Kreativ

ŠTÍTEK: zmrzlina

Házenkářský Superpohár pro Lovce z Lovosic

Lovosice - V Lovosicích probíhal o víkendu druhý ročník mládežnického turnaje Házenkářský festival. Na něm se představilo 24týmů ve třech kategoriích: minižáci, mladší žáci, starší žáci. Poprvé byl také vyhlašován tzv. Superpohár pro nejlepší tým napříč kategoriemi.

GLOSA: Buďte v pohodě, buďte noir...

Někdy stačí málo k tomu, aby se lidé potkali a bylo jim dobře. Třeba láska k filmu. Jako je tomu v tyto dny na hradě Křivoklát. Sešla se tu společnost lidí, kteří mají rádi film, přestože je v tomto případě dosti černý. Doslova.

Středy doktora Středy: Jakým chybám se vyvarovat?

Východní Čechy – Léto pomalu ale jistě končí a s ním i období konzumace osvěžujících dobrot, jakými jsou například zmrzlina či pivo. Čerstvé a sladké ovoce už také dozrálo a celkově je méně lákadel a důvodů, proč odkládat zdravé a dietní stravování. Mnoho lidí začíná hubnout právě po létě. V dnešním článku se dozvíte, jakým chybám se při hubnutí vyvarovat. Proč se mnohým nedaří zhubnout, a dokonce tloustnou?

Středy doktora Středy: Jakým chybám se vyvarovat?

Východní Čechy – Léto pomalu ale jistě končí a s ním i období konzumace osvěžujících dobrot, jakými jsou například zmrzlina či pivo. Čerstvé a sladké ovoce už také dozrálo a celkově je méně lákadel a důvodů, proč odkládat zdravé a dietní stravování. Mnoho lidí začíná hubnout právě po létě. V dnešním článku se dozvíte, jakým chybám se při hubnutí vyvarovat. Proč se mnohým nedaří zhubnout, a dokonce tloustnou?

Středy doktora Středy: Jakým chybám se vyvarovat?

Východní Čechy - Léto pomalu ale jistě končí a s ním i období konzumace osvěžujících dobrot, jakými jsou například zmrzlina či pivo. Čerstvé a sladké ovoce už také dozrálo a celkově je méně lákadel a důvodů, proč odkládat zdravé a dietní stravování. Mnoho lidí začíná hubnout právě po létě. V dnešním článku se dozvíte, jakým chybám se při hubnutí vyvarovat. Proč se mnohým nedaří zhubnout, a dokonce tloustnou?

Středy doktora Středy: Jakým chybám se vyvarovat?

Východní Čechy - Léto pomalu ale jistě končí a s ním i období konzumace osvěžujících dobrot, jakými jsou například zmrzlina či pivo. Čerstvé a sladké ovoce už také dozrálo a celkově je méně lákadel a důvodů, proč odkládat zdravé a dietní stravování. Mnoho lidí začíná hubnout právě po létě. V dnešním článku se dozvíte, jakým chybám se při hubnutí vyvarovat. Proč se mnohým nedaří zhubnout, a dokonce tloustnou?

Středy doktora Středy: Jakým chybám se vyvarovat?

Východní Čechy - Léto pomalu ale jistě končí a s ním i období konzumace osvěžujících dobrot, jakými jsou například zmrzlina či pivo. Čerstvé a sladké ovoce už také dozrálo a celkově je méně lákadel a důvodů, proč odkládat zdravé a dietní stravování. Mnoho lidí začíná hubnout právě po létě. V dnešním článku se dozvíte, jakým chybám se při hubnutí vyvarovat. Proč se mnohým nedaří zhubnout, a dokonce tloustnou?

