Kreativ

ŠTÍTEK: žraloci

Žraločí epopej Jana Tatarky - výřez z obřího plátna

V Plumlově vybouchne bomba plná humoru, těšte se na "obří" Žraločí epopej

/GALERIE KRESLENÝCH VTIPŮ/ V Areálu kempu Žralok u Podhradského rybníka v Plumlově vyroste během prázdnin obří plátno s kreslenými výjevy plnými černého humoru i s interaktivním kresleným prostředím v popředí s řadou 3D humorných postaviček a objektů v životní velikosti. Prostě taková Žraločí epopej, jejímž tvůrcem je známý kreslíř a humorista Jan „Oraz“ Tatarka.

Žraločí epopej Jana Tatarky - výřez z obřího plátna

V kempu vybouchne bomba plná humoru, těšte se na "obří" Žraločí epopej

/GALERIE KRESLENÝCH VTIPŮ/ V Areálu kempu Žralok u Podhradského rybníka v Plumlově vyroste během prázdnin obří plátno s kreslenými výjevy plnými černého humoru i s interaktivním kresleným prostředím v popředí s řadou 3D humorných postaviček a objektů v životní velikosti. Prostě taková Žraločí epopej, jejímž tvůrcem je známý kreslíř a humorista Jan „Oraz“ Tatarka.

Tomáš Hertl ze San Jose.

Bez poháru to nikdy není dokonalé. Blues si to ale zasloužili, říká Tomáš Hertl

/ROZHOVOR/ V NHL prožil svou dosud nejpovedenější sezonu. V San Jose patřil ke klíčovým hráčům, bodově se mu dařilo. Jen jedna věc Tomáše Hertla mrzí: že nevyšel útok na Stanley Cup. „Sezona nikdy není dokonalá, pokud nevyhrajete pohár,“ řekl pětadvacetiletý útočník na včerejším setkání s novináři. Jinak je ale odchovanec pražské Slavie spokojený s tím, co v dresu Žraloků předvedl: „Byl jsem jeden z nejvytíženějších hráčů, hrál jsem ve všech situacích.“

Pravěký žralok. Ilustrační snímek

Objev z hlubin moře. Vědci popsali nový druh predátora, žraloka prozradily zuby

Na světě existuje opravdu velké množství druhů žraloků. Zatímco některé z nich obývaly světové oceány před miliony let, na jiné lze v mořských hlubinách narazit dodnes. Mezi zástupce první skupiny patří i Carcharhinus underwoodi, jehož zuby byly nedávno objeveny na pobřeží Madagaskaru. Prehistorický živočich žil v době eocénu, tedy přibližně před 40 miliony let. 

CESTOVATEL A FOTOGRAF. Vizovický Richard Jaroněk je milovník divočiny. Se žraloky strávil stovky hodin.

Žraloků jsem viděl tisíce, ryby na Živé vodě poprvé, říká Richard Jaroněk

Jeho osudem se stali žraloci, obávaní predátoři – dravci na vrcholu potravního řetězce. Řeč je o známém cestovateli, potápěči, fotografovi, spisovateli a milovníku divočiny i adrenalinu, padesátiletém Richardovi Jaroňkovi z Vizovic, s nímž se setkávám v osmimetrovém proskleném tubusu pod hladinou sladkovodní nádrže biocentra Živá voda na Modré.

Velký bílý žralok

Podruhé za 35 let. Rybář spatřil v Panamském zálivu žraloka, natočil ho na video

/VIDEO/ Nečekané setkání s obávaným predátorem prožil rybář Mark Kellye, když se o uplynulém víkendu vydal do Panamského zálivu. Krátce poté, co Kellye vyplul z přístavu, objevil se u jeho lodi velký bílý žralok. Asi čtyřmetrová paryba několikrát obeplula jeho loď, přičemž ji pohotový rybář stačil natočit na video. 

ŠFL Kladno / závěrečné kolo základní části 6. 4. 2019

ŠFL KLADNO čeká PLAY OFF, rozhodne se o vítězi ligy

Kladno /FOTOGALERIE/ - Sedmým turnajem "Školní florbalové ligy 2018/19" hrané s mottem "FLORBALEM PROTI DROGÁM A KRIMINALITĚ" skončila v neděli 7. dubna 2019 základní část florbalové ligy škol Kladenska. Čeká nás finále, a to již v sobotu 13. dubna 2019, dvojice pro play off jsou definitivně jasné.

ŠFL Kladno 17. 3. 2019

ŠFL: Nosorožci zabrali a dotáhli se na Medvědy

Kladno /FOTOGALERIE/ - Šestým turnajem "Školní florbalové ligy 2018/19" hrané s mottem "FLORBALEM PROTI DROGÁM A KRIMINALITĚ" pokračovala v neděli 17. března 2019 základní část florbalové ligy škol Kladenska. Dařilo se zkušeným Nosorožcům, bojovným Opicím a Jeleni, to byl brankostroj!

Ilustrační foto

Žraloci jdou do boje o zlato proti Dami Guns

Český Krumlov – Mistrovská sezona 2018/19 Sdruženého okresního přeboru hokejistů pokročila do rozhodující fáze bojů o medaile, které se odehrají na ledě krumlovského zimního stadionu.

ŠFL Kladno 12. 1. 2019 / Hala BIOS Kladno

ŠFL: Nosorožci a Medvědi se opevnili na špici ligy

Kladno /FOTOGALERIE/ - Čtvrtým turnajem "Školní florbalové ligy 2018/19" hrané s mottem "FLORBALEM PROTI DROGÁM A KRIMINALITĚ" pokračovala v sobotu 12. ledna 2019 základní část florbalové ligy škol Kladenska. Plně bodovaly vedoucí celky Medvědů a Nosorožců, zvýraznily své postavení na špici tabulky a jejich dobrá pozice pro play off se rýsuje již celkem zřetelně.

