
Kojetín aplaudoval ve stoje zpívajícím sicilským mafiánům
Kojetín - Devadesát minut světoznámých árií v komediálním operním dramatu IL CONGELATORE si ve středu mohli poslechnout návštěvníci kojetínské sokolovny.
Kojetín - Devadesát minut světoznámých árií v komediálním operním dramatu IL CONGELATORE si ve středu mohli poslechnout návštěvníci kojetínské sokolovny.
Chrudimsko - /25 let svobody/Naše vzpomínání k 17. listopadu 1989 a letům předešlým dnes pokračuje, a to na vyžádání vás, čtenářů. Nechceme vychvalovat totalitu, jde jen o milé povídání o době, kdy jsme byli o čtvrtstoletí mladší.
Mělnicko - Tři týdny strávilo na začátku nového školního roku jedenáct studentů horecké střední školy a středního odborného učiliště ve slunné italské Senigallii. Byli mezi nimi i budoucí cukráři Filip Bareš a Simona Kuželková, oba zastupci Mělnicka.
Mělnicko, Horky – Filip Bareš pracoval v italské cukrárně, Simona Kuželková v hotelu na pláži.
Českolipsko - Už to nejsou jen papírové masky ze Zákup, zmrzlina mnoha chutí ze Stráže pod Ralskem, kozí sýry z Nového Dvora u Pekla nebo krůtí pochoutky z Brniště.
Pardubický kraj – Zájem žáků o studium v Pardubickém kraji roste. Svědčí o tom i projekt s názvem Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Pardubickém kraji. Tématu byla věnována i odborná konference.
Jihlava – První pokus s výtvarnou soutěží potvrdil, že staré formy propagace děti vůbec neoslovují.
Dobětice - Podzimní radovánky ovládly cukrárnu U Jenčů v Doběticích. Podobných akcí se šikovnými dětmi během roku pořádá Alena Hechterová víc.
Mladá Boleslav - Je to pěkná Procházka, řekl Vrabec a Vyskočil. Připadal si jako Kašpar na Procházce a tak trochu ho bolela Ledvina. Plakal. Kolem byl Hájek a u něho Rybníček. A Vrba. U ní seděl Kolář. Kouřil, Kopal Kohouta a Hladil Kocourka. Když v tom kolem jel Starý Král.
Bratislava – Slovensko připravuje zákaz prodeje cukrovinek, slazených nápojů a dalších nezdravých potravin na školách. Opatření má pomoci v boji proti obezitě dětí. Potravináři upozornili, že omezení postihne i potraviny, které prý nejsou nezdravé.
Pardubice – Strážník pardubické městské policie Lukáš Kamaryt včera z rukou primátorky převzal ocenění za záchranu života.
Věčné město nabízí svým návštěvníkům nové možnosti: mohou si ráno zaběhat a přitom si prohlídnout ty nejznámější římské památky, to vše s průvodcem. Píše o tom agentura AFP.
Praha - Hned dva šoféry, kteří nerespektovali zákaz řízení, načapali během víkendu pražští strážníci. V pondělí o tom informoval Jan Čihák z centrály městské policie.
Zlín - Jak to, že může jezdit autíčko na vodíkový pohon? Jakou máme kůži a jak voní kosmetika? Poznáme kvalitu potravin? Jak chutná zmrzlina, kterou vyrobí chemik? Co jsou to Faraonovi hadi nebo jak může plavat loďka a ztroskotat v akváriu bez vody? Nejen na tyto otázky, ale i celou řadu dalších nalezly stovky návštěvníků odpovědi na Noci vědců.
Zlín – /ROZHOVOR/ Občas poklábosí s Nedvědem, zavtipkuje s bombarďákem Pogbou nebo zajde na zmrzlinou s Álvarem Moratou, někdejším střelcem Madridu. Pohádka? To zase ne. Odchovanec zlínského fotbalu Roman Macek musí tvrdě makat. Den co den. Jinak to nejde.
