážitkové programy, cvičení, koncerty, besedy a další programy z oblasti zdravého životního stylu a ezoteriky.

Ilustrační foto.

Máte rádi aktivní pohyb v přírodě? Tak právě pro vás je tu Běh lesy

Praha - V sobotu startuje nový běžecký seriál Běhej lesy. „Je pro vás běhání životní styl, způsob hubnutí, cesta jak být sám, nebo naopak s někým? Znamená pro vás běh výzvu, zálibu nebo způsob, jak si zlepšit kondici? A také vás už nudí běhání ve městě po tvrdé silnici? Právě pro vás je tu běžecký seriál Běhej Lesy, který vás zavede na ta nejkrásnější místa v přírodě po Česku i Moravě," zvou milovníky běhání pořadatelé ze společnosti Raul.

Iva Pekárková.

Spisovatelka Iva Pekárková: Většina imigrantů chce jen tiše žít svůj život

Praha /ROZHOVOR/ - Postřehy z Londonistánu. Tak pojmenovala Iva Pekárková svou novou knihu namíchanou z blogů a literatury faktu (Mladá fronta), jež zastřešuje až na výjimky jedno téma: život s imigranty. V jejím případě hlavně v Londýně, nicméně pro české čtenáře je v mnohém poučná. Třeba v tom, že na rozdíl od názorů některých politiků a odpůrců uprchlíků není černobílá. Navíc je psaná s autorčiným příslovečným sarkasmem.

V ordinaci u doktora Leoše Středy.

Středy doktora Středy: Ohlédnutí za úspěchy hubnoucích

Východní Čechy - Hubnutí s Deníky probíhá již několik let a stále je o něj velký zájem. Nás těší, že můžeme pomáhat těm, kteří se rozhodli vyřešit problém jak zhubnout. Není to vždy jednoduché a pomoc někoho „zvenčí" se mnohdy hodí.

V ordinaci u doktora Leoše Středy.

Středy doktora Středy: Ohlédnutí za úspěchy hubnoucích

Východní Čechy - Hubnutí s Deníky probíhá již několik let a stále je o něj velký zájem. Nás těší, že můžeme pomáhat těm, kteří se rozhodli vyřešit problém jak zhubnout. Není to vždy jednoduché a pomoc někoho „zvenčí" se mnohdy hodí.

Ilustrační foto

Půl hrsti ořechů denně může snížit riziko úmrtí, uvedli vědci

Amsterodam – Jedení půl hrsti ořechů každý den může podstatně snížit riziko předčasného úmrtí, naznačila studie nizozemských vědců. Odborníci z univerzity v Maastrichtu během desetileté studie zjistili, že u lidí, kteří jedí nejméně deset gramů oříšků denně, je riziko úmrtí o 23 procent nižší, uvedla britská BBC.

Spermie. Ilustrační foto

Kliniky poskytnou v červnu bezplatné vyšetření plodnosti mužům

Bezplatné anonymní vyšetření plodnosti poskytnou kliniky asistované reprodukce už tradičně mužům v červnu, který je Měsícem reprodukčního zdraví. Nepříznivým trendem, s nímž se kliniky v posledních letech potýkají, je klesající plodnost mužů a rostoucí věk nastávajících matek. Optimistický výhled v řešení problému s neplodností mají spíše muži, řekl primář centra asistované reprodukce Pronatal docent Tonko Mardešić.

Ilustrační foto.

Zájem o nízkoenergetické byty stoupá, letos se jich postaví 257

Zájem o nízkoenergetické byty v Česku stoupá. V letošním roce jich developeři postaví 257, tedy o 85 procent více než loni, sdělila realitní poradenská společnost JLL. Z pohledu celého trhu jich je však stále minimum, protože jen loni se podle Českého statistického úřadu (ČSÚ) v tuzemsku dokončilo 23.881 nových bytů.

Ilustrační foto.

Všichni mají právo na vzdělání, dětem v Africe stačí i malá škola

Český Krumlov - Ráda se zajímám o životní styl a kulturní zvyky v jiných oblastech. Nejvíce mě zaujala charitativní pomoc v Africe. Každý nemá takové štěstí a především podmínky k tomu, aby se sám o sebe a svou rodinu mohl postarat. Proto je velmi důležité, abychom pomohli rodinám v Africe.

Pavel Drábek.

Vodáctví je pro Pavla Drábka životním stylem

Kateřinice – Patří k těm, kteří si svoje zkušenosti a znalosti nenechávají jen pro sebe. Jak sám říká, vrací tak to, co jemu dali jiní. Chlapce a děvčata ve skautském oddílu učí vodáckému řemeslu. Čtyřiceti osmi letý Pavel Drábek z Kateřinic.

