Kreativ

ŠTÍTEK: životní styl

Nová hlavička Havlíčkobrodského deníku.

Deník vyjde v pondělí v nové podobě

Havlíčkův Brod - Modernější, přehlednější a také zábavnější podobu Havlíčkobrodského deníku jsme pro vás připravili od pondělí 25. dubna. V sobotu jste tak měli možnost číst tištěné naše vydání ve staré podobě.

Nová podoba Deníku.

Modernější, přehlednější a zábavnější Deník již od pondělí!

Liberec - Již na pondělí jsme pro vás připravili modernější, přehlednější a zábavnější Deník. Přejeme si, aby jarní kabát, který jsme našemu listu oblékli, šel s módou, dobře se nosil a také byl ušitý vám na míru. Navíc pondělní číslo nabídne ohlednutí za důležitými událostmi z víkendu. Přečtete si například, zda liberečtí hokejisté získali pohár, Miss Libereckého kraje nebo jak dopadla bitva u Liberce.

Nová podoba Deníku.

Deník nově. Již v pondělí

Mostecko - Modernější, přehlednější a zábavnější Deník jsme pro vás připravili již od pondělí 25. dubna. Bude mít větší písmo a výraznější grafiku. V první složce novin najdete ucelené zpravodajství z vašeho nejbližšího okolí, z regionu, z Čech i ze světa.

Deník

Třebíčský deník změní v pondělí tvář

Třebíčsko - Modernější, přehlednější a také zábavnější podobu Třebíčského deníku jsme pro vás připravili od pondělí 25. dubna. V sobotu tak můžete naposledy číst papírové vydání Deníku ve staré podobě.

Nová podoba Deníku.

Deník nově. Již v pondělí

Severní Čechy - Modernější, přehlednější a zábavnější Deník jsme pro vás připravili již od pondělí 25. dubna. Bude mít větší písmo a výraznější grafiku. V první složce novin najdete ucelené zpravodajství z vašeho nejbližšího okolí, z regionu, z Čech i ze světa.

Ilustrační foto

Světový den meningitid připomene prevenci nebezpečné nemoci

Invazivní meningokokové onemocnění může zabít během pár hodin od prvních příznaků. V letech 2011 až 2015 postihlo v Česku 278 lidí, z nich 23 zemřelo. Letos do 13. kalendářního týdne se nakazilo invazivním meningokokovým onemocněním 14 lidí, tři zemřeli, řekla dnes novinářům primářka infekční kliniky Nemocnice Na Bulovce Hana Roháčová. Na prevenci nebezpečné infekce upozorní Světový den meningitid 24. dubna.

Martin Rigó.

V pětadvaceti motokrosaři končí. Já začínal

Třebíč - Jako malý kluk si tajně půjčil od bratra pionýra a skončil s ním ve vratech. Neodradilo ho to a motorky se staly jeho životem. Pár kostí mu už pokřupalo. Postavou připomíná žokeje. I ve svých 43 letech jezdí Martin Rigó motokros a ze svého koníčka vybudoval na Vysočině síť prodejen s autodíly.

Cyklokemp září 2015 Filipova Huť (snímek je z Poledníku).

Kleťskou unii společně tvoří Kokosi a horský klub

Kleť – Je málo vrcholů, které by obyvatele Českobudějovicka přitahovaly tak jako Kleť. Tato hora sice patří již na Českokrumlovsko, ale členy dvou spolků, které tvoří Kleťskou unii, jsou i obyvatelé Českobudějovicka.

Karel Havlík z Prahy se o svůj cholesterol ani o životní styl nestaral. Dneska je po trojitém bypassu, ale díky léčbě a zlepšení návyků se cítí skvěle.

Podle lékařů je důležité znát svůj cholesterol

Praha - Sedmdesátiletý Karel Havlík, který bydlí v pražských Řepích, pracoval jako řidič z povolání. Do roku 2004, než šel na operaci, ho jeho zdraví tolik nezajímalo. Byl stále na cestách, jeho životní styl kvůli povolání nebyl takový, jak odborníci doporučují. Sem tam něco vzít do ruky a sníst.

Veganská (nejen) kuchařka Místo vejce banán.

