Kreativ

ŠTÍTEK: Anglie

Jan Říčka.

Viktoria má nového hlavního skauta, který pracoval pro Manchester City

V manažerském rybníku ulovila Viktoria Plzeň velkou rybu. Hlavním skautem klubu se stal Jan Říčka, který pracoval pro německý Hamburk, anglickou Chelsea a posledních 11 let jako skaut pro první tým jednoho z nejúspěšnějších klubů planety Manchester City. Do „Citizens“ doporučil například Erlinga Hallanda či Kevina De Bruyna.

Trenér Jurgen Klopp po sezoně skončí v Liverpoolu.

Muž, který vrátil klubu hrdost. Liverpool vstřebává odchod Kloppa, LeBron děkuje

„Dochází mi energie, je mi jasné, že nemůžu tuhle práci dělat donekonečna.“ To jsou slova Jürgena Kloppa, který šokoval celou Anglii. Oblíbený kouč Liverpoolu zničehonic oznámil, že na Anfieldu po sezoně skončí. Sympaťák, který se podepsal pod nejúspěšnější éru klubu z města Beatles, svým rozhodnutím ranil fanoušky Reds. Na odcházení neuvěřitelného trenéra reagovaly klubové legendy, ale také třeba hvězdný basketbalista LeBron James, jeden z nejslavnějších sportovců světa.

Anglický šipkař Luke Littler na MS 2024

Skoro dva tisíce za hod šipkou. Jak senzační teenager Littler vydělává u terče

Nedávno šokoval (nejen) šipkařský svět, když v necelých sedmnácti letech došel až do finále mistrovství světa. Anglický teenager Luke Littler vyvolal senzaci – fanoušci obdivovali jeho suverénní hru a pozastavovali se nad jeho vizáží a jídelníčkem. Mladičký hráč od té doby vyhrál další turnaj a na kontě už má miliony korun.

Luboš Kubík slaví šedesátiny.

Podal si ruku s prezidenty i královnou. Fotbalový světoběžník slaví šedesátiny

Když legenda slaví, popřejme jí zdraví. Luboš Kubík je hráč s vytříbenou levačkou, který měl mimořádně bohatý fotbalový život. Trénoval a hrál v Anglii, Itálii, Francii, Německu a USA, podal si ruku se třemi prezidenty USA i anglickou královnou. Roky spolupracoval také s Masarykovou základní školou v Dolní Rovni. Všichni mu přejeme hlavně pevné zdraví a stálou radost z aktivního pohybu při sportu.

Jiří Jarošík během zápasu starých gard FK Viagem Ústí - AC Sparta Praha 4:6

Jarošík chce pryč z Česka. Jsme největší demonstranti proti Rusku, kritizuje

Získal osm titulů ve čtyřech různých zemích. Fanoušky si získal jak doma, tak v Anglii i Rusku. Jenže právě návrat do země, která začala válku na Ukrajině, se mu stal osudný. Někdejší fotbalista a trenér Jiří Jarošík teď nemá na růžích ustláno. V rozhovoru pro Deník se ohlédl za svým rozhodnutím a zároveň se rozpovídal o hře Teplic, odkud byl loni propuštěn.

Jiří Jarošík během zápasu starých gard FK Viagem Ústí - AC Sparta Praha 4:6

Jarošík chce pryč: Do všeho se pleteme, jsme největší demonstranti proti Rusku

/ROZHOVOR/ Získal osm titulů ve čtyřech různých zemích. Fanoušky si získal jak doma, tak v Anglii i Rusku. Jenže právě návrat do země, která začala válku na Ukrajině, se mu stal osudný. Někdejší fotbalista a trenér Jiří Jarošík teď nemá na růžích ustláno. V rozhovoru pro Deník se ohlédl za svým rozhodnutím a zároveň se rozpovídal o hře Teplic, odkud byl loni propuštěn.

Jiří Jarošík během zápasu starých gard FK Viagem Ústí - AC Sparta Praha 4:6

Jarošík o Rusku i o Teplicích: Frťala hraje zanďoura. Když se to někomu líbí...

/ROZHOVOR/ Získal osm titulů ve čtyřech různých zemích. Fanoušky si získal jak doma, tak v Anglii i Rusku. Jenže právě návrat do země, která začala válku na Ukrajině, se mu stal osudný. Někdejší fotbalista a trenér Jiří Jarošík teď nemá na růžích ustláno. V rozhovoru pro Deník se ohlédl za svým rozhodnutím a zároveň se rozpovídal o hře Teplic, odkud byl loni propuštěn.

Vyzkoušejte čtyři tipy k lepšímu trávení

Čtyři kroky k lepšímu trávení: Tipy od poradkyně britské královské rodiny

Zažívací potíže trápí alespoň občas každého z nás. A někteří lidé se s nimi potýkají denně, což má vliv na jejich zdraví i duševní pohodu. Co jíst na lepší trávení a jak trávení celkově zlepšit? Nutriční terapeutka Gabriela Peacock, pardubická rodačka a bývalá modelka, která nyní žije trvale ve Velké Británii, zná na tyto otázky odpověď. K jejím klientům patří řada celebrit, včetně členů britské královské rodiny. Dá se tedy říct, že pokud využijete následující rady, budete o své trávení pečovat na té nejvyšší úrovni.

