Kreativ

ŠTÍTEK: životní styl

Ilustrační foto.

Do práce jen na kole nebo pěšky

Nové Město nad Met. - Bezmála třicet českých a moravských měst se již zapojilo do šestého ročníku celorepublikové soutěže Do práce na kole. Jejím cílem je ukázat potřebu co nejvíce ulevit obcím přetíženým automobilovou dopravou. Zároveň chce přivést co nejvíce lidí k šetrnějším způsobům přepravy. Mezi už přihlášená města patří i Nové Město nad Metují.

Hubneme s Deníkem a Agel Sport Clinic - úvodní představení soutěžících - výživová poradkyně Ilona Pánková

Jak vyzrát na zdravý životní styl?

Prostějov – Zdravá výživa je základem pro udržení správného fungování a zdraví našeho organismu. Pokud jsme se rozhodli redukovat přebytečné kilogramy tuku, je důležité si uvědomit, že neexistuje univerzální rada či dieta, jak toho dosáhnout. Každý z nás je individualita a jeho cesta k dosažení cíle (shodit přebytečná kila) bude jiná.

Maraton s roztroušenou sklerózou MaRS 2016 proběhl poprvé i v Teplicích.

Cvičení pro RS mělo úspěch

Teplicko - Přesně 70 lidí z Teplic a okolí podpořilo Maraton s roztroušenou sklerózou MaRS 2016. Cvičili v tělocvičně ZŠ Buzulucká tři hodiny a vybrali celkem 10 750 korun, peníze poputují na nákup rehabilitačních pomůcek.

Ilustrační foto

Životní pojištění v internetovém věku

Praha - Dovolím si říct, že životní pojištění není zrovna oblast, které by rozuměl každý. Existuje mnoho variant smluv a ještě více různých druhů připojištění. A protože jde o rozhodnutí na několik desetiletí, je dobré vyvarovat se při rozhodování chyb.

Běh v rámci programu Škoda FIT v Domažlicích.

Půlmaratonec Miloš Škorpil radil, jak začít běhat

Domažlice – Zlepšit svůj životní styl a začít se hýbat. To jsou hlavní cíle projektu Škoda FIT, který v sobotu dopoledne uskutečnil v Domažlicích. Josef Bernard, člen dozorčí rady Škody Transportation, nadšený amatérský běžec a hlavní iniciátor myšlenky, s sebou přivezl i guru českého běhu Miloše Škorpila. Bohužel z rodinných důvodů nedorazil hokejista Martin Straka.

Z pražského mezinárodního festivalu Miluj svůj život.

Mezinárodní festival Miluj svůj život se uskuteční opět v Praze

Praha - Ve dnech 11. až 13. března se uskuteční v Praze v pořadí již 45. mezinárodní festival ezoterických a duchovních směrů Miluj svůj život. Ve třech dnech se představí více než 150 účinkujících a lektorů z ČR i ze zahraničí. Základ celé akce tvoří zajímavé přednášky, praktické semináře, cvičení, koncerty, besedy a mnoho dalších programů z oblasti zdravého životního stylu a ezoteriky.

Ilustrační foto

Nejmladší australský miliardář Nathan Tinkler zkrachoval

Sydney - Uhlobaron a nejmladší australský miliardář Nathan Tinkler zkrachoval. Příběh čtyřicetiletého Tinklera je příběhem člověka, který se stal z chudáka boháčem díky prudkému růstu cen uhlí. Propad cen této komodity a Tinklerův extravagantní životní styl ho však vrátily zpět tam, kde začínal - na nulu. Bankrot na Tinklera byl vyhlášen kvůli nezaplacení soukromého letadla, uvedla agentura Reuters.

Jan Hájek odpovídal na otázky našeho Plus Deníku z pozice předsedy jihočeské sekce Českého svaz cyklistiky.

Silnice je královnou

Jižní Čechy - Jan Hájek svůj život spojil
s Jindřichovým Hradcem. Rád v sedle bicyklu vyráží do okolí. „Na kolech jezdí o hodně víc lidí než dřív," vypráví předseda jihočeské sekce Českého svazu cyklistiky. „Každé třetí auto, které na jih přijíždí, má na střeše kola," dokumentuje obrazně, že jižní Čechy jsou pro cyklistku místem zaslíbeným. „Krajina je tu nádherná, hodně lidí se věnuje horským kolům, jsou aktivní, líbí se mi, že je to životní styl. Kdo jezdí, na kolo se obléká, nosí přilbu."