Opava - Středou definitivně skončilo léto. A jak se vydařilo to opavské? Nad výdělkem splakalo především opavské koupaliště a velkou radost z nízkých teplot neměli ani zmrzlináři.
Jihlava – Ve výběhu žiraf se zabydlel marabu africký, a i když patří mezi čápy, chová se jako sup.
Jižní Morava - V horkých dnech se děti zchlazovaly zmrzlinou a limonádami, zatímco jejich otcové popíjeli na zahrádkách vychlazené pivo. Za minulého režimu se však museli spokojit jen s omezenou nabídkou. Minipivovary, které jsou teď v módě, neexistovaly kvůli zákazu soukromého podnikání. Oblíbeným zmrzlinám a nápojům se věnuje předposlední díl seriálu Deníku Rovnost Letní retro.
Polička – Náměstí plné prazvláštních lidí, co se vyjadřují pouze tělem a nevydají ani hlásku. Tak to bude ve městě po celý týden, Polička se od pondělí do pátku stane světem mimů z nejrůznějších koutů planety.
Milí čtenáři, zdravím vás na konci léta a doufám, že jste během prázdnin nasbírali mnoho krásných zážitků. Já tedy ano. Jak pracovních, tak naštěstí právě i těch „prázdninových".
Polička – Náměstí plné prazvláštních lidí, co se vyjadřují pouze tělem a nevydají ani hlásku. Tak to bude ve městě po celý týden, Polička se od pondělí do pátku stane světem mimů z nejrůznějších koutů planety.
Praha - Jako cestou dovezl Hernán Cortés první čokoládu do Evropy? Kdy to bylo? A jaká cukrovinka byla na našem území nejoblíbenější ve středověku? Výlet do historie cukrářského řemesla si pro návštěvníky od 21. září nachystalo Muzeum hlavního města Prahy.
Praha – Tři čtvrtiny novinek, které výrobci uvedou na trh, propadnou během prvního roku. Vyplývá to ze studie rychloobrátkového spotřebního zboží, kterou na evropském trhu provedla společnost Nielsen. Dvě třetiny novinek během prvního roku své existence na trhu nedosáhne vyšších prodejů než 10.000 kusů, tři ze čtyř nových výrobků se neudrží v sortimentu řetězců.
Opočno – A je to tady. Chtělo by se zvolat. Konečně pořádná předvolební šou. Ne snad, že by se nějaká strana či hnutí vytasily s výjimečným volebním programem, který by zasáhl masy. Malebným Opočnem pod Orlickými horami hýbe nevinný vtípek, nebo také podpásovka. Které z označení je přesné, záleží na tom, komu zrovna místní fandí.
Příbram – Už dva měsíce trvá uzavírka ulice Čs. armády v Příbrami. Firma tam provádí komplexní rekonstrukci komunikace a protože se v Příbrami v tu samou dobu opravuje více ulic, je v dopravní špičce okresní město doslova ucpané auty. Milan Fúsik má v ulici Čs. armády trafiku. Jeho tržby prý spadly na polovinu a je tak na hranici toho, aby přežil.
Dobřív - Posvícení v obci na jihu Rokycansku vrcholilo včerejším posezením v rámci Pěkné hodinky
Hořovice – Jaké příbory se používaly na raky? A jaké na sardinky? Jaká lžička byla vhodná na vajíčka a jaká na zmrzlinu? Na všechny tyto otázky dostávají odpověď návštěvníci zámku Hořovice. Konají se zde totiž Dny zámecké kuchyně. Speciální prohlídky si mohou zájemci užít až do neděle 14. září.
Pardubice - První krůčky do školy, to nebylo všude jenom těšení.
Kroměřížsko – Zmrzliny bez chlazení, trouby bez tepla, počítače bez internetu, semafory bez světel: tak to během pondělí vypadalo na mnoha místech Kroměřížska, které postihly opakované výpadky elektřiny. Podle dodavatele eletrické energie, společnosti E.ON, došlo k výpadkům na větvi, která zásobuje elektřinou hned několik měst a obcí v regionu.