V Česku podle průzkumu obtěžuje přemíra umělého osvětlení více než třetinu lidí. Důsledky jsou přitom závažné nejen pro lidské zdraví. Ilustrační snímek

Třetinu Čechů obtěžuje přemíra světla. Zvyšuje riziko rakoviny i depresí

Nejen snižování emisí skleníkových plynů je jednou z hlavních environmentálních výzev současnosti. Podle odborníků je stejným problémem pro stav životního prostředí hrozba světelného znečištění. V Česku podle průzkumu obtěžuje přemíra umělého osvětlení více než třetinu lidí. Důsledky jsou přitom závažné nejen pro lidské zdraví. Větší ochranu před světelným smogem by měla přinést změna v zákoně.

Šestnáctý novoroční Kladrubský La Manche se konal 19. ledna 2024.

Po tříleté odmlce v Kladrubech více než stovka plavců znovu zdolávala La Manche

/FOTO, VIDEO/ Za normálních okolností by se v krytém plaveckém bazénu Rehabilitačního ústavu Kladruby konal v pátek 19. ledna 2024 v pořadí už devatenáctý ročník novoročního štafetového plavání. Jenže normálních okolností bylo v uplynulých třech letech poskrovnu, a tak se plavecké překonávání virtuální úžiny mezi Francií a Anglií konalo teprve pošestnácté.

David K. u Okresního soudu Plzeň-město.

Děti zameškaly ve škole stovky hodin. Máma má podmínku, táta si to odsedí

Děti nechodily do školy, jedno mělo během jediného školního roku bezmála čtyři sta neomluvených hodin. Rodičům z Plzně to ale bylo jedno a neřešili to ani přes opakovaná upozornění školy, nepomohly ani tresty ve správním řízení. Věc tak doputovala až k plzeňskému městskému soudu. Matka dětí vyvázla ještě s podmínkou, ale tátu čeká za záškoláctví jeho tří potomků vězení.

Tuna mražených potravin skončila ve spalovně

Tuna mražených zkažených potravin z Anglie skončila v Košumberku ve spalovně

/VIDEO/ Mořské plody, ryby, slanina, šunka i klobásy za 250 tisíc korun dovezené z Velké Británie skončily ve středu ve spalovně nebezpečného odpadu v Košumberku u Luže na Chrudimsku. Celkem šlo o tunu mražených potravin. Firma dovážející potraviny z Anglie je k likvidaci přivezla sama, během přepravy se totiž kvůli kvůli nedodržení předepsané teploty zkazily. Není to poprvé, co dodavatel řešil tento problém. Podívejte se ve videu a ve fotkách. 

19. kolo utkání Fortuna ligy mezi FC Baník Ostrava a FK Jablonec. Jan Laštůvka. 14. února 2021 v Ostravě - Vítkovicích.

Šuškanda se změnila v realitu. Gólman Laštůvka po konci v Baníku pokračuje

Poslední dobou se o tom šuškalo, spekulovalo, teď je to oficiální. Brankář a bývalý reprezentant i kapitán ostravského Baníku Jan Laštůvka bude ve své fotbalové dráze pokračovat. Dalším působištěm odchovance Karviné se stal divizní Havířov. Klub to ve čtvrtek večer potvrdil na sociálních sítích.

Squashista Jakub Solnický během MČR.

Squashista Solnický triumfoval v Liberci. Po úspěchu na MS má 17 výher v řadě

Rok začal nejlépe, jak mohl. A to vítězstvím na squashovém turnaji kategorie A v Liberci. Jakub Solnický porazil ve finále Viktora Byrtuse 3:0 na sety. Tedy týmového parťáka, se kterým vybojoval v prosinci deváté místo na MS na Novém Zélandu. „Vítězství je super, ještě když to bylo podpořené třemi výbornými výkony. Hlavní je předvedená hra,“ dodal Solnický, kterému se akce v Liberci velice líbila. „Klidě se tu může takový turnaj pořádat každý rok.“

Pivovar Budějovický Budvar uvařil loni rekordních 1,865 milionu hektolitrů piva.

Budějovický Budvar uvařil rekord. Čeká tržby přes 3 miliardy korun

Pivovar Budějovický Budvar uvařil loni rekordních 1,865 milionu hektolitrů piva, meziročně o 4,3 procenta víc. Za loňský rok čeká rekordní tržby přes tři miliardy korun. Letos za 60 milionů korun rozšíří kapacitu varny, aby mohl výstav postupně zvýšit na 2,1 milionu hektolitrů. V roce 2026 chce začít modernizovat návštěvnické centrum i areál za stovky milionů. ČTK to řekl ředitel Budvaru Petr Dvořák. Pivovar koncem loňského roku zdražil od pěti do osmi procent, letos ceny zvyšovat nechce.