Potraviny v Česku jsou dražší než v Německu, ukázal test Potravinářské komory

Praha – Pod stejnou značkou se v Německu nakoupí dvě třetiny potravin levněji než v ČR, navíc jde často o kvalitnější výrobek, dokazuje další test organizovaný Potravinářskou komorou ČR, informovala dnes v tiskové zprávě. Cenový rozdíl byl podle komory i větší než třetina hodnoty. V průměru se potraviny nakoupí v ČR skoro o čtvrtinu dráž než u západních sousedů. Komora testovala dvacet produktů.

POHLEDEM Miroslava Bobka: Více chladu ledním medvědům!

V horkých nocích letošního léta se mi o ledních medvědech i zdávalo. V jednom zvlášť divokém snu jsem měl Boru doma na balkóně v naději, že jí tam bude příjemněji – rozuměj chladněji – než ve výběhu v zoo…

FOTO, VIDEO: Lidé baštili hmyz, u toho se fotili a natáčeli

Děčín /UVNITŘ RECEPT/ Je libo švába, nebo cvrčka? I takovou volbu před sebou měli lidé, kteří v sobotu navečer dorazili do Centra Pivovar v Děčíně. Hmyzí speciality tu přímo před jejich očima připravoval šéfkuchař Milan Václavík. O ochutnání hmyzu byl velký zájem, ve frontě tu čekaly desítky lidí.

Třetina zmrzlinářů má problém s hygienou

Moravskoslezský kraj - Od nedostatečné hygieny až po suroviny s prošlým datem použitelnosti. Krajští hygienici se zaměřili na dodržování hygienických zásad u výrobců a prodejců zmrzliny. I když dosud prověřili něco přes dvě desítky provozoven, výsledky nejsou nijak povzbudivé. Nedostatky byly zjištěny v jedné třetině z nich.

Zmrzlináři: Zákazníků nám v těch hicech přibývá

„Když jsou takové vedra, tak to musí lidé zmrzlinu nakupovat jako diví," říkám si a vydávám se zeptat těch nejpovolanějších prodejců zmrzliny. Je čtvrtek 13. srpna a proti předchozím dnům „se ochladilo". Teploměr zatím vyšplhal těsně nad třicítku.

Hygienici v červenci zakázali činnost šesti prodejcům zmrzliny

Praha - Hygienici v červenci zakázali činnost šesti prodejcům zmrzliny a navrhli 70 pokut ve výši přesahující 150.000 korun. Uložili také 45 opatření, nejčastěji šlo o dezinfekci zmrzlinového stroje a pracovních ploch, likvidaci polotovarů s prošlou dobou minimální trvanlivosti nebo nařízení povinného ověření mikrobiologické nezávadnosti zmrzliny. Celkem hygienici minulý měsíc provedli 420 kontrol výroby a prodeje zmrzlin ve více než 300 provozovnách, dělil hlavní hygienik ČR Vladimír Valenta.

Houslový virtuos Šporcl slavil ve Dvoře den slonů

Královéhradecko, Dvůr Králové nad Labem - Pavel Šporcl, světově uznávaný houslista, byl ve středu čestným hostem královédvorské zoologické zahrady. Přijel sem spolu s rodinou oslavit den slonů a přímo v jejich výběhu zahrál před desítkami diváků na housle, které mu darovala dcera zakladatele místní zahrady Josefa Vágnera.

Podolí není jen koupaliště, využívají ho i sportovci

Praha - Asi není známějšího bazénu v Praze. Zpívá o něm i Ivan Mládek, i když nad něj staví Měchenickou plovárnu, která už opravdu není, co bývala. Turisté i Pražané se tak raději vydávají do Podolí, aby se nejenom svlažili a odpočinuli si, ale hlavně sem váží cestu za sportem. Každodenní program je totiž obsypaný různými sportovními kurzy, vždyť tu přece mají bazén hluboký více než čtyři metry. To už je akorát i pro potápěče.