Veganky nabídnou ochutnávku dobrot

Česká Třebová - Životní styl si každý volí podle sebe. Kateřina Balcarová a Veronika Chládková vyznávají veganství, spolu vydaly dvě veganské kuchařky a o své volbě a životě bez veškerých produktů živočišného původu, jako jsou maso, vejce, mléko a mléčné výrobky a živočišné tuky, pohovoří na besedě, kterou na čtvrtek připravila Městská knihovna v České Třebové.

Ilustrační foto

Senioři se naučí chodit s holemi

Senioři ve Frenštátě pod Radhoštěm se už nemusí nudit. Odbor sociálních věcí pro ně totiž připravil výukový kurz Nordic Walking.

Ilustrační foto.

Onemocnění cév zažeňte pohybem a dietou

Čtvrtinu pacientů hradeckých praktických lékařů sledují nebo léčí kvůli vysokému tlaku. Jak předcházet onemocnění, co dělat, když má člověk potíže a další podrobnosti o srdečních nemocích, prozradil Vladimír Bláha ze III. interní gerontometabolické kliniky královéhradecké fakultní nemocnice.

Ilustrační fotografie.

Doporučil bezdomovci, ať jde pracovat, málem schytal pěstí

Zlín – S nepříjemným zážitkem se ve středu 6. dubna večer obrátil na Městskou policii Zlín 51letý muž ze Zlína. Prostřednictvím linky tísňového volání – 156 uvedl, že se jej v sadu Svobody v centru města pokusil napadnout muž bez domova. Čtyři minuty po osmé hodině večerní tak na místo zamířily nejbližší hlídky MP Zlín.

Ilustrační foto.

Onemocnění cév zažeňte pohybem a dietou

Hradec Králové /ROZHOVOR/ - Čtvrtinu pacientů hradeckých praktických lékařů sledují nebo léčí kvůli vysokému tlaku. Jak předcházet onemocnění, co dělat, když má člověk potíže a další podrobnosti o srdečních nemocích, prozradil Vladimír Bláha ze III. interní gerontometabolické kliniky královéhradecké fakultní nemocnice.

Ilustrační foto.

Onemocnění cév zažeňte pohybem a dietou

Hradec Králové /ROZHOVOR/ - Čtvrtinu pacientů hradeckých praktických lékařů sledují nebo léčí kvůli vysokému tlaku. Jak předcházet onemocnění, co dělat, když má člověk potíže a další podrobnosti o srdečních nemocích, prozradil Vladimír Bláha ze III. interní gerontometabolické kliniky královéhradecké fakultní nemocnice.

IDA je výsledkem spolupráce mezi obyvateli Karlových Varů, krajskou knihovnou a umělcem Torbenem Rejnholdtem Petersenem. Materiálem, se kterým umělec pracoval, byly použité a odhozené předměty, které poskytli obyvatelé města účastnící se projektu.

Odpad není jenom odpad... Přesvědčte se

Karlovy Vary – Výstavu dánského umělce Torbena Rejnholdta Petersena pořádá Krajská knihovna v Karlových Varech. Vernisáž se koná dnes od 17 hodin. Spolupráce, dialog a umění (Interacting, dialogue and Art – IDA) je umělecký projekt mezi Petersenem a obyvateli Karlových Varů i okolí.

Mužem roku se stal v pátek večer v Náchodě během finálového večera této soutěže Jakub Kraus. Na finále zavítala také britská vévodkyně Kate Middletton, tedy přesně její dvojnice číslo jedna Heidi Agan, která jako kdyby slavnému originálu z oka vypadla.

Tak holky, a máte po fotbale!

Lhota – Fotbalové fanynky na Kladensku si na jaře přijdou na své. Po okresních trávnících se totiž bude pohybovat borec, jenž nedávno nejvíc očaroval porotu celostátní soutěže Muž roku 2015. Od příštího víkendu v utkání s Buštěhradem by měl oblékat dres třetitřídní rezervy SK Lhota Jakub Kraus!

Life studio Jičín.

Soutěžili jste s námi. Kdo vyhrál zdravou výživu?

Jičín – Správná výživa, dostatečný pohyb, kvalitní spánek, nekuřáctví a svoboda od jiných závislostí, prevence, péče o duševní zdraví včetně zvládání stresu jsou zásadní faktory podporující naše zdraví.

Ilustrační fotografie.

