Kreativ

ŠTÍTEK: žraloci

Tygři - Medvědi 4:2, ŠFL Kladno 27. 1. 2018

Nosorožci jsou ve formě. Obhájci titulu ovládli další kolo florbalové ligy

Kladno /FOTO, VIDEO/ - Čtvrtý turnajový den aktuálního ročníku Školní florbalové ligy roku hrané s mottem "FLORBALEM PROTI DROGÁM A KRIMINALITĚ" sehrály týmy po téměř dvouměsíční pauze. Ta nejvíce prospěla Nosorožcům, kteří jako jediní vyhráli oba své zápasy, a to tak, že vstřelili deset branek a nedostali žádnou.

Ze sledge hokejové ligy.

Mustangové soupeře na závěr rozdupali

Pardubice – Kéž by forma ještě čtrnáct dní vydržela… Pardubičtí sledge hokejisté ukončili základní část ligy bravurně. Ze dvou zápasů zapsali skóre 20:0. Schovali si ještě nějaké góly na ligové Superfinále?

Hráči karlovarského SKV Sharks zvládli důležitý duel se SOHO Olomouckými Kohouty (ilustrační foto).

Sharks zvládli důležitý souboj

Karlovy Vary, Olomouc – Po nepříliš povedeném vstupu do základní části E.P.C. Management České sledge hokejové ligy, kdy hráči karlovarského SKV Sharks řádně ztráceli na svém lesku, si o víkendu, přesněji v sobotu 20. ledna, alespoň trochu spravili sledge hokejovou chuť.

Vlci - Nosorožci 8:4 / ŠFL Kladno 3. 12. 2017

Hvězdou třetího kola ŠFL byli Jeleni

FOTO - Poslední kolo Školní florbalové ligy roku 2017 hrané s mottem "FLORBALEM PROTI DROGÁM A KRIMINALITĚ" přineslo překvapivé výsledky. Týmy nyní mají téměř dva měsíce na pilování formy, k dalšímu klání se sejdou koncem ledna 2018.

Žralok grónský

Nejstarší tvor na světě? Žralok grónský se dožívá 512 let, zjistili vědci

Grónskému žralokovi, který byl před několika měsíci objeven ve vodách Severního Atlantiku, vědci zpočátku přisuzovali věk v rozmezí 272 až 400 let. Nové výzkumy ale ukázaly, že žralok může být ještě mnohem starší – až 512 let. Stává se tak suverénně nejstarším obratlovcem na světě. Informoval o tom časopis Science.

Silvestrovský ohňostroj nad Podhradským rybníkem v Plumlově

Letos bude. Můžete se těšit na plumlovský ohňostroj

Stejně jako na ten prostějovský, míří na silvestrovský ohňostroj do Plumlova stovky lidí z celého regionu. Loni byli ale zájemci o akci hodně zklamaní, protože se nekonala. Letos se však návštěvníci mohou opět těšit na tuto krásnou podívanou nad Podhradským rybníkem.

Druhý ročník charitativního turnaje v zabarákovém hokeji Šíša Cup se uskutečnil 25. listopadu v Kutné Hoře.

Dobrá věc pokračuje. Na třetím Šíša Cupu se vybralo přes třicet tisíc

Kutná Hora – V roce 2015 se narodila Nikola Stýblová. Za obvyklých okolností normální věc. Jenže ona se narodila pár týdnů po smrti svého otce Petra „Šíši“ Stýbla. Jeho kamarádi se rozhodli uspořádat celkem devatenáct ročníků, včetně jednoho nultého, v zabarákovém hokeji, který Šíša miloval. V osmnácti letech pak předají Nikolce celý výtěžek ze všech devatenácti turnajů. V sobotu se konal třetí z nich, oficiálně druhý ročník.

Petr Vabroušek

Petr Vabroušek zakončí sezonu v Austrálii ve společnosti klokanů a žraloků

V teple a možná i ve společnosti žraloků zakončí na přelomu listopadu a prosince na Australském kontinentu další povedenou a hlavně pestrou sezonu triatlonista Petr Vabroušek. Železný muž z Malenovic se nejprve tuto neděli zúčastní Ironmana na ostrově Kangaroo Island, v neděli 3. prosince se pak postaví na start Ironmana v Busseltonu.

Petr Vabroušek

Vabroušek zakončí sezonu s klokany a žraloky za zády

Železný muž z Malenovic se nejprve v neděli zúčastní Ironmana na ostrově Kangaroo Island, v neděli 3. prosince se pak postaví na start Ironmana v Busseltonu. Za těmito závody se vydal letecky ve středu z Vídně přes Dubaj a Adelaide. V letadle strávil celkem sedmnáct hodin.

Návštěvníci plumlovského Žraloka se po letech dočkají nových sprch a zázemí.