Na Hostivařském koupališti nikdo žízní netrpí

Praha - Hostivařské koupaliště patří k oblíbeným místům, kam se mohou vypravit lidé hlavně z jihu Prahy, aby si užili den u vody. V minulosti zde byly problémy s kvalitou vody, kde se objevovaly sinice, letos však nic nebrání tomu, aby se Pražané v parném počasí svlažili v Hostivařské přehradě, občerstvili se a využili některou z atrakcí, které místní koupaliště nabízí.

Taková bývala dovolená u moře v 70. letech

Prázdniny jsou v plném proudu. Jaké ale bývaly prázdniny v dřívějších dobách, kdy nebylo tak snadné cestovat? Zajímají nás i vaše vzpomínky na prázdniny. Své zážitky z dovolených posílejte na e-mail jakub.stastka@denik.cz!

Extrémní teploty nepřejí prodeji zmrzliny ve městě

Uherské Hradiště – Čím větší horka, tím více jde na odbyt zmrzlina? Jak se zdá, ne vždy musí tato logická úměra platit. Na tropické teploty, dlouhodobě atakující pětatřicetistup­ňovou hranici, totiž paradoxně doplácejí právě prodejci zmrzliny v centru měst.

Test zmrzlin: Kolik jich pořídíte za stovku?

Liberec - Je devět hodin ráno a stojíme před libereckým vlakovým nádražím. Rtuť v teploměru už nezadržitelně stoupá k 30 stupňům a meteorologové slibují další parný den. Pokud nemůžeme být v takových chvílích někde u vody, přijde nám vhod osvěžení v podobě dobré zmrzliny. Kolik kopečků zvládneme nakoupit na klasické trase nádraží náměstí Eduarda Beneše, pokud máme na útratu rovných sto korun? A jakou kvalitu zmrzlina má?

Kontroly: všechny provozovny v Brně chybovaly

Brno – Dáme si višňovou a citronovou. Každý kopeček zmrzliny do jiného kornoutku, prosím. Obsluhující v cukrárně Diana v brněnské České ulici bere z nádobky s vodou nerezovou naběračku zmrzliny a zkušeně umisťuje kopečky na kornoutky. Mladík s kamarádkou zaplatí a s ledovým osvěžením v ruce odcházejí.

Inspektoři odhalili trus mezi zeleninou. Prodejna v centru Vyškova musela zavřít

Vyškovsko – Myší trus v regále se zeleninou, okousané obaly potravin, hromadění odpadků, výrazně zanedbaný úklid a nevhodné skladování. Takový byl výsledek červencové kontroly Státní zemědělské a potravinářské inspekce v prodejně ovoce a zeleniny na Masarykově náměstí ve Vyškově. Podnik musel zavřít.

Vosy a sršni útočí. Může jít o život

Orlickoústecko – Letošní léto není na vysoké teploty a pálící sluníčko skoupé. Ruku v ruce s tím jde sucho, jež je příčinou agresivity bodavého hmyzu. Jediné bodnutí přitom může znamenat i ohrožení života. Své o tom ví Hana Cermanová z České Třebové, které včelí bodnutí změnilo život.

Vodní hrad Lipý láká na velký piknik i zábavu

Česká Lípa - Čerstvé a od regionálních výrobců. Piknik po vzoru oblíbených food festivalů chystá na tuto sobotu vodní hrad Lipý v České Lípě. Příznivci dobrého jídla se mohou těšit nejen na pestrou ochutnávku, ale i doprovodný program.

Obchodníci: Ve vedrech lidé přesouvají nákupy na večer

Praha – Současná horka mění i nákupní chování spotřebitelů. Lidé do obchodů vyrážejí častěji až večer, omezují také těžké nákupy. Tropické teploty také zvyšují prodeje internetovým prodejcům potravin. Prudce stoupají prodeje nealkoholických nápojů, ovoce, zeleniny, zmrzlin či melounů. Vyplývá to z ankety mezi prodejci.