Jak sluší kniha vám?

Praha – Kniha ti sluší. Tak se jmenuje pětidenní projekt, který pořádá Svaz českých knihkupců a nakladatelů a který začíná 18. dubna křtem stejnojmenného CD s autorským čtením. Jeho cílem je představit a připomenout knihu v tom nejširším smyslu jako předmět patřící k modernímu, současnému životnímu stylu.

Ilustrační fotografie.

Jak sluší kniha vám? Stále patří k modernímu životnímu stylu

Praha - Kniha ti sluší. Tak se jmenuje pětidenní projekt, který pořádá Svaz českých knihkupců a nakladatelů a který začne v pondělí 18. dubna ve 14 hodin křtem stejnojmenného CD s autorským čtením. Jeho cílem je představit a připomenout knihu v tom nejširším smyslu jako předmět patřící k modernímu, současnému životnímu stylu.

Ilustrační foto

Odborník: Prevence cukrovky v Česku selhává

Prevence cukrovky podle předsedy České lékařské společnosti Štěpána Svačiny v Česku selhává. Lidé málo vědí o jejích příčinách, což hodnotí negativně i Evropská unie. Zásadní je ozdravění životního stylu a pohyb. Svačina to řekl novinářům při příležitosti Světového dne zdraví, který připadá na výroční den založení Světové zdravotnické organizace (WHO), jež vznikla 7. dubna 1948.

Ilustrační foto

Zjistíte, jak se stravují profesionální sportovci

Klatovy – Jedním z hlavních témat dnešní doby je změna stravovacích návyků. Pokud se i vy zajímáte o zdravou výživu, máte jedinečnou možnost dozvědět se více od odborníka na stravu a motivaci vrcholových sportovců Víta Schlesingera.

Den zdraví v Životě 90.

OBRAZEM: Seniorům poradili, jak žít zdravěji

Praha - Zdraví a životní styl jdou ruku v ruce. Jak na tom fyzicky jsou, zjistili pražští senioři v rámci Dne zdraví Života 90. Senioři měli možnost si na speciální váze nechat kromě hmotnosti změřit také například tuk a vodu v těle. Po vyplnění dotazníku o svém životním stylu a měření přišla na řadu konzultace s výživovým poradcem z občanského sdružení Prameny života Robertem Žižkou.

V základní škole v Nové Bystřici slaví 4. dubna Den mrkve.

Oslavte s novobystřickými dětmi Den mrkve

Nová Bystřice - Mezinárodní den mrkve připadá na 4. dubna a právě na tento den se v základní škole v Nové Bystřici odehraje celoškolní projekt s názvem Den mrkve.

Účastnice redukčního programu Zhubněte s Prostějovským deníkem  a Agel Sport Clinic cvičily pod dohledem fitness trenérky Ilony Pánkové

Pohyb musí bavit a vést ke stanovenému cíli

Prostějovsko /SERIÁL O HUBNUTÍ/ – Pokud se rozhodujete pro zařazení pohybové aktivity do svého životního stylu, je to určitě krok správným směrem. Pohybová aktivita je důležitou a nejúčinnější součástí prevence i léčby mnoha onemocnění (např. obezity, cukrovky, zvýšené hladiny tuků v krvi, vysokého krevního tlaku, ischemické choroby srdeční). Účinek pohybové aktivity není dán pouze úbytkem na váze, ale také změnou ve složení těla v zastoupení aktivní tělesné hmoty a tukové tkáně i metabolickými změnami vyvolanými fyzickou aktivitou.

Škoda FIT v Klatovech.

Škoda FIT: Přijďte si zaběhat do Klatov

Klatovy – Zaběhat si se známými osobnostmi a při tom využít i rady ultramaratonce Miloše Škorpila budou moci v rámci projektu Škoda FIT opět i zájemci z Klatovska. Po loňském říjnovém se další „výběh" se známými osobnostmi v Klatovech koná v sobotu 2. dubna od 10 hodin.

Ilustrační foto

Lidé začínají více přemýšlet o tom co jedí

Trendy čím dál více zasahují do toho, co mají Opavané na talíři. Více se informují, věnují pozornost původu potravin a jedním z nejčastěji skloňovaných slov v této souvislosti je lepek. Narůstá totiž počet lidí, kteří trpí nesnášenlivostí na lepek, a alergie se začínají projevovat i u skupiny nad třicet let.