Na snímku Michal Zapletal při podpisu smlouvy

Michal Zapletal: S předsudky o realitních makléřích se setkávám denně

Přerov /ROZHOVOR/ - Práce realitního makléře není pro Michala Zapletala pouze zaměstnání, jak sám říká, jde o životní styl. „Když k práci přistupujete pozitivně, tak jste díky ní spokojeni i v osobním životě," netají se. Jak se dostal k práci pro GALERII REALIT a co ho v práci nejvíc motivuje, prozradil v rozhovoru.

Ilustrační foto

Časné vstávání přispívá k větší výkonnosti

Paříž - "Vstávám každý den za úsvitu a cítím se mnohem lépe." Milovníci časného vstávání, kteří se budí kolem čtvrté či páté hodiny ranní, tvrdí, že se cítí mnohem výkonnější a že mají pozitivnější přístup k životu, píše francouzský týdeník L´Express.

Hubneme s Deníkem a Agel Sport Clinic - úvodní představení soutěžících - Účastnice kurzu hubnutí zleva: Marcela Texlová, Alexandra Strbáčková, Lenka Prokopová, Jaroslava Kuklová, Dana Slavotínková

Pět statečných dam míří do boje s kilogramy navíc

Prostějov /SERIÁL/ – Prostějovský deník ve spolupráci s Agel Sport Clinic už zná jména pětice statečných žen, které se rozhodly zatočit s kily, změnit svůj životní styl a účastnit se programu redukce váhy v hodnotě pěti tisíc korun. Výherkyně se budou po tři měsíce ve spolupráci s nejrůznějšími odborníky snažit o změnu svého životního stylu.

V RETROMUSEU UVIDÍTE řadu zajímavých věcí. Například rekonstrukce podoby obývacího pokoje 80. let.

Retro může být také muzeum

Cheb - Připomenutí designu a životního stylu 60. až 80. let minulého století je posláním Retromusea, které bylo otevřeno v Chebu. Ve stálé expozici je prezentován špičkový design prostřednictvím exponátů zapůjčených ze sbírek mnoha českých muzeí, zejména pak Národního technického muzea v Praze a Uměleckoprůmyslového musea. Tato dvě muzea jsou také hlavními partnery celého projektu.

Doktor Leoš Středa.

Středy doktora Středy: Životospráva není jen o stravě a pohybu

Východní Čechy – V minulých dílech jsme se věnovali jednotlivým úsekům zdravé životosprávy. Popsali jsme si, jak změnit svůj jídelníček na zdravější, jak začít sportovat a hýbat se. Pojďme se dnes společně zamyslet nad tím, proč bychom tohle všechno měli podstoupit. Zdravý životní styl je vhodný nejen z hlediska našeho zdraví, ale také z hlediska estetického a psychického.

Úklid Škodovy ulici u přerovského nádraží - Dlouhodobě nezaměstnaní, kteří se zapojli do projektu radnice, pomáhají s úklidem této zanedbané lokality Technickým službám.

Nová šance v Přerově. Pro tři desítky dlouhodobě nezaměstnaných

Přerov – Město chce na jaře zvýšit počet dlouhodobě nezaměstnaných, kteří budou vypomáhat technickým službám s údržbou zeleně či úklidem veřejných prostranství. Už od dubna chce dát příležitost k výdělku dalším třem desítkám lidí. Výběrové řízení na nové posily se uskuteční ve dvou kolech, a to počátkem března.

Doktor Leoš Středa.

Středy doktora Středy: Životospráva není jen o stravě a pohybu

ýchodní Čechy – V minulých dílech jsme se věnovali jednotlivým úsekům zdravé životosprávy. Popsali jsme si, jak změnit svůj jídelníček na zdravější, jak začít sportovat a hýbat se. Pojďme se dnes společně zamyslet nad tím, proč bychom tohle všechno měli podstoupit. Zdravý životní styl je vhodný nejen z hlediska našeho zdraví, ale také z hlediska estetického a psychického.

Doktor Leoš Středa.

