Michaela Bugrisová z Krnova si jela do Asie splnit svůj cestovatelský sen. Jejím cílem je mimo jiné cestovat s nízkým rozpočtem a trávit co nejvíce času s místními lidmi, v Asii chce zůstat zhruba půl roku. Vyrazila v lednu.
Michaela Bugrisová z Krnova si jela do Asie splnit svůj cestovatelský sen. Jejím cílem je mimo jiné cestovat s nízkým rozpočtem a trávit co nejvíce času s místními lidmi, v Asii chce zůstat zhruba půl roku. Vyrazila v lednu.
Londýn – Cena madagaskarské vanilky v loňském roce stoupla o 150 procent. Důvodem byla slabá úroda na Madagaskaru, který je jejím největším producentem. Výrobci potravin nyní varují, že budou muset zvyšovat ceny, což by mohlo ovlivnit hlavně ceny zmrzliny, píše na svých internetových stránkách The Guardian.
Kolín - Zálabská story s bankomatem ještě není u konce. Jak řeklo vedení města, v bance došlo ke změně rozhodnutí, co se týká umístění bankomatu. Původně měl být v objektu veřejných toalet a prodejny zmrzliny.
Řím – Jaký je nejoblíbenější italský dezert? Ano, s převahou vítězí zmrzlina, které existuje bezpočet druhů. A nyní k ní přibyla i konopná, která má nejen osvěžit, ale podle aktivistů propagujících přínosné aspekty konopí také změnit postoj Italů vůči této rostlině, napsal zpravodajský server CNN.
Pardubice – Obchodní centrum Atrium Palác Pardubice pořádá zítra a pozítří jedinečný Festival sladkostí, což je bez pochyby jedna z nejoriginálnějších přehlídek tohoto druhu pořádaných v Česku.
Vyškovsko – Ač firmám z Vyškovska roste počet zakázek, studenti, kteří počítají s letním přivýdělkem, často slyší větu: „Nemáme místo." Začali už totiž hledat letní brigády. Některé firmy z regionu ovšem mají z minulých let seznam brigádníků, jiné ještě nevědí, jestli budou vůbec přijímat. Jinde naopak problém jen někoho sehnat mají.
Vsetín – Pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) si v minulých dnech posvítili na Cukrárnu a bufet Eva ve věžovém domě u autobusového nádraží v centru Vsetína.
České Budějovice - French press, porcelánový drip, džezva - způsobů přípravy kávy je mnoho, není to jen náš turek nebo „presso". Trendem dnešní doby je snaha porozumět přípravě kávy a dokázat si ji správně vychutnat. O kávě jsme si povídali s Petrem a Veronikou Beierovými z Českých Budějovic. Manželé provozují v krajském městě kavárnu Café Magnolia.
Washington – Provozovatel dvou restaurací amerického řetězce Chick-fil-A v Georgii nechal umístit na každém stole krabici na mobilní telefony hostů. Nápis na ní návštěvníky vyzývá, aby své mobily přepnuli do tichého režimu a uložili dovnitř. Pokud telefony zůstanou v krabičce po celou dobu jídla, dostanou hosté zmrzlinu zdarma, píše server yahoo.com.
Brno /FOTOGALERIE/ – Celý čtvrtek trénoval český Národní tým kuchařů v Moravanech na Brněnsku na podzimní kuchařskou olympiádu, která se uskuteční v německém Erfurtu. V moravanském gastronomickém centru připravili tříchodové menu, kterým se chtějí na světové akci vytáhnout. „V týmu je nás třináct, ale na tomto tréninku jsme jen tři. Většina z nás onemocněla. Na tréninky před olympiádou se ale ještě několikrát sejdeme," poznamenal jeden z členů týmu Pavel Minář.
Moravany – Stejně jako sportovci mají svou vlastní olympiádu také světoví kulináři. Pokrmy, které český tým možná předvede i na té letošní, mohou už ve čtvrtek ochutnat lidé v Moravanech na Brněnsku. Své tříchodové menu tam uvaří Národní tým kuchařů a cukrářů pod vedením zkušeného kuchaře Jana Horkého.
