Kreativ

ŠTÍTEK: žraloci

Ilustrační foto

Penalta Macháčka rozveselila Divišov

Divišov – Ve fotbalové I. A třídě, skupině B, si dvanáctý Divišov připsal tři důležité body se čtrnáctými Kunicemi, když nepříliš pěkný zápas rozhodl z penalty Macháček.

Stavba hřiště na Vítězné začala.

Stavba centrálního dětského hřiště konečně začala

Sokolov – Dvě největší sokolovská sídliště Michal a Vítězná jsou léta takzvaně nedotčená. Chybí stromy, zeleň, posezení pro rodiče s dětmi či příjemná kavárna. Nové studie hovoří o centrálním dětském hřišti, zatraktivnění okolí potravin v centru sídliště, vysázení stromů či nové zeleně.

Slet čarodějnic v plumlovském kempu Žralok

VIDEO: Žraloka obsadily čarodějky i spousta zábavy

Ve startovací plochu čarodějnic a čarodějů se v neděli proměnil plumlovský kemp Žralok. Hostil totiž Slet čarodějnic a to se vším všudy. Nechyběly tak soutěže, diskotéka a pro rodiče pak také řada stánků či hudební program na večer.

Prostějovan David Vidrman se chystá na čtvrtý ročník pořádání závodů v Plumlově: na programu jsou duatlon a triatlon.

Pořadatel duatlonu a triatlonu David Vidrman: Pověsil jsem si na krk pěkný kříž

/ROZHOVOR/ Pracovat s lidmi, to je málokdy lehké. Ale snažit se pro ně něco zorganizovat? To je snad ještě těžší. Své o tom ví třeba David Vidrman. Šestadvacetiletý Prostějovan se totiž opět chystá na uspořádání Plumlovského duatlonu a triatlonu, autokemp Žralok se tak po roce v létě opět promění v základnu běžců, cyklistů a plavců.

Zuzana Vařilová se v ústeckém muzeu stará o tisíce exponátů včetně vzácných fosilií.

Mým oblíbeným exponátem je lebka nosorožce nebo mamutí kly

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Zuby žraloka, výlov obrovské zkameněliny ze dna Ohře, minerály. To je svět Zuzany Vařilové, kurátorky geologické sbírky ústeckého muzea. Má za sebou práci v Národním parku České Švýcarsko i v Geologickém ústavu Akademie věd.

Matějská pouť. Ilustrační foto.

Matějská pouť se otevře pro handicapované děti

Praha - Matějská pouť na pražském Výstavišti v pondělí bude patřit handicapovaným dětem, z řady míst republiky přijedou i klienti dětských domovů a azylových domů. Během tradičního Dne pro zdravotně postižené děti budou mít všechny atrakce mezi 11.00 až 15.00 zdarma.

Mužstvo hFb Team Zdešov obhájilo prvenství v Jindřichohradecké florbalové lize.

Zdešov obhájil prvenství ve florbalové lize

Jindřichohradecko - Závěrečné tři zápasy osmého kola uzavřely čtvrtý ročník Jindřichohradecké florbalové ligy. Ze zisku vítězné trofeje se radují hráči Zdešova, kteří obhájili triumf z loňského roku.

Některým stálým obyvatelům hodonínské zoo se pro změnu narodila mláďata, ve vaku si momentálně hoví malý klokan rudokrký.

Zoo v Hodoníně nově láká na netopýrníka, na návštěvníky vykukuje klokaní mládě

Hodonín – Potápěči za nimi letí tisíce kilometrů. Až při ponoru u útesů Indického či Tichého oceánu mohou vidět pomce skvělého či netopýrníka dlouhoploutvého. Nyní se tyto atraktivní ryby dívají skrz sklo akvária také na hosty hodonínské zoologické zahrady. „V nádrži u žraloka tak mohou příchozí obdivovat netopýrníka dlouhoploutvého, v korálovém útesu se skrývá pomec skvělý a perutýnovi dělá společnost klipka žlutá," informovala mluvčí zoo Iva Uhrová.

