Kreativ

ŠTÍTEK: žraloci

2. Moravské setkání motorek a automobilů RVHP

RVHP na Plumlově: retro vozy zaplnily Camp Žralok

Více než tři stovky aut zaplnily o víkendu plumlovský kemp Žralok. Druhý ročník Moravského setkání motorek a automobilů RVHP přinesl o 50 procent větší zájem než ten loňský a kapacita kempu byla maximálně naplněna.

Hotelu Zlechov u plumlovské přehrady. Ilustrační foto

Dokončení Zlechova se opět oddálilo

„Jakmile bude plumlovská přehrada připravena pro rekreanty, tak otevřeme krásně upravené prostory tohoto kdysi věhlasného hotelu,“ tvrdila v lednu 2009 o hotelu Zlechov na břehu Plumlovské přehrady Lenka Skácelová.

Tým Ježci Rožmitál vyrazil na mezinárodní turnaj vlakem.

Florbalisté ladí formu na sezonu, Ježci vyrazili za hranice

Příbramsko – Blíží se start nového ročníku florbalových soutěží. Příprava jednotlivých klubů tedy jede na plné obrátky. Tým Ježci Rožmitál se rozhodl zúčastnit mezinárodního turnaje Slovak Floorball Cup v Bratislavě. Na konci minulého týdne se tak utkal se čtyřmi kvalitními celky.

Pohádkový les v Plumlově

Ve Žralokovi se chodilo pohádkovým lesem

Sobotní odpoledne v plumlovském kempu Žralok odstartovalo už o půl druhé, kdy celou akci zahájila hudební skupina Marbo z Dobrochova. Už o půl hodiny později se slavnostně otevřely brány do pohádkového lesa a mezi stromy se tak mohly rozběhnout první děti.

Tým Vajgar Boyz se stal vítězem 7. ročníku florbalového turnaje Sranda Cup, který se uskutečnil na otínské Bobelovce.

Florbalový turnaj v Otíně skončil triumfem Vajgar Boyz

Otín - Osm týmů z Kardašovy Řečice, Žirovnice, Sezimova Ústí, Jindřichova Hradce, Jihlavy a Třeboně se představilo v 7. ročníku florbalového turnaje mužů „Sranda Cup“, který se opět uskutečnil pod otevřeným nebem ve Sportcentru Bobelovka v Otíně.

Softbalistky Snails Kunovice - nadhazovačka Lucie Kaplarczyková.

Softbalistky Kunovic urvaly Final Four

Bylo to drama, ale naštěstí se šťastným koncem. Softbalistky Snails Kunovice vstoupily parádně do podzimní části sezony, když na domácí půdě postoupily na druhém turnaji Poháru ČSA až do finále a zajistily si tak účast ve Final Four.

Plumlovská přehrada.

Voda v přehradě je stále kvalitní, na rybníku to skřípe

I v polovině letních prázdnin hlásí z Plumlovské přehrady kvalitní vodu. zatímco v minulých letech museli rekreanti koncem července nebo začátkem srpna počítat s výskytem sinic, letos je zatím situace lepší. Alespoň podle měření, které provedla minulý týden Krajská hygienická stanice v Olomouci. Ta dala přehradě nejlepší známku.

Ilustrační foto.

Obři oceánů zavítají do jihlavského Cityparku

Jihlava – Delfín, zuby žraloků či populární Willy neboli kosatka dravá. Nejen to si budou moct brzy prohlédnout návštěvníci v jihlavském Cityparku. Tato nákupní pasáž se totiž na měsíc promění v podvodní království.

V úterý 27. června 2017 v Tlumačově slavnostně otevřeli nově vymalovaný podchod. Na výmalbě se podíleli tlumačovští žáci a učitelé. Foto: ZŠ Tlumačov

Interiér podchodu v Tlumačově vymalovali žraloky, žábami i dědou

Zhruba 80 hodin a 13 odpolední. Tolik času věnovali školáci z Tlumačova vymalování podchodu na tamním vlakovém nádraží. Nově jej tak zdobí například motivy vztahující se k obci či třeba vlaky s hlavou daných zvířat, například Regioshark má hlavu žraloka.

Účastníci akce Tyršák Faktor si vyzkoušeli různé adrenalinové disciplíny

Lidé jezdili na laně přes celé koupaliště

Rakovník /FOTOGALERIE/ – Chůzi po nataženém kurtovacím pásu neboli slack line,padleboarding, zorbing na vodě a nakonec foto se žralokem od Michala Ortcykra plnili návštěvníci sobotní akce Tyršák Faktor na Tyršově koupališti.