Konečně. Ve Žraloku začali s přestavbou sprch

Autokemp Žralok, který se nachází u Podhradského rybníka v Plumlově je každoročně vyhledávaným turistickým cílem pro tisíce návštěvníků z celé republiky i ze zahraničí. Některé části kempu už roky volaly po opravách a postupně se tak mění před očima.

Sledge hokejistům SKV Sharks Karlovy Vary se v novém ročníku zatím příliš nedaří.

Sharks zažili pořádné gólové peklo

Karlovy Vary – Sledge hokejistům SKV Sharks Karlovy Vary se v novém ročníku E.P.C. Management České sledge hokejové ligy příliš nedaří. Tým, který se může pyšnit několika mistrovskými tituly či dalšími sledge hokejovými trofejemi, zažívá jednu z nejhorších sezon v historii klubu.

Opice - Medvědi 2:4 // ŠFL Kladno, 2. kolo, 11. 11. 2017

Nosorožci vedou školní florbalovou ligu

Kladno /FOTO, VIDEO/ - Dva turnajové dny a tedy čtyři zápasy mají všechny týmy hrající Školní florbalovou ligu v Kladně odehrány. Plně bodují jen Nosorožci, s jednou prohrou je pronásledují Medvědi, ostatní týmy mají jen dvě a méně výher.

Medvědi - Vlci 2:5 / / ŠFL Kladno 4. 11. 2017

Nosorožci a Žraloci vládli startu 7. ročníku Školní florbalové ligy

FOTO, VIDEO - Populární soutěž mezi školami v Kladně a okolí odstartovala v sobotu 4. listopadu prvním turnajovým dnem. Jako vždy se účastní týmy s dvěma pětkami hráčů, starší (6+7. třída) a mladší (3.-5. třída, a například v týmu Nosorožců nastupuje dokonce i žáček z 2. třídy). I letos je hlavním mottem cíl "FLORBALEM PROTI DROGÁM A KRIMINALITĚ", jasné směřování mládeže ke sportu. Určitě ale i propagace florbalu a hledání nových talentů.

Ilustrační foto

Zlínští plavečtí Žraloci vítězili v Trenčíně

Ve výborných výkonech pokračovali plavci Zlínského plaveckého klubu poslední říjnovou sobotu na Slovensku. Na mezinárodních závodech o Pohár Trenčína získali zlínští Žraloci hned 25 medailí a vylepšili si své kvalifikační časy pro zimní republikové mistrovství, které je čeká už za měsíc v Plzni.

Ilustrační foto.

Problém u sousedů: halloween a burky

Pasov - Deník PNP napsal o problémech, které má rakouská policie s vymáháním dodržování zákona o zákazu zahalování tváří, přijatým hlavně proti nošení muslimských burek nebo nikábů - podle zásady, že kdo se chce integrovat, má ukázat tvář (náš web informoval).

Mladí vimperští florbalisté vyrazili do Strakonic na zkušenou.

Mladí florbalisté vyrazili na zkušenou

Vimperk - V neděli vyrazili florbaloví mladší žáci Šumavanu Vimperk ke svému prvnímu turnaji do nedalekých Strakonic. Zde se se střetli se dvěma týmy z Milevska.

Žralok bílý, ilustrační foto

Patnáctiletá Australanka přežila útok bílého žraloka

Patnáctiletou Sarah Williamsovou napadl v neděli odpoledne v zátoce Lady Bay poblíž Normanville v jižní Austrálii velký bílý žralok. Dívka rybařila na kajaku, když na něj žralok z hloubky zaútočil a úderem zespodu ji srazil do vody.

Ilustrační fotografie.

České Kimle 2017 ve Slatiňanech

Slatiňany – Minulý víkend byl ve Slatiňanech ve znamení prestižního Ultimate frisbee turnaje České Kimle s létajícím diskem.

Oprávněná radost ledenických Žraloků: muži mají z extraligy softballu stříbro, ženy titul mistryň ČR!

Kde se letos hraje nejlepší softball? V Ledenicích!

Ledenice – Jak Deník už informoval, o víkendu vyvrcholily finálové série play off extraligy softballu závěrečnými duely, které přinesly velký úspěch ledenickým Žralokům: muži získali stříbrné medaile, ženy se po výhře s Joudrs Praha staly se mistryněmi ČR!

Sledge hokej. Ilustrační foto

Sledge hokejisté na úvod zničili Litvínov a přestříleli Vary

S plným bodovým ziskem z úvodních dvou zápasů sledge hokejové ligy se vrátil ze svého výjezdu SHK Lapp Zlín. Úřadující trojnásobní šampioni nejprve v sobotu porazili Litvínov 7:0 a následně v neděli přestříleli i rivala z Karlových Varů 5:4 vítěznou trefou 59 vteřin před závěrečnou sirénou. Reprezentační pauzu stráví na čele tabulky.