Středy doktora Středy: Životospráva není jen o stravě a pohybu

Východní Čechy - V minulých dílech jsme se věnovali jednotlivým úsekům zdravé životosprávy. Popsali jsme si, jak změnit svůj jídelníček na zdravější, jak začít sportovat a hýbat se. Pojďme se dnes společně zamyslet nad tím, proč bychom tohle všechno měli podstoupit.

Doktor Leoš Středa.

Středy doktora Středy: Životospráva není jen o stravě a pohybu

Východní Čechy - V minulých dílech jsme se věnovali jednotlivým úsekům zdravé životosprávy. Popsali jsme si, jak změnit svůj jídelníček na zdravější, jak začít sportovat a hýbat se. Pojďme se dnes společně zamyslet nad tím, proč bychom tohle všechno měli podstoupit.

V AMBULANCI bolesti pomohou i lidem po různých úrazech. Využívat se přitom bude například akupunktura.

Co léčí na ambulanci bolesti?

Karlovarská krajská nemocnice otevřela v Karlových Varech novou ambulanci bolesti. Pacientům bude k dispozici tři dny v týdnu a jde o první pracoviště svého druhu v regionu, které provádí také intervenční výkony pod skiaskopickou rentgenovou kontrolou.

V AMBULANCI bolesti pomohou i lidem po různých úrazech. Využívat se přitom bude například akupunktura.

Co léčí na ambulanci bolesti?

Karlovarský kraj - Karlovarská krajská nemocnice otevřela v Karlových Varech novou ambulanci bolesti. Pacientům bude k dispozici tři dny v týdnu a jde o první pracoviště svého druhu v regionu, které provádí také intervenční výkony pod skiaskopickou rentgenovou kontrolou.

Ilustrační foto

Ortorexie - zdravá strava zahnaná do extrému

Před dvěma lety vedla Američanka Jordan Youngerová oblíbený internetový blog o životním stylu nazvaný "Veganská blondýnka" a stala se něčím jako guru rostlinné stravy. Mladá žena žijící v New Yorku se prosadila mimo jiné i psaním o nebezpečí konzervovaných potravin a pesticidů, či přínosu očistných pitných kůr z bio-džusů. Youngerová si budovala nejen vlastní úspěch - ale postupně také ochromující strach z toho, co pokládala za nezdravé jídlo, napsal list The Sacramento Bee.

Capoeirista Ondřej Novák v akci

Metropol nabídne 130 capoeiristů, nenechte si to ujít

Olomouc – Je to bojové umění, akrobacie, hudba i tanec a pro toho, kdo se tomu plně oddá, pak i životní styl. Pro Ondřeje Nováka, neboli graduada Girafu, jak ho mezi capoeiristy znají, je capoeira vášní už třináct let a dnes dokonce další bojovníky i učí. Nejlepší capoeiristé budou k vidění v Olomouci a to už v sobotu 13. února v olomouckém kině Metropol.

Dopadnout 37letého recidivistu, kterého podezřívají ze tří loupeží a krádeží na sídlištích, se podařilo kriminalistům III. obvodu pražské policie.

Potrestaný lupič loupil téměř hned poté, co vyšel z vězení

Praha - Dopadnout 37letého recidivistu, kterého podezřívají ze tří loupeží a krádeží na sídlištích, se podařilo kriminalistům III. obvodu pražské policie. Ukázalo se, že šlo o muže, který po šesti letech opustil věznici, avšak místo změny životního stylu se už po několika dnech opět dal na dráhu zločinu, připomněla ve středu Iveta Martínková z ředitelství pražské policie.

Florbalistka Petra Šebestová

Holčičí věci mě moc nezajímají

Mělník - Říká florbalistka Petra Šebestová, která vyměnila fotbal za florbal. Dnes už hraje za pražský tým a loni dokonce vyhrála ligový titul.

Ilustrační foto

Modrá láska nastálo: unikátní výstava představí tetování

Blansko – Kdo si alespoň jednou jako kluk nenamaloval fixou na ruku námořnickou kotvu? Nebo srdce s monogramem své lásky? První nesmělou práci tatéra samouka smyla večer horká voda s mýdlem. Mnozí si však později nechali udělat obrázek od profesionála doopravdy. Jiní kouzlu tmavé barvy pod kůží propadli úplně a jejich těla se postupně stala doslova uměleckým plátnem. A tetování životním stylem. Historii tetování i jeho současnost přiblíží unikátní výstava Modrá láska v Muzeu Blanenska.