Daniel Landa

Daniel Landa představí v Alfě svou knihu

Plzeň - „Zahraju při autorském čtení i dost písní," vzkazuje v předstihu zpěvák, který 14. března přiveze do Alfy v Plzni na Americké třídě svou, loni vydanou, knihu Všeník. Vznikla během pobytu na ostrově Bali.

Ilustrační foto

U francouzského pobřeží vraždil žralok

U pobřeží francouzského zámořského regionu Réunion zabil dnes žralok mladého surfaře. Oblast neštěstí je známá svou nebezpečností a zákaz koupání zde nařizovaly tabule, které ale někdo v posledních dnech nedovoleně odstranil, uvedla francouzská média s odvoláním na úřady tohoto ostrova v Indickém oceánu.

U Nového Zélandu uvízlo přes 600 kulohlavců.

Přes 200 kulohlavců uvízlých u Nového Zélandu se vrátilo do moře

Více než 200 kulohlavců, kteří v sobotu uvízli na pláži na Novém Zélandu, se v noci samo dokázalo dostat zpět do moře. Šlo tento týden o druhou velkou skupinu těchto zvířat, která z nejasného důvodu dorazila na mělčinu. Z první skupiny více než 400 kytovců záchranáři a dobrovolníci vrátili do moře čtvrtinu.

U Nového Zélandu uvízlo přes 600 kulohlavců.

VIDEO: U Nového Zélandu uvízlo přes 600 kulohlavců, polovina je mrtvá

Na špici novozélandského Jižního ostrova uvízlo dalších 200 kulohlavců. Od pátku je to další velká skupina těchto kytovců, které se stovky dobrovolníků snaží dostat zpět na moře. Z celkem asi 650 uvízlých zvířat přes 330 zahynulo, 100 je zpět v hluboké vodě a 220 je stále naživu a na mělčině.

Na výstavu je už moc velký...

Sousedi měli jesetera za žraloka

Linec - V sobotu a v neděli bude na výstavišti ve Welsu posedmé rybářský festival. Organizátoři očekávají opět na 15 000 návštěvníků.

Svatební dort roku 2017 v brněnském Bobycentru.

OBRAZEM: Cukrářka zvítězila s vlkodlačí hlavou v soutěži dortů

Brno – Chobotnice, pohádkový zámek nebo žralok. I takový tvar mohou mít dorty, jak se mohli přesvědčit návštěvníci akce Svatební dort roku 2017. Po celý den mohou v neděli v brněnském Bobycentru lidé vidět vítězné dorty v několika kategoriích nebo si vyzkoušet cukrářské workshopy.

RegioShark  tzv. žralok u nádraží Hrob.

Žralok vyrazil z Ústí na Moldavu. Turistický vlak pojede ještě třikrát

Teplicko - Výletníci měli v pátek ojedinělou možnost dostat se na vrcholky Krušných hor přímým spojem z Ústí nad Labem přes Teplice, Osek a Dubí. Tento speciální vlak typu RegioShark tzv. žralok pojede ještě v sobotu 4.2. a potom 27. a 28. února 2017. Z Ústí nad Labem hlavního nádraží vyjede vlak vždy v 8:24 hod, zpět z Moldavy pak v 15:57 hodin.

Jiří Hruška

Na skútru napříč Indonésií

Vodňany - V létě 2016 se cestovatel Jiří Hruška z Českých Budějovic vydal již na svůj třetí MOTOTRIP.ASIA na malém skútru napříč dalšími Indonéskými ostrovy Papua, Moluky, Sulawesi a částečně zavítal i do samostatného státu Papua Nová Guinea.

Ilustrační snímek.

Rybáře obklopili žraloci - přežil

Několikahodinový pobyt ve studených vodách hemžících se žraloky přežil australský rybář poté, co prohrál svůj boj s obřím mečounem: místo aby ryba, vážící až několik set kilogramů, skončila v rybářově loďce, naopak rybáře strhla ze člunu do moře. Příběh měl nakonec šťastný konec, když smolaře z vody vylovili záchranáři.