Brno – Cukrářská show, dorty a točená zmrzlina a festival minipivovarů nejvíce lákaly návštěvníky v úvodní den třicátého ročníku mezinárodního potravinářského veletrhu Salima, který začal ve středu na brněnském výstavišti. Hned po otevření bran veletržního areálu se návštěvníkům v dvouhodinové exhibici představil světový cukrářský šampion Polák Mieczysław Chojnowski.
Žďár nad Sázavou - Zábavnější a bezprostřednější výuku chemie, než je obvyklé, si včera užili studenti Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy Žďár nad Sázavou. Absolventi Vysoké školy chemicko-technologické v Praze (VŠCHT) se tam ujali na jeden den rolí učitelů a v několika Hodinách moderní chemie ukázali tento, ne právě nejoblíbenější předmět jako atraktivní a hodný zájmu.
Praha - Jak vypadá jaderný reaktor či fúzní tokamak se v úterý mohli přijít podívat nejen zájemci o studium na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze. Na dni otevřených dveří se setkali se zástupci z řad studentů a vyučujících jednotlivých oborů. Otevřeny byly i unikátní laboratoře a pracoviště fakulty, samozřejmě s ohledem na probíhající experimenty.
Plzeňský kraj – Vyrábíte potravinu, jste na ni hrdí a myslíte, že by splnila nejpřísnější požadavky na kvalitu? Zkuste pro ni získat titul Regionální potravina Plzeňského kraje.
Sedmý ročník Maurerova Grand Restaurant Festivalu se kvapem blíží. Restaurace nejen v Ostravě v našem kraji jich bude třináct se připravují na jeho začátek, který připadne na 15. ledna.
Zaječí /FOTOGALERIE/ – Doufat musíte vždycky, komentuje zaječský vinař Vladimír Šabata nevyzpytatelné počasí v jihovýchodním cípu Moravy. Jen kousek od rozhledny Maják stojí jeho rodinné vinařství, kde měli od pondělních brzkých hodin napilno. Sbírali a zpracovávali zmrzlé hrozny na ledové víno.
Skleníky ostravské zoologické zahrady jsou v těchto dnech otevřeny pro veřejnost. Ještě dnes se v nich od 11 hodin bude konat komentovaná prohlídka, na níž budete moci shlédnout rostliny, které jsou zde pěstovány pro expozice exotických pavilonů.
Liberecký kraj - Je z Jablonce, často ho zastihnete v liberecké vinotéce Annovino v OC Forum, ale nejraději pobývá na Moravě. Konkrétně ve Valticích, kde se rozkládají vinice lednického vinařství jabloneckého vinaře Jindřicha Soboty. Právě tam kraluje dvorní sommeliér vinařství Petr Krejčík.
Teplicko - Je z Jablonce, ale nejraději pobývá na Moravě. Konkrétně ve Valticích, kde se rozkládají vinice lednického vinařství jabloneckého vinaře Jindřicha Soboty. Právě tam kraluje dvorní sommeliér vinařství Petr Krejčík.
Uherské Hradiště – Posvačit za poslechu oblíbené muziky. Takový plán měl asi neúspěšný zloděj, který se rozhodl krást v supermarketu na ulici Třída Maršála Malinovského v Uherském Hradišti.
Liberec - Kdo si chce odpočinout od předvánočního shonu, může se vypravit do liberecké iQlandie, která si připravila program vymykající se adventní náladě.
České Budějovice - Druhý ročník Kabelkového veletrhu Deníku, který se konal letos 2. září v Českých Budějovicích, vynesl rekordní částku 240 903 korun. Stejně jako loni rozdělujeme výtěžek mezi talentované děti a mladé lidi z celého kraje. Jsou mezi nimi i nadaní hudebníci či sportovci a tipy na ně jsme získali ze škol i od vás čtenářů. Mezi talentované dívky, kterým společně pomůžeme, patří Barbora Plachá z Českých Budějovic, hrající starou hudbu na historické flétny a středověký nástroj cornetto neboli cink. Nákup nástroje pocházejícího z Itálie jí umožní částka z Kabelkového veletrhu.
Kolín – Kolínští kriminalisté objasnili celkem deset případů majetkové trestné činnosti v Kolíně. Těch se podle tiskové mluvčí kolínských strážníků Martiny Fejfarové dopustila dvojice mladíků ve věků osmnáct a devatenáct let.