Dáte si rebarborovou nebo čabajkovou? Malým zmrzlinářům se daří

Praha /INFOGRAFIKA/– Vanilková, čokoládová a jahodová. Zmrzliny, které všichni známe a milujeme. Patří u nás ke stálicím. „Češi jsou vanilkový národ, a tak se prodává hlavně vanilková, čokoládová a v poslední době také sorbety z ovoce," říká Libor Polívka z rodinné firmy Poli v Českých Budějovicích. Jenže výběr zmrzlin u nás už dávno není jen vanilkovo-čokoládová „nuda". Velký rozmach zažívají malí producenti, kteří nabízejí příchuti jindy nevídané. Nevěříte?

Všechny chutě Kolína pomáhají lidem přečkat vedra

Kolín - Známe to všichni. V kanceláři horko, venku ještě větší, a fasovaný příděl ledu na ochlazení dávno došel. Situaci je nutné řešit, protože třicetistupňová horka začínají s nadsázkou tavit i plastová šasi notebooků a dalších pracovních nástrojů.

Hořovický aquapark překvapil kvalitou vody i čistotou areálu

Hořovice – Tobogán dlouhý osmdesát šest metrů, bazén pro děti s umělou skálou nebo bazének pro neplavce s houpacím lanem, skluzavkou, 
s ostrůvkem a vodním hřibem. Také plavecký bazén dlouhý dvacet pět metrů s pěti dráhami a bazén s atrakcemi jako jsou masážní lůžka, chrliče vody a dnový vzduchový rošt. To vše nabízí hořovický aquapark, který je otevřený denně, a to v době od 10 do 19 hodin.

Senioři dostali štěně

Nové Strašecí /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Mikšík Honza, pejsek rasy Border kolie se stal novým členem rodiny klientů a zaměstnanců Domova seniorů a Domova Pohoda pro osoby se zvláštním režimem
 v Novém Strašecí.

Senioři dostali štěně

Nové Strašecí – Mikšík Honza, pejsek rasy Border kolie se stal novým členem rodiny klientů a zaměstnanců Domova seniorů a Domova Pohoda pro osoby se zvláštním režimem
v Novém Strašecí.

Kdy se znovu otevře restaurace San Marco?

Italská restaurace v centru Opavy už několik měsíců zeje prázdnotou. Nespasil ji ani asijský provozovatel, který se neúspěšně snažil změnit její ráz. Jaký bude její další osud?

Ředitelka LFŠ: Zmrzlina je stejně rozmanitá jako svět filmu

Uherské Hradiště – Ujedou tisíce kilometrů, aby si převzali zmrzlinu. Ovšem ani zdaleka ne ledajakou. Tento jeden ze symbolů léta totiž také už druhým rokem ztělesňuje výroční ocenění, které si z Letní filmové školy (LFŠ) odvážejí její vzácní hosté. Jedná se o motiv dvaatřiceticen­timetrového kornoutu točené zmrzliny, který nahradil léta „užívaného" Ptáka klubáka.

Ředitelka LFŠ: Zmrzlina je stejně rozmanitá jako svět filmu

Uherské Hradiště – Ujedou tisíce kilometrů, aby si převzali zmrzlinu. Ovšem ani zdaleka ne ledajakou. Tento jeden ze symbolů léta totiž také už druhým rokem ztělesňuje výroční ocenění, které si z Letní filmové školy (LFŠ) odvážejí její vzácní hosté. Jedná se o motiv dvaatřiceticen­timetrového kornoutu točené zmrzliny, který nahradil léta „užívaného" Ptáka klubáka.

Deset rad jak na salmonelózu

Důležité je dávat si pozor na rizikové potraviny, mezi něž patří vejce či saláty. Dbejte i na hygienu a skladování

Trocha stížností k velkým akcím patří

Pro jedny svátek filmu, na který se těší celý rok, pro druhé nutné zlo, které nezbývá než s trochou hartusení přetrpět. I tak lze chápat Letní filmovou školu, která stejně jako každá větší akce vytváří pomyslné dva tábory.