Nová životní etapa krátce po příjezdu do Londýna v roce 2015.

„Práce au-pair mi dala angličtinu, statečnost a schopnost bojovat sama za sebe“

Pokud máte rádi děti a zároveň toužíte po dobrodružství v zahraničí, vyzkoušejte si práci au-pair. Samozřejmě je tato výzva pro odvážnější jedince, kteří se nebojí vyjít ze své komfortní zóny, ale přinese spoustu zkušeností, které v budoucnu určitě oceníte. Například perfektní zvládnutí cizího jazyka vám může přislíbit skvělou kariéru či být krokem k vysněné práci, jak se poštěstilo Janě, která pracovala jako au-pair v Londýně.

Brankář Liverpoolu Vítězslav Jaroš.

Příbramský talent prodloužil v Liverpoolu, hostovat bude v Rakousku

Ačkoliv za podzimní část mu svítí v kolonce odchytaných minut nula, tak by nyní měl dostat pořádnou porci minut mezi třemi tyčemi. Brankář Vítězslav Jaroš vymění slavný Liverpool za rakouský Sturm Graz, se kterým chce bojovat o titul i evropské poháry. Rodák z Příbrami by měl u jižních sousedů vydržet do konce sezony, na Anfield Road s ním ale počítají do budoucna a prodloužili mu smlouvu.

Finále MS: Luke Littler (fialová) - Luke Humphries 4:7.

Šestnáctiletý Littler? Strhnul obrovskou lavinu zájmu o šipky, říká Sedláček

V Anglii skončilo velmi sledované mistrovství světa v šipkách. Nejznámější český hráč Karel Sedláček se na něj sice letos nekvalifikoval, ale bedlivě vše sledoval u obrazovky. Navíc populární „Zlej Kája“ z Bohdašína u Červeného Kostelce měl možnost dva dny spolukomentovat přímý přenos pro televizní stanici Nova Sport. „Je to zase ještě úplně něco jiného než doma na gauči,“ říká 44letý Východočech.

Barbershop Míry Šůchy v Kladně Kročehlavech

Ze sportovce holičem. Jsem barberem z YouTube, popisuje podnikatel

Dávno zaniklá sláva pánských oficín se v posledních letech vrací v podobě stylových barbershopů. V Kladně jednu takovou provozovnu otevřel na sklonku minulého roku celoživotní sportovec - hokejista, boxer, cyklista. Miroslav Šůcha se přitom holičskému řemeslu původně nevyučil. 

Barbershop Míry Šůchy v Kladně Kročehlavech.

Ze sportovce holičem. Jsem barberem z YouTube, říká Miroslav Šůcha

/FOTO, VIDEO/ Dávno zaniklá sláva pánských oficín se v posledních letech vrací v podobě stylových barbershopů. V Kladně zatím takovou provozovnu otevřel na sklonku minulého roku v Kročehlavech celoživotní sportovec - hokejista, boxer, cyklista. Miroslav Šůcha. Holičskému řemeslu se přitom původně nevyučil.

Kresba interiéru Edisonova kinetografického divadla Černá Maria od E. J. Meekera

Nejslavnější kýchnutí historie slaví 130. výročí. Zachytil ho Thomas Edison

Devátého ledna 1894 spatřil světlo světa asi pětivteřinový černobílý němý film (tehdy označovaný za kinetoskopii), na němž je zachycen dobře oblečený černovlasý muž s bohatýrským knírem, který si v záběru šňupne tabáku a vzápětí kýchne. Ten muž se jmenoval Fred Ott a byl to jeden z asistentů Thomase Edisona. Jeho kýchnutí se stalo nejstarším dochovaným filmem chráněným autorským právem na světě.

Fotbalisté Valašského Meziříčí. Ilustrační foto.

Valašské Meziříčí počítá velké ztráty, odchází i Macíček. Co zranění a posily?

ROZHOVOR/ Chtěli být nahoře, jsou dole. A to nebezpečně blízko sestupu. Fotbalisté Valašského Meziříčí v letošní sezoně Divize F jsou po podzimu až třináctí, na posledním místě zajišťující účast v této soutěži i pro příští ročník. Hlavní kouč týmu Pavel Hajný před začátkem zimní přípravy promluvil o velkých odchodech, těžkém hledání posil i návratu. Ale i své pozici v průběhu podzimu.

Anglický šipkař Luke Littler na MS 2024.

Napíše sladkou tečku? Šipkař Littler vyzve ve finále MS novou světovou jedničku

Už ve středu večer vyvrcholí ostře sledované mistrovství světa šipkařské organizace PDC. Ve finálovém utkání, které začíná ve 21.15 hodin na Alexandra Palace v Londýně, proti sobě nastoupí dva Angličané - nová světová jednička Luke Humphries a teprve šestnáctiletý Luke Littler, jenž ve své premiérové účasti na MS může dosáhnout na neskutečný úspěch.