Alexandra Strbáčková v akci

Přátelé si ke mně chodí pro rady, jak zhubnout, říká Alexandra Strbáčková

Prostějov – „S nadváhou bojuji už od narození, ale když se nyní, dva roky po porodu druhé dcery, moje nadváha přehoupla v obezitu, řekla jsem si, že s tím musím a chci něco udělat. Mou největší motivací je, aby se za mě mé děti nemusely stydět. Také chci zlepšit kondici, životní styl a stravovací návyky. Chci se cítit lépe, být zdravější a fyzicky aktivnější," vyjmenovává čtyřiatřicetiletá Alexandra Strbáčková z Prostějova svoje důvody, proč se přihlásila do redukčního programu Prostějovského deníku a Agel Sport Clinic.

Kapitán letadla společnosti FlyDubai, které se minulou sobotu zřítilo v Rostově na Donu, byl ve výpovědní lhůtě.

Kapitán letadla, jež se spadlo v Rostově na Donu, byl ve výpovědi

Dubaj – Kapitán letadla společnosti FlyDubai, které se minulou sobotu zřítilo v Rostově na Donu, byl ve výpovědní lhůtě. Požádal o uvolnění z důvodu únavy. Stanici BBC to řekl jeden z jeho kolegů. V letadle bylo včetně posádky 62 lidí a všichni se zabili, když letadlo na lince z Dubaje za velmi špatné viditelnosti spadlo při druhém pokusu o přistání.

Den zdraví ve Střední odborné škole a Střední zdravotnické škole Černoleská Benešov.

Studentky se při Dni zdraví poučily, jak o něj pečovat

Benešov /OBRAZEM/ - Samovyšetření prsu přístrojem, měření krevního tlaku i tepu, změření cholesterolu, poskytnutí první pomoci i tělocvik podstoupily studentky Střední odborné školy a Střední zdravotnické školy v Černoleské ulici při úterním Dni zdraví.

Ilustrační foto.

Vyhrajte s námi třídenní zkušební balíček

Jičín – Správná výživa, dostatečný pohyb, kvalitní spánek, nekuřáctví a svoboda od jiných závislostí, prevence, péče o duševní zdraví včetně zvládání stresu jsou zásadní faktory podporující naše zdraví.

Vyšetření ledvin. Ilustrační snímek.

S nemocnými ledvinami můžete žít normálně

Hradec Králové - Pokud vás bolí zub, víte, že je nemocný a zajdete si k lékaři. V případě onemocnění ledvin, ale dlouho nemusíte tušit, že je v těle něco špatně. Proto je důležitá prevence.

Vyšetření ledvin. Ilustrační snímek.

S nemocnými ledvinami můžete žít normálně

Pokud vás bolí zub, víte, že je nemocný a zajdete si k lékaři. V případě onemocnění ledvin, ale dlouho nemusíte tušit, že je v těle něco špatně. Proto je důležitá prevence.

Vyšetření ledvin. Ilustrační snímek.

S nemocnými ledvinami můžete žít normálně

Hradec Králové - Pokud vás bolí zub, víte, že je nemocný a zajdete si k lékaři. V případě onemocnění ledvin, ale dlouho nemusíte tušit, že je v těle něco špatně. Proto je důležitá prevence.

Vyšetření ledvin. Ilustrační snímek.

S nemocnými ledvinami můžete žít normálně

Hradec Králové - Pokud vás bolí zub, víte, že je nemocný a zajdete si k lékaři. V případě onemocnění ledvin, ale dlouho nemusíte tušit, že je v těle něco špatně. Proto je důležitá prevence.

Třídit odpad je součástí moderního životního stylu

Třídit odpad je moderní, zároveň ale i normální, součástí života většiny z nás. Dokazují to statistiky – podle nichž plasty, papír, sklo a nápojové kartony třídí už bezmála tři čtvrtiny Čechů. Ptáte se, proč to dělají? Dělají to zejména pro sebe, ale třeba i proto, že tím šetří přírodu – vždyť jediná tuna vytříděného papíru zachrání před pokácením 2 tuny dřeva. Loni díky tomu dostaly šanci skoro 2 miliony stromů.