Sraz Trabantů v autokempu Žralok v Plumlově.

Do Plumlova se sjel rekordní počet trabantů a wartburgů

Víkend byl v autokempu Žralok v Plumlově ve znamení dvoutaktních strojů. Od pátku se tu postupně sjížděli vlastníci automobilů koncernu IFA, aby se nejen pochlubili svými vozy z dob socialismu, ale například si i zasoutěžili nebo podnikli spanilou jízdu po Prostějovsku.

Ilustrační foto.

Dovolená? Na Rytíře ze Znojma čeká vrchol sezony

Znojmo – Dovolené jsou v plném proudu, je však čeká jeden z nejdůležitějších duelů v historii. Hráče týmu amerického fotbalu Znojmo Knights čeká při premiérové sezoně v rakouské soutěži její vyvrcholení. V sobotu od sedmi hodin večer vyzvou Jihomoravané na stadionu v Horním parku v semifinále čtvrté divize celek Steelsharks Traun 2. „Jde o jeden z top tří zápasů v naší historii,“ vyhlíží třaskavý duel znojemský quarterback Lumír Kabelka.

Znojemští Knights. Ilustrační foto.

Znojemští Rytíři chtějí zkrotit nevypočitatelné žraloky z oceli

Znojmo – Základní část ovládli bez ztráty kytičky, svým soupeřům nedali ani čuchnout a suverénně postoupili do play-off čtvrté nejvyšší rakouské soutěže amerického fotbalu. I přesto, že semifinálový soupeř znojemských Knights postoupil z druhé konference na poslední chvíli, ve Znojmě panují obavy.

Žralok způsobil paniku na mallorské pláži

Ke břehům Mallorky připlul žralok. Lidé se s křikem vrhali ke břehu.

Paniku na španělském ostrově Mallorka způsobil žralok, který plul velmi blízko u pláží v Cala Mayor a Can Pastilla nacházejících se poblíž hlavního města. Lidé se s křikem vrhali ke břehu a pobřežní hlídka následně celou oblast uzavřela. Místní odborníci se okamžitě vydali zvíře hledat, poté ho usmrtili.

Hanácké škoda sraz 2017 - Kemp Žralok, Plumlov

Plumlovský kemp obsadily škodovky

Víkend pod Plumlovským zámkem patřil nadšencům škodovek. Do kempu Žralok od pátku do neděle zavítala více než stovka majitelů aut české značky, kteří se zúčastnili orientačního závodu, dovednostních soutěží a dalšího doprovodného programu.

Na snímku se připravuje Člověče nezlob se Michala Trpáka. Lidé kreslí křídou políčka.

Na náměstí nakreslili Člověče, nezlob se

České Budějovice - K žralokovi přibyla puma nebo klaun! Přípravy výstavy Umění ve městě totiž ve čtvrtek 15. června vrcholily. Jak by taky ne, od 17 hodin lidé mohli přijít na vernisáž do Galerie Mariánská a poté se přesunout do města.

Výstava umění ve městě má vernisáž 15. 6. v Galerii Mariánská. Instalují ji ale už od 13. 6. Na snímku Žralok Michala Gabriela.

Na Malši je žralok

České Budějovice - Ve čtvrtek v 17 h otevře vernisáž v Galerii Mariánská v Českých Budějovicích výstavu Umění ve městě, která bude zdobit až do 30. 9. veřejný prostor.

Do finále kuchařské soutěže postupují děti z Lipníku nad Bečvou i Hranic

Do finále kuchařské soutěže postupují děti z Lipníku i Hranic

Až do celostátního finále dětské kuchařské soutěže „Coolinaření se zdravou 5" se dostaly dva týmy dětí ze základní školy v Lipníku a Hranicích. Zabojovat o nejvyšší příčky v kategorii 2. stupeň základních škol se vydají v sobotu 3. června do Prahy. V letošním roce se přitom do soutěže přihlásilo 571 dětských týmů z celé České republiky.

Hokejista Radim Šimek.

Z Tygra Žralokem. Šimek míří do Kalifornie za Hertlem

Liberec – „Chci zkusit štěstí v Americe," vyhlásil Radim Šimek poté, co s Libercem získal extraligové stříbro. Teď už je jasné, kam reprezentační zadák zamíří. Čtyřiadvacetiletý hokejista podepsal roční smlouvu s týmem NHL San Jose Sharks. Pokud bude hrát v prvním týmu, měl by brát okolo 830 tisíc dolarů.