Pardubice - Že první školní den začal na Pardubicku trochu uplakaně platilo jen o počasí.
Cinque Terre – Nepříliš známý kout italských břehů, který však stojí za zhlédnutí. Cinque Terre, vesničky s historií, architektonickými skvosty a kouzlem
Pardubice - Těžko hledat slova pro to, co se odehrálo na pardubickém nádraží. Dusícímu se muži nikdo nepomohl, jen se dívali
Pardubice - Těžko hledat slova pro to, co se odehrálo na pardubickém nádraží. Dusícímu se muži nikdo nepomohl, jen se dívali
Pardubice - Těžko hledat slova pro to, co se odehrálo na pardubickém nádraží. Dusícímu se muži nikdo nepomohl, jen se dívali
Pardubice /VIDEO/ - Těžko hledat slova pro to, co se odehrálo na pardubickém nádraží. Dusícímu se muži nikdo nepomohl, jen se dívali.
Pardubice - Těžko hledat slova pro to, co se odehrálo na pardubickém nádraží. Dusícímu se muži nikdo nepomohl, jen se dívali
Pardubice - Těžko hledat slova pro to, co se odehrálo na pardubickém nádraží. Dusícímu se muži nikdo nepomohl, jen se dívali
Představujeme podnik, který se účastní soutěže Deníku Vychutnejte si léto 2014. Hledáme místo s výborným jídlem, posezením, pivkem, kávou či zábavou.
Představujeme podnik, který se účastní soutěže Deníku Vychutnejte si léto 2014. Hledáme místo s výborným jídlem, posezením, pivkem, kávou či zábavou.
Brno /FOTOGALERIE/ – Nápad z Brna, který pozvedá úroveň českých a moravských školních jídelen. To je Soutěž o nejlepší školní oběd, který v úterý hostila Školní jídelna Novolíšeňská 10. Ta se zároveň dostala mezi desítku finalistů.
Brno /FOTOGALERIE/ – Nápad z Brna, který pozvedá úroveň českých a moravských školních jídelen. To je Soutěž o nejlepší školní oběd, který v úterý hostila Školní jídelna Novolíšeňská 10. Ta se zároveň dostala mezi desítku finalistů.
Svitavy – První školní den se blíží. Den, kdy nováčci zahodí hračky a místo nich vezmou do rukou pera, sešity a učebnice. Nejen pro ně, ale i pro jejich rodiče a učitele bude první zářijový den s velkým D.
Jičín - K létu patří i kopeček zmrzliny. Prošli jsme se po centru Jičína a navštívili jsme místa, kde si tuto dobrotu můžete zakoupit.
Náchodsko - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Představujeme podnik, který se účastní soutěže Deníku Vychutnejte si léto 2014. Hledáme místo s výborným jídlem, posezením, pivkem, kávou či zábavou.
Praha - Kopretina, begónie nebo maceška. Ve váze vypadají krásně a co potom na talíři! Nejenže vytváří nepřehlédnutelnou okrasu jídla, ale dokonce mohou pokrm i skvěle dochutit. Bioložka Jana Vlková dala Deníku nahlédnout do své kulinářské laboratoře.
Jičín - K létu patří i kopeček zmrzliny. Prošli jsme se po centru Jičína a navštívili jsme místa, kde si tuto dobrotu můžete zakoupit.
Zmrzlinářům hlavní sezona stále nekončí. Osvěžující pochoutku různých příchutí chtějí prodávat co nejdéle. Někteří lidé rádi zkoušejí a vyhledávají i neobvyklé druhy.
Jedlé květy jsou chutnou, netradiční a občas i luxusní ozdobou salátů, dortů a zákusků. Jejich použití ovšem může být mnohem širší - zejména tehdy, pokud se má pokrm odlišit a získat nádech exkluzivity.
Praha - Jedlé květy jsou chutnou, netradiční a občas i luxusní ozdobou salátů, dortů a zákusků. Jejich použití ovšem může být mnohem širší - zejména tehdy, pokud se má pokrm odlišit a získat nádech exkluzivity.