Francouzský exprezident Nicolas Sarkozy, který usiluje o návrat do Elysejského paláce, rozhodně nezahálí. Poté, co byl zvolen do čela své strany Svaz pro lidové hnutí (UMP), s níž v březnu ovládl regionální volby, se rozhodl pravicovou partaj přejmenovat.

Republikáni. Sarkozy restartuje svou stranu pod novým názvem

Paříž – Francouzský exprezident Nicolas Sarkozy, který usiluje o návrat do Elysejského paláce, rozhodně nezahálí. Poté, co byl zvolen do čela své strany Svaz pro lidové hnutí (UMP), s níž v březnu ovládl regionální volby, se rozhodl pravicovou partaj přejmenovat. V sobotu se poprvé sešla pod novým názvem Republikáni.

Ilustrační foto

Poslední odpočítávání. Češi vyráží na dovolenou

Praha /INFOGRAFIKA/ – Už máte sbaleno? Během příštích týdnů se jako každoročně zblázní desetitisíce Čechů a vyrazí za hranice, zpravidla na jih. Jen loni Český statistický úřad napočítal 4,1 milionů zahraničních cest. Sice to bylo nejméně za posledních sedm let, ale cestování se stalo neodmyslitelnou součástí životního stylu českých domácností, takže se ho zase tak úplně nevzdávají. Pokud chtějí ušetřit, spíše si pobyt v zahraničí zkrátí, než aby si ho odřekli.

Pro vyšetření plic se používá například plicní spirometr.

V Uherskohradišťské nemocnici vám v pátek zdarma vyšetří plíce

Uherské Hradiště – Odpustit si alespoň jeden den bez tabáku a naopak si nechat prověřit svůj zdravotní stav. To je zaměření akce Světový den bez tabáku, ke které se v pátek 29. května připojí také Uherskohradišťská nemocnice. Její plicní oddělení v tento den od 14 do 18 hodin provede všem zájemcům zdarma vyšetření funkčnosti plic na spirometru. Této možnosti budou moci využít v prostorách plicní ambulance v přízemí budovy B.

Ilustrační foto.

Přijmutí eura? Spoustě Čechů se to nelíbí

Lovosice - Na Evropskou unii má každý z nás jiný názor, ať dobrý nebo špatný a někteří dokonce i žádný, ale musíme si uvědomit, že Evropská unie je pro nás i přínosem.

Ilustrační foto

Chrudimští chlapci tloustnou

Chrudim - Studie, kterou vypracovala Univerzita Palackého v Olomouci, odhalila, že školáci v Chrudimi se v užívání alkoholu neliší od svých vrstevníků, kouří však o trochu méně.

Ilustrační foto.

Otázka na víkend

Poštovní spořitelna provedla průzkum zaměřený na rozdíly mezi životem ve městě a na vesnici. Kde se podle vás žije lépe? Vadí vám některé mýty?

Ilustrační foto

Třídění hrou. V Třinci ukážou, že to jde

Třinec - Ve všem, co člověk dělá, se dá najít hra a zábava, třídění odpadu nevyjímaje. A jen tak můžeme naši nejmladší generaci naučit tomuto zvyku tak, aby se třídění odpadu na jednotlivé složky stalo běžnou a příjemnou součástí životního stylu a nezůstávalo jen nucenou činností.

Ilustrační foto.

Za dva roky ubylo v Česku 400 pensionů a 120 turistických ubytoven

Praha - Počet ubytovacích zařízení v Česku za poslední dva roky klesl o deset procent. Výrazně ubylo zejména pensionů, od roku 2012 jich je o 400 méně. Celkový počet nabízených lůžek v hotelech, penzionech, ubytovnách a kempech se snížil o sedm procent na 520.000. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu.

Ilustrační foto.

Hodina pohybu navíc bude zkušebně maximálně na 493 školách

Praha – Hodina pohybu navíc bude od září zkušebně zařazena maximálně na 493 z více než čtyř tisícovek základních škol v Česku. Určena bude dětem z prvních až třetích tříd. Ministerstvo školství na její pokusné ověřování ve školním roce 2015/2016 vyčlení až 23 milionů Kč. Uvádí se to v dokumentu vyhlašujícím tento program, který ministerstvo zveřejnilo na svém webu. Zatím je naplánován na rok, poté se rozhodne o jeho případném prodloužení.