Velký bílý žralok

Vědci přečetli genom velkého bílého žraloka. Může skrývat lék na rakovinu

Velký bílý žralok je jedním z nejznámějších a současně také nejobávanějších mořských tvorů. Vědcům se nyní podařilo přečíst jeho obrovský a mimořádný genom. Odhalili přitom řadu mutací, které nejenže žraloka chrání před nemocemi a dalšími dopady stárnutí, ale také zlepšují hojení. To by v budoucnu mohlo pomoci i při hledání léku na rakovinu u lidí.

Umělecká rekonstrukce možné podoby megalodona.

Obří žralok megalodon vyhynul o milion let dříve. Zřejmě podlehl konkurenci

Obrovský prehistorický dravý žralok megalodon, který byl až třikrát větší než dnešní žralok bílý, inspiroval mnoho knih, dokumentů i filmů, kde vystupoval jako nelítostný zabiják a vládce moří. Až dosud se předpokládalo, že zmizel ze světových moří před 2,6 miliony lety. Nový výzkum však posunul jeho vyhynutí o milion let zpět do minulosti.

Ilustrační foto

Žraloci okupují v přeboru druhou příčku

Český Krumlov, České Budějovice – Sdružený okresní přebor hokejistů, který se v ročníku 2018/19 hraje pouze s kvartetem účastníků, si po novoroční přestávce odškrtl další čtyři zápasy.

Nová kontejnerová kuchyně v plumlovském kempu Žralok

Žralok má novou kuchyni za milion. A chystá i další investice

Návštěvníci plumlovského kempu Žralok v malebném prostředí u Podhradského rybníka se letos dočkají zajímavé novinky. Tradiční nabídku smažených pochoutek na jídelníčku doplní i kvalitní hotovky. A to díky nové kontejnerové kuchyni za necelý milion korun, která v posledních týdnech vyrostla v areálu.

ŠFL Kladno 8. 12. 2018 / BIOS Kladno

ŠFL: Medvědi a Tygři zabrali, měli svůj den

Kladno /FOTOGALERIE/ - Již třetím turnajem "Školní florbalové ligy 2018/19" hrané s mottem "FLORBALEM PROTI DROGÁM A KRIMINALITĚ" pokračovala v sobotu 8. prosince 2018 základní část nového ročníku ligy škol Kladenska. Body plně získali suverenní Medvědi, ale také Tygři vybojovali všech 6 bodů za dva vyhrané zápasy.

Žralok krátkoocasý.

330 tisíc lidí: zoo hlásí rekordní zájem návštěvníků. Nové lákadlo? Žraloci

Brno – Podívat se na lvy, lední medvědy nebo se pozdravit se šimpanzi se loni rozhodlo rekordní množství lidí. Na Mniší horu, kde sídlí brněnská zoo, zavítalo 330 tisíc lidí. Návštěvnost předčila i rekord, kterého zahrada dosáhla před desíti lety. Letošní úspěch vedení zahrady připisuje třeba narození lvíčat i nezvykle vydařenému dubnovému počasí. 

Veselé vánoce.

Jak jsme žili v Československu. Tento týden Vánoce v Praze

Pražský deník připravuje unikátní cyklus Jak jsme žili v Československu. Každý týden zveřejňujeme historické zajímavosti a archivní snímky z jednotlivých pražských čtvrtí z let 1918 až 1992. Podíváme se, jak se za Československa žilo lidem, nahlédneme do kronik a archivů, necháme si vyprávět od místních obyvatel. V dalším díle, který vyjde v pátek 21. prosince, se podíváme, jak se v minulosti v Praze slavily Vánoce.

Matěj Zábojník, zlato, 200 m prsa

Žraloci vylovili na českém šampionátu 18 medailí

Na výbornou zvládla o víkendu Zimním mistrovství České republiky v Plzni výprava Zlínského plaveckého klubu, kde vylovila hned 18 cenných kovů. Největšího úspěchu dosáhla mužská štafeta v polohovém závodě kategorie open na 4x 50 metrů, kterou s přehledem vyhrála.

ŠFL Kladno / 1. 12. 2018

ŠFL Kladno: Obávaní Nosorožci ukázali svou sílu

Kladno /FOTOGALERIE/ - Druhým turnajem "Školní florbalové ligy 2018/19" hrané s mottem "FLORBALEM PROTI DROGÁM A KRIMINALITĚ" pokračovala v sobotu 1. prosince 2018 základní část nového ročníku ligy škol Kladenska. Všechny týmy si střihly tradiční dvojzápas. Při chuti byli zejména několikanásobní mistři, tým Nosorožců.

Radim Šimek.

Čekal a makal. Šimek se dočkal odměny za pokoru

Postavil se do čela hokejistů San Jose a odhodlaným krokem zamířil z útrob montrealské haly ke kluzišti. Jaře vskočil na led, ale co to? Jeho parťáci zůstali stát. Obránce Radim Šimek si dal osamělé kolečko kolem branky a přitom se nejistě ohlížel, kde zůstali ostatní Žraloci. Takhle ho spoluhráči přivítali v NHL. Hezký zvyk, ne?

Radim Šimek.

Šimek se dočkal! Zahrál si NHL

Montreal (Kanada) - Na led vyjel sám. Až po chvíli jej doplnili spoluhráči. Tradiční vtípek si připravili spoluhráči hokejového obránce Radima Šimka ze San Jose před jeho premiérou v nejslavnější hokejové soutěži. A nakonec šlo o premiéru vítěznou. Žraloci si připsali cennou výhru 3:1 na ledě Montrealu, kterou utnuli sérii čtyř porážek v řadě.