Liberec – Je libo kaviár z Coly, zmrzlina z kapalného dusíku anebo jablečné špagety? Přesně takové lahůdky se budou vařit o víkendu v liberecké iQLANDII.
Benešov – Dva hasičské zásahové vozy a protichemický automobil z benešovské požární stanice Hasičského záchranného sboru zamířily v úterý 10. listopadu ráno po půl osmé do areálu firmy vyrábějící zmrzliny ve Vlašimské ulici.
Litoměřice - Bohatým moučníkovým rautem a představením své práce rodičům, příbuzným a přátelům zakončili studenti Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb v Litoměřicích třídenní cukrářský kurz. Jako každý rok jím i letos provázela známá cukrářka a autorka kuchařek Pavlína Berzsiová.
Specializovanou akcí zaměřenou na kontrolu kvality a bezpečnosti kopečkové a točené zmrzliny a ovocných sorbetů uskutečnila v letních měsících Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI).
Brno /FOTOGALERIE/ – Je to tekutý dusík, rozkousni a pak vyfoukni, nabádá šéfkuchař Pavla Zavadila. Zdá se, že v tu chvíli dlouhovlasý fotbalista lituje své pozice kapitána, kvůli které si jej muž v rondonu vybírá. Scéna se odehrává ve čtvrtek krátce po poledni v gastronomickém centru Kuliner plus v Moravanech u Brna.
Letos v létě bylo povětšinou horko. Hodně horko. A pokud jste jeli na kole směrem na jih, bylo to fakt peklo. Ve stínu milion stupňů. Na sluníčku ještě asi o pět víc. Není divu, že při mé cestě do Banátu mě poměrně brzy začala zajímat jediná věc voda.
Východní Čechy - V posledních letech velkou rychlostí přibývá lidí, které trápí nadváha, či dokonce obezita nejvyššího stupně. Většina těchto lidí by se ráda svých nadbytečných kilogramů zbavila. Kdo by přeci nechtěl mít zase hezkou štíhlou postavu a cítit se dobře ve svém těle? K tomuto cíli může každého velmi dobře dovést správně zvolená dieta.
Východní Čechy - V posledních letech velkou rychlostí přibývá lidí, které trápí nadváha, či dokonce obezita nejvyššího stupně. Většina těchto lidí by se ráda svých nadbytečných kilogramů zbavila.
Východní Čechy - V posledních letech velkou rychlostí přibývá lidí, které trápí nadváha, či dokonce obezita nejvyššího stupně. Většina těchto lidí by se ráda svých nadbytečných kilogramů zbavila.
Východní Čechy – V posledních letech velkou rychlostí přibývá lidí, které trápí nadváha, či dokonce obezita nejvyššího stupně. Většina těchto lidí by se ráda svých nadbytečných kilogramů zbavila. Kdo by přeci nechtěl mít zase hezkou štíhlou postavu a cítit se dobře ve svém těle? K tomuto cíli může každého velmi dobře dovést správně zvolená dieta.
Východní Čechy - V posledních letech velkou rychlostí přibývá lidí, které trápí nadváha, či dokonce obezita nejvyššího stupně. Většina těchto lidí by se ráda svých nadbytečných kilogramů zbavila. Kdo by přeci nechtěl mít zase hezkou štíhlou postavu a cítit se dobře ve svém těle? K tomuto cíli může každého velmi dobře dovést správně zvolená dieta.
Brno - Téměř v polovině kontrolovaných cukráren a rychlých občerstvení z 89 našla v létě Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) pochybení při prodeji zmrzliny. Šlo o nedodržení hygienických předpisů a mikrobiologických požadavků, také o falšování a označování alergenů, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. Šlo o speciálně zaměřenou kontrolní akci na točenou a kopečkovou zmrzlinu a sorbety.
Lovosice - Zajímavé možnosti aktivního odpočinku všem generacím nabízejí během babího léta Lovosice. Zvláště lesopark Osmička a jeho okolí je k tomu jako stvořené.
Nebočady – Chtěli byste strávit například víkend nedaleko Děčína za rozumnou cenu v krásném prostředí? Tak právě pro vás je k dispozici Hotel a kemp Formule v Nebočadech.