Kreativ

ŠTÍTEK: antikoncepce

O zábavu se v rodině Sochorových starají Adam a Štěpán. Mezi jídly u nich vyhrává hlavně čokoláda a z pohádek Krteček. Oba jsou hodně společenští.

Maminka: Adam a Štěpán jsou nejedlíci

Ústí nad Labem /ÚSTECKÁ DVOJČATA/ – Aleš a Renáta Sochorovi chtěli holčičku, místo toho jim příroda nadělila dvojčátka – chlapce. „Máme dnes už šestnáctiletého syna Marka.

Ilustrační foto

Antikoncepce: Jak se nejlépe chránit?

Přestože mají ženy k dispozici stále více typů antikoncepce, nejoblíbenější formou jsou tablety. Hormonální antikoncepce je v Evropě nejrozšířenější spolehlivou metodou, jak zabránit početí.

Ilustrační foto

Přemnožené holuby čeká boj o přežití

Slavkov u Brna - Vleklé problémy s holuby ve Slavkově u Brna nekončí. Holubi před zimou řeší bydlení. Stovky se jich tak do města vrátily. Vedení radnice jim to ale nehodlá neulehčit.

Ilustrační foto

Než na ochranu, myslí raději na sprchu a depilaci

Nechráněný sex je mezi mladými na vzestupu. Ve věku mezi 15 a 24 lety při pohlavním styku s novým partnerem nepoužívá žádnou spolehlivou metodu antikoncepce zhruba 40 procent lidí. Dobrovolníci proto v těchto dnech vyrážejí mezi studenty a snaží se jim připomenout, jak je ochrana důležitá a jak o antikoncepci mluvit s parterem.

Ilustrační foto.

V Polsku je sexuální výchova mizerná

Varšava - Úroveň sexuální výchovy v silně katolickém Polsku je na mizerné úrovni, školy jí nevěnují dostatečnou pozornost. Často ji vyučují nedostatečně kvalifikované osoby, které místo toho, aby mládež o sexu informovaly, ji před ním straší, nebo o něm šíří mýty, řekla ČTK Aleksandra Józefowská z nevládní vzdělávací organizace Ponton.

Povstalecký gang znásilnil na 200 konžských žen

Kongo - Gang rwandských a konžských rebelů znásilnil až 200 žen a několik mladých chlapců během svého čtyřdenního řádění ve městě Luvungi na východě Konga. Zvěrstva a rabování páchali násilníci nedaleko základny mírových sborů OSN. Oznámila to agentura AP s odvoláním na informace amerického humanitárního pracovníka a konžského doktora.

Ivan Hoffman

Co s talenty?

Ministerstvo školství je opět v podezření, že přichází s nějakou koncepcí. Tentokrát jde o sportovní gymnázia, která chce ze své působnosti převést na kraje.

Jaroslav Říman

Mrtvice: Pacienti stále přicházejí příliš pozdě

Havlíčkův Brod – Téměř desítka pacientů během několika dopoledních hodin ve čtvrtek využila možnost zúčastnit se Dne otevřených dveří, kterým se neurologické oddělení nemocnice v Havlíčkově Brodě opět zapojuje do akce 30 dnů pro prevenci a léčbu cévních mozkových příhod.

Ilustrační foto

Dívky berou antikoncepci pro hezčí pleť. Riskují, varují pediatři

Olomouc – Hormonální antikoncepci polykají stále mladší dívky, aniž by si uvědomovaly její rizika. Podle dětských lékařů se užívání hormonálních pilulek stalo módou a dívky je mnohdy neužívají ani tak kvůli ochraně před otěhotněním, ale pro krásnější pleť a vlasy.

Majáles 2010 v Prostějově

Dav spermií a spartakiáda, tak vypadá pořádný majáles. Podívejte se

Olomoucký kraj /VIDEO, FOTO/ - Zástup běloskvoucích spermií proti čtyřem stovkám spartakiádních cvičencům vbílých tričkách a červených trenýrkách.Tak také vypadal tradiční středoškolský majáles v Prostějově. Nápadité masky, stovky lidí v průvodu a celodenní zábava v ulicích.

V příbramském Zámečku přebírají dlouhodobí dárci pravidelně Janského plakety.

Dárců krve přibývá, zájem mají hlavně mladí lidé

Příbramsko - Před časem řešila řada nemocnic problémy s nedostatkem krve a všeobecně nepříliš valným zájmem o dárcovství. Také příbramská nemocnice si stěžovala na menší zásobu Rh negativních skupin. Nyní si však příbramští zdravotníci na transfuzní stanici všímají zvýšeného zájmu lidí, počet dárců totiž poslední dobou neustále stoupá.

Ilustrační foto

Lékárníci: Léky do popelnice nepatří

Hranice, Přerov – Do lékáren se vrací čím dál více nepoužitých léků. Zlozvyku vyhazovat je do popelnice se lidé pomalu a jistě zbavují. Podle odborníků je to jedině dobře. V rukou dětí se totiž z medikamentu může lehce stát jed.

Akce proti HIV v ulicích Brna.

Medici si s Brňany povídali o lásce beze strachu

Brno /FOTOGALERIE/ - Dvě růžová srdce na kasičkách dobrovolníků projektu Labestra, kteří v pátek vyrazili do centra Brna, odkazují na blížící se valentýnský svátek. Jejich hlavním poselstvím je ale připomenout Brňanům, že k lásce nepatří strach.

Ilustrační foto.

Láska v Brně? Beze strachu

Brno - Máte strach? Tak se v pátek budou lidí v ulicích Brna ptát studenti medicíny. Především mladým lidem chtějí vysvětlit, že panikařit kvůli nechtěnému těhotenství nebo nebezpečným nemocem přenášeným při sexu není nutné. Stačí vědět, jak rizikům předcházet.

Informační kampaň spojená se sbírkou Labestra - Láska beze strachu

Studenti se připojili ke kampani o antikoncepci

Příbramsko - V ulicích Příbrami, ale i na školách chodí v těchto dnech studenti zapojení do osvětové kampaně Labestra neboli Láska beze strachu. Jejich úkolem je kromě vybírání příspěvků do finanční sbírky také zvýšení informovanosti vrstevníků na školách nebo kolemjdoucích o možných antikoncepčních řešeních a rizicích souvisejících s pohlavním životem.

Ilustrační foto

České ženy mají nemoci v genech, mnohé to netuší

Praha – Genetické vlohy pro závažné nemoci včetně trombózy nebo kardiovaskulárních chorob má velké množství českých žen. Alarmující je, že to často ani nevědí. Odhalil to v Česku unikátní projekt, během než bylo geneticky vyšetřeno 800 žen.

Ilustrační foto

Do lékáren jde pilulka "pět dní poté"

Paříž/Praha – V tomto týdnu jde do lékáren ve Francii, v Británii a v Německu nový typ nouzové antikoncepce, použitelný až pět dní po nechráněném pohlavním styku nebo po selhání použité metody antikoncepce.

Ilustrační foto

V Číně se ročně provádí 13 milionů potratů

Peking – Asi 13 milionů potratů se ročně provádí v Číně, která je s více než 1,3 miliardy obyvatel nejlidnatější zemí světa. S odvoláním na zdravotnické zdroje to dnes napsal list China Daily, z něhož citovala agentura Reuters. Vysoký počet potratů je prý částečně důsledkem nedostatečného poučení mladých lidí o antikoncepci a o rizicích pohlavního života.