Ilustrační foto

Modrá láska nastálo: unikátní výstava představí tetování

Blansko – Kdo si alespoň jednou jako kluk nenamaloval fixou na ruku námořnickou kotvu? Nebo srdce s monogramem své lásky? První nesmělou práci tatéra samouka smyla večer horká voda s mýdlem. Mnozí si však později nechali udělat obrázek od profesionála doopravdy. Jiní kouzlu tmavé barvy pod kůží propadli úplně a jejich těla se postupně stala doslova uměleckým plátnem. A tetování životním stylem. Historii tetování i jeho současnost přiblíží unikátní výstava Modrá láska v Muzeu Blanenska.

Nejvyšší vrchol Beskyd Lysou horu pokořila Pavla Hrabcová celkem osmkrát, což jí stačilo na devátou příčku mezi ženami.

Pavla Hrabcová: Co mě nezabije, to mě posílí...

Frýdek-Místek - Fenomén běh, v poslední době pojem skloňovaný ve všech pádech a spojovaný nejen s druhem sportu, ale také i jako součást životního stylu. Jednou z nadšenkyní tohoto sportu a účastnicí letošního ročníku Adidas 24 hodin na Lysé hoře je i Pavla Hrabcová.

První setkání a také společné cvičení mají za sebou v posledním lednovém týdnu soutěžící v reality show Kroměřížsko hubne, jejímž partnerem je i Kroměřížský de­ník.

„Hubnoucí" reality show už se rozjíždí naplno

Kroměřížsko – Reality show Kroměřížsko hubne se rozjíždí naplno. Uplynulé úterý se tak konalo první společné cvičení všech finalistů unikátní show, a to ve sportcentru Euphoria, které najdete v Kroměříži ve-
dle plaveckého areálu.  

Zhubněte s Prostějovským deníkem a Agel Sport Clinic

Skvělá nabídka! Zhubněte s Prostějovským deníkem a Agel Sport Clinic

Prostějovsko – Je vám více než dvacet let? Již dlouhodobě trpíte nadváhou? Jste relativně zdraví, ale žijete s pocitem, že se svou postavou nemůžete nic udělat? Jste pevně rozhodnuti svou nadbytečnou váhu zredukovat? Nebojíte se sdílet své pokroky se čtenáři Deníku? Pokud jste pětkrát odpověděli ano, potom neváhejte a soutěžte o pět tříměsíčních programů redukce váhy v hodnotě 5000 korun, které si připravilo Agel Sport Clinic, centrum sportovní a preventivní medicíny.

Ilustrační foto.

Počty chovaných králíků pokračují v poklesu, loni o pět procent

Praha – Počty chovaných králíků v ČR loni znovu klesly. Podle odhadu ministerstva zemědělství se meziročně snížily o pět procent na 5,4 milionu, když ještě před deseti lety jich bylo víc než dvojnásobek. Nejvíce jich bylo v roce 1999, a to 16,8 milionu kusů. Mizí králičí farmy i malochovy, píše ministerstvo v aktuální situační a výhledové zprávě. Lidé králičí maso málo jedí, neboť je drahé. Podle ukazatelů zahraničního obchodu se přitom do Česka více masa dováží, hlavně z Číny a ze Španělska.

Doktor Leoš Středa.

Středy doktora Středy: Změna životosprávy

Východní Čechy - Nejčastější radou na hubnutí je kromě pohybu také celková změna životního stylu. V zimě se příliš nedoporučuje zahájit redukční dietu. Co je ale více než vhodné, je změna životosprávy.

Doktor Leoš Středa.

Středy doktora Středy: Změna životosprávy

Východní Čechy - Nejčastější radou na hubnutí je kromě pohybu také celková změna životního stylu. V zimě se příliš nedoporučuje zahájit redukční dietu. Co je ale více než vhodné, je změna životosprávy.

Doktor Středa v ordinaci Polikliniky Dopravního zdravotnictví.

Středy doktora Středy: Změna životosprávy

Východní Čechy – Nejčastější radou na hubnutí je kromě pohybu také celková změna životního stylu. V zimě se příliš nedoporučuje zahájit redukční dietu. Co je ale více než vhodné, je změna životosprávy. Samozřejmě to nepůjde ze dne na den. Každá změna chce svůj čas. Malými krůčky se postupně dostanete k cíli bez velikého úsilí a hlavně bez trápení a strádání.